Last news in Fakti

3 Март, 2020 11:56 4 325 98

Радев честити празника на всички, които не се поддават на манипулации за вируси и щамове

  • румен радев-
  • 3-ти март-
  • вируси

Според него се оказало, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени

Радев честити празника на всички, които не се поддават на манипулации за вируси и щамове - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на връх Шипка да отбележим нашия Национален празник."

С тези думи се обърна президентът Румен Радев към журналистите на път към манастира "Рождество Христово" в град Шипка по случай Националния празник на България 3 март, съобщи news.bg.

С ирония президентът констатира, че България е дала огромен принос към световната медицина - успяла е да изолира два различни щама на коронавируса. Според него се оказало, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказал много опасен и мероприятията са били отменени.

Държавният глава се надява със същото настървение управляващите да мислят за здравето на българите, и тогава и пенсиите, и условията на живот, и заплатите ще бъдат различни. "Не да събираме пари за "Българската Коледа".

По-късно на връх Шипка президентът каза:

„Благодаря ви, че на 3 март отново сте тук. Този храм на българската доблест. Тук, на този връх, покрит с бели кости и кървав мъх, се решава изходът от войната".

„Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на вируса на манипулацията, на вируса на страха, на вируса на примирението и на слабоволието. Но те устояха и не се поддадоха“, каза държавният глава.

„142 години българската държава устоя на историческите ветрове и съхрани своя суверенитет. Но той не е даденост, а изисква осъзнаване на националния интерес и воля да бъде отстояван. От нас зависи днес да го пазим и в бъдните години“, заяви президентът Радев.

„През годините много политици пренебрегваха и оспорваха 3 март, правят го и днес. Много манипулатори се опитваха да изопачават историята за политическа употреба. Те нападаха истината с настървението, с което пълчищата на поробителя някога щурмуваха Шипка. Но и едните, и другите претърпяха поражение, защото хиляди достойни българи като вас днес отстояваха историческата памет с разум и със сърцата си. Вечна памет за героите, да живее България!“, каза в словото си Румен Радев.

Ето и пълния текст на словото на президента Румен Радев на връх Шипка:

Навръх Трети март отново хиляди отдават почит в храма на българската доблест Шипка.

На този връх, „покрит с бели кости и с кървав мъх“, се решава изходът на войната. Съдбата го поверява в ръцете на няколко хиляди български опълченци и на воиниците от Брянския и Орловския полк. Техният героизъм ще пречупи морално поробителя и ще отвори пътя към Освобождението.

Каква ли щеше да бъде съдбата на България, ако онези велики българи се бяха поддали на "вируса" на манипулацията, на "вируса" на страха, на "вируса" на примирението, на "вируса" на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха. За тях дългът към паметта и подвига на опълченците на Шипка е свят и неотменим.

Преди 142 години на тази дата България възкръсва след петвековното османско иго. Под знамената на руската армия воюват хиляди воини от много народи на необятната империя. За много от тях нашата земя се оказа последен дом. Дълбок поклон пред паметта на всички, които положиха костите си за България.

142 години българската държава устоя на историческите ветрове и съхрани своя суверенитет. Но той не е даденост. Суверенитетът изисква осъзнаване на националния интерес и воля да бъде отстояван. От нас зависи да го опазим днес и в бъдните години.

През годините много политици пренебрегваха и оспорваха Трети март. Правят го и днес.

Много манипулатори се опитваха да изопачават историята за политическа употреба. Те нападаха истината с настървението, с което пълчищата на поробителя някога щурмуваха Шипка. Но и едните и другите претърпяха поражение.

Защото хиляди достойни българи, отстояваха историческата памет с разум и със сърцата си. Със смиреното си присъствие на този връх. Тези хора аз наричам „опълченците на историческата памет“. Днес този дълг е ваш, скъпи сънародници. Към вас е моята благодарност.

Вечна памет на героите!

Да живее България!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mafiota

    27 176 Отговор
    единствената честитка трябва да идва от ген лейт бойко м борисов. радев трябва да го разследва гешев за връзки с русия (агент радев). НЕ НА русия. само ЕС и еврото

    Коментиран от #6, #13, #23, #53, #70, #77, #95

  • 2 Митко

    31 142 Отговор
    Този продължава да човърка и сипе сол върху раните!!!

    Коментиран от #4, #66

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1878

    183 13 Отговор
    Какъв позор за Борисов! Вместо на Шипка,при падишаха.

    Коментиран от #90

  • 6 факт

    115 13 Отговор

    До коментар #1 от "mafiota":

    не забравяй да си сложиш феса!

    Коментиран от #8

  • 7 Въпроси и напътствия за начинаещи националисти

    15 96 Отговор
    Руските циганки, които не са желани от руснаци за брак от десетки години идват и заживяват в България, намирайки си всякакви начини… Питам се, докога те ще смятат страната ни за огромен и безплатен ''алтерантивен родилен дом'' и докога децата им ще се мислят и представят за руснаци?? Питам ви до кога ще ги търпиме и кога и те ще ''хванат транспорта на екскурзия към Русия", като турските им събратя мелези, които около един милион набързо се изнесоха за родината си Турция под надзора на ДС??

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Факт

    58 4 Отговор
    Като си изоставят старите, бездомните, самотните,бедните и болните генетични българи едва ли ще има бъдеще за такова племе. Числените резултати са на лице.
    Бъдещето е утре.
  • 11 Херодот

    135 21 Отговор
    Чест и слава на Президента - истински БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ.
  • 12 bandita

    30 122 Отговор
    РАЗЕДИНИТЕЛЯ на нацията който ще ни докара до гражданска война!

    Коментиран от #17, #49, #67

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Брах ви лайката гербаджийска

    98 10 Отговор
    Карапянчева бе изпратена да си ходи както подобава за всеки гробаджия, със скндирания довиждане и още няколко по палави, браво на осъзналите се
  • 15 Боярышник

    24 109 Отговор
    Елементарният р.радев,отново поруга светинята на България,шипка с реваншистки популизъм и егоизъм.Другарю р.радев,вие сте жалка карикатура,в ръцете на една партийка,която е разцепена на хиляди парчета отвътре..Срам ме е от вас,срам ме е за това,че използвате светли дати за собствени интереси...Да живее България!

    Коментиран от #43, #78

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 mafiota

    20 100 Отговор

    До коментар #12 от "bandita":

    абсолютно колега. радев е разединител на нацията. иска единствено обединение с родната му русия и родина на неговата партия бкп. гешев да се самосезира достатъчно ни излага

    Коментиран от #36

  • 18 Спасов

    83 3 Отговор
    Честит Национален Празник!
  • 19 Йосарян

    105 14 Отговор
    ЕДИН ДОСТОЕН МЪЖ! ПЛЮЙТЕ ГЕРБЕРАСТИ. ВСЯКА АНТИРЕКЛАМА Е ПОЛЕЗНА!
  • 20 А БЕ

    23 102 Отговор
    НАЙ ПРОСТИЯТ ПРЕЗИДЕНТ, ХОРА УМИРАТ ПО СВЕТА ТОЙ ДРЪНКА ПРОСТОТИИ !

    Коментиран от #57, #98

  • 21 Доволен

    90 11 Отговор
    Радев смачка и унижени ибрикчията Боко
  • 22 АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ

    17 83 Отговор
    САЩ ни освободиха от руско робство!

    Днес България е член на НАТО и ЕС по заветите на Левски за чиста и свята република!

    Коментиран от #25, #50

  • 23 Обикновен човек

    77 10 Отговор

    До коментар #1 от "mafiota":

    Къде е ТИКВУНЦИЙ?Скри се от камъните с които народът щеше да го замеря на Шипка ЩОТО МНОГО ГО ОБИЧАТ ХОРАТА!!!!Това не се отнася за гъзолизци като теб!!!!

    Коментиран от #32

  • 24 9689

    75 12 Отговор
    Само така господин Президент.Мачкай мутрата и слугинаж.
  • 25 Козяхки боклук

    56 4 Отговор

    До коментар #22 от "АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ":

    Я ни припомни какво мисли Левски за помощта от западните страни?
  • 26 България

    80 15 Отговор
    Да живее БЪЛГАРИЯ и достойните българи, като Президента Румен Радев.
  • 27 Истината

    17 85 Отговор
    Руската марионетка Радев не може да се сдържи да не отпрови критики към кабинета. Жалък и дребнав човечец е, не държавен глава.

    Коментиран от #30

  • 28 007

    8 45 Отговор
    Честит празник! По природа народа ние сме "безумно смели" и президентът ни го показа с безумнота си смелост да намесва виросите. Да, безумен; безумно смели са само безумните глупаци-фуклювци, които не могат да видят и разберат опасността. Може да се окаже и полезен като да намали застаряването на нацията и за увеличаване на размера на пенсиите, те ще пострадат.
  • 29 Радев е Решетников боклук

    15 65 Отговор
    Клепоухият, червен пингвин пак се мисли за паун. То от настрана, безмозъчни, Решетников подлога друго не очакваме. Вони лайното.
  • 30 Реалността

    49 6 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    На ГРОБаджиите аналната халка хич не държи, не могат да се устискат да не омажат положението. Затова и премиета-тиква днес, на нац. ни празник, лапа рязани чушки в турция и гълта семето - било полезно за перисталтиката ;)
  • 31 Йосарян

    57 5 Отговор
    За пример е банкяския цървул! На Освобождението бе при ердоган! Браво СГАН!
  • 32 bandita

    11 35 Отговор

    До коментар #23 от "Обикновен човек":

    не разбрахте ли че за разрешаването на проблемите в следствите от 60 годишното управление на БКП се изисква време, разни агенти на ДС няма и да се опитат а напротив ще забатачат още повече нещата!
  • 33 Бай хой

    52 6 Отговор
    ЗДРАСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ!

    – Мамо, мамо, я ги виж!

    – Що е? – Идат, погледни ги.

    С пушки, с саби... – Що стоиш?

    Скоро, чедо, поздрави ги!

    Тях ги бог прати насам,

    да помагат, чедо, нам. –

    И детето дава крушки

    на солдатите без страх

    и крещи на тях:

    здравствуйте, братушки!



    Генералът кат орел

    ескадроните повежда,

    а орачът се запрел

    и омаян ги изглежда:

    чини му се, че е сън...

    Изведнъж с туптенье, с звън

    приближават кат вихрушки.

    Той си шапката свали

    и ги поздрави:

    здравствуйте, братушки!



    Шипка! Шипка! Гръм се чуй.

    Гурко мина планините!

    Радост, чудо беше туй!

    И на Тракия момите

    срещат храбрите борци

    и покриват със венци

    техни глави, коне, пушки...

    И кат стискат им ръце,

    викат от сърце:

    здравствуйте, братушки!



    Как са горди тез момци!

    Един казак варди, гони

    хиляди злодей, крадци –

    цели турски легиони.

    И народа с лик засмен,

    като гледа вече в плен

    тия полкове хайдушки,

    на казаците добри

    тъй благодари:

    здравствуйте, братушки!

    Иван Вазов

    Русе, 1878
  • 34 Бай хой

    50 8 Отговор
    ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА
    11 август 1877



    Нека носим йоще срама по челото,
    синила от бича, следи от теглото;
    нека спомен люти от дни на позор
    да висне кат облак в наший кръгозор;
    нека ни отрича исторйята, века,
    нека е трагично името ни; нека
    Беласица стара и новий Батак
    в миналото наше фърлят своя мрак;
    нека да ни сочат с присмехи обидни
    счупенте окови и дирите стидни
    по врата ни още от хомота стар;
    нека таз свобода да ни бъде дар!
    Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно
    свети нещо ново, има нещо славно,
    що гордо разтупва нашите гърди
    и в нас чувства силни, големи плоди;
    защото там нейде навръх планината,
    що небето синьо крепи с рамената,
    издига се някой див, чутовен връх,
    покрит с бели кости и със кървав мъх
    на безсмъртен подвиг паметник огромен;
    защото в Балкана има един спомен,
    има едно име, що вечно живей
    и в нашта исторья кат легенда грей,
    едно име ново, голямо антично,
    като Термопили славно, безгранично,
    що отговор дава и смива срамът,
    и на клеветата строшава зъбът.
  • 35 Бай хой

    46 6 Отговор
    О, Шипка!

    Три деня младите дружини
    как прохода бранят. Горските долини
    трепетно повтарят на боя ревът.
    Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
    гъсти орди лазят по урвата дива
    и тела я стелят, и кръв я залива.
    Бури подир бури! Рояк след рояк!
    Сюлейман безумний сочи върха пак
    и вика: "Търчете! Тамо са раите!"
    И ордите тръгват с викове сърдити,
    и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.
    Върхът отговаря с други вик: ура!
    И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;
    дружините наши, оплискани с кърви,
    пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,
    всякой гледа само да бъде напред
    и гърди геройски на смърт да изложи,
    и един враг повеч мъртъв да положи.
    Пушкалата екнат. Турците ревът,
    насипи налитат и падат, и мрът; -
    Идат като тигри, бягат като овци
    и пак се зарвъщат; българи, орловци
    кат лъвове тичат по страшний редут,
    не сещат ни жега, ни жажда, ни труд.
    Щурмът е отчаян, отпорът е лют.
    Три дни веч се бият, но помощ не иде,
    от никъде взорът надежда не види
    и братските орли не фърчат към тях.
    Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -
    кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.
    Талазите идат; всичките нащрек са!
    Последният напън вече е настал.
    Тогава Столетов, наший генерал,
    ревна гороломно: "Млади опълченци,
    венчайте България с лаврови венци!
    на вашата сила царят повери
    прохода, войната и себе дори!"

    Коментиран от #88

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай хой

    43 8 Отговор
    При тез думи силни дружините горди
    очакват геройски душманските орди
    бесни и шумещи! О, геройски час!
    Вълните намират канари тогаз,
    патроните липсват, но волите траят,
    щикът се пречупва - гърдите остаят
    и сладката радост до крак да измрът
    пред цяла вселена, на тоз славен рът,
    с една смърт юнашка и с една победа.
    "България цяла сега нази гледа,
    тоя връх висок е: тя ще ни съзре,
    ако би бегали: да мрем по-добре!"
    Няма веч оръжье! Има хекатомба!
    Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба,
    всяко нещо - удар, всяка душа - плам.
    Камъне и дървье изчезнаха там.
    "Грабайте телата!" - някой си изкряска
    и трупове мъртви фръкнаха завчаска
    кат демони черни над черний рояк,
    катурят, струпалят като живи пак!
    И турците тръпнат, друг път не видели
    ведно да се бият живи и умрели,
    и въздуха цепят със демонский вик.
    Боят се обръща на смърт и на щик,
    героите наши като скали твърди
    желязото срещат с железни си гърди
    и фърлят се с песни в свирепата сеч,
    като виждат харно, че умират веч...
    Но вълни по-нови от орди дивашки
    гълтат, потопяват орляка юнашки...
    Йоще миг - ще падне заветният хълм.
    Изведнъж Радецки пристигна със гръм.
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
    спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
    славата му дивна като някой ек
    от урва на урва и от век на век!
    © Иван Вазов

    Коментиран от #96

  • 38 мани мани

    34 4 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    ЧECТИТ ПРAЗНИК!!!
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 39 Браво на президента

    51 13 Отговор
    Най точния от всички предишни.

    Коментиран от #48

  • 40 Бай хой

    47 10 Отговор
    Да четат неграмотните гербавите тикви.
  • 41 месара

    19 51 Отговор
    другаря Президент за пореден път се изложи !!! този човек целенасочено раздвоява държавата. ако утре се обяви че има корона вирус в България пак правителството ше е виновно че не са взели мерки, щото сега пък са виновни че взимат мерки. дали на 3 март трябва да говори за вируси? ама кво да прави, трябва да изпълнява нарежданията на кпсс и бсп!

    Коментиран от #64

  • 42 Ели

    48 11 Отговор

    До коментар #36 от "до герберасткия трол":

    Най нагли и агресивни са неграмотните герберски тролове от центъра на Герб
  • 43 стоян

    3 22 Отговор

    До коментар #15 от "Боярышник":

    До 15 ком =Браво за точния коментар
  • 44 лицемер

    12 35 Отговор
    Тоя не е в ред и с него и всички който му викат браво са си за Карлуково Самият той отмени приема за 3 март, а сега се е изтъпанчил да се прави на интересен....
  • 45 лицемер

    10 34 Отговор
    Тоя не е в ред и с него и всички който му викат браво са си за Карлуково Самият той отмени приема за 3 март, а сега се е изтъпанчил да се прави на интересен....

    Коментиран от #63

  • 46 Голям резил

    49 7 Отговор
    Вместо на този светъл празник премиерът да се поклони на множеството паметници и мавзолей из цялата страна, той грабна ибрика и хукна при султана да му каже аго та да му стане драго. Еееех къде са Левски, Ботев, Караджата.

    Коментиран от #91

  • 47 лицемер

    7 32 Отговор
    Тоя не е в ред и с него и всички който му викат браво са си за Карлуково Самият той отмени приема за 3 март, а сега се е изтъпанчил да се прави на интересен....

    Коментиран от #61

  • 48 Истината

    8 41 Отговор

    До коментар #39 от "Браво на президента":

    Дори агент Гоце бе по-читав от Радев, Зорка изобщо беше и е класи над Деса селската пръчка.

    Коментиран от #59

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Продажен трол козяшки

    37 5 Отговор

    До коментар #22 от "АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ":

    След като е разкрита Вътрешната Революционна Организация, изградена от Васил Левски, посланниците на т.нар.велики сили в Цариград предлагат венна помощ на османската империя ако ВРО започне действия. Васил Левски много добре е знаел, че заради интересите си в ссманската империя - инвестиции, като железници, направени с ангарията на българите, снабдяване с оръжия на армията, експлоатиране на природни ресурси и т.н. западните сили нямат интерес да се създаде нова държава на такава голяма територия защото има опасност да загубят инвестициите и позициите си на влияние. И смята че от тях помощ не може да се очаква. Това е мнението на Левски, неграмотен трол, продваващ историята и достойнството си за няколко долара на месец.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Моят Президент

    42 8 Отговор
    Гордея се с Румен Радев
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бай Стою касапина

    8 39 Отговор
    Другарят Радев не може да осъзнае, че самия той е вирус много по-опасен от корона вируса и колкото по-бързо се излекуваме от него, по добре за България.

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Масон

    26 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бай Стою касапина":

    На йасапина пижелавам да увисне на месарска кука. Герберист гаден , подлога тъпа.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Onq s konq

    4 45 Отговор
    Даже Росен Плевнялиев е по мъж от Радев. Роската поне направи един референдум. Радев освен да дрънка заучени фрази друго не прави.

    Коментиран от #60, #84

  • 59 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #48 от "Истината":

    Истината ,че само необразован и прост човек ще напише това. Имаш ли поне трети клас истино . Затваряй си устата и млъквай там простако.
  • 60 Хайл

    31 3 Отговор

    До коментар #58 от "Onq s konq":

    Готин виц . плевелта беше президент пародия . шута на цирка. Задръстеняка на века.

    Коментиран от #73

  • 61 Гост

    25 3 Отговор

    До коментар #47 от "лицемер":

    Ти си още по голям лицемер . такива като теб ги ям за закуска. И става въпрос за вечеря или прием за посланици . Оставаше да не утиде на Шипка. А боко къде беше в турция , и никаде не го видях ни в София, нито на Шипка.

    Коментиран от #93

  • 62 Бай Стою касапина

    11 5 Отговор
    До 56.Пич, научи се да пишеш правилно. Май не си ходил на училище? А?
  • 63 Хайл

    10 0 Отговор

    До коментар #45 от "лицемер":

    Що се повтаряш да не заекваш , или ти треперят ръцете. Пийни една ракийка и по спокойно , и твоя ред ще дойде да , се изкожиш още повече като напишеш поредната простотия. Че трябва някой и това да прави.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 mafiota

    3 23 Отговор

    До коментар #65 от "Тъпан":

    колегата много добре ти го е казал. радев е разединител на нацията - примери колкото искаш, новогодишни речи, на Левски, сега на 3ти март пак. по-голям руски агент от тоя здраве му кажи. подтиква народа към гражданско неподчинение но освен платените лумпени и рублелюбците друг не му се хваща. разследване за този трябва
  • 69 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #51 от "О ..Шипка":

    В турция има курот за такива като тебе , нарича се диар бекир . цял ден спа с лопата да копаш. После дърво по гърба за масаж. А преди лягане малко зеленясала вода и мухлясъл хляб . А леглото плъхове за компания.

    Коментиран от #72

  • 70 BG гражданин и данъкоплатец

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "mafiota":

    Генерал лейтенант?! Голям смях! От коя армия, коя генерал-щабна академия е завършил този лъжец? Да не си разваламе празника и поне днес да не ни навират мутрата на еднокнижника Б.Б., който дори не говори правилно родния ни български език
  • 71 Радев ще бере големи ядове

    4 17 Отговор
    с китайците за това изказване!!! Ако му се резмине само с предупредителна нота от Китайското посолство трябва да бъде щастлив. Той днес на Шипка съвсем официално обвини Китай и стотитиците хиляди болни и починали китайци от вируса, че този вирус е измислен и всичко това е манипулация. Какво ли ще стане ако се окаже първият българин починал от този ''измислен'' вирус??
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Onq s konq

    1 18 Отговор

    До коментар #60 от "Хайл":

    На мен не ми е смешно! Радев преди изборите разтягаше велики локуми. Борба с корупцията ала бала. Истината е че той има много голяма власт, и тя се казва референдум. Той може да свиква референдуми! Демек има законодателна власт! И може да промени всеки един закон който е в ущърб на народа, обаче не го прави. На Радев му дай да разтяга локуми. Това е най несполучливия президент в българската история.
  • 74 Асен Илиев

    2 6 Отговор
    ЛЪЖЕ :)
    Съдбата на войната се решава от Дизраели, който заповядва на евреина Сюлейман, да атакува ЕДИНСТВЕНИЯ защитаван проход на Стара Планина.
    След войната съдят и ОСЪЖДАТ Сюлейман(БЕЗУМНИЙ ;) ), НО Дизраелии Со. им скръцва със зъби и веднага е реабилитиран :)
  • 75 The Gentleman

    20 0 Отговор
    Да живее президента Румен Радев! Той е единственият лъч светлина в иначе така мрачната атмосфера на разделение и несправедливости в тази страна!
  • 76 434

    19 0 Отговор
    Даааа, истината казана от президента Радев здраво бърка в за(((ниците на платената група Шайкаджии, които се завират във всеки сайт с една цел, да убеждават, че президента е разединител и предател. Да, истината боли! Поради липсата на интелект, образование, достойнство, чест, култура, бандитски мснталитет, последсрията от службата му в СИК, при Маджо и Пашата, Бай Миле и Маргините, подбран от Лилов и платен с 1 милиона от Сикаджиите, става Главен секретар и после с благословията на Царя, Ахмед Доган и Първанов започва да пълзи по стълбатс на властта. Избран д надежда за достоен е честен живот се оказа, че Бандита си е бандитз
    . Започват кражбите, обграждането се верни но крадливи съпартийци, без образование и култура, което срина държавността. България стана най-бедна и болна, най-предадена и продадена, най-ограбвана и унижавана от който си поиска. България навлиза в Трета национална катастрофа!!! Българите бяга презглава от тук, идиотски решения, данъци, забрани, високи такси, намалени д цели 11 пъти инвестиции. През това време Вожда успя да изнесе над 20 милиярда и внесе на различни места, пари на Българския народ!!!! Последните две години само кризи, скандали, провали, решение взети без обмисляне, протести и засилващо се недоволство. Омразата към него е огромна! Днес се гърчи в безпомощност, защото усеща, краят му идва. Това не се харесва на него и слугунажа, обилно захранван с пари и поръчки. Нищо няма да му помогне, освен, че ще удължи само агонията
  • 77 Бачо Киро

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "mafiota":

    Твоя фалшив генерал на пожарната, дето и там е люпил семки само, въобще не го търси на празника, той покрай 3и Март все е при турците... Тоя продажник и предател трябва да бъде публично обесен за държавна измяна пред Парламента.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Русенец

    13 1 Отговор
    Водещият Хикимян попита президента не е ли забранено да произнася речи
  • 81 Behemoth

    17 0 Отговор
    Доло гербераската хунта....да си върнем държавата и да станем горди българи а не овце за доене и стригане....
  • 82 баба Люга

    1 12 Отговор
    Шипка ли? Ако Осман Паша, не беше паднал край Плевен, Шипка не би съществувала днес. Щяхте да видите свобода през кръв макарон...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Rusnak

    3 10 Отговор
    Не знам защо сме ви освободили от турско робство... явно по погрешка...??? За това циганско племе само резане на глави с ятагани всяка сутрин и изнасилване на жените ви всяка вечер, иначе няма да поумнеете...
  • 86 ЦРУ се изложи пак

    15 0 Отговор
    Разработката на полиглътката Мусака не мина - да се очерни празника и Президента. Долни, мръсни, нагли американски дипломати ! По-гадни сте от османците. Вън от българските земи, змии !
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 От детсвото

    10 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    помня, как вечер татко ме вземаше на коленете си и четяхме тези стихове. Благодаря ти ! Това е най-хубавият и достоен поздрав за всеки, който се нарича българин и има достойнството да бъде НАИСТИНА такъв.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Че той си от тяхното потекло, кво

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "1878":

    да прави на Шипка. Шипка е срам за него.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Лилито

    1 9 Отговор
    А поздрави за другите няма ли г-н Радев? Божееее що за Президент си?
  • 93 Р.радев

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    Ей "гост",само да ти кажа,че си адски прост...
  • 94 Русороб до гроб

    2 0 Отговор
    Хубаво е да си роб на руския роб Слава Россия и таварищ Путен
  • 95 789

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "mafiota":

    Всички от честването да минат и да се изтропат в гнусната ти уста!
  • 96 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бай хой":

    Ей тези стихове учехме в училище стихове писани от съвременници а сега промиват мозъците на децата и внуците ни с писания на псевдоучени ду#едавци! Османско присъствие, мирно съвместно съществуване на различните религии в Османската империя, приятелски взаимоотношения и т. н. само и само да са в крак с еврогейските линии! Предатели и ибрици безродни, срам за народа ни, Минпреда ,Еднокнижника , Тквоций едно ,навръх празника да ходи на крака при сдухания Ердоган , падение !
  • 97 свен

    2 1 Отговор
    Жалкият български народ. Животът му мина да плюе и реве по форумите :D Нито на Радев, нито на Бойко му дреме за теб, точно заради това, че освен мрънкане друго не можеш да направиш. Не е лошо да си патриот, но само с патриотизъм без покритие…
    Прасенцата в парламента по всякакъв начин ти се подиграват, а ти мрънкаш та мрънкаш. Продължаваш да ближеш гъзове за 10лв. и да плюеш всички други щото толкова ти е капацитета. Умните и кадърните ги изгони, а с прост народ държава не може да се крепи.
    Отдавна обикалям всякакви страни, и ме е срам пред чужденците да кажа, че съм българин. Горд съм, че съм.. ама как да кажа… другите нямат особено високо мнение за нас, а пък малкото, които знаят България се учудват, че съм бял :D :D Айде, почвяйте да ме плюете, ченви казвам истината, че след 50-100 години няма да има кой, ако все още има такава държава… .
  • 98 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "А БЕ":

    che to otkakto se e sazdal sveta ,vinagi shte umirat i sh se rajdat hora , samo da ne umirat ot nasilstvena smart ,predizvikana ot gluposta na takiva kato vas, samo nizshite duhom i slabite psihicheski mogat dapljujat ot zloba ibezsilie....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове