28 Февруари, 2020 16:22 76 435 26

Жените в живота на Васил Божков

  • васил божков-
  • нове холдинг-
  • национална лотария-
  • лилана

Жените, белязали пътя на един от най-богатите българи, са по-пазени дори от скъпоценностите от неговата колекция с антики, шегуват се от "Ретро"

Жените в живота на Васил Божков - 1
Божков танцува с непозната млада дама в рекламен клип на френския зимен курорт Maison Tournier

Обвит в мистерии е личният живот на хазартния бос Васил Божков, който се сдоби с 11 обвинения и бе задържан в Обединените арабски емирства. Жените, белязали пътя на един от най-богатите българи, са по-пазени дори от скъпоценностите от неговата колекция с антики, пише клюкарското издание "Ретро".

Първата съпруга на Васил Божков, с която той минава под олтара още през 1980 година, е Мая Ангелова Божкова. Митичната жена на милиардера е майка на неговия единствен син Антон, който е женен за дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски – Ива. Именно на Мая Антон и половинката му решават да кръстят първородната си дъщеря, която се появява на бял свят в края на 2013 година. За съпруга № 1 на Божков се знае, че е завършила Стопанската академия в Свищов, а по професия е счетоводител и финансист. Твърди се, че от години живее в Англия, но е изключително привързана към двете си внучета – Мая и Васил-младши. Че тя официално не е жената до хазартния бос стана публично ясно малко след като му бяха повдигнати обвинения. Тогава чрез жива връзка в предаването "Тази сутрин“ с Антон Хекимян Божков изяви притесненията си, че жена му е била арестувана, визирайки бизнес дамата Елена Динева.

Градските легенди твърдят, че шармантната Елена от четвърт век е не само половинка на богаташа, но и негова дясна ръка в бизнеса. Оказва се, че Елена Динева е добре позната сред българския елит, но в последните години все по-рядко се прибирала в България. Повечето от времето си прекарвала в Швейцария, както и в Англия, където ръководела бизнес дела. 63-годишният Божков е с 13 години по-възрастен от нея. На 29 декември 2019 г. Елена е празнувала своя 50-годишен юбилей. Хора от кръга на хазартния бос издават, че тя все още била забележителна жена, но и като млада впечатлявала с визията си.

Динева започва кариерата си в началото на 90-те, когато работи в пресцентъра на "Мултигруп". След като се запознава с Васил Божков и го впечатлява с амбицията си, бързо се издига и оглавява част от фирмите му, а в други е негов съдружник. Стои в основата на разработването на българската букмейкърска компания "Еврофутбол“, част е и от инфраструктурните проекти на арестувания в Обединените арабски емирства бизнесмен. Малко след като се зашумя, че Елена е била задържана, но впоследствие се разбра, че в дома ѝ е имало само обиск и изземане на документи, журналистката Соня Колтуклиева сподели спомените за нея в личния си профил във фейсбук.

"Арестували са Елена (Ели) Динева. Васил Божков я нарича в блицинтервю "жена ми". Не знам кога и дали са се оженили. Или той има предвид, че от близо 25 години Ели е негова спътница в живота и бизнеса. Познавах Ели като 20-ина годишно момиче, беше секретарка на Михаил Ноев, шеф на пресцентъра на "Мултигруп"; беше много красива и атрактивна, симпатична и сдържана. Естествено много се промени, като стана любимка на Васил Божков, някъде към 1995 година; превърна се във високомерна тузарка. Най-напред работеше в "Еврофутбол", после тръгна по света; чувах, че регистрациите на фирми на Васил Божков са на нейно име. Няколко пъти през 2003 г. сме се засичали в прочутия тогава пиано-бар в кв. "Изток", Ели идваше с Васил и бодигардовете му. Запомних една нейна реплика, която ме остави леко потресена: "Чудя се как хората летят в икономична класа?!". Последно я видях преди 10 години, на сватбата на Стефка Костадинова – Ели вече съвсем се беше отлепила от земята. Някъде след полунощ поиска любимото си уиски Lagavulin и настана голяма паника – хукнаха да търсят Lagavulin, как ще откажат на приятелката на Васил Божков?!... Животът ме е убедил в едно важно нещо: високомерието се наказва. Рано или късно. И се отнася за всички. И за мен, и за вас...", написа Колтуклиева.

Според мълвата в сърцето на хазартния бос място са намерили и други две популярни дами от родния хайлаф. Преди години клюката упорито го свързваше с младата поп надежда Аксиния, прочула се след участието си в музикалния формат "Стар Академи“. Авантюрата им обаче била кратка, към днешна дата красавицата живее в Америка, омъжена е за чужденец с азиатски корени, а през 2019 година стана майка на момченце за пръв път.

Нейната колежка Лилана, която през последните години се оттегли от музикалния бизнес, макар да имаше възможността да записва дуети с американски звезди, все още е свързвана с името на Божков. Новината за отношенията им гръмва преди около 10 години, когато в интервю от 2009 година, запитана дали е любовница на хазартния бос, нежната блондинка отговаря: "Любовница? Може да съм му гадже (смее се). Аз не мога да бъда любовница. Аз мога да бъда сериозно гадже на някого. За моя личен живот почти нищо не се знае, защото не обичам да говоря за него. Щастлива съм, чувствам се добре с човека до мен. Чуваме се по 10 пъти на ден, ако се случи нещо хубаво или лошо, първо за него се сещам. Годините, в които съм с него, бяха важни и за моето развитие. Важна беше средата, а той беше моята среда".

През годините многократно двамата са засичани в едно от любимите места на Божков – вече нефункциониращия клуб "Маскара" в София. За последно около името на 34-годишната Лилана се разшумя през пролетта на 2019-а, когато стана ясно, че нейната фирма "Телетол" АД е вторият официален лицензиран доставчик на електронно събиране на тол такси. Напоследък поп звездата е скъсала със скандалния имидж от близкото минало, когато красеше кориците на "Плейбой" и в социалните мрежи демонстрира лайфстайл на истинска бизнесдама. Из софийските улици тя се движи с охрана и спортно Porsche, пише още "Ретро".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо от панелката

    177 21 Отговор
    А Жените в живота на Баце кога? А на Гешев? Мисирки...

    Коментиран от #4, #15

  • 2 Бошков

    134 14 Отговор
    Пропуснали са три от жените ми: Бойко, Пеевски и Гешеф. ХА ХА ХА!
  • 3 Зайко Байко многознайко

    172 15 Отговор
    Нека отстрелът да започне сега! Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственото успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"

    Коментиран от #9, #25

  • 4 Митко

    42 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо от панелката":

    Ами ако не са жени?

    Коментиран от #23

  • 5 Човек

    30 47 Отговор
    Новата жена на Чери се казва Хасан Мюмюн Ал Шомполин! Да му е честита! Може да целуне булката! Скапания помак си намери майстора!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Френда любовницата

    33 8 Отговор
    "Ретро" за това сте такива, защото се ровите в миналото и пускате само жълто кафяво– вирус Б. Ние с Ели и Васето си знаем, но вие ще получите"ретро " информация когато му дойде времето.
  • 8 ред

    35 6 Отговор
    Далаверите имат край но открадна много с помощта на другарите.Другарката му ще пие само чешмяна вода
  • 9 оцелял от турското робство

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "Зайко Байко многознайко":

    Всичко си забелязал, точно така беше. Зарадва ме, като те прочетох.
  • 10 Мохамед чист ариец

    30 2 Отговор
    Като чета статията разбрах ,че вБългария с правене на кавали яко се просперира.Може да те изстреля на върха на обществото,както се казва cram of the cream.Жалко ,че преди години не се научих.
  • 11 Коронавируса

    8 13 Отговор
    Май съм ви хванал всички тъпунгели
    в сайта!Имате мозъчна температура !
  • 12 Георги!

    31 8 Отговор
    Що тъй милионерите са все от бившите комунисти.Жената на Божков е дъщеря на генерал от армията от химическите войски.Кой ставаше генерал по онова време ако не от " партизанско" потекло или от криминалните престъпници изпълняеали мокри поръчки на комунистите за "смазване на опозицията" и налагане руския модел на управление КПСС-БКП
  • 13 Емил Кабаиванов

    23 4 Отговор
    Всички говорят за парите на Божков,а аз като кмет на Карлово имам повече пари, ама никой не ме търси.
  • 14 Кирливи ризи

    17 0 Отговор
    ,, Чист,, като една човешка длан, всички от този бранш са един дол дренки, едното без другото не става - кражби и мърсуване...!
  • 15 DRISNIATA metev

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо от панелката":

    MAIKATA DA TI EBA I U PEDERAZA TURSKI,TEB KOLKOTO I DA TE EBUT,KUSHTA V BARSELONA NIAMA DA POLUCHISH!!! TAKA,CHE PO DOBRE SE ZAEMAI S BLIUZANETO NA NASRANIAT GUs ,NA GLUPAVIAT TI GOSPODAR borisOFF!
  • 16 Kuro

    6 4 Отговор
    A ti sto si ne ebesh maikata be kaput spleskan!
  • 17 мкнж мклд

    10 2 Отговор
    Ставате като хищни хиени, когато започнете да се ровите под завивките на хората. Клюкарстването, интригантстването, сплетни са се превърнали в начин на живот и напредване в кариерното развитие. Точно "хиени" сте. Онова невзрачно, скимтящо, пищящо същество, което върви на глутница след лъвовете, тигрите, ягуарите и глозга остатъците от храна.
  • 18 Порно

    5 1 Отговор
    Доста сте пропуснали , включително и тая на снимката.
  • 19 Франкфурт

    13 2 Отговор
    Много хора полетяха във въздуха от 1989 година, но приземяването ще бъде много болезнено, някой от тях вече се приземиха,
    една от до1989 година беше фризьорка в Дома на модата и красотата и след наградбиха куфарите с пари изведнъж станаха с благородна кръв,'но в средата на 90 години ги приземиха на земята и от тогава нищо не се чува тях,така рано или късно всичко си идва на мястото ,ако него направят БГ власти ще го свършат ЕС или САЩ,
    колелото се върти , погледнете само Китай до 1989 година в Пекин нямаше 1000 коли,а сега са най-богат държава в света!
  • 20 Професор по Стоманобетон

    17 2 Отговор
    Това не държава ,а една кочина.Справка,написаното по горе.Потресаващо.Вижте им само фейсовете ,най богатите в кочината.Те на хора не приличат тия примати..абе..да идва ердоган да оправи нещата
  • 21 олеееееееее

    23 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "След като се запознава с Васил Божков и го впечатлява с амбицията си" - разбирай, че го е впечатлила със смукаелната си сила, с която му е засмуквала органа.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 женска злоба

    11 4 Отговор
    С кой си е лягал Божков си е негова работа, но може би никога не би си легнал с проста жена като Соня Култозавистлива, която също трябва да се приземи малко. Голяяяяям плювалник.
  • 25 Магелан

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зайко Байко многознайко":

    Приятел за първи път да прочета един изключлючително смислен и истенски кометар .Това е голата истина и драгедия на наивния български народ за съжаление.Госпот забавя но не забравя ,и на всеки му стой това което Госпот му е отредил.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове