Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 11:44 8 406 49

Първан Симеонов: Партията на Слави може да разбърка картите на най-големите

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • първан симеонов

Той е на мнение, че в десния сектор не трябват личности и проекти, а ново политическо съдържание

Първан Симеонов: Партията на Слави може да разбърка картите на най-големите - 1
Снимка: 7/8 TV

Проучванията на общественото мнение, които правим всеки месец, показват, че има ниша за формацията на Слави Трифонов. Новата му партия има шанс да разбърка картите на най-големите. Това каза пред БНТ социологът Първан Симеонов.

"Няма какво да се лъжем, понякога обществото върви след силния. Слави излъчва контракултура, която е на езика на социално настроените в България и се опитва да обедини опозиционното звучене", анализира Първанов.

По думите му партията на Слави филтрира хората на местно ниво и се опитва съобщението за нея да излиза от едно място.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров добави, че това е "партия медия с дълга история".

Първан Симеонов коментира и новия партиен проект на Найден Зеленогорски: "Дясното у нас има свойството, създавайки нови неща, да казва, че се обединява. Големият проблем на дясното обаче е общата му маса, а тя не е кой знае колко голяма величина напоследък".

Той е на мнение, че в десния сектор не трябват личности и проекти, а ново политическо съдържание.

Друга политическа тема, която коментираха двамата анализатори, е напрежението между главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Харалан Александров смята, че "главният прокурор прави директна връзка на овластен държавник с копнежа на масата за справедливост".

Първан Симеонов смята, че Гешев държи да е в средата между президент и премиер. "За първи път чувам някой да държи тон на премиера", каза той.

Социологът смята, че в страната има нова ситуация, нов център на обществения живот и това е главният прокурор, при който има ескалация и сериозна амбиция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    35 28 Отговор
    Може, ама надали!:))) Пореден Месия , нищо повече!
  • 2 Сух

    23 10 Отговор
    Деба картите, не са ли от едно и също тесте..
  • 3 Саска

    3 14 Отговор
    Хубави и прекрасни момичета, най-хубавото има—> getbadgirl. com

    Коментиран от #6

  • 4 партията

    25 21 Отговор
    Партията на Слави, може да разбърква карти, да мете, да чисти, да мие, да готви и други... само и само да се докопа до парламента!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 момичета

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Саска":

    Такива може да си намеря и но околовръстното... няма нужда да ти влизам в сайта бе пиираз неден!

    Коментиран от #34

  • 7 Townboy

    17 18 Отговор
    Тъпаците у нас ще направят и Слави милиардер а премиер сори.
  • 8 заро

    13 23 Отговор
    За партията на Слави не требе бюлетина, а требе цяла тетрадка голем формат... понеже и много дребно и ситно името!
    А урните требе да са буклукчийски коли, понее сички дето гласуват за Учиндолския тарикат харесват буклука!
  • 9 анализ

    15 16 Отговор
    На Слави много му се иска да раздава и бърка картите, но за жалост само ги брои!
  • 10 Ххх

    16 10 Отговор
    Гледал съм Шоуто на Слави, докато вървеше в Би Ти Ви. Но политическите му заигравки никога не са ми били по вкуса. Нито с Първанов, нито с Кунева. А сега за новата му партия. Всеки, отивайки на избори, следва да преценява какви са основните проблеми в държавата, коя от партиите е обърната по някакъв адекватен начин към тези проблеми и би направила нещо за решаването им. По отношение партията на Слави съм доста скептичен. И откровено се съмнявам, че този и онзи социолог го коментират, за да му четкат имиджа и да му правят реклама. Аз лично определено се съмнявам, че от ГЕРБ се ослушват за нови патерици в следващия парламент и партията на Трифонов е преценена като подходяща за целта.
  • 11 Све

    16 16 Отговор
    Слави стопи надеждите на хората с отвратителните интервюта с Тиквата и Цацаров.... Мъжкото достойнство се беше изпарило... Остава само партия ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #16

  • 12 Див селянин

    20 10 Отговор
    С каква конкретна политика излиза Славчо? Никъде не чух, че ще направи нещо конкретно, не че не може да ме излъже както направи тиквата преди 10 години, но не вярвам вече на индивиди, които го вадят голям, ама е мек.
  • 13 Смях

    14 11 Отговор
    Политическата и всякаква неграмотност на българина, може да го накара да посегне към бюлетината на Главчо. И какво ще постигне? Ами нищо.
  • 14 мани мани

    14 18 Отговор
    славуняка в зловреден за българското общество, което се стреми да бъде в елита на европа и да се обогати поне малко повечко с еврото!
    славунякът цели да се домогне до лв. от хазната, за да му храним измислената партийка (над 200 са като бройка партиите) и да му храним скапаната телевизийка! трябва да сте хипер прости, за да допуснете това! тоя ли ще ви оправи положението? та той семейство не може да създаде! но хич и не се съмнявам, че сте си тъпири и ще допуснете това тоя грозник и лужец да дойде на власт или полувласт, закоту сте си селтаци! чисти селяни, които нищо не произвеждат, а само мрънкат и гледат как нещо да чопнат и да хулят хората, и да им лепят етикети... ето това сте вие, поклонници на чалгата, закоту сте си прости чалгари, поклонници на турцизми, русизми, англоезичници и всякаква подобна сганщина сте! на тоя трябва със закон да му се забрани всякаква изява публично!
  • 15 Коментатор

    24 11 Отговор
    Мачкай боклука Слави, с теб сме!!!

    А на тиквоподобните изчадия и техните съмишленици, плюс псевдо опозиция, мога да им кажа, че силно се надявам скоро да дойде деня, в който ще им разследват всички далавери, заменки, еврооблаги, апартаменти, къщи, овшорки и прочее!!!!
  • 16 Ааа

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    Значи очакваш Костя Копейкин да ти подхвърли някоя и друга копейка. Бая си наивен.
  • 17 мани мани

    12 8 Отговор
    т'ва тоя дето избъзика сума хиляди хора, които си дадоха подписите за едно нещо, а се оказа, че са си ги дали той да си създаде партия, т'ва тоя същия лъжец ли е? - дааааааааааааааааааааааа! той е! - аха, ясно! защо никой от прокуратурата не му търси сметка, че излъга хиляди хора да си дадат подписите?! хм?
  • 18 иван

    15 13 Отговор
    Има ли някой ненормален да гласува за този мошеник???

    Коментиран от #44

  • 19 мани мани

    11 6 Отговор
    всъщност мога да пусна едно доносче до прокуратурата и данс да ги разследват хахахахахахахаха ами така де :) как излъгаха народа с тия подписи, та ако дойдат на власт или полувласт, то няма да лъжат ли? хм!
  • 20 да да

    6 6 Отговор
    колкот рзс-то на янето, "партията" на барекофф , и още многа знайни и незнайни партии еднодневки..............
  • 21 мани мани

    4 8 Отговор
    https://www.prb.bg ... ще пусна аднуо оплакване и да го разследват тоя каун, а и до мвр ще драсна днес... и на герберастите ще пиша да започнат разследване на славуняковите подписи дето незаконно пренасочи за създаване на партия... а бяха за съвсем друго нещо! не търпя мошеници! та камо ли такива канещи се и да ме управляват, пф! анатема на такива измекяри боклуци!
  • 22 1234

    12 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Партията,която ще преви Трифонов ще се казва "УЧИНДОЛСКИ ФАНТАЗИИ И МОКРИ СЪНИЩА"!Да му е честита!
  • 23 винету

    12 8 Отговор
    Айдее още един селски тарикат с мерак да граби държавата и народа😝😝😝!!!
  • 24 мани мани

    7 12 Отговор
    Здравейте,
    Искам да разследвате Станислав Тодоров Трифонов и екипът му, защото те събраха реални хиляди подписи с реална подписка за едно нещо, а после ги пренасочиха тези подписи къмто друго нещо и именно създаване на политическа партия! Хората, даващи си подписите не са знаели, че си дават подписа/съгласието за създаване на нова политическа партия! А това е престъпление! Че какво друго може да е?! Ако са провели мащабно събиране на подписи специално за учредяване на политическа партия, то изисквам да ми се предоставят техни доказателства за извършеното от тях мероприятие! Кога е било и къде, цялата им документация да се даде публично някъде, за да мога да я видя!
    Моля да направите собствено разследване на подписите им... каква е била първоначалната цел на събирането им и впоследствие пренасочени за друга цел ли са били?!
    Целта на Станислав Тодоров Трифонов е ясна и съвсем простичка, да си направи партия, да участва на изборите и да вземе минимален процент гласове, и да се облагодетелства от народната пара за глас (8лв. на глас), за да може да си подкрепя новата си телевизия! Поне така си мисля аз! Защо да позволяваме на още един да създава политическа партия? Нима нямаме малко над 200 такива пишман партийки? За какво са ни толкова много партии? Не мисля, че подписите са били събрани специално с тази цел създаване на партия и затова го пускам този сигнал! А аз мразя лъжците и мошениците!
    Считам, че молбата ми ще бъде удовлетворена.
  • 25 Фактъ

    12 2 Отговор
    Боко е страхлив и, като му скачат губи почва , но никой не се възползват от тази му слабост, а е време . Шоуто предстои.
  • 26 мани мани

    4 9 Отговор
    това метнах на мвр и прокуратурата :) ще седа и чакам техен отговор! дори мисля да пиша и на славуняка, та да го видя к'во ще ми отговори, ако изобщо благоволи :) аман от мошеници! хората си дадоха подписите/съгласието за съвсем друго... ха да ви видя помните ли какво беше :) не помните, ама аз помня! не беше за създаване на политическа партия! определено сега ще им драсна 1 писъмце и на мошениците! аман от измекяри, целящи мойте лв. за глас! 8лв. няма да им дам! партията им е незаконна! това е истината!
  • 27 8888

    9 8 Отговор
    Слави тръгвай ние сме сме с теб.
  • 28 Ясновидец.

    12 7 Отговор
    ТОЗИ УЧИНДОЛСКИ ГЪРБАВ БАСТУН,Е ТОЛКОВА ЗЛОБЕН,ЧЕ ДО ОБЕД МРАЗИ СЕБЕ СИ,А СЛЕД ОБЕТ ХОРАТА!ВЪВ НЕГО НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО.
  • 29 NikNay

    11 4 Отговор
    Горко и на майка България - нивото толкова падна че няма измерителна за него . . . .
  • 30 Ценител

    7 10 Отговор
    Щом тиквения електорат реве и храни по Славуна, ще гласувам за него.
  • 31 мани мани

    6 7 Отговор
    хапнах:) сега ще допиша и писъмцето си до славуняка да го видя ще отговори ли нещо тоя лъжливец :)

    Коментиран от #35

  • 32 мани мани

    3 9 Отговор
    Здравей,
    Събрахте хиляди подписи с реална подписка за едно нещо, а после ги пренасочихте тези подписи къмто друго нещо и именно създаване на политическа партия! Хората, даващи си подписите не са знаели, че си дават подписа/съгласието за създаване на нова политическа партия! А това е престъпление! Че какво друго може да е?! Ако сте провели мащабно събиране на подписи специално за учредяване на политическа партия, то кога е било и къде, цялата документация да се даде публично някъде, за да мога да я видя!
    Каква е била първоначалната цел на събирането им и впоследствие пренасочени за друга цел ли са били?!
    Целта на Станислав Тодоров Трифонов е ясна и съвсем простичка, да си направи партия, да участва на изборите и да вземе минимален процент гласове, и да се облагодетелства от народната пара за глас (8лв. на глас), за да може да си подкрепя новата си телевизия! Поне така си мисля аз! Защо да позволяваме на още един да създава политическа партия? Нима нямаме малко над 200 такива пишман партийки? За какво са ни толкова много партии? Не мисля, че подписите са били събрани специално с тази цел създаване на партия! А аз мразя лъжците и мошениците!
  • 33 мани мани

    5 8 Отговор
    с'а ще драсна и едно на герберастите :) и те да се задействат и разследват... закоту на мен не ми трябва още една пишман партия, зат'ва го правя! не ми трябва и друг "спасител"! славуняка да си прай шоу и т'ва е! няма място в политиката! да храня и още един измекяр? не, благодаря, предпочитам да пропусна!
  • 34 Митъо питоня

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "момичета":

    Хихихи, момичета , на околовръзното казваш.Там не можеш ги разбра кви са.Момичета, момчета, мелези или извънземни.Олиго..френ
  • 35 Аз съм за

    10 4 Отговор

    До коментар #31 от "мани мани":

    На теб на час или на дума ти плаща тиквата? Събра ли стотинки за обяд? Задължително ще гласувам за Слави, то яко са се активизирали червените и сините тролове тук, явно има защо.

    Коментиран от #41

  • 36 мани мани

    1 8 Отговор
    Здравейте,
    Иcкaм Вие от партия ГЕРБ дa направите едно рaзcлeдвaнe на Cтaниcлaв Тoдoрoв Трифoнoв и eкипът му, зaщoтo тe cъбрaхa рeaлни хиляди пoдпиcи c рeaлнa пoдпиcкa зa eднo нeщo наречено Референдум, a пocлe ги прeнacoчихa тeзи пoдпиcи къмтo другo нeщo и имeннo cъздaвaнe нa пoлитичecкa пaртия! Хoрaтa, дaвaщи cи пoдпиcитe нe ca знaeли, чe cи дaвaт пoдпиca/cъглacиeтo зa cъздaвaнe нa нoвa пoлитичecкa пaртия! Народът искаше референдум, а не създаване на нова партия, но ако им бяха искали подписите за създаване на партия, то те знаеха че няма да съберат достатъчно подписи и затова умело изманипулираха народа, че уж ще е за референдум, но какво се оказа, че са за създаване на партия. Колко партии трябва да имаме? Нимa нямaмe мaлкo нaд 200 тaкивa пишмaн пaртийки? Aкo ca прoвeли мaщaбнo cъбирaнe нa пoдпиcи cпeциaлнo зa учрeдявaнe нa пoлитичecкa пaртия, тo нека те дa прeдocтaвят дoкaзaтeлcтвa зa извършeнoтo oт тях мeрoприятиe! Кoгa e билo и къдe, цялaтa им дoкумeнтaция дa ce дaдe публичнo някъдe, зa дa мoгaт дa я видят хората! Ама то няма никъде такава информация.
    Мoля Вие от партия ГЕРБ да направите coбcтвeнo рaзcлeдвaнe нa пoдпиcитe им... кaквa e билa първoнaчaлнaтa цeл нa cъбирaнeтo им и впocлeдcтвиe прeнacoчeни зa другa цeл ли ca били?! Точно така постъпиха, защото използваха психологически приоми - да си дадат хората подписите за измислен референдум т.е. използваха похвата "хората да управляват" демек каквото иска народа... и тогава ествествено хората ще с

    Коментиран от #45

  • 37 мани мани

    1 7 Отговор
    ... и тогава ествествено хората ще си дадат подписите, но не им казваха, че ще са за създаване на политическа партия! Това не е ли престъпление?
    Цeлтa нa Cтaниcлaв Тoдoрoв Трифoнoв e яcнa и cъвceм прocтичкa, дa cи нaпрaви пaртия, дa учacтвa нa избoритe (уж че е новият месия, който ще ни избави от недоимакът) и дa взeмe минимaлeн прoцeнт глacoвe, и дa ce oблaгoдeтeлcтвa oт нaрoднaтa пaрa зa глac (8лв. нa глac), зa дa мoжe дa cи пoдкрeпя нoвaтa cи тeлeвизия и да плюе удобно с/у властта, понеже народа това иска и уж той е речта на народа! А простият народ ще му вярва и ще го подкрепя! Пoнe тaкa cи миcля aз! Зaщo дa пoзвoлявaмe нa oщe eдин дa cъздaвa пoлитичecкa пaртия? Зa кaквo ca ни тoлкoвa мнoгo пaртии? Нe миcля, чe пoдпиcитe ca били cъбрaни cпeциaлнo c тaзи цeл cъздaвaнe нa пaртия и зaтoвa гo пуcкaм тoзи cигнaл! Такива новоизлюпени партийки само размиват нородният вот. Има опасност да дойдат пак комунистите бсп и дпс на власт, в коалицийка примерно с партията на Станислав Трифонов. И да променят курсът ни към евро валутата, а това ще ни направи отново бедни! По-добре е да получаваме заплатата в евра, а не в лв. Писах и до прокуратурата... изпратих подобен сигнал през сайта им и се надявам да ги разследва някой. Определено подписите, които събраха не са по правилният начин.
    Cчитaм, чe мoлбaтa ми щe бъдe удoвлeтвoрeнa.
    Благодаря Ви за вниманието!
  • 38 мани мани

    1 6 Отговор
    метнах и до централата на герб :) не че са ми любими :) но да си разследват все пак! ми така де! писна ми от "спасители" "месии" ... 'айде няма нужда! определено подписите им са събрани нечестно! трябва да бъдат разследвани! тъй тъй :)
  • 39 мани мани

    1 9 Отговор
    ако зависеше от мен, славунякът нямаше да види собствена партия, нито публични изяви! много добре бяха натирени от костов навремето! оня знаеше какво прави! не че подкрепям оня костов пф
  • 40 мани мани

    1 5 Отговор
    ако получа отговори, ще ви уведомя из някаква статия, която е за славунякът :) не съм тролче! не ми плаща никой! кодя си с кеф, имам си и мой си дребен хоби бизнес и си и бачкам за друг дето има мно' манги :) не съм поклонник на никоя партия!
  • 41 мани мани

    2 8 Отговор

    До коментар #35 от "Аз съм за":

    гласувай си за който искаш! славунякът ни излъга обаче! добре е да го знаеш! и ще бъде разследван, вярвай ми! погрижих се днес и метнах писъмца до мвр, данс, прокуратура и герб, като го адресирах до бойко борисов писъмцето! :) :P много мразя такива хлъзгави типове кат' славунякът!
  • 42 мани мани

    1 6 Отговор
    писах и на славунякът, твоят кумир, забрайх да ти кажа :)
  • 43 Умно село

    2 0 Отговор
    И Божидар Димитров говореше за партия, но рибите го изядоха.
    Кой ПИТБУЛ пуска кокала в ПРИ€$клекналаТА - държава?
    Тия от Палермо, пасти да ядат)))
  • 44 Townboy

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "иван":

    Да същите дето не гласуват или гласуват за Атака и всички дето тръкат билетчета. Ще се изненадаш в каква малоумна паплач сме се превърнали българите за 30 години.
  • 45 Владимир Вълков

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "мани мани":

    Да ти дам адреса и на арменския поп че и там да пуснеш един сигнал😂
    Ти да не си професия жалбоподател?
  • 46 Владимир Вълков

    2 0 Отговор
    Всичките сте едни мишки ,страх вие да изразите мнения с истинските си имена и се криете зад прякори и жаргони този бил виновен онзи ви бил виновен вие самите сте виновни щото сте едни подлизурковци и само на маса говорите какво трябва и какво не трябва ,а ви е страх да излезете на улицата дай ви жалби и писма да пишете само!
    Защото колкото и да е смешно точно заради такива като него сега имаме демокрация а не като такива като вас дето си криете пред телевизора и завиждате на този но онзи!
    Говоря за такива като тебе как ти беше прякора мани-мани или по-добре ще ти ходи Крастав Плъх
  • 47 Николов

    0 0 Отговор
    Каква е ориентацията на тази партия?
  • 48 1234578

    0 0 Отговор
    A в 'левия' сектор трябват нови личности и проекти и ново политическо съдържание. Защото сегашната БСП е менте 'лява' партия, която в действителност е 'дясна' олигархична партия.
  • 49 истинко

    0 0 Отговор
    "Coциoлoгът cмятa, чe в cтрaнaтa имa нoвa cитуaция, нoв цeнтър нa oбщecтвeния живoт и тoвa e глaвният прoкурoр, при кoйтo имa ecкaлaция и ceриoзнa aмбиция."
    Глупости на търкалета! Какъв нов център, какви "5 лева"?! Това с държането на език на Борисов, как го виждате вие?! Може ли да се случи наистина?! Това е фарс, цирк за простолюдието!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове