Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 20:10 7 405 18

Ето каква е причината за смъртта на китаеца в Банско

  • банско-
  • китаец-
  • турист-
  • коронавирус-
  • смърт-
  • сърце-
  • курорт

Починалият не е посещавал Китай от 2018 година

Ето каква е причината за смъртта на китаеца в Банско - 1
Снимка: БГНЕС

Увредени сърце и бял дроб са причината за смъртта в Банско на 56-годишния английски турист от китайски произход. Това е заключението на съдебния лекар, извършил аутопсия на тялото, предаде БНР.

Чрез Районната здравна инспекция са изпратени проби за вирусологично изследване, което да отхвърли или потвърди наличието на коронавирус. Аутопсията на тялото е била извършена от съдебен лекар в присъствието на епидемиолози, представители на Районна здравна инспекция. Заключението в доклада посочва като причина за смъртта на мъжа сериозно увреждане на сърцето и белия дроб. Заради предприетите у нас извънредни мерки с оглед неразпространението на коронавируса, са взети проби и за вирусологично изследване, потвърди д-р Веселка Мончева от Районна здравна инспекция:

„Взетите проби лично ги занесох в Националния център по заразни и паразитни болести и в момента се работят. Резултатите излизат за повече от 24 часа, но колегите ще направят всичко възможно да излязат по-рано“, каза тя. Починалият в хотел в Банско турист е британски гражданин от китайски произход и не е посещавал Китай от 2018 г. Снощи той се почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му.

По предварителни данни починалият е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година, съобщи д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. От началото на зимния сезон в Банско не са регистрирани туристи от азиатската държава, в която беше обявена епидемия от коронавируса, заявиха от Съюза на туристическия бизнес в курорта. Те обаче не скриха притеснението си от случая, че при подобни съмнения тестове могат да се направят само в София, в Благоевград няма. Починалият мъж пристигнал преди няколко дни от Лондон, където живее от дълги години, заявиха от Съюза на туристическия бизнес в курорта.

„Той е роден и живял отдавна във Великобритания, така че това въобще не може да бъде свързвано с това, което се случва в Китай в момента“, каза Зорка Тумбакиева. „Засега всички колеги са единодушни, че ние не сме имали туристи, пристигащи от Китай“, добави тя. Паника в курорта няма, но се взимат всички необходими превантивни мерки и при най-леките признаци на неразположение на гостите и персонала на туристическите обекти. „Имаме изключително добре оборудван медицински център. Всеки, който има нужда от някакви изследвания, може да ги направи в града“, каза още Зорка Тумбакиева.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    32 7 Отговор
    Увреден бял дроб НЕ изключва Корона вируса!
  • 2 Алфа Вълкът

    24 3 Отговор
    Причина - Кокаинавирус!
  • 3 Анти милиционер

    25 5 Отговор
    Най-голямата опасност е, че повечето хора са невменяеми и създават лоши предпоставки. В Българиянима десетина теста и се правят само в извънредни случаи. Този китаец са го видяли на "око" и са казали "не е Корона". Така е у нас здравеопазването.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 DeBorg

    16 0 Отговор
    За броени минути извършиха десетки изследвания и действия(аутопсия)....
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 3 Отговор
    `баф мааму, не може да бъде...Шъ знаиш, шокиран съм брато! В това състояние да дойде на ски тук, чак от Англия?
  • 7 Банско

    8 1 Отговор
    Сърцето му не е издържало при секс с проститутка.
    Сега контингентът е по зимните курорти.
  • 8 Доктора

    8 0 Отговор
    Пък те увредени от нещо кът вирус 😂
  • 9 КОМБАЛА

    12 0 Отговор
    МоЖЕ ОТ ЦЕНИТЕ ТАМ НЕЩО ДА Е ПОЛУЧИЛ СРИВ
  • 10 Наблюдател

    5 0 Отговор
    От този въздух и ние скоро ще мрем.... Оксид, диоксид във въздуха колкото щете.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 0898481401 васко

    3 3 Отговор
    Лапайте ми сирнясалия хуй, майка ви да еба проста, туй автора на статията!

    И оня от град козлодуй мръсния педерас, в гъза да го еба
  • 13 Русский

    0 0 Отговор
    Спомени и сълзи останаха след тех Васко Илиев ти братко мили!
  • 14 Анти милиционер

    3 0 Отговор
    Трети италианец почина преди малко. За 1н ден трима.
  • 15 Камен

    1 0 Отговор
    Нямало нищо на човека ,кихнал е и казал ,не е коронавирус 😀😀😀
  • 16 Камен

    1 2 Отговор
    Ванга дали не е предрекъла Коронавирус 😀😀😀😀😀😀
  • 17 Гост

    2 0 Отговор
    Преди две седмици областния управител на Ломбардия отказва да сложи под карантина завърналите се от Китай жители на областа. Подкепят го и съседните областни управители. Правят масова разходка из квартал предимно засален с китайци пред медиите и тръбят, че няма нищо страшно и всякаква карантина ще се приеме за акт на расова нетолерантност. От тогава в медиите доста се коментира това решение. В момента северните области на Италия са под пълна карантина и вече в италианските медии все по-често се споменава пандемия. Така се случва когато думата имат политиците, а не здравните служби. Тежък урок за цяла Европа и най-вече нейните политици е случващото се в момента в Италия. Надявам се това да не се повтори и властите, които трябва да отговарят за тези неща да бъдат оставени да работят без политически натиск. Аз се радвам, че околните държави спазват мерките за нераспространение - Австрия спря цял влак в една долина, докато не бяха сигурни, че всички вътре са здрави. Във Франция граничния контрол е на много високо ниво. Дано и у нас здравните власти си свършат работите като хората. Не се съмнявам, че те го могат.
  • 18 dada

    0 0 Отговор
    Не крийте боклуци! Корона вирус е причината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове