22 Февруари, 2020 20:02 2 276 31

Калфин: Референдум "за" или "против" еврото е абсурд

  • евро-
  • еврозона-
  • ивайло калфин

Не сме готови за еврозоната, но ако така си стоим, никога няма и да сме подготвени

Калфин: Референдум "за" или "против" еврото е абсурд - 1
Снимка: БГНЕС

Минимум 2 години е престоят в чакалнята на еврозоната. Това заяви бившият външен министър Ивайло Калфин в предаването "Офанзива" по "Канал 3".

"Не сме готови за еврозоната, но ако така си стоим, никога няма и да сме подготвени. Действително в този механизъм валутният курс може да се мести с 15%. От БНБ можеха да договорят твърдия курс. Естония излезе от този механизъм без промяна в курса", каза още той.

"Референдум по въпроса за еврото е абсурд", категоричен бе Калфин.

"Няма да преживеем сътресения след приемането на еврото, но трябва да подготвим икономиката си. Българската икономика трябва да е на средно европейско ниво", коментира бившият външен министър.

"Хората просто не разбират какво следва от приемането на еврото. Слуховете се появяват, когато няма информация. В началото на приемането на еврото, България ще работи година или две и с лева, и с евро. Има достатъчно валутен резерв в Българската народна банка", завърши Ивайло Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корнелий

    16 28 Отговор
    Като си прав, си прав, Калфине.

    Коментиран от #10

  • 2 BigBulgarianBoss

    33 6 Отговор
    Калфин не ме ядосвай по никое време
  • 3 Тоя калфин

    31 13 Отговор
    е политически мъртвец, неговото мнение е без значение. Еврото е надценено, гола вода, а пък и газопровода от Катар през Сирия за Евросъюза няма да го бъде.

    Коментиран от #28

  • 4 Алооуу бсп+дпс джендъри..

    39 7 Отговор
    Референдума е една ат висшите форми на демокрацията

    Коментиран от #23

  • 5 Последния софиянец

    19 13 Отговор
    В последните седмици народа гласува за еврото като изкупи 4 млрд Евро.

    Коментиран от #14

  • 6 Бай Шиле

    32 6 Отговор
    Този еврояд да не си въобразява, че само " богоизбраните " управници на България, могат да вземат решение от името на професори, учени в тази област! Референдума е най- правилната посока, за да се вземат решения, по жизненоважни въпроси, за оцеляването на БГ! Нали искате Швейцария! Там за всеки въпрос, се организира референдум! А не 240 назначени с квоти глупака, като бат Сали, или онази кифла, дето по квотен, а не квалификационен обор, попадна в Народното Събрание! РЕФЕРЕНДУМА- Е ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА НАРОДА ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЯ!

    Коментиран от #12

  • 7 Копринка

    6 26 Отговор
    Всички сме за еврото.
  • 8 Гечев

    4 5 Отговор
    И да купите евра знам как да ва преджобя
  • 9 мани мани

    10 15 Отговор
    само ви плашат! не искат да сме с еврото понеже не им оттърва! ще си седим бедни в лв. то се е видяло, жалко! прости сме си и това си е! браво на тия, които напуснаха тоя кенеф, пф! блазе им!
  • 10 кнаус 485

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Корнелий":

    Прав си за казаното от Калфин с изключение за референдума....въвеждането на еврото ми се струва,че е неизбежно,но е добре думата да си каже народа,а не както до сега тия ,които са временно на власт да решават съдбините на държавата,ако не започнат да се правят референдуми за важните въпроси,моля да не ми говорят за демокрация и други подобни измишльотини ....
  • 11 Шаран БГ

    26 2 Отговор
    " Хората простИ не разбират какво следва от.........".Господинът Калфин нека да посочи страна в ЕС , в която хората не са изпитали финансов стрес след приемането на € !!! И най_сиромашкия народ в Европа ще цъфне и върже.........А и от референдум няма нужда-----Някой да го е питал този народ, дали иска да е натовец...или баш европеец? Интересно... на какво ли казват "демокрация"
  • 12 кнаус 485

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Шиле":

    Подкрепям казаното от вас....
  • 13 ЗЕВС

    5 1 Отговор
    Публикувано във Факти.бг:
    Действително в този механизъм валутният курс може да се мести с 15%. Валутния курс може да е всякакъв по време на престоя в чакалнята. Условието е, че за да ни приемат в еврозоната, валутният курс лев- евро не трябва да мърда повече от -15 до + 15 %,докато сме в чакалнята, така, че всеки да си прави сметката.
  • 14 Алооуу..

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    Това е друго, на референдума ще се реши официално.
  • 15 Сибирски анадолец

    1 14 Отговор
    Каква демокрация с полудиво и манипулирано население от азиатски свини... Референдума е сериозно нещо и за зрели общества... Не за дивоци коитж живеят в миналото...
  • 16 Onq s konq

    17 2 Отговор
    Е щкак да не се довери човек на баш майстора Бойко и калфата Калфин. Двама доказани лъжци
  • 17 Etnolog

    3 15 Отговор
    Който не иска Евро, иска рубли. Който иска лева, всъщност няма левове, хората с пари отдавна са косвополити в евро и долари. Просто едни северноазиатски диваци, всячески пречат на България да се интегрира с нормалния свят и успешен икономически модел.

    Коментиран от #19

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 2 Отговор
    Проблемът е, че нашите "национално отговорни" политици не могат да обяснят на брюкселските чугуни, че минаването на лева през ЕРМ 2 е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО. Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да преминава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като от 1 юли 1997 г. сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е ниска???
    Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките. У нас фактически има двойна парична система – ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това в лева....
    Цялата тази дандания около Еврото ПОКАЗВА НЕЧИСТИ НАМЕРЕНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ВЪРХУШКА...
  • 19 Последния софиянец

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Etnolog":

    Хората не са против еврото, а ги е страх че няма да го получат.

    Коментиран от #20

  • 20 Све

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Последния софиянец":

    Сме против еврото
  • 21 no name no face no number

    7 0 Отговор
    Абсурдни сте всички вие опропастили тая държава, окрали и почистили мърсотията след себе си
  • 22 деба и боклуците дето се мислят за помаз

    5 2 Отговор
    И що да е абсурд бе мекотело , нали касае и се отнася до народа . Не е ли нормално той да решава , като ще тегли последиците от решението. Докога някакви мошеници ще ми решават съдбата , пък аз после ще плащам сметката. Я ми кажи какво беше ''демокрация'' , че нещо ми объркахте представите.
  • 23 Читател

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Алооуу бсп+дпс джендъри..":

    Прав си. Но по много въпроси 95% от населението няма нужната компетентност.
  • 24 Диамантената ръка

    6 1 Отговор
    На референдума, ако дават на ромите евро, ще спечели еврото, ако им дават левове, ще е левът. Така, че по-полека с референдума. Щото накрая ще стане пак исках, ама нямах желание...
  • 25 Някой си

    6 1 Отговор
    Защо да е абсурд?
    Абсурд сте всички в политиката от 30 години насам!
    Пикльовци и гъзолизци да решават вместо мен?
    Благодаря!

    Коментиран от #26

  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Някой си":

    Защото Господ Исус Христос беше разпънат след РЕФЕРЕНДУМ, ако не знаеш...
  • 27 ха ха ха

    3 0 Отговор
    И тоя иска да краде... не че е спрял де - всички се гласят за последното плщскане!
  • 28 Колю

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тоя калфин":

    Малко се обърка... Лева е надценен колкото по бързо влезем в Еврозоната по бързо ще разбереш
  • 29 Marinov

    1 0 Отговор
    Боже Пази България от НАГАЖДАЧИ и ИБРИКЧИИ?

    Коментиран от #30

  • 30 Правилното е пази бълхария от

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Marinov":

    Гяури
  • 31 Горо

    0 0 Отговор
    В съзнанието на тази фурнаджийска лопата Ивайло Калфин, когото Борисов изключително много цени за неговото безгръбначие, няма как референдумът да представлява най-висша форма на демократично управление. Точно такива блюдолизци като Калфин постилат пътя на диктатора към неограничената власт. А народът ряпа да яде! ДОКАТО РЕФЕРЕНДУМЪТ ПО ВАЖНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО И НАЦИЯТА ВЪПРОСИ НЕ СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРАВНА НОРМА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ НИКОГА ИСТИНСКА ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове