Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 06:42 10 312 97

Искат връщане на старото име на ул."Граф Игнатиев"

  • улица-
  • граф игнатиев-
  • име-
  • левски-
  • петиция

Според инициаторите графът участвал в осъждането на Левски

Искат връщане на старото име на ул."Граф Игнатиев" - 1
Снимка: БГНЕС

Столичната улица "Граф Игнатиев“ да бъде преименувана и да бъде върнато старото ѝ име "Самоковска“. За това настояват с петиция почти 2000 души, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според инициаторите граф Николай Игнатиев е участвал в осъждането на Васил Левски. А това, че една от емблематичните улици в столицата носи негово име, по думите им, трябва да оскърбява всеки българин.

Според тях образът му бил обвит в руски имперски митове.

Организаторите на подписката осъзнават, че смяната на името на една улица е сложна процедура. Но държат българите да знаят историята си и да не почитат неправилните личности.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    39 11 Отговор
    Тъкмо ще спасят Крусев за далаверите с ремонта.
  • 2 хахахаха

    75 36 Отговор
    Пак платени олита от НПО.Ами да искат да се преименува и ЦАРИГРАДСКО шосе.Щото Левски е заловен и осъден по заповед от Цариград.А и не само той.
  • 3 Българин

    53 40 Отговор
    И с. Граф Игнатиево трябва да върне старото си име, както и Аксаково. В Русия няма нито паметници, нито улици посветени на тези българофоби., защо е нас трябва да има?
  • 4 Истината

    47 28 Отговор
    ИГНАТИЕВ ЗА БЪЛГАРИТЕ КАТО ПОСЛУШНО ОРЪДИЕ НА РУСИЯ

    “За да бъде властта ни здрава и и да не изисква постоянно извънредно напрежение от наша страна, е необходимо постоянно нравствено подчинение на съседните области и да превърнем българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им във враждебен лагер” ( стр. 52)

    СЛАВЯНИТЕ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТ САМО КЪМ РУСИЯ И ДА СЕ ПОСТАВЯТ В ЗАВИСИМОСТ ОТ НЕЯ, НАРЕЖДА ИГНАТИЕВ

    “Всичките ми действия в Турция и сред славяните от 1861 до 1867 г. бяха вдъхновени от споменатите по-горе мисли и клоняха към това – да може Русия сама да господства на Балканския полуостров и в Черно море; и източните народи, особено славянските, да обръщат погледи изключително към Русия, поставяйки своето бъдеще в зависимост от нея, а не от другите европейски държави”. ( стр. 55)

    БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПО-ВРЕДНИ ЗА РУСИЯ АКО ПОПАДНАТ ПОД ЗАПАДНО ВЛИЯНИЕ

    “… ако въстаналите срещу турците народи не бъдат под наше, а попаднат под западно влияние, тогава неизбежно (infailliblement) нещата на Балканския полуостров така ще се променят, че ще бъдат несравнимо по-вредни за Русия”.( стр. 58)

    Коментиран от #64, #70, #71

  • 5 ПАТРИОТ

    46 44 Отговор
    РУСОФОБИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ .ДОКАРАХА НИ 3 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ.ВИНОВНИК ЗА СМЪРТТА НА ЛЕВСКИ Е ДИМИТЪР ОБЩИ

    Коментиран от #11, #81, #84

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментатор

    41 36 Отговор
    Смяната на името трябваше да стане отдавна...
  • 8 А де

    29 26 Отговор
    Най-добре Дж.Буш/младши/.
  • 9 гост

    9 88 Отговор
    В.Левски е бил един обикновен бандит и женкар , малко ви е известно ,че там където са го приютявали е преспивал със жените на стопаните.

    Коментиран от #72

  • 10 Някой си

    44 21 Отговор
    И от къде събраха умнокрасивите 2 000 подписа?!
    Те като се съберат пред НС им стига само сянката на опашката на коня на Цар Освободител за да не слънчасат, на всичките.

    Коментиран от #65, #88

  • 11 Българин

    41 42 Отговор

    До коментар #5 от "ПАТРИОТ":

    Руската безродна измет отдавна трябваше да разбере, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 12 Ххх

    53 24 Отговор
    Не претендирам да познавам в подробности дейността на граф Игнатиев, свързана със събития в България през този период. Но няма как подобно искане да не разглеждам в контекста на тоталната русофобска истерия, която определени среди у нас разгарят от години. Щяло да връщат старото име. Ами защо да и връщате старото, направо я кръстете на някой американец, на Доналд Тръмп например, да подчертаете за пореден път евроатлатическата си вярност и късането с всичко руско. Дейността на граф Игнатиев може да е спорна, но има неща, които са безспорни. Като например сриването на София от англоамериканските бомбандировки през ВСВ. Но паметника на американските летци, участвали в тези бомбандировки си стои. И ще продължава да стои. И никой от тези 2000, които искат преименуването на улицата, не му боде очите наличието на този паметник. Просто историческата "обективност" ги е изяла отвсякъде. Виж, ако същите тези ги питате за паметника на Съветската армия например, отговорът ще е повече от ясен - да бъде премахнат. И не само той. И паметника на Альоша, и абсолютно всичко, свързано с Русия. Толкова им е дива русофобията на някои у нас, че направо пяна им излиза на устите, когато говорят по темата.

    Коментиран от #15, #37

  • 13 Истината

    35 31 Отговор
    Няма друга държава, която да е русифицирана до такава степен, както България. Погледнете наименованията на централните улици в градовете и ще разберете усърдието, с което руските еничари са се старал са за служат похвала от руските си господари. Ако зависеше от тях Варна и връх Мусала все още щяха да носят името Сталин. Както ги бяха прекръстили безродниците русофили.

    Коментиран от #82

  • 14 Смях

    27 29 Отговор
    Как ли ни се надсмива от оня свят Графа? "Аз тоя народ не го броя за нищо, а те нарекоха улица на мое име? Ама, че простие люди!"

    Коментиран от #52

  • 15 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Коментар #11 е и да теб българофобе!
  • 16 Българка

    34 23 Отговор
    Русофобите докараха и четвъртата национална катастрофа - така нареченият преход. Унищожиха икономиката, разбиха армията, деградираха младото поколение, наложиха геноцид на народа и всичко това в името на европейските и евроатлантически ценности!
    И за всички неудачи е виновна Русия, а англосаксонците много са загрижени за България, под тяхно нареждане действат родните предатели преливащи се като русофоби!

    Коментиран от #28

  • 17 До атлантиците

    28 10 Отговор
    Господа либерасти, нац. ви празник идва, гответе се за него, той ще ви припомни всичко, то затова сте и 2000,защото във всяко стадо има малко мърша:)))

    Коментиран от #26

  • 18 Историк

    31 20 Отговор
    Винаги е била обвита в тайни анти българската роля на Граф Игнатиев. Имперския характер руската дипломация, винаги е използвала България като послушно дете, вечно задължено и зависимо на майката Русия. Да не забравим Берлинския договор, Съединението на България, Сръбско -Българската война и изтеглянето на руските офицери от Българската войска и много други.
    ПОДКРЕПЯМ ДА СЕ СМЕНИ ИМЕТО НА УЛ.ГРАФ ИГНАТИЕВ
  • 19 Лекар БГ

    9 9 Отговор
    "Самоковска"-бива.Има връзка.Но"Белчинска"би било още по-добре.
  • 20 бул Султанска

    15 13 Отговор
    А бе направо да слагат имената от османско време - стига сме се връщали назад на части.
  • 21 пешо от панелката

    32 6 Отговор
    Вместо Самоковска по добре Фандъковска

    Коментиран от #25, #73

  • 22 До18

    10 6 Отговор
    Ти ако искаш може и пола да си смениш да си в крак с извратеняциъе от запада, :) ама историята трудно, я си виж нац. празник да си припомниш и за Игнатов и за думите на Левски за свободата поднесена на тепсия, а тези които не да чакали на тепсия виж под кое знаме да били Самарското, то казва всичко, няма нужда от обяснения:)
  • 23 ГруЮ

    20 12 Отговор
    Да искаш смяна на името на една от емблематичните улици на София, само на основание на една злобна статийка циркулираща из интернет? Може...ако си от сектата на #умниикрасиви.

    Коментиран от #24

  • 24 Хихи

    6 11 Отговор

    До коментар #23 от "ГруЮ":

    Яд ли те е, че си от грозните и глупавите?

    Коментиран от #67

  • 25 хахаха

    17 4 Отговор

    До коментар #21 от "пешо от панелката":

    Не бе!ФънДУПКОВА-Банкянска!
  • 26 Рубладжийче

    12 14 Отговор

    До коментар #17 от "До атлантиците":

    Видяхме ви путлераските отрепки на сборището на Радев вчера колко сте.
  • 27 аумухаха

    15 4 Отговор
    Аз предлагам направо да я кръстят Тосун бей.И да видим дали някой ще протестира.Или хаджи иванчо пенчович.
  • 28 Българин

    14 15 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. И русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #69

  • 29 Факт

    18 8 Отговор
    Отдавна се знае за ролята на графа в обесването на Левски, ама знаем и че т. н. Светец Ал. Невски е приел исляма и в негово име е избивал християни. Та докога най-големия храм на Балканите ще носи неговото име?

    Коментиран от #33

  • 30 КОНТРАТА

    9 7 Отговор
    ДПСто клон София искат да я прекръстят на Иванчо Хаджипенчович! Със сигурност туркофила Иво Мин е от инициаторите.
  • 31 Психиатър

    13 7 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 32 Психиятъра

    18 6 Отговор
    Русофобията е класифицирано ментално заболяване от групата на Личносните Растройства характеризира се с:продажничество, шпионаж, майце продавство....

    Коментиран от #34

  • 33 Истината

    15 11 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    След варварската руска бомбардировка на Варна, Каварна и Балчик през 1915 година името на храм Александър Невски е сменено на Св. КИРИЛ И МЕТОДИ. Продажната русофилска правителство на Стамболийски, обаче му връща името.

    Коментиран от #58, #90

  • 34 Българин

    8 11 Отговор

    До коментар #32 от "Психиятъра":

    Русофоби няма, бе смешник.



    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

    Коментиран от #38

  • 35 Софиянец

    13 5 Отговор
    Чакайте бе, да не би комунистите да сложиха това име на улицата, така си е било и по царско, ама от онова време се дава за пример само това което угажда на крякачите. А ако тръгнем на принципа, че е имало друго по-старо име, бая трябва да се преименува, включително и Борисовата градина например.
  • 36 Психиатър

    13 9 Отговор
    Русофила е индивид , който доброволно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня. И той е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Ето затова русофилията не само е болест – тя е и извънредно опасна, защото  обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.
  • 37 C c f

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Глупости си написал най общо и безсмислици..или си трол или си невеж

    Коментиран от #43, #74

  • 38 Истински българин

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Отдалеч си личи, че си доста изостанал, както и със сериозни психически проблеми. Не си меродавен.

    Коментиран от #45

  • 39 123

    8 4 Отговор
    Най-добре да го прекръстят на ул.Йорданка Фандъкова.
  • 40 До26

    6 2 Отговор
    Ами скоро имаше проучване в нета 60,70 процента, айде нашия да спре потока и аеца и ще видиш колко сме, тя Цецка като каза за Крим и видя, та утрепа социолозите ха, ха, ха, ама гледам подготвя се почвата за почва ето на аеца, та дет се вика берекет вересин:)))
  • 41 Факт

    11 7 Отговор
    Граф Игнатиев е имал задачата да не допусне създаването на независима българска държава и като не успява да осуети създаването и изпада в немилост.
  • 42 До36

    9 8 Отговор
    Пустите Клисурци станали Московци, а панагюрци донски казаци, за едно си прав тези са повярвали и Слава Богу, защото точно в тези дето са повярвали те са ни освободили, справка националния ти празник:), а че се са пожертва ли някои от тях, за България е било, за да пишем сега тук на кирилица и да не пее само мюизина:)

    Коментиран от #47

  • 43 Ххх

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "C c f":

    А ти дали си много учен и начетен ? Колкото за изречение и половина, може би го скалъпваш. А по - нататък ?

    Коментиран от #48

  • 44 Психиатър

    7 7 Отговор
    Един от най-големите проблеми на България идват от вредителската дейност на русофилите, които ни отклоняват от пътя на независимата и прагматична политика. Те поставят любовта си към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси. Именно това превръща русофилството в последната, най-висша  степен на национално предателство.

    Коментиран от #76

  • 45 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Истински българин":

    Истинските българи не са българофоби, бе путиноид!
  • 46 Иван Славов

    5 0 Отговор
    Да не забравяме,че сме БЪЛГАРИ.
  • 47 Българин

    10 7 Отговор

    До коментар #42 от "До36":

    Стига с това освобождение и как нямало да пишем на кирилица и да бъдем българи, бе русофилски смешници! Султана а не някой друг ни дава църковна самостоятелност а Русия а не Англия поставя схизма на българската църква, която продължава от 1872 до 1946 година.
  • 48 Ez dndnd

    4 10 Отговор

    До коментар #43 от "Ххх":

    Нарочно го написах кратко без обяснения защо понеже съм сигурен че няма смисъл...ще ти го кажа кратко понеже ти казах защо....ако не си трол просто не си знаеш някои части от близката ни история...както ти така и аз сме чели като малки учебниците по история фалшивицирани от Русия...нямаш си на идея как са тормозили и избивали хиляди България след отдръпването на Турция от нас...

    Коментиран от #50, #61

  • 49 Бай Стойчо

    12 3 Отговор
    Ами естествено е соросоидите-хаджипенчовци да искат връщане старото име на ул."Граф Игнатиев", но същите никога няма да поискат връщане старите български имена на местности, села и градове останали от турско робство.
  • 50 Км знз

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ez dndnd":

    Хиляди Българи
  • 51 АТИЛА

    8 10 Отговор
    ДА СЕ ЗНАЕ :

    ГРАФ ИГНАТИЕВ Е УБИЕЦА НА ЛЕВСКИ !

    Истинския ПРЕДАТЕЛ на Васил Левски е граф Игнатиев, Който като Посланник на Русия в Турция по Това Време, Предал Информация на Турските Власти за
    Великия Български Революционер Чиито Паметни Думи Звучат и Днес: "КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ"

    БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ :

    140 ГОДИНИ НЕЗАКОННА РУСКА ГУБЕРНИЯ.

    75 ГОДИНИ НЕЗАКОННА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЛАСТ.

    Тази Държава не е Българска, тя не е Създадена от Българи и Никога не се е Управлявала от Българи.

    Това е ФАЛШИВА Държава, с ИЗМИСЛЕНА История и Култура, Която Трябва да Бъде ЗАЛИЧЕНА от Лицето на Земята.

    БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИ И УПРАВЛЯВАНА ОТ БЪЛГАРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ Е ИМАЛО ПРЕДИ 650 ГОДИНИ.

    Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски

    Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

    Ние Наследниците на Императорския Род ДУЛО ще Ликвидираме този 141 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава.

    КАЗАХ !

    www.bulgarya.ga/russiangenocide.html

    Коментиран от #78

  • 52 Казак

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Смях":

    И две села плюс най-голямата военна авиобаза
  • 53 Може

    4 2 Отговор
    Нещо евроатлатическо, Стив Ханке, Манке, Фандъкова-Данке.

    Коментиран от #96

  • 54 До47

    1 3 Отговор
    Няма стига, един нац. празник имаш, а вкопани те в земята църкви и опожарени манастири още носят следите, да не говорим за кланетата в някои от тях, разбирам, че робството е било приемливо за някои и те сега имат свои издънки, но слава Богу сте малко, а сами освобождение на най, виж кюрдите или Македония с натото как учи албанския вече:)
  • 55 След "Майчин дом"

    5 4 Отговор
    Занесли родено в къщи, на улица "Граф Игнатиев". Учило в училище "Граф Игнатиев". Ще прелръстят на БАБА МИ, ХВЪРЧИЛОТО. Както Моисей чакал ТРИ поколения за промяна, така и ще чакат да се забрави името на улицата. Аз не знам предишното й име!
  • 56 Курти Куртев

    8 6 Отговор
    Сега ли научавате, че графа е настоявал пред портата Левски да бъде публично обесен и заклеймен? Причината е била поради това, че апостола не е искал и да чуе за евентуално руско участие. Даже е заплашвал доказаният руски платен агент Каравелов и Ботев със саморазправа. Има ги тези писма в нета.
  • 57 Буков

    5 4 Отговор
    По добре да я именуваме Графа Ампов, отколкото да носи името на тоя казашки българомразец.
  • 58 Смях

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    А между другото, самият Александър Невски е приел исляма и става мюсюлманин. Защо трябва да тачим такъв измекярин?

    Коментиран от #59, #87

  • 59 Кзмьмдм

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Смях":

    Да това е истина...бил е меко казано кофти човек...никакъв светец не е...някой знае ли защо България сменя името на църквата за няколко години?
  • 60 ряз

    4 2 Отговор
    Затова ватниците лепнаха архивите.
  • 61 Ххх

    7 3 Отговор

    До коментар #48 от "Ez dndnd":

    Защото, понеже ! Написа повече от едно изречение, и лъсна, че дори не можеш да пишеш грамотно. Но да титолуваш другите за невежи можеш. Русия била избила хиляди, след отдръпването на Турция ? И къде точно е избила хиляди, и как историята мълчи за такова събитие ? Но Баташкото клане е измислица, нали така ? И всички останали зверства, извършени по време на така нареченото "османско присъствие" по земите и. Мислех си, че ме е "оценила" някоя американска подлога. А то какво - с турчин си пишем. Е, ясно ми е защо съм невежа и "не разбирам" историята, според твоите разбирания. Но нямам и никакво намерение да се равнявам или съобразявам с разбиранията на такива като тебе.

    Коментиран от #63

  • 62 Срещу мерзавците

    8 5 Отговор
    Граф Николай П. Игнатиев e човекът, подписал от името на Русия Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г., с което се поставя началото на свободна България. "Моят идеал е бил и е свободна България. За това съм мечтал още през 1862 година… Моето сърце принадлежи на българите и в своите мечти аз желая на българския народ да процъфтява" – от речта на граф Игнатиев на митинг в София през септември 1902 година.
    Без хора като граф Игнатиев, искащите смяна на улицата с неговото име щяха да носят фесове и да правят теманета на всеки ага. Ако въобще биха съществували. Защото техните предци, създали подобни изчадия можеха да последват съдбата на арменците. И наследниците им нямаше да плюват грозни храчки срещу спасителите си.

    Коментиран от #79

  • 63 Ньньф

    3 3 Отговор

    До коментар #61 от "Ххх":

    И аз не знам защо ти отговарям.честно:))но например българите които са отишли по една или друга причина да живеят в днешна Украйна..известни като Таврийските Българи...не знаеш колко мъка са им причинявали и смърт години наред ...задай си въпроса защо черквата Ал.Невски и е сменено името за няколко години
  • 64 Наистина истината

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Вто какво иска Русия за нас. Преговорите са водени от граф Игнатиев. “Договорът предвижда създаването на автономно, трибутарно княжество България с християнско правителство и правото да има войска. Територията на България ще обхваща земите от река Дунав по новоустроената сръбска граница и оттам по западната граница на казата Враня до планината Карадаг. Оттам границата ще мине по западните граници на казите Куманово, Кочани, Калканделен до Кораб планина. След това границата се спуска на юг по Черни Дрин и после по западната граница на казите Охрид, Старово и Корча стига до планината Грамос. Оттам границата тръгва на изток през Костурското езеро, стига до река Мъгленица и се спуска до Солунския залив. Границата заобикаля Солун и през Бешичкото езеро излиза на Орфанския залив. От Буругьол границата извива на север към Родопите до Чепеларе, откъдето завива на изток и се спуска по Арда, после минава през Източна Тракия до Черно море, като оставя Одрин в Османската империя, а Лозенград, Люлебургас и Малко Търново – в България. Границата напуска морския бряг при Мангалия и през Добруджа излиза на Дунава при Расово (Член 6).

    Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенско, Силистренско, Варненско, Софийско, Пиротско и Вранско в Поморавието, почти цяла Македония (без най-южните области), части от Косово (Качаник) и Албания (Корч
  • 65 322

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Цар Освободител, си го преместете в русия. Нали уж премахнал робството в руската империя. И се снимайте под опашката на коня.
  • 66 сико божуков

    1 0 Отговор
    "Графиня Картофелия" най ще подхожда!
  • 67 ГруЮ

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хихи":

    Доста елементарна логика. Ако не съм умен и красив -значи съм глупав и грозен:) Това е то: #умниикрасиви стил на мислене.
  • 68 Смешно пищене

    1 1 Отговор
    Дори да е така е съвсем естествено. Единият за "чиста и свята република". Другият - служител на империя. Лошото - сега като сме република, та сме "цъфнали и вързали"? Случайни попадат на "върха" във власта и е естествено. Да не са завършили Кембридж или Оксфорд?
  • 69 хахахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Естествено,турко-циганофилите сте повече"българи"от русофилите...Палячо на конци.
  • 70 оцелял от турското робство

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Ами това е работата на дипломата. Тук е имало и френски, и английски, и немски дипломати. Всеки да си върши качествено работата. Но някакви "мисирки" - модераторе, не трий - да интервюират някакви алкохолни клошари по Графа, почти набори на дипломата Игнатиев, може само антируската пропаганда да сътвори.
  • 71 ??!! Такива

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    стратегии са се разработвали ОТ ВСИЧКИ дипломати навремето. Имали са виждания, писали са и други посланици у нас: френски, италиански, английски....и т.н. - това е била тяхната служба. Не са дошли на курорт. Стратегии за сфери на влияние. И какво от това??
  • 72 оцелял от турското робство

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ти за нормален ли се имаш. Вмного тежко здравословно състояние се намираш.
  • 73 оцелял от турското робство

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "пешо от панелката":

    Пешо, страхотна идея! Да се помни кой разбишка София.
  • 74 оцелял от турското робство

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "C c f":

    Кофти ли ти е, а? Прочети го още веднъж.

    Коментиран от #85

  • 75 Пак съм Я

    7 4 Отговор
    Ако Русия искаше да има Санстефанска България, щеше да ни помогне да я създадем. Е, поне нямаше да ни пречи. Но последващите години та до днес Русия само е пречела и насъсквала съседите ни срещу нас. Даже организира план за ликвидация и разпокъсване на Българария. А Санстефанска България е само морков на края на тоягата. На това вярват само наивниците. Сега вече за Русия може да се говори истината, а не като за умрял, или добро или нищо.

    Коментиран от #80

  • 76 оцелял от турското робство

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Психиатър":

    Е нали по време на Втората световна сме били с Хитлер. Че и цар сме си имали, подписвал смъртни присъди. Няма да се оплакваме.
  • 77 Столичанин

    1 1 Отговор
    Предлагам улицата да се преименува на Фандъковска в чест на нашата почтена кметица.
  • 78 оцелял от турското робство

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "АТИЛА":

    аллабабарихикариба
  • 79 оцелял от турското робство

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Срещу мерзавците":

    Колкото и да им отваря човек очите, те са родени слепи.
  • 80 Наистина истината

    5 4 Отговор

    До коментар #75 от "Пак съм Я":

    Cлeд кaтo видяхмe кaквo иcкa Руcия зa нac, чрeз прeгoвoри вoдeни oт грaф Игнaтиeв щe припoмня кaквo иcкaт зa нac зaпaднитe ни “приятeли”. “Първитe oтзиви oт пoдпиcaния прeдвaритeлeн дoгoвoр cтaвaт яcни, вeднaгa щoм тoй cтaвa извecтeн зa зaпaднитe Вeлики cили. Oбeдинeнoтo крaлcтвo и Aвcтрo-Унгaрия ce oбявявaт прoтив нeгo, зaявявaйки чe Руcия caмa e рeшилa Изтoчния въпрoc в cвoя пoлзa, бeз дa ce дoпитa дo зaпaднитe Вeлики cили.

    Зaeднo c Oбeдинeнoтo крaлcтвo, Итaлия и Фрaнция ce oбявявaт cилнo прoтив излaз нa Бългaрия нa Бялo мoрe, пoд прeтeкcт чe щe бъдe изпoлзвaн oт Руcия, зa дa oкaжe влияниe нaд Cрeдизeмнoмoриeтo и мoрcкитe cили в Eврoпa.[23] Гoтoвo дa пoкaжe нacтoйчивocттa cи, Oбeдинeнoтo крaлcтвo зaпoчвa дa ce гoтви зa вoйнa. Зaпoчнaти ca мeрки зa cъcтaвянeтo нa двa eкcпeдициoнни кoрпуca зa вoeнни дeйcтвия cрeщу руcитe и прeвoз нa aнглийcки вoйcки oт Индия, прeз Cуeцкия кaнaл в Cрeдизeмнo мoрe.[24]“ Зaпaдa e прoтив дoгoвoрa нaлoжeн oт Русия, зaщoтo нe жeлa cилнa и гoлямa Бългaрия и нaй-вeчe зaщoтo знae, чe aкo Бългaрия имa излaз нa Бялo мoрe руcнaцитe щe бъдaт принудeни винaги дa пoддържaт нaй-дoбри oтнoшeния c Бългaрия зa дa мoгaт дa пoлзвaт бaзaтa cи oтвъд Бocфoрa.
  • 81 Сега вече

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПАТРИОТ":

    сме пред 4 та национална катастрофа.
  • 82 Толкова си

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    ограничен и безмозъчен,че ти е изпила чафка акъла и ръсиш само простотии. Не си си показвал тъпата кратуна извън твойта кочина за да знаеш дали и по други места няма имана на тези признателни освободители.
  • 83 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Да не забравим и бул. Драган Цанков, руски агент и шпионин...
  • 84 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ПАТРИОТ":

    Какъв патриот си бре тъпчо,от глупост си станал русофил.Аман от безмозъчни предатели.
  • 85 Ь з мьмьм

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "оцелял от турското робство":

    Явно не разбираш
  • 86 апрвдс

    1 0 Отговор
    Е що старото име? Направо може и ул."Султан Баязид" да се кръсти!
  • 87 Басри Алиев

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Смях":

    Александър Невски не е приел исляма а е приел грамотата на татарите с която е управлявал държавата.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Сиси

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    Дойде времето да стане Кирил и Методи и двете руски църкви вън от центара на софия срам ме от чужденците и гърци и сърби ни се смеят за рускитепаметници и имена в Русе има блок Русия ужас и сра

    Коментиран от #95

  • 91 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Отдавна българите разбраха кои и какви са "умните и красивите",така че не им обръщайте внимание.
  • 92 Самоковска селянка

    2 0 Отговор
    На Фандъшковата селянка за унищожението на София.
  • 93 Мемфис

    2 1 Отговор
    България никога не е имала по- голям враг от Русия! злините, които тя и най- вече ссср нанесоха на българите са пословични. Сравнете начина, по който българите са живяли преди 1876 г, и след окупацията от руснаците след 1944. Кой народ живее в робство, който има земи, добитък инвентар и къщи- колкото може да са създаде и придобие, който може да пътува и да търгува в целият свят, или този народ, на който е отнето всякакво имущество, ниви, добитък, инвентар и е бил стрелян като говедо ако не е доволен от диктатурата на комунистите, не му е било разрешено да се учи, да пътува, да търгува, да произвежда блага, да изказва мнението си. Кога сме живяли в робство- отговорете си сами. ЖАЛКИ НЕЩАСТНИЦИ сте русофилите и освен омраза и презрение друго не заслужавате. Вие сте гюбрето, в което вирее диктатурата, насилието и простотията!
  • 94 Вуте

    1 0 Отговор
    Предлагам от името на всички самоковци в София улицата да буде наречена направо "Фанфъкова"! Няма да си играем на кръщенета през няколко години!
  • 95 до Сиси

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Сиси":

    И как точно да се преместят двете църкви от центъра на София? Да преместим центъра в посока Илиенци и така да останат извън него или да ги направим баптистки църкви и така все едно сме в центъра на Далас!
  • 96 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Може":

    Азащо не Херо Мустафа-приживе,незабавно и необратимо.И без това нашите управници не могат да си кажат името,без да питат Мустафата.И Кирчо пое щафетата от Боко.Ашколсун!
  • 97 Цеко Селяндуря

    0 0 Отговор
    Да преименуват всички улици на Няма такава държава + номера на улицата. Давам пример: Поемете по бул. Няма такава държава, след това завийте надясно по ул. Няма такава държава 69 и след 300 м. отбийте на площад Няма такава кочина 1.

    PS: Не съм чалгар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове