Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 19:20 2 701 66

Външно: И занапред няма да има „Луковмарш”

  • луковмарш-
  • георг георгиев-
  • софия-
  • външно

Тези прояви нямат място в София и в нашето цивилизовано общество

Външно: И занапред няма да има „Луковмарш” - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи и Национален координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев обяви, че България няма да допусне и занапред петнящи държавата мероприятия като „Луковмарш“ или негови видоизменения.

Георг Георгиев, заедно със заместник-кмета на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов и председателя на Организацията на евреите в България „Шалом“ доц. Александър Оскар дадоха пресконференция в Министерството на външните работи, посветена на предотвратеното за първи път от 17 г. насам на провеждане на „Луковмарш“ в София.

„Тези прояви нямат място в София, в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас като наследници на хората, спасили преди 76 години 48 000 свои сънародници евреи“, каза Георг Георгиев. „Това, което успяхме да постигнем вчера - да не разрешим натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, нетолерантността, дискриминацията и ксенофобията да шестват по софийските булеварди, е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество“, подчерта той, цитиран от Министерство на външните работи.

Според Георг Георгиев предотвратяването на „Луковмарш“ и негови видоизменения трябва да се превърне в тенденция. Той изтъкна, че значимостта на спирането на „Луковмарш“ вече има световен отзвук. „Усилията на правителството на Бойко Борисов се оценяват и от нашите международни партньори. Нашите действия могат да повлияят положително на тенденциите в световен мащаб за борба с езика на омразата“, каза заместник-министърът.

След осуетяването на „Луковмарш“, който беше забранен със заповед на столичния кмет, България беше поздравена от редица свои международни партньори и световни еврейски организации, сред които Световния еврейски конгрес, Американския еврейски комитет и др. Столична община и в бъдеще ще продължи да забранява „Луковмарш“ и други евентуални негови форми, каза заместник-кмета Тодор Чобанов. „Това е идеология на омразата, която се продава в черни униформи и факли и е вредна и нарушава нашата традиция на хармония и толерантност“, заяви заместник-кметът. Той подчерта хилядолетната традиция на София като град на толерантност, в чийто център съжителстват световните религии. На 15 март за поредна година в столицата ще се проведе и традиционния Поход на мъдростта и толерантността.

За борбата с антисемитизма и езика на омразата и за предотвратяването на „Луковмарш“ председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ Александър Оскар благодари на столичния кмет Йорданка Фандъкова и изтъкна приноса на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, на националния координатор за боба с антисемитизма Георг Георгиев, на българските институции и общество. „Демокрацията изисква ежедневни грижи. Не можем да приемем за даденост факта, че преди 76 г. по-голямата част от българската общественост каза „не“ на желанието на нацистка Германия да депортира българските евреи .Това ни задължава всеки ден ние да се борим и да отстояваме тези демократични ценности и да не допускаме тази омраза да завладее българското общество“, подчерта Александър Оскар.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аарон

    14 75 Отговор
    Най сетне се роди нещо добро от правителството.
  • 2 Това външно

    56 5 Отговор
    Няма да го има.
  • 3 Селянинът с колелото

    91 5 Отговор
    Прайд може, а марш не може....

    Коментиран от #29

  • 4 Русороб

    20 15 Отговор
    Идете се кланяйте пред моча нещастници.
  • 5 Ххх

    50 4 Отговор
    Царя казваше "Рано е да се каже". А руснаците "Поживем, повидем". Те тия май смятат да векуват в управлението, но имаше и трета приказка "Човек предполага, а Бог разполага".

    Коментиран от #44

  • 6 Ел Козлодуй куриера де ла сера

    36 3 Отговор
    Боко+Борислава=Барселона
  • 7 NikNay

    46 2 Отговор
    Оффф пак еврейски номера - вечно непотвърдени и гонени. . . .
  • 8 О. Ч. З

    42 3 Отговор
    Сега остава да забранят и парада на обратните а уж живеем във свободна страна но явно е свободна само когато им изнася за нещо
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    34 5 Отговор
    Гeoрг Гeoргиeв, зaeднo cъc зaмecтник-кмeтa нa Cтoличнa oбщинa дoц. д-р Тoдoр Чoбaнoв и прeдceдaтeля нa Oргaнизaциятa нa eврeитe в Бългaрия „Шaлoм“ дoц. Aлeкcaндър Ocкaр дaдoхa прecкoнфeрeнция в Миниcтeрcтвoтo нa външнитe рaбoти,...............................
    .............................................
    Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, то ЕВРЕЙСКИЯТ културен дом в София продължава и до ден днешен да носи името на КОМУНИСТА-ТЕРОРИСТ ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и дори организират паметни годишнини на "ГЕРОЯ".
  • 10 hard worker

    58 4 Отговор
    Значи на всякякви извратеняци шоута,прайдове и т.н. може,а шествие в памет на български генерал не може...ЕВРО-АТЛАНТО ГЕЙСКИ МРЪСНИ ПОДЛОГИ!!!!
  • 11 Обикновен човек

    53 2 Отговор
    За педерасти може ,за родолюбци не може!!!!
  • 12 гост

    24 18 Отговор
    Нe мoгa дa рзaбeрa, cлeд кaтo нaцизмът и прoявитe cвързaни c нeгo e зaбрaнeн и ocъждaн, зaщo кoмунизмът нe ce трeтирa пo cъщият нaчин? Кaтo цялo, пoлитикaтa нe мe вълнувa, нo e иcтoричecки фaкт, чe звeрcтвaтa нa кoмуниcтичecкият рeжим ca cъизмeрими c тeзи нa нaциcтитe. Дa зaпoчнeм oт "рeлигиятa кaтo oпиум зa нaрoдa", зaбрaнaтa нa църквaтa, кaктo и дa ce прaзнувa Кoлeдa и Вeликдeн, минeм прeз жeлязнaтa зaвeca, трeтирaнe нa хoрaтa кaтo зaтвoрници и нaбивaнeтo в глaвитe им, чe тoвa им хaрecвa, някoлкoтo фaлитa нa държaвaтa и cтигнeм дo мacoвитe убийcтвa и изврaщeния нa нaрoдният cъд. И двaтa рeжимa ca eднaквo aдcки и aкo ce зaбрaнявa eднoтo, трябвa дa ce зaбрaни и другoтo.
  • 13 Външно

    47 1 Отговор
    За напред ще гледате само гей-паради, и разбеснели се цигани, по улиците на България.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 😂😂😂😂😂

    4 24 Отговор
    аиде за рачички и бегаите да духате маргаритки фашаги
  • 16 Танас

    36 3 Отговор
    Педалите победиха засега
  • 17 8523

    33 3 Отговор
    Е добре дошли отново цензура и тоталитаризъм. 30 години стигат.
  • 18 цигански номерца на президента

    18 4 Отговор
    То бг външно министерство е пословично с франкофонската си любоф , от връзкарчета какво може да очакваш в кочината ......
  • 19 Ушев долен бандит на луканка

    31 3 Отговор
    Оставете хората да изповядват каквато идеология и разбирания си искат! Това вашето не е демокрация! Мръсни добичета!
  • 20 Някой си

    29 1 Отговор
    А пеераски марш ще има ли?
  • 21 Аве Адолф Хайлллл

    38 4 Отговор
    Луков марш ще надживее , както българските безродници от това правителство и парламент ,така и долните семити и измислената им и изкуствено създадена държава . За тези им долни действия ,винаги да се бъркат в чужди работи по цял свят, вече никой по света не обича евреите , не само арабите не ги обичат, а и здравомислищете хора и това няма как да се промени . А на българските безродници ще кажа , че няма начин да угасят туй що не гасне , а именно любовта и признанието на Българския Народ към Българския Национален Герой - генерал Луков . Слава на ген. Луков , слава за Българския Герой !!!
  • 22 Отвратен

    33 7 Отговор
    Генерал Луков е живял изключително скромно , е депортирал нито един български евреин не е взел нищо за разлика от комунистите който си присвоиха хиляди еврейски имота и имущество и изгониха хилади евреи в Израел ! КОЙ е АНТИСЕМИТА !?
  • 23 висок

    13 14 Отговор
    Правилно, никакъв Луков марш! Само партизански маршове, манифестации за Октомврийската революция, Тържествена манифестация за 9-ти Септември и нови паметници на Ленин, Сталин, Димитров, Путин...

    Коментиран от #27

  • 24 кнаус 485

    29 3 Отговор
    Много големи глупости пишат тия от външно,барабар с техната дружинна ръководителка,зорлеум ще ме накарат да симпатизирам на момчетата от луков марш....

    Коментиран от #28

  • 25 безпартиен

    19 3 Отговор
    Който владее миналото-владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!Въпросът е каква е разликата между национал/социализма в Германия и социализма/комунизма в СССР преди 1945г.?Мисля,че само в броя на жертвите!Не мога да разбера само защо едните жертви са по ценни от другите?Защо се почитат с всенародни тържества жертвите на национал/социализма,погрешно наричан фашизъм,а за жертвите на комунистическия терор се споменава само бегло?!Въпросите на са много,но няма кой да ни отговори на тях!
  • 26 Бесен Язовец

    5 23 Отговор
    Луков марш в някое ТКЗС на пролет да почетат арпаджика!

    Коментиран от #35

  • 27 Комуниста

    8 24 Отговор

    До коментар #23 от "висок":

    Така е и редно, марш в памет на разни фашиски тиняци няма да се провеждат! 9.Септрмври е датата в която беше изринато гюбрето събирано 60 години от края на 1877г!

    Коментиран от #66

  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 6 Отговор

    До коментар #24 от "кнаус 485":

    Не вярвам да са глупаци! Явно натискът върху БЪЛГАРИЯ е голям ...интересното е, че ген. Луков е убит след нареждане от Москва на полковника от НКВД с псевдоним Спартак, сатрапа Вълко Червенков. По-късно този съветски агент е министър председател на БЪЛГАРИЯ.
    Няма нужда от коментари!!!
  • 29 Гост

    0 25 Отговор

    До коментар #3 от "Селянинът с колелото":

    повечето нацита от луковия марша после ходят и на прайда...

    Коментиран от #33

  • 30 нямам нищо на против

    15 1 Отговор
    стига да го няма и педерасткия София прайд.
  • 31 КОНТРАТА

    1 19 Отговор
    Едно време преди 30 г не смееха да кажат Христо Луков сега чак ще шестват ще шествате още малко!!!
  • 32 Брат ми

    18 2 Отговор
    Аз ви обещавам,че ще има.
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Да...за да го освиркват!

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    0 18 Отговор

    До коментар #33 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    това "освиркване" првене на свирки ли е? нацитата ги бива да правят...силни са кога са глутница, сами кога са - пълнят гащите...

    Коментиран от #49

  • 35 Аве Адолф Хайлллл

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Твоите ограничени интелектуални възможности изобщо няма да коментирам .....

    Коментиран от #43

  • 36 Досега

    9 2 Отговор
    Не знаехме, че Луков марш е бил световно известен. И затова толкова много световни организации са се включили в лобиране за неговата забрана. Това изглежда много фалшиво. За периода на провеждането му, имало ли е насилие върху хора и животни, имало ли е вреди, има ли статистика, водят ли се данни някъде? Или е по-лесно да се забрани, заличи. След като е имало интерес и посещения, значи е необходимо. Например ако са загрижени за жертвите по света, защо не забранят производството на оръжията? Сега управляват, но колко време ще издържи тяхната демокрация.
  • 37 срам и позор 2020 година

    10 0 Отговор
    Голям Срам и Голям Позор .....как правят платените мисирки ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кой68

    3 15 Отговор
    Правилно и умно решение едно от наистина малкото цивилизационни решения.Браво.
  • 40 Абе

    14 1 Отговор
    Нищо, гей парадите, веганите и комунистите на Бузлуджа да останат! Ще се оправим ама друг път.
  • 41 Идиоти

    15 0 Отговор
    Луковмарш си имаше снощи стига лъгахте хората !
  • 42 ТИР

    17 1 Отговор
    Кой е Вреден Прайда или Марша,,,Нека да има Допитване от Факти,
  • 43 Бесен Язовец

    2 10 Отговор

    До коментар #35 от "Аве Адолф Хайлллл":

    И товойте не блестът! Ваксаджия не ми прави анализ, ходи лъскай пред ЦУМ и се прави на професор на джепчйките от,, Пиротска"

    Коментиран от #61

  • 44 BigBulgarianBoss

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Повидим.... Какво значи Повидим смешен
  • 45 правата на човека ? Ко Не!

    5 1 Отговор
    Някакъв платен комунист агитатор на държавена службичка , да си ходи в северна корея .....
  • 46 Хаджи хаджи Българин

    1 1 Отговор
    Какво роди Национал- Социализма в Германия, през 1933 година! Загубите на германската политика, на Бисмарк в Първата Световна Война! Какво и кой роди Октомврийската Революция в СССР? Кой български " владетел"- именно Княз Фердинант вкара България в национална катастрофа! Загуба на 1/5 от територията на България! По същество годините 1916- 1933 съвпадат! ! 17 години разлика, в която банкерската мафия, разпределя световните богатства! Нещо да ви напомнят събитията през, годините след 1989? Света се прекроява! Сферите на влияние също! ЗАПОМНЕТЕ! БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ОСМАНСКО РОБСТВО, ПОПАДА В СФЕРАТА НА ВЛИЯНИЕ НА 3 ВЕЛИКИ, ПО ТОВА ВРЕМЕ СИЛИ! РУСИЯ- АВСТРО УНГАРИЯ И ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    `що питаш, да не си мераклия? Ходи да провериш!
  • 50 От Народа

    14 1 Отговор
    Истината да няма Луковмарш е страха на правителството да не би този марш да прерастне в нещо повече. Всички знаем, че много хора заедно придобиват смелос. Страха че ще ги СВАЛЯТ Е ИСТИНАТА. Ако са такива сторжи на добротата, защо позволяват ГЕЙ ПАРАДИ( парат на който се събират всякакви АМОРАЛНИ БОЛНИ ХОРА). Аз не съм против тях но смятам, че не би трябвало да им се дава гласност. Забранете и него....

    Коментиран от #53

  • 51 Кокала

    4 0 Отговор
    Пидал може
  • 52 наци

    3 0 Отговор
    ще видим.тор
  • 53 Пипи дългото чорапче

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "От Народа":

    Истина.Тълпата е сила,герберите се страхуват и затова превантивни мерки.Как пък имаше само студентчета,ученици,римляни,евреи.Стабилни не видях,о защо минаха покрай Христо Ботев и Женския пазар,където има най много римляни.Не е ли провокация?
  • 54 барцелона

    1 0 Отговор
    А къщи ще има лЕ
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Камен

    6 0 Отговор
    Не може да го забраните в сърцето и душата на Българския народ , родоотстъпници бог ще ви съди
  • 57 Камен

    4 0 Отговор
    В България има много етноси , тези етноси са оцелели защото претапят други нации , те имат силна ерархия ,никой не се отделя от рода , всеки от друга националност трябва да бъде поттискан да забрави кой е ,чрез тормоз ,кой съди това никой ,България така ще изчезне , Британия излезе от Ес да запази нацията си ,защо на нас ще ни забраняват луков марш ,те искат да претопят България
  • 58 Камен

    6 1 Отговор
    Аз подкрепям Луков марш
  • 59 Не бъдете сигурни

    7 1 Отговор
    Вас може да ви няма, гадни комунисти, но Луков марш ще го има.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Уйо

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бесен Язовец":

    Леле колко си проЗЗЗ !!!!
  • 62 Ефрейтора

    1 0 Отговор
    За напред ще има гейпарад , парад на изнасилвачите , на педофилите , на болшевиките и на друга паплач !!
    ARBEIT MACH FREI
  • 63 ходом марш

    2 0 Отговор
    Занапред ще бъде разрешен само герберския марш.Мутри,крадци,,измамници,престъпници, обединени в едно шествие за толерантност и още нещо.
  • 64 БКП

    0 1 Отговор
    БокЛуков марш ,и ще бъде забранен ..
  • 65 БКП

    0 1 Отговор
    Абе Лукови глави,Българи загуби цяла беломорска тракия .София бе бомбардирана..с политиката на нацистки отпадъци
  • 66 Коmapak

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Комуниста":

    Това, което си написал искам да ми го кажеш лично в очите. Гарантирам ти две три минути живот, но не повече измет долна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове