19 Февруари, 2020 08:03 3 436 231

БСП - София срещу оскверняването на Паметника-костница на съветския воин

  • бсп софия-
  • съветска армия-
  • костница

Общинският съветник и председател на РС на социалистите в "Лозенец" Николай Велчев подготвя доклад с предложение за монтиране на осветление и 24-часово видеонаблюдение на монумента

БСП - София срещу оскверняването на Паметника-костница на съветския воин - 1
Снимка: БСП-София

Градската организация на БСП в София подкрепи позиция на социалистите от район "Лозенец" срещу поредното оскверняване на Паметника на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война, който се намира на столичния бул. "Черни връх". Този път са нанесени щети по скулптурната композиция на стената на мемориала. В него се съхраняват костите на починали в България съветски войници, сражавали се за освобождаването на страната ни и Европа от фашизма.

"С дълбоко възмущение констатирахме поредния вандалски акт срещу Паметника-костница на съветски воини, загинали в Отечествената война", пише в позиция на БСП - "Лозенец", която е подкрепена също и от районните организации на Българския антифашистки съюз и на НД "Русофили". - Оскверняването на костницата е нарушение на всички международни правни и морални норми за опазване на войнишките паметници. Години наред монументите на Съветската армия в България системно са обект на вандализъм. До него доведоха липсата на наказания, бездействието и мълчанието на властта".

Социалистите от "Лозенец" настояват да бъде поставено осветление и да има 24-часово видеонаблюдение на Паметника на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война като първа и най-бърза мярка срещу подобни вандалски актове. Районният председател на БСП в "Лозенец" Николай Велчев, който е общински съветник от групата на социалистите, подготвя доклад с подобно предложение.

"Вече съм входирал и заявление до кмета Фандъкова и до директора на Дирекция "Сигурност" към Столична община да осигурят патрул, който да охранява мемориала в периода от 21-ви до 23-ти февруари. Тогава там ще отбележим руския Ден на защитника на Отечеството. Очакваме да присъстват много жители на района и гости от чуждестранни мисии в България", каза Николай Велчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    25 48 Отговор
    Долу ръцете от Руската Федерация!

    Коментиран от #4, #5, #20, #26, #52, #229, #231

  • 2 Истината

    60 45 Отговор
    Подобни жалони на окупацията отдавна трябваше да бъдат премахнати а не да се осветяват и пазят. Русофилчета да си зададат въпроса, защо навсякъде в бившият соц лагер има проблеми с паметниците на руските окупатори. Да се запитат защо в страните от Запада няма подобен проблем с паметниците на Американската или английската армии. Защото просто няма подобни гигантски монументи в централната част на градовете, които да символизират тяхната доминация. Има паметници в гробищата, където са погребани техните загинали войници.

    Коментиран от #93

  • 3 СссереМ

    54 48 Отговор
    Тия комунистически паметници трябва да се бутнат и няма никой да ги бара тогава,а кРадев и БСП веднага еднопосочен билет за сибир да лъскат там паметници тия предатели.

    Коментиран от #36, #223

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЕБА И БИЯ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБЕ

    27 31 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    И ти ще намажеш боклук мръсен.

    Коментиран от #7, #118

  • 6 Независим

    32 32 Отговор
    Крайно време е вече на всеки обект с паметници и културни ценности да има видеонаблюдение.Като знаем,че има много камери по пътищата без кои знае какво значение,учудващото е защо до сега няма дето трябва.Алоо г-да управници,какво ще се управдаете?

    Коментиран от #15, #196, #230

  • 7 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    21 25 Отговор

    До коментар #5 от "ЕБА И БИЯ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБЕ":

    Вие подлежите на ракетни удари!

    Коментиран от #9, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаха

    10 9 Отговор

    До коментар #7 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Вие подлежите на COV
  • 10 СссереМ

    32 34 Отговор
    Тия дни нали се въртеше един фейк-видиш ли българите колко много харесват матушка,а то кво излезе. Единствените русопитеци в България са копейкаджиите от позитано и фърчатия русопитек,както и шепата тролчета по сайтовете.

    Коментиран от #45

  • 11 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    20 31 Отговор
    Русия над всичко!

    Коментиран от #14, #32

  • 12 S63 AMG

    33 26 Отговор
    Комунистите сами си увреждат паметниците,за да се изкарват жертва на някакви вандали въображаеми и да се в полето на вниманието.
  • 13 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    13 29 Отговор
    Я хочу СССР товарищи!

    Коментиран от #17, #214

  • 14 S63 AMG

    24 12 Отговор

    До коментар #11 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Хайде тръгвай за натам,щом ти е над всичко.
  • 15 Българин

    32 26 Отговор

    До коментар #6 от "Независим":

    Каква културна ценност е тоя монумент, чието предназначение е да показва кой владее тези земи бе путиноид? Както кучетата си препитават територията, така и руските свине са нацвъкали паметници да покажат кой е господарят.

    Коментиран от #33

  • 16 Дедо Грую

    36 22 Отговор
    До колкото знам в България съветската армия не е воювала, еле па в София. Какви жертви, какви костници?!

    Коментиран от #41

  • 17 S63 AMG

    17 10 Отговор

    До коментар #13 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Ма сесесерем се разпаднА, ти не разбра ли?
  • 18 ЕБА И БИЯ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБЕ

    18 17 Отговор

    До коментар #7 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Жив да си отблизо да ги видиш кавал пробит,гледай си бояришника и недей умува,а като свърши шишето почвай да си сънуваш мултиките.
  • 19 Русороб

    24 18 Отговор
    Днес Лозенец, утре моча с една две шашки и е пътник като всички червени гниди. Само ми кажете на кой костите са вътре като няма един убит болшевик на наша територия. Защо червените гниди не скачат така когато макетата или сърбетата или гърчолята поругават наши паметници на загинали войници. Няма по робска психика от двупръстовите амеби шумкарски.

    Коментиран от #24, #227

  • 20 Кур за бг

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    И два кура за Русия ❗🖕 духай ми

    Коментиран от #22

  • 21 Сащ Русия и България

    2 10 Отговор
    Помиии
  • 22 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    6 9 Отговор

    До коментар #20 от "Кур за бг":

    Гледай дане станете стъкло

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Българин

    26 17 Отговор
    Българофобите петоколонници от БСП ще честват руския Ден на защитника на Отечеството. Понеже са руска а не българска партия! Няма по-големи национални предатели от тях.
  • 24 Borislav Popov

    22 16 Отговор

    До коментар #19 от "Русороб":

    Е как ще няма бре? Що рушняк изпука от метилов алкохол, бедна ти е фантазията! Тия герои не заслужават ли паметник?
  • 25 S63 AMG

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    COV 💌
  • 26 Млекар с 466 кравари и 233 доячки

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Русия е една чудесна, прекрасна страна с много готини и добродушни хора и изключително красиви жени, най-убавите на планетата, но ако са си там де, които добре си живеят като в Рая и е управлвяна добре с прекрасна икономика!! Ноооооооо, тези в Кремъл бъркат външната политика с краварството и млекопроизводството, а там не е така лесно!! Кaквoтo пoвикaлo тoвa ce oбaдилo, дa бяхтe мирни ceдeли нe бихтe чудo видeли! Тaзи бългaрcкa пoгoвoркa e мнoгo aктуaлнa зa упрaвлявaщитe в Крeмъл. CAЩ рaзпoлaгaт мacoвo cтeлт рaкeти c вoдoрoдни и нeутрoнни глaви cъc cрeдeн oбceг в Eврoпa и нямa дa имa мяcтo и квaдрaтeн мeтър в Eврoпa и cвeтa къдeтo нямa дa имa рaкeтa нacoчeнa към Руcия! Кoмунизмът в Бългaрия трябвa дa бъдe зaбрaнeн cъc зaкoн кaктo e в пoвeчeтo Изтoчнoeврoпeйcки и Зaпaднoeврoпeйcки cтрaни !Тoвa трябвa дa cтaнe възмoжнo нaй-cкoрo при глacувaнe в пaрлaмeнтa, a кoмуниcтитe дa бъдaт принудeни дa oтидaт и дa рaбoтят, a нe дa ce хрaнят нaгoтoвo c рубли oт Крeмъл, кoитo им ce изпрaщaт зa дeнoнoщнo руcoфилcтвaнe в интeрнeт. Нямa eфeкт гocпoдa кoмуниcти руcoфилcтвaнeтo ви!! Тo e бeзcмиcлeнo... живoтът cи прoдължaвa пo cъщия нaчин...😂😂😂 Нa вceки cлeдвaщи избoри cтaвaтe вce пo-мaлкo мaлцинcтвo...!!Тази прекрасна страна Русия заслужава да бъде популяризирана от по-умни тролове и трябва да бъдете уволнени!!

    Коментиран от #72, #224

  • 27 Фактите

    26 14 Отговор
    Каква костница, в Бългатия няма нито един загинал съветски войник освен случая с пилите метанол и някой друг разтрелян за мародерство.

    Коментиран от #51

  • 28 Антон

    14 10 Отговор
    Ами те руснаците не са по долу от САЩ. Вчера министъра на отбраната на Русия, каза, че Сащ крадели петрола на Сирия. Ами вие руснаци в Сирия, за милите очи ли сте там? След, като се знае, че Сирия имат едни от най големите открити залежи на природен газ. И от тук следва кой командва Башар Асад и кой слага ръчики на тези залежи а ами Путин естествено. Как все се правят на невинни и Американци и Руснаци, а тяхните лакей се обвиняват едни други кой бил по лош. А кервана си върви а те си лаят и такива предубедени фанатици, никога няма да помослят реално на нещата. В България с лопата да ги ринеш такива.

    Коментиран от #37

  • 29 Българин

    18 13 Отговор

    До коментар #22 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Руските свине отдавна плашат, че ще направят западните столици на радиоактивна пепел. Ти от тях ли взимаш пример българофоб?

    Коментиран от #225

  • 30 S63 AMG

    13 8 Отговор
    Бсп-последния изчезващ вид.
  • 31 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    9 8 Отговор
    Обичам Русия и Турция. Всяка вечер турчин ме еВе. Да живее руско-турската мъжка любов!
  • 32 Свободата над всичко

    14 11 Отговор

    До коментар #11 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Какво е рУСИЯ бе! Горна Волга с ядрени ракети. Една голямо кално нищо. С два града - Москва и Петербург, копие на европейските градове.
  • 33 Независим

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    А кога ограбиха паметника на Левски,не е ли културна ценност,а ?

    Коментиран от #48

  • 34 Бесния язовец на onq s konq

    17 8 Отговор
    Всички т. нар. "паметници", а всъщност символи на рушкото робство трябва да бъдат взривени и разрушени. А който иска, може да си монтира у тях в хола по един паметник на някой геройски загинал от препиване рушняк и да му ближе каменната пишка всяка вечер.
  • 35 S63 AMG

    9 3 Отговор
    Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората.

    С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето.

    За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.

    Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме.

    Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои.

    Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен.

    Помни Санчо – ако избереш пътя на добродетелта и се стремиш да вършиш само добродетелни неща, няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори, защото кръвта се наследява, а добродетелта се придобива и струва сама по себе си много повече от кръвта.
  • 36 котопакси

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    За свободата на европа се сражаваха не само комунисти ,но и милиони обикновени и безпартийни хора .Това са единадесет милиона войници и офицери . И затова тези паметници са направени за обикновеният войн и не са комунистически .Ама кой да ти го набие във либерално глобалистката глава какви са тези паметници .Все едно народите дето са минали англичаните и американците когато откриха вторият фронт 1944 година да ги наричат окупатори и да им бутат паметниците или да ги боядисват .Ами знаеш ли после какво ще стане със тези бояджии ? Най малкото ще лежат по затворите дълги години .

    Коментиран от #42, #43, #73

  • 37 Митака

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    В България всички се делят. Всеки мрази всичко и всички, и искат да стане чудо и некога видиш ли да се "Оправим"

    Коментиран от #40

  • 38 Мирослав

    14 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...костите на починали в България съветски войници...". Става въпрос за умрелите от препиване и разстреляните от НКВД за мародерство съветски войници ли? Защото съветската армия не е участвала в сражения на българска територия през Втората светована война. Т.е. няма как да има съветски военни паметници на българска територия.
  • 39 az #Победа75

    9 11 Отговор
    За съжаление нацизмът съзнателно бива възраждан като инструмент за борба срещу Москва. Нищо ново под слънцето! Преди 87г. западните "демокрации" създадоха и отгледаха Хитлер със същата цел!
  • 40 Българин

    13 8 Отговор

    До коментар #37 от "Митака":

    Русофилите, които са руски зомбита делят обществото, защото руските а не българските интереси за тях са над всичко.
  • 41 Помнещ

    12 8 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо Грую":

    Има няколко починали русначета натровили се с метилов алкохол. Но те не са "загинали", а "умрели". И не са паднали "в Отечествената война".
  • 42 Истината

    11 8 Отговор

    До коментар #36 от "котопакси":

    Паметниците на загиналите американци и англичани са във военните гробища и не доминират над градовете за да покажат, кой е господарят.
  • 43 S63 AMG

    15 7 Отговор

    До коментар #36 от "котопакси":

    Каква свобода е да окупираш половин Европа и да си търкаляш танковете по улиците 45г?Да разделиш един народ,като немския със СТЕНА?Каква свобода е да туриш телени мрежи по границите и да стреляш по хората?Това е разбирането за свобода да диваците.

    Коментиран от #50, #62

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 котопакси

    8 11 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    И още над 85% сме Русофили не го забравяй това .Така че вие сте един файтон хора но иначе сте много кресливи .А за видиш колко са Русофилите те съветвам на 3 -ти март да отидеш на Връх Шипка и да ни преброиш ,а след това и на язовир Копринка да се поразходиш и там да видиш колко сме . И знай че от тези 85% Русофили сме голяма част безпартийни и никога не сме членували във БКП .Все едно да кажеш че големият банкер Атанас Буров които е бил върл Русофил е комунист .Та не е важно какъв е човек по идеология важното е да отдава почит към нашите братя освободители Руският народ .

    Коментиран от #49, #53, #95

  • 46 коментатор

    5 3 Отговор
    Как не го е мързяло тук един малоумник цяла нощ да пише със 10 ника и да се самохаресва !
  • 47 Рангелов

    9 10 Отговор
    Кой пък измисли това словосъчетание:".....починали в България съветски войници, сражавали се за освобождаването на страната ни и Европа от фашизма....." Пълна глупост. Нямам време да обяснявам какво е правила червената армия на територията на България, че да се стигне до там, страхопъзльото Г. Димитров да се оплаква и то писменно на Бащицата - Сталин. Да се демонтират всички паметници на червените боклуци и да се монтират на едно място, където БСП да си ги пазят. Ние сме на първо място в Европа по паметници на тия алкохолици руснаците на глава от населението. Дори сме пред това , което остана от СССР. Малко хора знаят, че Червената армия е изнасилила доказано 2 милиона жени на територията на Германия. Да се стигне до там католическата църква да обсъжда временно разрешение на абортите, за да не се напълни Германия с монголоидни славянчета като Путин. Ама те, германците били изнасилвали рускини. Е, как няма такива оплаквания от цяла Европа / виж протоколите от трибунала в Нюрнберг /, та само нечистоплътните повлекани в червената кочина са станали обекти на сексуално посегателство. За разлика от Червената армия, Вермахтът е имал работеща система за решаване на физиологичните проблеми на войниците до опредерана степен. Имало е и изнасилвания, но това, което е правила " армията със свалени до коленете панталони" е имало аналог само в дълбока древност и то в много по-малки мащаби. Под това име е била известна сред европейците "Славната", "непобедимата" и т.н. сб

    Коментиран от #61, #64, #74

  • 48 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Независим":

    Как може да сравняваш изобщо маркерите на окупаторите с паметника на Левски, бе българофоб?

    Коментиран от #56

  • 49 Жан Виденовски

    9 6 Отговор

    До коментар #45 от "котопакси":

    На изборите ви видяхме колко червени тъпанари сте. Дори на лъжливата Нинова, децата - русофилчета, потенциални предателчета останаха да живеят в САЩ. Така, че тия ги разправяй на бабите у селото си.

    Коментиран от #70

  • 50 Независим

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "S63 AMG":

    Трябваше да знаеш,че след поражението Германия беше разделена на 3.Само това ще ти кажа,няма време за повече обяснения...

    Коментиран от #57

  • 51 котопакси

    5 8 Отговор

    До коментар #27 от "Фактите":

    А за сметка на това има загинали стотина американски и английски пилоти дръзнали да нападат България и да избиват мирни хора деца и жени . И всичките тези окупатори са били под въздействието на белината смесена със дрогата за повече смелост .Ето такива смелчаци са били твоите приятелчета англосаксонците .

    Коментиран от #58

  • 52 rasputin

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    rıtsete v Fderatsiyata sa napılno "RUSKİ"...ÇEÇENSKİ, Tataro Başkirski , Litovsko Nenski...Uhrainsko BekoRuski...
  • 53 Българин

    7 8 Отговор

    До коментар #45 от "котопакси":

    Русофилите сте най-големите българофоби и национални предатели. Вие никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 54 Волен Сидеров

    9 5 Отговор
    “Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.
  • 55 семафор

    3 9 Отговор
    Предлагам всяка нова власт да събаря паметниците,построени от предишната,както направиха талибаните с хилядолетнитв статуи в Афганистан.Така ще имаме история по-кратка и по-измислена от американската.

    Коментиран от #59

  • 56 Независим

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Аз сравнявам изобщо охраната на такива паметници изобщо на какво ниво е в България.
  • 57 S63 AMG

    6 4 Отговор

    До коментар #50 от "Независим":

    Май френд,много добре знам и не минказвай ти нищо,моля те.Само Берлин е бил разделен и съм си говорил и с немци,които са живели там по това време.Моля те,само ти не ми казвай нищо.

    Коментиран от #82

  • 58 Истината за руснаците

    12 6 Отговор

    До коментар #51 от "котопакси":

    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

    Коментиран от #68, #89

  • 59 S63 AMG

    8 7 Отговор

    До коментар #55 от "семафор":

    Предлагам да се честват само Български празници и да се върне Българския химн Шуми Марица.3Ти март да се отмени и да бъде заменен с 22 септември за национален празник.
  • 60 Радой Ралин

    10 5 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #69

  • 61 NAPALM

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Рангелов":

    Sıvetska "osvoboditelna" armiya i LİÇNO STALİN mi dıljat edna lelya iznasilena i obesena na tavana po vremeto NA ANTİ FAŞİSTKİTE AKTSİYİ...kakata na maykami na 16 godini sigorno e bila aktiven çlen na SS voyskite v Bılgariya...a dedomi e bil çlen na SD S ÇİFTE V RIKATA PAZEL DETSATA Sİ KOKOŞKİTE İ PRASETO Sİ... A MAYKAMİ BEŞE DİVERSANT noştem kogato plaçeşe v sıne si...PROKLETİYE AMATEMA nişto RUSKO NE İZKAM DA ÇUYA AMA TURTSİTE SA VİNONİ ZA VSİÇKO
  • 62 котопакси

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "S63 AMG":

    Абе ти чел ли си книгата Техеран 1943 година за да видиш кой всъщност е искал да раздели Германия на шест малки държавици .И добре че е бил Сталин да предотврати това разделение на Германия ,което във последствие се е оказало огромна грешка .Сталин е трябвало да послуша Чърчил и да остави английският проект за разделянето на след военна Германия и сега тя щеше да е държавица като една човешка длан . Когато Червената армия подари живота на «пановете»: Кой спаси Полша от изтребление — американците или Сталин? https://bgr.news-front.info/2020/01/04/kogato-chervenata-armiya-podari-zhivota-na-panovete-koj-spasi-polsha-ot-iztreblenie-amerikanczite-ili-stalin/

    Коментиран от #75

  • 63 програмистите

    7 2 Отговор
    Ония, членове на БКП, дето партията им е отпуснала апартамент близо до центъра на София да го купят на ниски цени за наша сметка тогава, сега трябва да плащат по 10000 лв данък. 40000 такива апартамента на партийци и няма нужда от данък програмист

    Коментиран от #66

  • 64 До Рамадангелов

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Рангелов":

    Рамадангелов , те сега вашите пият повече , и от българи и руснаци взети заедно , че и на сланинка посягат доволно , и ние казваме ли ви в Турция какви паметници да уважавате , или не , и дали сте алкохолици и пияници , ае гит от тука.
  • 65 Отечествен Фронт

    6 5 Отговор
    МАЛКО СА БИЛИ ОСЪДЕНИТЕ 1947Г ОТ НАРОДНИЯ СЪД, ТРЯБВАШЕ ПОВЕЧЕ!

    Коментиран от #117

  • 66 123

    5 3 Отговор

    До коментар #63 от "програмистите":

    Особенно плановиците завършилите институт Карл Маркс Леви Мордехай щото са ги учели на идиотщини пълни там со държавни пари
  • 67 Уди Кълвача

    4 3 Отговор
    Фашиското семе с чукчета и длето като истински мишки през нощта обикалят руските паметници да сксернят страхливи мишоци.
  • 68 Независим

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Истината за руснаците":

    Това е така съгласен см,но за паметниците няма значение дали са руски ,американски германски ,турски български или цигански,влагано е средства. Това е история и трябва да се пази за поколенията,а тя е такава каквато е...
  • 69 КОНТРАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Радой Ралин":

    Хахаха какво цитираш тоя Козел смешен, не беше на себе си и преди 1989г хахаха абсолютен смех смех!
  • 70 котопакси

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "Жан Виденовски":

    Ааа на всичките избори досега от 30 години насам не съм гласувал за комунистите защото за разлика от твоите родители които са били отявлени партиини членове аз никога не съм бил член на БКП .А по въпроса за селата ти си селянин и селски гащник .А моят род със който се гордея и по бащина и по майчина линия е приключил със селата от преди над 120 години . И нищо че нямам село сега винаги съм уважавал селските хора и ценя огромно техният труд .

    Коментиран от #215

  • 71 Да ви светна

    4 4 Отговор
    Всички плюещи тук (повечето съвсем целенасочено и по поръчка) сте много жалки и долнопробни, не че е нещо учудващо, но не можете да стъпите и на малкия пръст на тези, чийто паметник е осквернен и на което толкова много злорадствате. Това което тези хора реално са направили, вие не бихте и си го представили да стане с вас, и ако не бяха те едва ли сега щяхте да бълвате тук помията си.

    Коментиран от #83

  • 72 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "Млекар с 466 кравари и 233 доячки":

    Ефекта щего разбереш изроде 😉😉😉😉 една ракета Р-36М2 с 10 ядрени боезаряда с сумарна мощност 7.5 мегатона щеви оправи

    Коментиран от #77

  • 73 Рашка с чашка

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "котопакси":

    Хайде пак с тези съветски глупости! Отворили втори фронт през 1944! Първия фронт е Белгия, Холандия, Франция през 1939г, следва Битката за Британия в която немците губят към 2 000 бойни самолети. После са Югославия и Гърция през 1940. Следва Северна Африка. Чак през юни 1941 е отворен източния фронт. Следва десанта на съюзниците в Италия 1943 и в Нормандия 1944.

    Коментиран от #80, #103, #218

  • 74 Хисторик

    3 8 Отговор

    До коментар #47 от "Рангелов":

    Неграмотник, страхопъзло наричаш Георги Димитров човека който 1933 г се измя в лицето на фашистите и ги направибза смях оред цял Свят! Благодарение на Георги Димитров България остана цяла след ВСВ, това знаеш ли го неграмотен туркофил?

    Коментиран от #216

  • 75 S63 AMG

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "котопакси":

    Каква Полша сте спасили бе?В Катин ли?То се знае,колко ви долюбват поляците.По-голяма глупост от това,което си написал не бях чел.Ерата на информацията ще унищожи всички лъжи,които сте минирали в историята на народите.Сталин е мадов убиец и престъпник срещу човешкия род,мяма давност за неговите зверства.Само Махатма Ганди е човека.Сталин=Хитлер=Сталин=Хитлер

    Коментиран от #85, #165

  • 76 бочо

    5 1 Отговор
    ВСЕКИ ЧЕРВЕН ФАШИСТ НА ВЪЖЕТО
  • 77 S63 AMG

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Имаш поща COV💌
  • 78 Гено

    6 0 Отговор
    А кога бсп ще се загрижат за многото наши войници в края на втората световна война дали живота си и били се на руска страна, тях кой ще признае. Руснаците не ги признават, що бсп не отнесе този въпрос до маскве? Ами тръгнали да се грижат за чуждите. Полша, Румъния, Чехия, Унгария, Словакия им е все тая за руските им поробители и са много по добре от нас. Да не говорим пък Балтийските държави колко ги мразят. От бсп некадърниците три пъти бяха на власт и трите пъти само мизерия, дайте им още шанс кратуни.
  • 79 Леви Мордехай

    4 2 Отговор
    Дрогаре, не се карайте, ако не бяха парите на Руските Евреи в Америка донесени от Троцки за Уляновската революции ся в Русия още щеше да има Цар

    Коментиран от #143

  • 80 В архив

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "Рашка с чашка":

    Айде сега, то още малко и ще излезе, че ВСВ е спечелена от т. нар. Съюзници.
  • 81 Инджев

    1 3 Отговор
    Дядо ми Индже турчина също не обичаше рунаците разказваше, че и в Анадола не обичали руснаците и аз като негов наследник също не обичам руснаците!
  • 82 Независим

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "S63 AMG":

    Като знаеш битрябвало да знеш,че не само Берлин,който е бил със стената само разделен,а и цяла Германия на 3 части,като 2-те са за западните съюзници.Чърчил и Рузвелт.

    Коментиран от #88

  • 83 S63 AMG

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Да ви светна":

    Да те светна,че каузата им е била грешна.А те като хора може да са били и Ангели.

    Коментиран от #87

  • 84 Володя

    7 0 Отговор
    Наште леви и Путин ги неще, щото после трябва да ги храни. Пък той е десен 😂
  • 85 Да де

    4 5 Отговор

    До коментар #75 от "S63 AMG":

    Спасили били Полша а хахаха сталин остави над 200000хиляди поляци да бъдат избити от немците и тогава се намеси.За тва днес поляците мразят руските ушанести подляри.

    Коментиран от #90

  • 86 Хисторик

    2 6 Отговор
    Преди освобождението на Княжество България русофобите са били първи турфили след 1877г русофобите стана първи германофили до 1944г когато ги поставиха на място комунистите до 1989г след 1989г русофобите стсна сородиди-туркофили и шпиони които работят от край време срещу интердите на държавата България!

    Коментиран от #126

  • 87 Да ви светна

    3 3 Отговор

    До коментар #83 от "S63 AMG":

    Какво грешно има в каузата да защитиш Родината си и да накажеш този който те е нападнал. Или какво, трябваше да спрат до границата и да оставят хитлеристите без възмездие.

    Коментиран от #92, #101

  • 88 S63 AMG

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "Независим":

    Под окупация и охраняван от 3 армии е бил единствено Берлин.Политическите влияния нямат граници.Поради факта,че е бил охраняван от 3 армии,живущите в Берлин и само и единствено там са били освободени от задължителна военна служба.Цялата останала част и на двете части на Германия е давала такава.Не ми обяснявай ти,помолих те.

    Коментиран от #210

  • 89 котопакси

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "Истината за руснаците":

    И тази лъжа от къде я намери дай исторически факти и дай ми това писмо да го прочета .Защото аз притежавам цялата поредица на личният съветник на Георги Димитров и негов преводач и там нищо такова не се е случило .А тук ще ти дам истински исторически факти от военно историческият архив във велико търново https://bgr.news-front.info/2016/05/04/kak-fashistka-germaniya-ograbi-blgariya/ Как фашистка Германия ограби България За тази спогодба почти не се пише и говори — дори най-жълтеникавите медии си траят, ако въобще са чували за нея. Малцина са и дръзналите да изнесат в публикации има ли ги наистина и в какъв размер точно са неразплатените задължения на Германия към България по клиринговата спогодба «Нойбахер». А и над други спогодби и споразумения между двете страни от времето на войната също тегне сянката на мълчанието. Нека надникнем в тайнствената «Спогодба между българското и германското правителство за финансиране и снабдяване на германските войски в България (спогодба Нойбахер)», подписана на 1 февруари 1941 г. Освен за надникване, за друго не може да става и дума, защото разкриването на цялата истина няма как да се случи, ако с разследването не се заемат висококвалифицирани екипи от историци, икономисти и финансисти. Всъщност допускам, че ако това е направено, то е потънало дълбоко в нечий свръхсекретен архив, до който простосмъртни нямат достъп. за покриване нуждите на германските войски в България.



    Предоставените левов

    Коментиран от #123

  • 90 КОНТРАТА

    5 4 Отговор

    До коментар #85 от "Да де":

    Сталин не трябваше изобщо да спасява Полша, а трябваше да я остави нацистите да я затрият и тогава да влезе в Полша!

    Коментиран от #94, #96

  • 91 До75

    4 3 Отговор
    Ама Израел си празнуват официално 9 май, защото знаят кой ги спаси и това е вовеки, пък глупаците като теб, пишат тука шитни:))

    Коментиран от #131

  • 92 S63 AMG

    4 4 Отговор

    До коментар #87 от "Да ви светна":

    Каузата е да не избиваш други народи и да си налагаш болшевишко-фашистката човеконенавистна идеология.Да не забраняваш ходенето на църква,слушането на западна музика,да не слагаш телени мрежи,да не строиш трудови лагери на смъртта и да убиваш хора за идеите им,да не забраняваш носенето на дълги коси и панталони тип Чарлстон.Да не задължаваш изучаването на руски език на сила.Стига ли?

    Коментиран от #99

  • 93 Lenin

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Zashtoto te4e informacionna ataka sreshtu podviga na grajdanite na suvetskiq suiuz. Informacionnata kampaniq/ataka e zapo4nala ot na4aloto na socialisti4eskata republika i produljava do dnes estestveno. Horata lesno se vliqqt. Sus vseki izminal den, istoriq q izkrivqvat po aktivno i po aktivno, zashtoto zashtitnicite na tazi istoriq sa dosta malko v razmerite na dneshniq svqt. Oskvernqvaneto na kakvito i da e pametnici e priznak za izostanalost, a ne na razvito razbirane.
  • 94 S63 AMG

    2 3 Отговор

    До коментар #90 от "КОНТРАТА":

    И баба ти трябваше да има мустаци и щеше да ти е чичо.

    Коментиран от #97

  • 95 Русороб

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "котопакси":

    Е по голяма глупост не бях чел, Буров знаеш ли как умря?! Смешни и проЗти ора от село, държали цял живот мотиката, сеното на два коня не могат да разделят а пишат глупости по форумите.

    Коментиран от #100

  • 96 Гено

    1 2 Отговор

    До коментар #90 от "КОНТРАТА":

    Добре бе тва е все едно аз да дойда в вашето семейството и да спася избирателно от вас. Тва ли е спасяването на сталин гледал е безучастно как избиват стотици хиляди. А и Англия е била гръб на Полша така, че ти не я мисли.

    Коментиран от #98

  • 97 КОНТРАТА

    3 3 Отговор

    До коментар #94 от "S63 AMG":

    А на твоя дядо трябваше с чук да му размажат главата и сега нямаше да си съчиняваш измислици!

    Коментиран от #114, #119

  • 98 Хисторик

    3 2 Отговор

    До коментар #96 от "Гено":

    Избиваха немците поляци с подарено от Англия и Франция оръжие от Чехословакия! Полша да не би да е била част от СССР за да е гайле на Сталин?

    Коментиран от #104

  • 99 Да ви светна

    1 3 Отговор

    До коментар #92 от "S63 AMG":

    И какво, искате да кажете, че всичко това е извършено от тези на които е паметника ли?!

    Коментиран от #106

  • 100 Уди Кълвача

    3 3 Отговор

    До коментар #95 от "Русороб":

    Клизма си направи, че вече мърсотията където си събрал те удря в глава!
  • 101 S63 AMG

    1 2 Отговор

    До коментар #87 от "Да ви светна":

    Грешната кауза е да умираш за полуевреина Сталин,заради полуевреина Хитлер,в следствие на което измират 100млн гои.Немците се извиниха за това,че са участвали в този театър,само крепостниците-руснаци,все оше в ерата на информацията,когато от дистанцията на времето всичко е ясно,продължават да натякват лъжи.Вероятно редовия руснак живее в тотална заблуда и дезинформация.А и как биха могли да им го обяснят,толкова жертви и за лъжлива кауза.
  • 102 Johansson

    4 3 Отговор
    На това каменище бих се изхврял, но не ме и възбужда. По добре с трутил.

    Коментиран от #109

  • 103 котопакси

    1 5 Отговор

    До коментар #73 от "Рашка с чашка":

    Абе ти къде прочете за тези фронтове които никога не са съществували .Има единствено един втори фронт и тои е бил през 1944 гина във Нормандия осъществен от Американци и Англичани според договорката от Техеран между тримата големи Сталин Чърчил Рузвелт .Ай чети книгата Техеран 44 -та и тогава ми блей тука по военната история на европа и светът . И накрая работи само със исторически факти а не със журналистически измислици .

    Коментиран от #108

  • 104 Аде

    3 4 Отговор

    До коментар #98 от "Хисторик":

    Ами що казвате че я били освободили бе сами си противоречите. Аман от комуняшки мислители е за тва фалира строя ви ахаха
  • 105 оцелял от турското робство

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "АТИЛА":

    Ама ще се спукаш от яд и злоба, защото не си роден в София. Прибери се обратно в Карлуково, докато не е станало по-лошо.
  • 106 S63 AMG

    3 2 Отговор

    До коментар #99 от "Да ви светна":

    Ако изпълняваш заповеди на престъпници,логично и ти си съучастник.Но както е казал Исус-Не са виновни за това,което не знаят.Но вече се знае и да ни промиват все още с евтина пропаганда е безмислено.А няма нужда болшевишки паметници да стърчат демонстративно.Паметна плоча за загиналите е достатъчна.

    Коментиран от #111

  • 107 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    щели да отбележат руския ден на отечеството?от къв зор българи ще празнуват руския ден на отечеството и ква отечествена воина се е водила в българия ?може ли някои комунист да ми отговори?

    Коментиран от #110

  • 108 Дообре

    3 2 Отговор

    До коментар #103 от "котопакси":

    Скалъпени книги ли четеш жалко. Фактолога с скалъпениъе удобни книжки. А хахахахахахахаха
  • 109 оцелял от турското робство

    3 2 Отговор

    До коментар #102 от "Johansson":

    Научи се да пишеш и тогава се упражнявай.
  • 110 S63 AMG

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "стоян георгиев":

    Няма как да ти отговорят.Те си имат зададени отговори,но въпросите на новото време са други и за тях нямат отговори.Най-много да отнесеш някоя обида.

    Коментиран от #113, #122

  • 111 КОНТРАТА

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "S63 AMG":

    От косницата на съветските войници няма нужда ожаче стърчи на сред столицата паметник на тези които пускаха бомби над София и са отговорни за 5000 убийства и подаръчета бомби за децата от България! Воняща гняс соросоидна

    Коментиран от #121

  • 112 Да ви светна

    3 3 Отговор
    Гледам как тук покрай цялата помия се прокарва и някаква идея, че едва ли не немците са били победени от американците и англичаните, а ролята на съветската армия е незначителна. Подобно твърдение е на първо място изключително смехотворно, освен всички други епитети, които могат да му се прикачат.

    Коментиран от #134, #181

  • 113 Вулвенце соросоидно

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "S63 AMG":

    май не са те слагали скоро на шпагат и си загорело за ласки!

    Коментиран от #116

  • 114 S63 AMG

    2 3 Отговор

    До коментар #97 от "КОНТРАТА":

    Да,такова е вашето лице.Деца на Мамона...насилници и убийци.

    Коментиран от #120

  • 115 Я люблю водка

    4 3 Отговор
    Финладците как се гаврат с сесере и ги прават на леш горките пияни ватенки.

    Коментиран от #127

  • 116 S63 AMG

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "Вулвенце соросоидно":

    Хахаха мда...без коментар.
  • 117 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #65 от "Отечествен Фронт":

    Русофилити искате отново да превърнете България в концлагер и да храните прасетата с българи, както по време на съветското робство, затова така ревниво пазите паметниците на армията, която ви докара на власт.

    Коментиран от #125

  • 118 Въпрос

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЕБА И БИЯ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБЕ":

    Да не са та еббали комунистите че да имаш да им връщаш
  • 119 ебача на комунисти

    4 4 Отговор

    До коментар #97 от "КОНТРАТА":

    Не знам за дядо му, или за моя, но със сигурност бих ти размазал главата с кеф.
    Пра-дядо ми е бил околийски управител, много червени помияри са получили разум с бухалката по негово нареждане.

    Коментиран от #124

  • 120 КОНТРАТА

    3 3 Отговор

    До коментар #114 от "S63 AMG":

    Чука чука лекува фашизъл, нацизъм, идеологии античовешки и алчни всякакви чука най добре ги лекува!

    Коментиран от #139

  • 121 S63 AMG

    5 1 Отговор

    До коментар #111 от "КОНТРАТА":

    Е пък червената зараза избива само за няколко дни 30хил.Но за теб това е дреболия.Слушай,нямам време за глупци,развивай се.
  • 122 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #110 от "S63 AMG":

    е отговориха на теб с обида!все пак ми е интересно кви са тези българи дето още вярват че е имало отечествена воина в българия и честват руския ден на отечеството?ако са руснаци ок тва е разбираемо и нормално .
  • 123 Истината за руснаците

    4 2 Отговор

    До коментар #89 от "котопакси":

    История на комунизма в България”, том I, стр. 245: „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11)
    Руските роби ще отричате до дупка, нали?
  • 124 Комуниста

    3 3 Отговор

    До коментар #119 от "ебача на комунисти":

    Като увисна на въжето дедо ти околийския цялото село после парзнувало със отлежала ракия!

    Коментиран от #129, #185

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "Хисторик":

    Руската безродна измет така и не разбра, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #133

  • 127 Верно бе.

    4 0 Отговор

    До коментар #115 от "Я люблю водка":

    Ами то само Снайпериста наричан бялата смърт избива над хиляда руснака. А малки скиорски отряди от армията на Финландия отблъскват над 400000хил съветски войски.
  • 128 Троцки

    6 0 Отговор
    Ако не бях събрал малко пари от роднините за Володята Улянски, сега и вас нямаше да ви има другарЕ
  • 129 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #124 от "Комуниста":

    другарю ,само обясни защо празнуваш руския ден на отечеството и кво отечествено има за теб във втората световна воина?помисли ако можеш и отговори честно!

    Коментиран от #136

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Истината

    5 2 Отговор

    До коментар #91 от "До75":

    Новата мантра на руската пропаганда:"Русия спаси евреите. Израел празнува 9 май". Скрий се бе клоун, по десет пъти та ден пишеш тия глупости.
  • 132 Рангелов

    4 2 Отговор
    Хай де бе хисториче, кажи ми в кой руски затвор по това време, някой би могъл да говори така на процеса си, да получава литература в затвора, да учи и поддържа кореспонденция ? Вместо да ти направи впечатление демокрацията и законноста в Германия по това време, ми пишеш за страхливеца. Наричам го страхливец, защото приема договорката да бъде приет в СССР след процеса и последвалите негови действия, заради които руснаците унищожават саратниците му българи. През цялото време на престоя си в СССР, Димитров е бил по-верен от булонка на Сталин. Чети книги на хора от обкръжението на Бащицата. Изобщо, май в главната ти има доста празни петна и от септемврийското възстание и бягството на подвилите опашки организатори в Сърбия в това число и страхливеца Димитров. Знаеш ли какво е станало с хората, които са послушали емисаря на Коминтерна, бъдещия глезен "герой от Лайпциг ? Кой нарежда избиването на цвета на нацията ни чрез така наречения Народен съд от топлото си местенце в Москва ? Чети, чети но не изданията Партиздат.
  • 133 Хисторик

    3 6 Отговор

    До коментар #126 от "Българин":

    Русофобите убихте Васил Левски, Христо Ботев..... и още много патриоти защото ви пречеха на охолния живот който си бяхте построили с турците на тези земи! Русофобите шпионите на османската империя по тези земи. Туркофила Иванчо Хаджипенчович съдника на Васил Левски го правите русофобите председател на Съда след 1877г!

    Коментиран от #140, #200

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Троцки

    3 0 Отговор
    Ако не бях дал пари на Улянов, ся паметника щеше да е на Романови 😂
  • 136 Комуниста

    3 4 Отговор

    До коментар #129 от "стоян георгиев":

    И да седна да ти обяснявам, ограничено нищожество като теб едва ли ще разбере!

    Коментиран от #141, #151

  • 137 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #125 от "Отечествен Фронт":

    Единственага такава е тази, която се прекланя пред мръсната руска кочина.
  • 138 мани мани

    3 1 Отговор
    Всичкото м@нгал, рязаните турски и юдейски кУрабини, краварите и блядовете вън от България!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #133 от "Хисторик":

    Руската безродна измет така и не разбра, че русофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #144

  • 141 S63 AMG

    5 2 Отговор

    До коментар #136 от "Комуниста":

    Най-хубавото на комунисти като теб е,че са на преклонна възраст.А в Унгария един на 93г го осъдиха-комунист некъв,не се знае,може и в България да огрее Слънцето някой ден.

    Коментиран от #147

  • 142 Само питам

    4 1 Отговор
    Тия руски мекерета дето толкова държат на руските паметници защо не запитат братушките си, кога ще ни върнат откраднатите след 9 септември държавни архиви?
  • 143 котопакси

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Леви Мордехай":

    Другари ето ви историческата истина за Троцкистите а не жълтопаветни лъжи на западните медии http://archivek-p.org/06/%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%BA%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-20-%D1%82%D0%B5-%D0%B8-30%D0%B3/ ТРОЦКИСТИТЕ ПРЕЗ 20-ТЕ И 30-ТЕ ГОДИНИ НА XX ВЕК, ТЯХНОТО ИСТИНСКО ЛИЦЕ Средствата за масова информация: радиото, телевизията, печатът, в продължение на десетки години масирано насаждат в главите на хората така наречените „сталински репресии” през 20-те и 30-те години на XX век. Буржоазната пропаганда твърди, че „старата гвардия” на болшевиките е пострадала несправедливо, че всички те, заемащи държавни постове и партийни билети, са невидими жертви на сталинските репресии, и че съветската власт не е имала врагове. Това наистина ли е така?

    Искам да напомня на днешните господа-разрушители на СССР: нали вие също се наричаха „комунисти” и заемахте ключови държавни постове в Съветския Съюз, имахте партийни билети. И, както се казва, „в единия джоб – партиен билет, а в другия – сумата от този партиен билет”. Също, както и троцкистите в перестроечното време, издигаха ултралеви лозунги: „за повече социализъм”, „няма да се отклоним от социалистическия път”, а на практика, като къртици, подриваха устоите на социализма. Нека сега се сетим за думите на И В Сталин, казани на пленума на ЦК на ВКП(б) на 03 март 1937 година: „…Силата на троцкистите се състои в притежанието на партиен билет. Партийният билет им дава

    Коментиран от #202, #217

  • 144 Свободата над всичко

    3 0 Отговор

    До коментар #140 от "Българин":

    Русия и руснаците наистина имат уникална мисия. И тя е да покажат на света, че еволюцията може да тече и в обратна посока. Безкрайно.
  • 145 Ами да

    5 0 Отговор

    До коментар #134 от "Българин":

    Много точно казано. С помоща на Америка и Англия Русия отблъсква Немците. Иначе без военните провизии Руснаците са щели да гинат като мухи от модерната Немска армия. Руснаците се въоражават няколко месеца по късно, а за това време ако не са били снабдени от Англичаните и Америка немците са щели да ги смажат.

    Коментиран от #152

  • 146 КОНТРАТА

    3 4 Отговор

    До коментар #139 от "S63 AMG":

    Вдлъбнат мозък!

    Коментиран от #148

  • 147 Комуниста

    2 5 Отговор

    До коментар #141 от "S63 AMG":

    Туркофилска гювенидя като теб май не вижда, че света го залива лява вълна!

    Коментиран от #149, #155

  • 148 S63 AMG

    4 2 Отговор

    До коментар #146 от "КОНТРАТА":

    Най-хубавото на комунисти като теб е,че са на преклонна възраст.А в Унгария един на 93г го осъдиха-комунист некъв,не се знае,може и в България да огрее Слънцето някой ден.
  • 149 S63 AMG

    2 1 Отговор

    До коментар #147 от "Комуниста":

    Най-хубавото на комунисти като теб е,че са на преклонна възраст.А в Унгария един на 93г го осъдиха-комунист некъв,не се знае,може и в България да огрее Слънцето някой ден.

    Коментиран от #156

  • 150 Бесен Язовец

    4 5 Отговор
    ДО ТАМ ВИ Е СИЛАТА СРЕЩУ РУСИЯ, ДО ОСКВЕРНЯВАНЕТО НА НЯКОЙ ПАМЕТНИК ЗА ПОВЕЧЕ НЯМАТА НАЛЯГАНЕ МИЖИТУРКИ!

    Коментиран от #162

  • 151 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "Комуниста":

    и защо съм нищожество?щото те питам за това че празнуваш чужд ден на отечеството?ти така предполагам си свикнал.да ходиш на чужди сватби и да ползваш като свои чужди вещи.само че тва време отмина другарю за твое голямо съжаление .смях!явно за това съм и нищожество ,щото те целя точно там където ти е болката,но за твое съжаление ще продължавам.та другар ако русия е твое отечество що не кажеш на жената да идете там да живеете?кеф ти магадан, кеф ти чита,даже може и в москва или крим!евтино парно,справедлив президент и ще си честваш отечествената воина на воля с големи паради и т.н.!та що един от вас другар не се пресели?поне един?
  • 152 Ганев

    1 4 Отговор

    До коментар #145 от "Ами да":

    Ти недей много зна. Ех та няма отворени лагери.

    Коментиран от #157

  • 153 Истината

    5 2 Отговор
    Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си освен Национално движение "Русофили" да съществуват национални движения "Туркофили" или "Американофили" , които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.
  • 154 Троцки

    2 1 Отговор
    Не трябваше да давам пари на Улянов. Виж кви иди•ти се пръкнахте другаре, 20 държави фалирахте
  • 155 S63 AMG

    4 1 Отговор

    До коментар #147 от "Комуниста":

    Имаш в предвид LGBT вълната ли?Ей ще станете на по 200г и пак партията ще бленувате.Па не ви ли стигна,че закопахте България и всичко ще е на гърба на младите.Що за уроди сте,кажи само?

    Коментиран от #161

  • 156 Комуниста

    3 4 Отговор

    До коментар #149 от "S63 AMG":

    Личи си кой е с деменция и бълнува в 10:30h предиобед и повтаря едно и също изкукуригал сиросоид!

    Коментиран от #159, #163

  • 157 S63 AMG

    2 2 Отговор

    До коментар #152 от "Ганев":

    За теб обаче има психиатрии.На розови таблетки до края на живота ти.
  • 158 До131

    3 5 Отговор
    Ами факт, както и националния ти празник е факт, 3 март, а той е Русия, както и първото бойно знаме на България и кой е по наясно евреите или глупаците като теб, на кой да вярваме на преживели те холокоста или на русофобите, то стана като новата мода малцинството се мъчи да направи ненормалното, норма:)
  • 159 S63 AMG

    5 1 Отговор

    До коментар #156 от "Комуниста":

    Най-хубавото на комунисти като теб е,че са на преклонна възраст.А в Унгария един на 93г го осъдиха-комунист некъв,не се знае,може и в България да огрее Слънцето някой ден.
  • 160 Нормален

    4 3 Отговор
    Доколкото знам Русия е водила война, но целта и е била да направи България собствена територия. България я има, заради западните държави, които не искат Русия да е на балканския полуостров. Русия са освободители, но не точно!
  • 161 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #155 от "S63 AMG":

    ЛГТБ философията е вашата в НПОто преди 1989г ЛГТБ ги пращаха на ремонт в Карлуково и на Четвърти километър!

    Коментиран от #168, #169

  • 162 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #150 от "Бесен Язовец":

    Първо така нареченото оскверняване може да е и русофилска провокация с цел да се предизвикат подобни реакции от руснаците и петата им колона в България. Второ, защо няма осквернен паметник от Руско-турската война от 1877-78 година? Отговори си на този въпрос и престани да пишеш дивотии.
  • 163 S63 AMG

    3 1 Отговор

    До коментар #156 от "Комуниста":

    В Дубай съм,тук е 15:30 следобед,не се безпокой.

    Коментиран от #166

  • 164 Истината

    7 1 Отговор
    САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американци. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за "двойното “освобождение” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика, няма паметник на американски президенти пред техния парламент, няма 50 метров паметник на Американската армия освободителка от признателния френски народ в центъра на Париж, няма френско национално движение "Американофили", и лизането на американски задници не е вменявано като знак на благодарност към САЩ и задължение во веки веков на всеки французин.
  • 165 котопакси

    1 8 Отговор

    До коментар #75 от "S63 AMG":

    А ето ти тук историческата истина за Полша която е окупирала части от Русия и защо Сталин си е върнал Руските земи от Полша Имало ли е таен протокол към Съветско-германския договор за ненападение от 23 август 1939 г.? http://septemvri23.com/taini_protokoli1939/ Въпросът за тайния съветско-германски протокол от 1939 г. се смята за напълно изяснен в съвременната историческа литература. У нас най-авторитетните български изследователи като Христина Мирчева, Георги Марков, Милен Семков, Пламен Цветков и др. са категорични, че е имало такова секретно споразумение за разграничаване на сферите на влияние в Източна Европа. Учебниците по история за българските училища застъпват същото твърдение. СССР също е империалистическа страна и провежда грабителска и завоевателна политика спрямо страните от Източна Европа;
    Съветско-германските споразумения за разграничаване сферите на влияние доказват, че СССР носи отговорност за разпалването на Втората световна война и че между комунизма и нацизма няма разлика;
    Съветският модел на социализъм и въобще социализмът не могат да бъдат алтернатива за по-прогресивно развитие на човечеството.
    В крайна сметка, целта е да се убедят хората, че капитализмът и частната собственост, колкото и да са несъвършени, остават безалтернативни, че борбата за един по-добър свят е безсмислена. В настоящия материал предлагаме на читателите в обобщен вариант основните изводи, до които достига Алексей Кунгуров в хода на своите изследва

    Коментиран от #174

  • 166 Бесен Язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #163 от "S63 AMG":

    В Дубай търсиш шейх да ти монтира виме хахахаха прибирай се урунгел няма те огрее има и по хубави траверси в Дубай от теб хахахаха хахахаха хохохохо хохохохохохо
  • 167 До153

    1 7 Отговор
    Пустите Клисурци станали Московци, а панагюрци донски казаци, без русофили няма 3 март, те всички Русия са чакали и тя идва идва, справка нац. ти празник, който наближава:)
  • 168 S63 AMG

    3 2 Отговор

    До коментар #161 от "Бесен Язовец":

    Но още преди тях съратникът на Маркс Фридрих Енгелс в трудовете си се застъпва за премахване на семейството, еднакво включване на мъжа и жената в работния процес, както и за обществено възпитание на децата. В първите години след Октомврийската революция от 1917 г. в Русия също има забележителни опити да се внедри някаква "нова сексуалност", но впоследствие комунистическата пропаганда прави всичко възможно те да бъдат забравени.
  • 169 S63 AMG

    4 2 Отговор

    До коментар #161 от "Бесен Язовец":

    Травеститски партита, Владимир Ленин, пропагандиращ сексуална свобода, нудистки анархисти в трамваи, нуди плаж в близост до храма на Христос Спасител... такъв е бил руският живот в началото на съветската държава. Какво е могло да се обърка?
    "Напълно голи хора, носещи ленти, на които може да се прочете "Долу срама!", се появиха неотдавна в Москва. Една група беше забелязана в трамвай. Трамваят спря, обществеността бе възмутена", пише в дневника си известният руски писател Михаил Булгаков през 1924 година. Само 15 години преди това една жена не е могла дори да си помисли да излезе с рокля, дълга до коленете. Тези промени за една нощ ли са се случили?

    Предреволюционното руско общество, особено в столиците, не е пуританско по природа. Един анонимен войник, роден в края на 19-ти век, си спомня: "На 10 години вече бях изложен на всякакъв род похотливо поведение... Порнографските снимки далеч не бяха нещо рядко срещано".

    Коментиран от #172

  • 170 До164

    3 3 Отговор
    5 века, бе философ, я си виж първото бойно знаме Самарското и ще ти се изясни:)
  • 171 Само питам

    9 5 Отговор
    Колко голяма отрепка и мръсен изрод трябва да бъдеш, за да защитаваш една агресивна, чужда държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най- близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат вечни васали и желаят да бъдат свободни и да вървят по собствен път? Държава, която избива най - цинично жени и деца, оправдавайки си, че това са терористи. Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава, държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #175

  • 172 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #169 от "S63 AMG":

    Много интересни съчинения си праеиш и като вкараш някоя популярна личност си въобразяваш, че им придаваш тежест продължавай навярно някой профан ще ти маркира + на фантастиш съчиненията за социализма и идеологията на Карл Маркс и Фридрих Енгелс!

    Коментиран от #176, #177

  • 173 До168

    1 5 Отговор
    В тази област щатите с 32 пола никой не може да ги мине:)))
  • 174 S63 AMG

    3 2 Отговор

    До коментар #165 от "котопакси":

    Кажи го на някой поляк и ако не ти паднат кътниците ше почерпиш.За тайния протокол ,ей тия тайни протоколи бе хахахаха
  • 175 И аз само да попитам

    2 5 Отговор

    До коментар #171 от "Само питам":

    Коя държава е по-агресивна, тази която е с военен бюджет над 700 милиарда или тази с под 70 милиарда, тази дето си е пръснала базите със стотици по цялото земно кълбо или тази която има само няколко извън своята територия при това като цяло не чак толкова далече от нейните граници. Много е интересно.
  • 176 Маркс за Русия

    5 3 Отговор

    До коментар #172 от "Бесен Язовец":

    "Русия е име узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще не принадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече.”


    „Московия (Русия) е плащала данъци на кримския хан, неин суверен и правоприемник на Златната орда чак до 1700 година. Московският цар е посрещал кримския посланик извън границите на града, качвал го на коня си, а той пешком, водейки коня за юздата го отвеждал в Кремъл, поставял го на трона, а самият той коленичел пред него.”
  • 177 S63 AMG

    2 3 Отговор

    До коментар #172 от "Бесен Язовец":

    За твое съжаление има снимков и видео материали в интернет.Ерата на информацията да го евеш.

    Коментиран от #182

  • 178 Бесен Язовец

    3 3 Отговор
    Сигурен съм, че в София ако издигнат ЛГТБ паметник никой няма да го скверни, а от НПОто на Сорос ще ходят всеки ден да го обслужват! Никой не очаква от ЛГТБ членове на хранилка да уважават значимите паметници на Червената Армия по света!
  • 179 До171

    2 9 Отговор
    Няма друга държава чиито победи да са по значими за човечеството, справка 9 май, официален празник в Израел, без смъртния полк, 3 март нац. ти празник, Русия:)), факт

    Коментиран от #192

  • 180 S63 AMG

    2 1 Отговор
    https://youtu.be/lJGJexnDotU диагноза-руснак
  • 181 котопакси

    2 10 Отговор

    До коментар #112 от "Да ви светна":

    А те американци и англичани чакаха цели три години германци и руснаци да се избиват взаимно и като видяха кой ще победи тогава отвориха вторият фронт . Иначе цяла европа щеше дабъде Руска и до ден днешен https://bgr.news-front.info/2020/01/04/amerikanczite-i-anglichanite-byagaha-prez-glava-chrchil-umolyavashe-stalin-da-gi-spasi/Американците и англичаните бягаха през глава! Чърчил умоляваше Сталин да ги спаси» Колона американски пленници, попаднали в плен на нацистите при Ардените
    Разпалените «шляхтичи» се възмутиха (полското външно министерство привика руския посланик Сергей Андреев). А САЩ в лицето на Жоржет Мосбахер, посланик на САЩ в Полша- в близкото минало собственичка на салон за красота — категорично се втурнаха към поляците, за да помогнат, а и за да поставят Русия на мястото й. Да видим сега какво толкова се случи при Ардените.

    През втората половина на 1944 г. в търсене на изход от безизходицата, в която се оказа фашистка Германия, германското командване реши да извърши контранастъпление към Западния фронт. Целта беше да се разгромят англо-американските съюзнически сили и да се създадат предпоставките за преговори със САЩ и Англия за мир, почетен за Райха.

    Арденската операция започнала на 16 декември. Активната й фаза продължила само 9 дни, но това било достатъчно, за да бъдат напълно победени съюзниците — паниката била обхванала всички от англо-американците.

    Загубите на англо-американските войски възлизат на 76 880 души, включит

    Коментиран от #187, #195, #226

  • 182 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #177 от "S63 AMG":

    Ти не се грижи за моето съжаление, а виж каква жалка гротеска те е създала природата!

    Коментиран от #184, #188

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 ебача на комунисти

    3 2 Отговор

    До коментар #124 от "Комуниста":

    Иcкaм дa eбa тeб, мaйкa ти, дъщeря ти, щe чукaм цялoтo ви ceмeйcтвo, нaрeд c гoлeмия ми чeп, мaмa ти дa eбa кoмуниcтичecкa, щe ти избия зъбитe дa прaвиш пo-хубaви cвирки.

    Коментиран от #189

  • 186 Бесен Язовец

    2 5 Отговор

    До коментар #184 от "ебача на комунисти":

    А стиска ли ти чокондур смахнат стиска ли ти? Обикакят по нощите монументите и се мислят за смелчаци мишоци беззъби!
  • 187 Истината

    12 0 Отговор

    До коментар #181 от "котопакси":

    Напротив, Русия чакаше две години Германия да превземе Великобритания, снабдяваше я със стратегически суровини а руските вестници славеха силата на германското оръжие.
  • 188 S63 AMG

    2 1 Отговор

    До коментар #182 от "Бесен Язовец":

    Хахаххахах засегна ме

    Коментиран от #190

  • 189 Комуниста

    2 3 Отговор

    До коментар #185 от "ебача на комунисти":

    Отивай да се преобуеш, че направи белята отново в гащите!
  • 190 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #188 от "S63 AMG":

    А дано ама на дали, гьонсурат можеш ли да го засегнеш изобщо!

    Коментиран от #191

  • 191 S63 AMG

    2 2 Отговор

    До коментар #190 от "Бесен Язовец":

    Ма недей така де хахаххаххахаххаха
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 параметър

    2 5 Отговор
    Бах мааму,тука само кравари и джендъри
  • 194 До192

    2 9 Отговор
    От 2018 9 май стана официален празник в Израел, затова и Нетаняху беше до Путин на парада в Москва за 9 май, факт има го в нета, харесва ли ти или не:)

    Коментиран от #198

  • 195 стоян георгиев

    13 1 Отговор

    До коментар #181 от "котопакси":

    поне едно нещо да беше вярно в писаниците ти.поне едно!сащ подпомагат ссср от първия ден на включването си във воината че даже и преди това.без дa им е зор и без да им се налага.чакали три години .ами сащ се намират на 10000 км от европа бе другар!къв им е бил зора да си пращат децата да умират в полза на сталин?ако немците воюваха в америка руснаците след колко години щеше да дебъркират и да помогнат на американците?егати и болния мозък!в ардените може да провериш ,кво се случва на последните боеспособни немски части ,които са изтеглени от източния фронт ,особено след като се оправя времето.та след арденската операция съветската армия успява да пробие лесно към берлин предвид отслабените позиции на немците.
  • 196 pepy

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Независим":

    "Крайно време е вече на всеки обект с паметници и културни ценности да има видеонаблюдение..."

    Какви паметници на измислени герои, измислени сражения и т.н... Знаеш ли поне едно име на загинал в сражение около София съветски войник /тия препилите не би трябвало да се броят/...

    От около 20 години има решение на СОС за премахване и на "шмайзера" - действие никакво...
  • 197 До187

    1 14 Отговор
    Да де, ама САЩ и англия доде чакаха и се мотаха за 2 фронт, горяха евреи:)

    Коментиран от #199

  • 198 Истината

    10 1 Отговор

    До коментар #194 от "До192":

    Не ми харесва, че лъжеш. Няма го в списъка с официалните празници на Израел, това е истината.
  • 199 Само питам

    11 1 Отговор

    До коментар #197 от "До187":

    Как се прави този втори фронт бе путлераст? Нали трябва време и ресурси. А американците още от юли 1943 година са в Европа, Сицилия. Ама това не го броите за втори фронт, нали?
  • 200 Рангелов

    6 1 Отговор

    До коментар #133 от "Хисторик":

    Пак не си си научил урока. Нагълтал си се с цитати като босо комунистче в богаташка къща след 09.09. защо не се заинтересуваш за позицията на посланника на Русия във Високата порта към процеса срещу Левски ? Твоите червени боклуци и днес и тогава не са искали силни личности в България. Защото и Левски и останалите около него вече са били на ясно какво ни чака ако Русия стъпи в България. И са били прави. Щото ако не беше Велика Британия и гърците щяхя да реват с крокодилски сълзи.
  • 201 112

    1 5 Отговор
    ТЕЗИ ОТ КАРЛУКОВО И 4-ти КИЛОМЕТЪР ДА НЕ СЕ ИЗХОЖДАТ ПО ФОРУМА , ЗАЩОТО ЩЕ НАРЕДЯ НА ДОКТОРИТЕ ДА ВИ СКРИЯТ ЛАПТОПОВЕТЕ И ТЕЛЕФОНИТЕ , АИДЕ ЛЯГАИТЕ ДА СПИТЕ , И НЕЗАБРАВЯИТЕ ЛЕКАРСТВАТА ДА СИ ПИЕТЕ , НА НЯКОИ НЕ ИМ ДЕИСТВАТ И ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ГИ СМЕНЯТ , ВЕДНАГА ДА ИМ СЕ НАПРАВИ ПЪЛНА КРЪВНА КАРТИНА ЗА ЦЯЛОСТНО ИЗСЛЕДВАНЕ , И РЕЗУЛТАТТА ЩЕ ПОКАЖЕ КОИ ЛЕКАРСТВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗИМАТ , САМО ДА НЕ ГИ ИЗТАРВЕТЕ ПАК ДА ИЗПОЧУПЯТ ПАМЕТНИЦИТЕ , ЩОТО ТОВА Е НАШЕ НАЦОИНАЛНО ИЗТОРИЧЕСКО БОГАТСТВО , КАКТО ЛУВАРА ВЪВ ФРАНЦИЯ , ВСЯКА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СИ ПАЗИ СВОИТЕ ИЗТОРИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ И ПРАЗНИЦИ , А НЕ ДА ГИ ЗАГРОБВА КАТО КРАВАРСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТ КАРЛУКОВО И 4-ти КОЛОМЕТЪР , ЗАЩОТО ЩЕ ИМА АНАТЕМА В БЕЛЕНЕ ИЛИ ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР , АНАЛНО И ВАГИНАЛНО , ПИИТЕ СИ ХАПОВЕТЕ И ДА ВИ СЛОЖАТ ПО ЕДИН АНТИБИОТИК ЗА СПОКОЕН СЪН , ЛЕКА НОЩ.
  • 202 Леви Мордехай

    5 1 Отговор

    До коментар #143 от "котопакси":

    А Февруарският преврат в Петербург от 1917 и той лЕ е западна пропаганда. Без него ся щеше да има Батюшка помилуй нам грешней
  • 203 До198

    2 2 Отговор
    За кое лъжа като го има в нета и снимки има на Нетаняху до Путин и го празнуват, на 9 май, това е отговора и за господин либераста дето ни обяснява тука как се отваря 2 фронт, евреите дадоха отговора кой ги спаси, на 9 май пак ще видите в Израел, а и без смъртния полк ще гледате, но идва 3 март и ще видите пак самарското знаме, то няма какво да се обяснява казва само всичко:)))

    Коментиран от #205

  • 204 Нормален

    8 1 Отговор
    Каква костница, какъв съветски башибозук?У нас има само няколко руски башибозука умрели от пиене на метилов спирт.Тия кокали от къде са ги довлачили?
  • 205 Истината

    5 2 Отговор

    До коментар #203 от "До198":

    Не е официален празник в Из аел, бе ушанке миризлива, колко пъти да ти се казва. Нетаняху беше на Червения площад и дори сложи Георгиевска лентичка, но за да се договори с Путин, че ще трепе иранците и палестинските тур писти и ще унищожава пратките с оръжие за тях.
  • 206 До атлантиците

    1 8 Отговор
    И ако трябва да се избира между путлераст и либераст, по добре като Путин, че 2 рите и пола смениха извратеняците :)))
  • 207 Истината е

    1 2 Отговор
    9 май официален празник в Израел от 2018,който не вярва да провери, ако някъде е пропуснато да се отбележи това не променя факта, то и тук робство не на всякъде се пише или освободителна война, все пак са в нато Израел и преживели те холокоста се пребори ха за истината чак през 2018,инфо има достатъчно в нета, а и празника на 9 май в ИЗРАЕЛ Е ФАКТ, който ще виждаш ежегодно дори да не вярваш на нета:)))

    Коментиран от #209, #212

  • 208 vasil

    5 1 Отговор
    Тези от БСП/БКП, не да в час и това е. Чудно ми е кой и защо още им обръща внимание? Моля СОС да определи терен, но моля по-далеч, и всички мили за тях монументи да си ги закарат там, да си ги осветяват, да си ги пазят и още каквото искат да правят с тях!
  • 209 Истината

    5 1 Отговор

    До коментар #207 от "Истината е":

    Рубладжията Павел Иванов те е подвел. Шеф е на Безсмъртния полк за България.
  • 210 Независим

    1 3 Отговор

    До коментар #88 от "S63 AMG":

    Правилно няма какво да ти обеснявам ама трябваше да знаеш,че Берлин си е в източната част на Германия и попада в Съветската тогава част,а понеже и той е бил разделен на 3 и същевремено е столица на ГДР,как да стане без стена.А както знаем и сега се изграждат стени още,да не казвам къде .Ти би трябвало да знаеш..
  • 211 До 209

    1 2 Отговор
    Те по бтв даваха и казаха още 2018, аз тоя Иванов не го знам:), ама гледам много се дразниш от факта кой спаси евреите:))

    Коментиран от #220

  • 212 Леви Мордехай

    2 1 Отговор

    До коментар #207 от "Истината е":

    То и социализма е измислен от Евреин ама не празнуват 9ти Май, че и Евреи са платили на Улянов Революцията, ама те май са с Хазарски корени приели Юдеизма

    Коментиран от #213

  • 213 Леви Мордехай

    1 1 Отговор

    До коментар #212 от "Леви Мордехай":

    Имах предвид в Израел не празнуват октомврийската революция, въпреки че се е случила благодарение на Евреите а и теорията на Марс е свързана дълбоко с юдеизма
  • 214 Нормален

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Като хочеш СЕСЕСЕРЕ, куфара, влака и Мацква, ама не спирай в Мацква ами продължи до Омск, Новокузнецк или Архангелск!

    Коментиран от #221, #228

  • 215 Хах

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "котопакси":

    Кефи ме как руските подгъзници вече ви е срам да си признаете, че сте потомствени комуняги и се правите на безпартиини.Не ви остава много време дрОгаре, ке ви копаме заедно с Путин.
  • 216 Абе другарю

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Хисторик":

    Публикувано във факти.бг: Неграмотник, страхопъзло наричаш Георги Димитров човека който 1933 г се измя в лицето на фашистите и ги направибза смях оред цял Свят

    .
    .
    .
    Аха, и те го пуснаха да си ходи по живо по здраво.Ей, това червените сте много лековерни хорица.
  • 217 Леви Мордехай

    4 1 Отговор

    До коментар #143 от "котопакси":

    Аз от тая статия не разбрах защо някои хора приближени на Партията плановици да речем получаваха апартаменти в близост до центъра на София, а други не членове дето работеха в Химически заводи да издържат партийният елит получаваха апартаменти в крайните квартали в градове в провинцията а цените на жилищата бяха еднакви. Това не противоречи ли на идеите за равенство или едните бяха по-равни от други. Сега тия облагодетелстваните с апартаменти в близост до центъра на София не трябва ли да плащат по високи данъци щото партията им ги е дала на готово
  • 218 Констатация

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Рашка с чашка":

    Този втори фронт , е като да вървя с ловната пушка през полето , и заека бягайки ,да ми отвори втори фронт. А през 43 и 44 вече е ясно крайният изход от войната .Елитните немски дивизии , цвета и каймака на германската военна сила , спи вечен сън на ИЗточният Фронт. В Африка един германски експедиционен корпус ,направи англичаните диви и щастливи.

    Коментиран от #219

  • 219 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #218 от "Констатация":

    Много руска пропаганда си нагълтал!
  • 220 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #211 от "До 209":

    Руснаците са най-големите антисемити бе приятел. Първите антисемитски закони ги пише баш славанофила граф Игнатиев. "Бей жидов, спасай Россию" е лозунга на руските антисемити. И да твърдиш, че те са спасили евреите кощунство. Независимо, че това е поредният опит на кремълското джудже да фалшифицира историята.
  • 221 а ти си уличен простак

    1 3 Отговор

    До коментар #214 от "Нормален":

    А ТИ НЕ/НОРМАЛНИЯ/ , КАТО ТИЕ ЖАЛ ЗА КРАВАРИСТАН , ПАЛИ САМОЛЕТА И ДА ТЕ НЕМА ОТ ТУКА , БЕГАИ ТАМ ПРИ ДИВАЦИТЕ У АЛЯСКА С ШЕИНИТЕ ДЪРТ КУХ МИНДИЛ СОРОСОИДЕН КРАВАР., БЕГАИ ДА ПАСЕШ ГОВЕДАТА И НЕ ЛАИ .
  • 222 Тоя първия

    2 0 Отговор
    прилича на нацист
  • 223 Да не се бутат

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    просто да се преместят в музей.В Австрия са ги оставили ама там замисълът е друг а и ние не сме Австрия.
  • 224 Олег

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Млекар с 466 кравари и 233 доячки":

    Глупости говориш!
  • 225 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Да! Аз обичам Русия
  • 226 Реално

    1 0 Отговор

    До коментар #181 от "котопакси":

    Хитлер е бил сигурен, че ще превземе Русия, затова я е нападнал. И се е справял много добре. А именно американците му развалят работата и изтегля половината армия от руския фронт. Американците сега ги е яд, че не са изчакали още малко, за да падне Русия.
  • 227 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Русороб":

    И вдругиден -гледаш увиснали по стълбовете "демократи" русофоби разпорени, с висящи черва....Това е начина за справяне с"демокрацията" и "демократите". След това може и да се оправи държавата.
  • 228 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    0 0 Отговор

    До коментар #214 от "Нормален":

    Я хочу Российской Федерации товарищи!
  • 229 Радев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Щом народа не ги иска какво да правя трябва да ги махнем или/да си мненят държавата която освобождават/
  • 230 Зависим

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Независим":

    Защо на паметника левски няма камери да се видят героите в какво състояние са»дали са адикватни»
  • 231 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Тези които освиркаха пред паметника левски са продължили към другия паметник вола рие и на гърба му пада
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове