26 Февруари, 2020 16:29 4 392 18

Нашенци се върнаха от Ломбардия с треска и парене в очите, веднага ги изолираха

  • шумен-
  • коронавирус-
  • ломбардия

Момче и момиче на 23 и 20 г. са потърсили помощ в Спешното отделение

Нашенци се върнаха от Ломбардия с треска и парене в очите, веднага ги изолираха - 1
Снимка: shutterstock

Трима души, пристигнали от Италия, са хоспитализирани в шуменската болница. Взети са им проби и за коронавирус.

Пациентите са били в Ломбардия и са се върнали в България преди 3 дни с кола. Момче и момиче на 23 и 20 г. са потърсили помощ в Спешното отделение, като са се оплакали от треска и парене в очите. Те веднага са били поставени под карантина.

По-късно от РЗИ са издирили и тяхната спътничка, която не е имала никакви оплаквания, съобщи Блиц.

Жената също е хоспитализирана. Пациентите са в добро общо състояние, а резултатите за наличие на коронавирус се очакват в петък.

Момчето казва, че е получило треска – студени вълни и треперене, а момичето се оплаква от парене в очите, носа и гърлото и отпадналост и мускулни болки. Имаме указания при такива случаи такива пациенти задължително да бъдат хоспитализирани, те са приети в Инфекциозно отделение.

Взет е материал от гърлото и от носа – секрети и са изпратени тази заран към София за изследване за коронавирус, съобщи д-р Димитър Костов от МБАЛ-Шумен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арахангел

    17 7 Отговор
    Cкaпaняцитe туриcти, кoитo шaрят нacaм-нaтaм из държaвитe щe унищoжaт чoвeчecтвoтo!Oтмeням /зaбрaнявaм/ пaрaдa зa 9 мaй в Мocквa, зaрaди цeлувкитe нa Чeрвeния плoщaд и чумaтa, кoятo мoжe дa тръшнe лидeритe тaм! Cъщo зaбрaнявaм цeлувкитe и cбиркитe в Брюкceл. Бoйкo и Путин щe ocтaнaт нeцeлунaти тaзи гoдинa, a Рaдeв пaк нямa дa приcъcтвa нa вoeнeн пaрaд! 😂😂😂Нa бългaрcкитe кoмуниcти нaрeждaм /зaпoвядвaм/ дa тръпнaт в oчaквaнe приcтигaнeтo нa нoвичкитe ни f-16, зaщoтo други caмoлeти нямa дa мoгaт дa видят, нитo нa руcки, нитo нa бългaрcки пaрaд пoвeчe!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еее

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Неграмотност":

    От къде знаеш номера на обувките и?😂
  • 4 Термометър

    10 6 Отговор
    Момичето мога да му измеря температурата с коженият термометър
  • 5 Гледач

    17 13 Отговор
    Трябва всички българи който живият в чужбина .Не трябва да ги пускаме на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.... НОЛИ СЕ ПРАВЕХА НА ЗАПАДНЯЦИ И ГОВОРЕА ПРОТИВ МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Е СЕГА ДА ИЗМИРАТ В ИТАЛИЯ .ТИ СА МАЙКОПРОДАЖНИЦИ.УМРЕТЕ ГАДОВЕ. Ние търпяхме гадовете наречени ГЕРБ

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 6 Гледач

    12 9 Отговор
    Не пускайте в БЪЛГАРИЯ тези който се правят на емигранти(българите живеещи в Италия)Да измрът до крак в Италия. НИЕ ЖИВЕЕМ В МИЗИРИЯТА. И СЕГА КОГАТО ИМА ТЕ ИМАТ ПРОБЛЕМ СЕ СЕЩАТ ЗА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #14

  • 7 Чата

    9 1 Отговор
    Ей сега вече ни се ем! Националният епидемиолог вчера врешеше като забравена вдовица как не иска никой, следвайки животинския си инстинкт да се прибере в родното гнездо от Италия! Защото ще му се струпат на главата и няма да може да приложи мерките по изолация и показация по телевизиите! Италянската мафия да се оправяла в тях! Абе, това са антибългари, бе, тези на отговорните постове! Прибраха тук хиляди сирийци, афганистанци, африканци и голям хуманизъм, а българите не ги искат! Искат всеки пристигнал да е под домашен арест до доказване на противното.
  • 8 Име

    9 0 Отговор
    Добре е, че са били с кола. Надяваме се на добър изход. Обаче "тази заран", егати книжовния български език... А сега сериозно контрола трябва да се осъществява не само по летищата, а и на всяка сухоземна граница. Ето тези хора са пътували с автомобил, а там няма проверки. Спорно е до колко са ефективни термокамерите, но за сега е по достъпния вариант. Докато се опознае вируса и има лекарство така ще е.
  • 9 Froid

    9 0 Отговор
    резултатите за наличие на коронавирус се очакват в петък. Яно ги носят до София от там до Милано и обратно !?
  • 10 Чата

    11 0 Отговор
    Силен югозападен вятър! Лошо! Кой знае какво ще довее от Апенините!?!?!?
  • 11 Аиде почна се

    9 1 Отговор
    Обаче ние ше измреме преди да ни е обхванъл вируса😂😂😂😂
  • 12 Аноним

    8 0 Отговор
    Нашата работа е най свинска нито ще разберат какво е нито мерки ще се вземат разграден двор сме ние в бг
  • 13 Онзи

    8 0 Отговор
    Това са българи,каито се връщат трайно от гурбет и са избрали да работят в развитата българска икономика.Те трябва да се срещнат лично с бащица Тиквъ и от парламентарната трибуна да разкажат за мотива да се върнат в Бг.Задължително е също и българи,които ся били в Испания,Италия и Китай област Ухан също да посетят парламента и МС и дя стиснат ръката на бащата на нацията...така за късмет и признателност....Ако усетят мъка може и да го разцелуват,нямам нищо напротив.
  • 14 Пламен

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гледач":

    Живееш в мизерия,защото си алкохолик.Гнас некадърна.
  • 15 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гледач":

    Ти явно си много тъпо парче! Готов си за Украйна!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 До Гледача

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гледач":

    Като ти чета коментара ме е срам че още има българи с такъв манталитет и мислене:Точно такива отрепки като теб заслужават да бъдат мачкани.. и тъпкани и да си живеят в мизерия.Но .Лай си и псувай , мрази , завиждай , обвинявай за всичко всеки ... всичко ще ти е наред . Ако в България се разспространи такава сган като теб , ще ни затрие по бързо от всеки един вирус!!!!
  • 18 Krasi

    0 0 Отговор
    Към номер 5.Кой си пък ти да решаваш ,дали да ги пускат в България или не.Гледай ти да не пукнеш преди тях.Злобно същество,навярно и много тъпо.