Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 08:29 2 849 37

Атлантици: Пак ли ще пуснем руски ракети за Сърбия през нашето небе

  • руски ракети-
  • зенитно-ракетни комплекси-
  • атлантически съвет

По процедура МВнР следва да съгласува решението си с Министерство на отбраната и Министерство на транспорта

Атлантици: Пак ли ще пуснем руски ракети за Сърбия през нашето небе - 1
Снимка: EPA

До края на седмицата Русия ще достави на Сърбия първия от шестте зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С1". През въздушното пространство на България ли ще премине самолетът? Този въпрос задават от Атлантическия съвет в София.

"Ако допуснем, че Русия вече е отправила с нота до българското МВнР искане за издаване на дипломатическо разрешение за прелитане през въздушното ни пространство на самолета с оръжието, какъв отговор е даден? Има ли вече дадено разрешение или не? Ако има, на какво основание е дадено то?", питат още от Атлантическия Съвет.

По процедура МВнР следва да съгласува решението си с Министерство на отбраната и Министерство на транспорта. Как са отговорили тези министерства? Научен ли е урокът от допуснатата стратегическа грешка с пропускането на руските ЗРК С-400 за Сърбия през 2019 г., продължават въпросите. От Атлантическия съвет смятат, че 20 февруари е първата възможна дата за прелитане през въздушното ни пространство на самолета с оръжието.

В късната есен на миналата година стана ясно, че е имало доставки през българско въздушно пространство на зенитни ракети С-400, за да участват във военното учение "Славянски щит 2019 г." в Сърбия. Ракетната система се прочу заради сделката на Русия с Турция, а според много военни експерти разполагането на такива ракети в Сърбия би позволило на Русия да държи в шах целия регион на Югоизточна Европа и съответно да предизвика и реакция на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атлантик от село

    83 11 Отговор
    опитайте се пак да ги спрете! Хахахаааааа! че като се вдигне народа и ще подминете и атлантика!!!
  • 2 El chochone

    11 73 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ ТОЧНО НАД БУЗЛУДЖА.!!!

    Коментиран от #33

  • 3 Иво Минджев

    80 7 Отговор
    и да решат да ги спират то няма с какво! ония кошници дето ги купихме за два милиарда още завода дето ще ги произвеждат не са го построили!
  • 4 Усмивката

    72 8 Отговор
    От водачите на престъпния режим ГЕРБ всичко може да се очаква. Те не един път са предавали българският народ
  • 5 Свинчо

    28 4 Отговор
    Да не ги доставят ,да им пробваме капацитета на унищожение а колкото до самолетите ф16 те ги чертаят в момента с цел да рабиват лато завали град ,за земеделците
  • 6 американската мафия

    71 7 Отговор
    само ги Вижте гнидите Атлантически съвет говори против военно учение Славянски щит на Балканите?!? То смешно че даже и трагично! Все едно България е на брега на Атлантическия океан и тук славяни никога не са живели!

    Коментиран от #17

  • 7 666666

    52 4 Отговор
    Сърбите врагове ли са ни или приятели !?!?Защото ако са ни приятели може да си купуват каквото поискат от който искат и не виждам проблем как ще им бъдат доставени.Ако са ни врагове да им наложим санкции и да затворим границите .

    Коментиран от #10, #14

  • 8 А ми евратлантиците

    56 2 Отговор
    с по 100 кг на краката и в Атлантическия океан в европейски териториални води, където им е мястото на дъното, долни предатели.
  • 9 СССРБарета

    41 3 Отговор
    сега ми е интересно натаняхо От коя страна на Путин ще бъде на военния парад в Москва и равен От коя страна ще бъде! щото българските атлантици плюха че Радев бил еди какъв си........! а Да питам Нетаняхо От кои е? Щото наскоро го виждах и него на военния парад! Беше лявата ръка на Путин! Хахахаааа! ама на политиците не са им разпоредили от Козяк то говорят против Нетаняху а само против Радев!

    Коментиран от #16

  • 10 Усмивката.

    10 10 Отговор

    До коментар #7 от "666666":

    Македонският въпрос не е ли плод на многогодишните ни ,,приятелства" с Русия и Сърбия.Кой ние е приятел и кой врагЩ щом ни разделя и застрашава националния ни суверинитет , символи значи би тръбвало да ни е враг? Така смятам аз

    Коментиран от #35

  • 11 Левски

    55 2 Отговор
    Атлантическия съвет са шайка продажници финансирани директно от Вашингтон! Неправителствена организация която работи чрез външно финансиране на територията на България се наричат чуждестранен Агент и разбира се работи за чужди интереси!

    Коментиран от #24

  • 12 hmhmhm

    31 2 Отговор
    ами ако искате по суша може да ги прекарат , педалчета !
  • 13 куку руку ку

    29 3 Отговор
    Я, атлантиците да се потапят накъм Атлантида!
  • 14 Онзи

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "666666":

    Ако са ни врагове сърбите и се затвори границата,то робите откъде ще минават за да мият дупетия на запад??
  • 15 Бойко Борисов

    3 14 Отговор
    Разбира се, че ще ги пуснем.Щом големите шефове в Москва искат нещо аз изпълнявам.
  • 16 Бачо Киро

    28 1 Отговор

    До коментар #9 от "СССРБарета":

    Те тея бастуни даже са забравили как на 9.5.2018 Нетаняху беше на парада, предполагам като ушанка и руски агент, щото според нашите тикви който не се гъзи на САЩ е руски агент, ушанка, каскет, пардон каскет не, вече е запазена марка за олигофрен идиот политик в България, и тн.... Само лов на вещици още няма у нас, ама като през средновековието, иначе всякакви глупости...
  • 17 Любопитен

    4 18 Отговор

    До коментар #6 от "американската мафия":

    Публикувано във факти.бг: Все едно България е на брега на Атлантическия океан и тук славяни никога не са живели!
    .
    .
    Ми като са живели я кажи какво има открито от тях, че всичко до сега е от траките.Накити, съдове, керамика, сечива, върхове на стрели, светилища, рисунки по скали и всяко едно съкровище открито по нашите земи е или от траките или от римляните.Кажи, какво има открито от някакви си славяни?

    Коментиран от #19, #36

  • 18 gggw

    21 1 Отговор
    пак ще ги пуснем, да. атлантиците да ходят да преплуват атлантика
  • 19 gggw

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "Любопитен":

    абе лешпер. само по керамиката ли съдиш за дадена цивилизация? провери си в интернет кво е открито.. кво пропагандиш тъпотии

    Коментиран от #25

  • 20 Бесен Язовец

    22 1 Отговор
    От Космоса ще ги спуснат панцирите за да не разсърдят соросоида Пасито! Ще ги поканят специално от Белград,, Атлантик съветчето бг " при разопаковането на ракетните системи Панцир!
  • 21 Коври

    24 2 Отговор
    атлантически сте!Любимия ви алианс,кога пиратски бомбеше Сърбия-И.Костов и шайката му дали бяха питали тогавашното Външно,а?Тогава как самолети натовски свободно летяха над западната ни територия?И не ,за да пренасят оръжие.Буквално го сипеха над Белград.Сееха смърт за невинни хора.Мислите ли,че сърбите така лесно ще забравят това,което им причинихме?
  • 22 SAAB

    23 0 Отговор
    Имам ярък спомен от НАТО-вска ръкета "пусната" в покрив в Горна Баня /защо не я спряхте тогава /........И какво значи тоя въпрос......дане би да имате с какво да ги спрете ?
  • 23 айай

    24 0 Отговор
    Oт Турско робство ни е освободил Шести американски флот.На Шипка генерал Картър и индианските племена са ни пазели от Сулейман.Следващият Президент Плевню.Министър председател Соломон.Външен министър онази с парфюмите/чори папи/.
  • 24 gggw

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левски":

    те не са и финансирани.. като гледам има достатъчно идиоти, които и за без пари са готови да им служат.. те даже и им дават пари - справка тецовете в ми
  • 25 Домакин

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "gggw":

    Няма какво да се открие заровено от славяните! Културата им е била такава. Няма славянски гробници. Глупаво ти е сравнението.
  • 26 пешо

    21 0 Отговор
    А когато бомбиха Сърбия ние какво направихме ?? Дадохме въздушен коридор ! Сега ревът някакви ''атлантици'' прости хамериканци...хуя до края и душата в рая ..е нема да стане
  • 27 111111

    14 0 Отговор
    "Нашето" небе!!!???То отдавна вече не е наше!То е на НАТО но не и на България!Както и "нашето" злато не е нашо.Наш е само отровният въздух от изгорените европейски отпадъци!И мизерията е наша.Да му набия тъпото канче на Главния атлантик еврейчето Паси!
  • 28 Прожектор

    1 11 Отговор
    И кого от своите съседи-членки на НАТО ще обстрелват сърбите с руски ракети - България, Румъния, Унгария, Словения, Хърватия, Черна Гора, Албания, Косово или Македония ? И ние руско-сръбски подлоги ли се явяваме ?

    Коментиран от #32

  • 29 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА " СОЛМОНЕЛКИТЕ ПСИХИ "- БЪЛГАРОСВИЕНЦИМ ЗА ТЯХ !!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 KOKO

    6 0 Отговор
    RUSIA ZATOVA E VELIKA ZACHTOTO MOJE DA PRAVI TOVA KOETO SI POISKA....................SLAVA NA RUSIA
  • 32 Кирил

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Прожектор":

    Ще обстрелват тези които преди 20 години ги бомбардираха защитавайки наркотрафикантите от Косово.
  • 33 Б. Б

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Ще сваля и тебе, както свали х женати. Този път на Бузлуджа, по твое желание, Компир прост
  • 34 Чук

    3 0 Отговор
    Интелектът Цвъко и българчето Паси насраха ли се
  • 35 Нафърфорий

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката.":

    Чадо Кобургите,от са много умни все ни слагаха на грешния влак, ( не че сега сме на правилния де). Пък като си победен никой не те пита а те обиждам...толкоз за любимата ти Македония
  • 36 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Любопитен":

    Кви траки бе гьотверен нещастен
  • 37 Социален антропомет

    2 0 Отговор
    Атлантиците не знаят ли, че ние отдавна нямаме въздушно пространство, сухопътна и морска граница? Всички знаят че националните граници са тоталитарни отживелици.Вече сме демокрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове