Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 16:15 4 284 14

Двама души са със съмнения за коронавирус в Бургас

  • коронавирус-
  • съмнения-
  • студентка-
  • бургас

Резултатите от пробите на хоспитализираните в Инфекциозно отделение се очаква да бъдат готови най-рано утре

Двама души са със съмнения за коронавирус в Бургас - 1

Първи случаи на съмнения за коронавирус и в Бургас. Двама са изолирани в бургаското инфекциозно отделение. Двамата са пребивавали на територията на Италия и са се завърнали у нас преди дни.

40-годишен мъж от Община Несебър се е почувствал зле с познатите симптоми на грип - болки в гърлото и ставите, висока температура. Мъжът преди дни се е завърнал от Северна Италия, същите симптоми след завръщането си от Милано е споделила и 20-годишна студентка, съобщи Нова ТВ.

"Тъй като това са индикации за случай възможен на нов коронавирус, те са изолирани в Инфекциозно отделение, взети са проби, и са изпратени в София за изследвания на коронавирус", каза д-р Величка Григорова, епидемиолог към РЗИ-Бургас.

С оглед на ситуацията ще бъде преценено дали да бъдат отменени планувани ученически пътувания и събития планувани на 1 и 3 март на закрито, въпреки че в Бургас видима паника няма. По аптеките отчитат търсенето на предпазни маски като рядко нараснало.

"На брой много маски се търсят, в момента няма маски никакви по аптеките. Паника сред гражданите има може би от месец, и повече, откакто се случиха нещата", каза още Анна Калоянова, управител на аптека.

Резултатите от пробите на хоспитализираните в Инфекциозно отделение се очакват да бъдат готови най-рано утре. Дотогава достъпът на хора до тях остава забранен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    29 1 Отговор
    Ще се сетите вие, че лица от заразените зони не трябва да се допускат или да бъдат изолирани още при влизането, ама дано не е късно.
  • 2 мани мани

    22 1 Отговор
    'айде и у нас! то е ясно, че е тоя вирус! мислех, че ще е поне от другата седмица, ама на... от тая се почна... а инак с две седмици закъснение, че дори с 3 ... ако бях премиер да съм затворил всичко преди 3 седмици! управляват ни уроди!
  • 3 мани мани

    16 1 Отговор
    днескашната тъпа тренировка трябваше да е преди 2-3 седмици, а не да се решава вчера, а преди два понеделника, ама като управляват тикви е така! пламнахме! а тепърва още зомбита ще идват!
  • 4 Ще бегаме

    13 0 Отговор
    На село. В северозападнала България няма живо пиле, камо ли коронавирус. У мазата има вино и ракия, туршийка и те така.

    Коментиран от #6

  • 5 Вируса ще изчисти раята...

    12 0 Отговор
    Няма лаборатория за изследване на вирусите,но парички за пички и мис бикини има!Това е в резултат на тъпото мучене на раята пред бандитите от групировката на банкянската тиква и неговите ортаци Домус ага,Доган ага,дебело свине Пеевски ага и пъпчивият Горан ага..
  • 6 Внимавайте много е опасно...

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ще бегаме":

    Вземи си средства за защита от хлебарки,кафяви плазмодии и сиво бяла мишка от индийските преселения на Винету!Защото ще те оплюскат с кокалите даже...
  • 7 Име

    6 1 Отговор
    Ами сега накъде ще бягаме. Първо ще пламнат големите градове. Най вероятно ще блокират всички изходи на София и който минал минал. Останалите в София бавно и сигурно ще се заразят защото вируса проявява симптоми чак след втората седмица.
  • 8 Брус Уилис от Брезник

    5 1 Отговор
    Ха сега да имаш погребална агенция яко ще пада пара. Мъката на едни винаги е била печалба за други. Вижте нашите управници. Те всички са атеисти, защото им е по-лесно да отрекат божественото възмездие като си мислят, че така ще ги подмине. Всичко се плаща и е по-лошо, че се плаща от децата. Господ всичко вижда и знае за офшорките.
  • 9 Anton

    4 0 Отговор
    Като знам капацитета и безхаберието на нашите цветущи управници си представям и какви мерки са взели. Не искам да си представя последствията от епидемията и дано ни се размине.
  • 10 Elena

    4 0 Отговор
    Без думи... Превантивни мерки отново нулеви. Пир и трупане на пари по време на чума. Сега от ГЕРБ ще измислят някой закон да изрекетират погребалните агенции.
  • 11 бай Гошо

    3 1 Отговор
    Аз съм ръководен кадър на ГЕРБ. Наредиха ни да отваряме погребални агенции по градовете. Иначе няма да смогнем. Това ще е новият най-печеливш бизнес. Очаквани клиенти - около половин милион. Хайде пичове, заразявайте се по-бързо!
  • 12 Погребалнан Агенция Хвани ме за Дедовия

    1 1 Отговор
    Такааааа да си дойдем на думата. Сега ние ще забогатеем още повече а вие жалки твари ще пукнете като маймуни.
  • 13 мушмороци

    0 0 Отговор
    Как пък решихте, че сте пламнали? Съмнения не значи КОРОНА!
    ШУБЕТА МИШКИ - ИМАТЕ ЛИ КАКВО ДА ГУБИТЕ!
    срам ме е че съм българин - заради такива мишки като вас!!!
  • 14 Мартенички от Китай

    0 0 Отговор
    Връщайте обратно еврото в бюрата, заразно е !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове