Last news in Fakti

3 Март, 2020 15:29 1 799 32

Нинова: За свободата се воюва всеки ден

  • корнелия нинова-
  • 3-ти март

Отхвърлете страховете си и бъдете смели хора. Честит празник на свободата", каза лидерката на БСП

Нинова: За свободата се воюва всеки ден - 1

Поклон пред хилядите руски и български воини, загинали за Освобождението на България от турско робство. В Руско-турската Освободителна война Стара Загора е символ на героизъм. Тук става бойното кръщение на Българското опълчение. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова от Града под липите.

"Тук Самарското знаме се предава от ръка на ръка и се превръща в най-ярък образ на свободата", добави тя.

"Днес не стига само да почитаме историята си. Днес трябва да я пазим от подмяна. Децата ни и техните деца трябва да знаят истината за род и Отечество", каза Нинова.

"Днес не стига и само да празнуваме Освобождението си от турско робство преди 142 години. За свободата се воюва всеки ден", заяви социалистката.

"Скъпи българи, вярвайте в собствените си сили и в общата ни сила като народ. Отхвърлете страховете си и бъдете смели хора. Честит празник на свободата", завърши Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    12 10 Отговор
    Само помнете с Орешарски и шиши ко стана, дори и временно правителство ще бъде изметено и този път няма да се размине без жертви.

    Коментиран от #3

  • 2 Бесен Язовец

    10 4 Отговор
    Черен ден е днес за сородидните туркофили и техните лакеи от журналистическото съсловие и раята НПО!
  • 3 Бесен Язовец

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    Много са те ебали в фффостааа турците в Родопите!
  • 4 Коча

    4 6 Отговор
    Клатим с големите камбанк туркофили и соросоиди безплатно.

    Коментиран от #19

  • 5 Ясновидец

    14 6 Отговор
    Тая мръсница кои я пусна в нашия град?
  • 6 Наблюдател

    4 2 Отговор
    А областната управителка на Старозагорска област , как гледаше Караянчева с влажни очи .
  • 7 Генерал

    10 8 Отговор
    Руската империя май, е единствената в Историята на Човечеството и империите, която, след победна война с друга империя-Османската и след завладяването на територии на победената империя, ПОДАРЯВА на народа завладените от нея територии, за да си направи отново този народ негова държава! И дори е помагала на този Народ.

    Вместо руският император да прибави тези територии към империята си,както се е правело в ония имперски времена! И да направи населението в тези територии свои императорски данъкоплатци- както се е правело в ония имперски времена.

    Дори само този факт е достатъчен на българският народ да бъде признателен на Русия- Освободителката на българския Народ от Османско робство...!

    ПОКЛОН пред руския народ, пред руските войници-Освободители, пролели кръвта си за освобождението на българския народ.

    Коментиран от #14, #22, #24

  • 8 Цветко Христов

    10 6 Отговор
    Стрино крушовска, само руснаци ли са загинали там бе смрад? Защо лужеш постоянно.
  • 9 Ново

    5 7 Отговор
    Нинова събира доброволци за турската граница наи социалната партия не прави нищо за мигрантите / те не са гласоподаватели/ щом не е страх да иде между онези хора да им каже че имат право на глас на хляб свобода и къщи
  • 10 Rusnak

    3 6 Отговор
    Не знам защо сме ви освободили от турско робство... явно по погрешка...??? За това циганско племе само резане на глави с ятагани всяка сутрин и изнасилване на жените ви всяка вечер, иначе няма да поумнеете...
  • 11 фца

    7 2 Отговор
    Подари панайра на гергов ,избра гешев ,къде видя свобода а да вярно децата на депутатите са свободни да учат в чужбина
  • 12 гост

    5 1 Отговор
    За парата или за свободата?
  • 13 mafiota

    8 2 Отговор
    ти трябва да поведеш кордона заедно с радев към софийския затвор. затвор за всички комунисти. гешев самосезирай се
  • 14 Ahil

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Генерал":

    Само си забравил за цената.Я сега попрочети България колко плаща за освобождението си.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 месара

    4 2 Отговор
    айде и тая се появи 😂
  • 16 Един ....

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ahil":

    Какво да чете бе , ибрик ? Почти 500 години е нямало българска държава , кой е обещал пари , кой ще плаща за свободата си ? Нямате ли срам бе 🐑 мозъци !
  • 17 Генерал

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ahil":

    За коя цена става въпрос? За 32 тона злато!
    Ако разделим 32 тона на 3 200 000, колкото е било населението на България, получаваме 10 грама. Цената на свободата ! Значи срещу 10 грама злато българинът се освобождава от робството. Евтиния ! А срещу 70-те си хиляди жертви руснаците искали от българите по едно пръстенче. Само политическите дебили биха повярвали на фалшификацията. Тя и за тях е предназначена.

    След Освобождението между България и Русия е ставало въпрос за злато, то количеството вече е 674 тона. Това е равностойността на 80-те милиона златни франка, които Турция ултимативно изисква от нас след Съединението. Княжеството, естествено, няма тези пари. Тогава Русия, за да предотврати турското нахлуване в освободените земи, задоволява претенциите на султана. Встъпва в нашия дълг. България трябва да изплаща 80-те милиона на Русия, но никога не го прави. Така че става дума не за 32, а за 674 тона злато. И не България ги дава на Русия, а Русия ги плаща за България.

    Коментиран от #23

  • 18 чернобил онлайн

    4 1 Отговор
    За свободата се воюва всеки ден с пържоли с гъбен сос .
  • 19 чернобил онлайн

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Коча":

    Що сте толко абни , че нема кой да ви плати ли ?
  • 20 Петя

    8 1 Отговор
    Госпожо Корнелия, ние свободата си я имаме! А ти няма да ни я спреш!
  • 21 СеСеСерем

    0 4 Отговор
    Браво како. Пукай неграмотни гербарести тикви
  • 22 Поклон!!!

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Генерал":

    Пред Освободителите ни. Аз съм Горд и признателен на Героизма на Русия. Аз съм Българче, първа Гордост е за мене!!!
  • 23 Другия с коня

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Генерал":

    Не знам защо се говори за Руския Народ като за Субект.Руско-Турската война е финансирана и се води от Руския Цар.Имаме си паметник на Цар Освободител.Това е Истината.Руския Народ застреля царя си....Окупира половин Европа за половин век и това са същите,които УБИХА онзи,който ни освободи.Изроди....Демагози...Агресори....Това са тези,които Управляват и до днес РусиЯ....Правят Износ на Революции и Оръжие...Подкрепят всеки един Диктатор,който води Война срещу Народа си.....Петка и Чапай избиха Руската Интелигенция....От тогава няма нищо смислено като поезия,литература,кино,естетика....Комунистическата Диктатура Обезглави Руския Народ и Народите окупирани от тях половин век....Това е Истината за Руския Народ....
  • 24 ....

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Генерал":

    Другарю генерал ,разрешете да запитам- а как да разбираме наличието на РУСКИ ОКУПАЦИОНЕН КОРПУС в подарените територий ,за който освободеният народ е плащал?!!!!.....А на Вас кой ви плаща да изопачавате историята....

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Не ти ли свършиха патроните ма другарко Лъжа
  • 27 Генерал

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "....":

    ЩЕ си говорим окупация ?
    Как мислиш, че без милиция,без армия,без държавна администрация и т.н,без нищо моментално от робство да станем една голяма,независима държава.
    Според Санстефански мирен договор

    „България се издига в автономно княжество, с християнско правителство и народна милиция“. Това гласи параграф 6 от Санстефанският мирен договор, който е подписан на 19 февруари по стар стил - днес 3 март. „Българският княз ще бъде свободно избран от населението със съгласието на Великите сили“ и „Турска войска не ще има вече в България и всички стари укрепления ще бъдат съборени за сметка на местното правителство“ - се посочва в следващите точки 7 и 8 от договора, което е едно добро начало за свободата и независимостта на страната.

    След 'окупацията' на България от руснаците през 1878г, макар да сме все още васали на Османска империя, руснаците ни окупират. Докато сме под тяхно иго:
    Руската администрация начело с императорския комисар подготвя България за независимост - българите Петко Каравелов , Стефан Стамболов и много други се подготвят от руснаците като политически елит. Във самото начало една провинция се ръковори изцяло от българин, а другите от руснаци, но пък всички зам. управители на всички провинции без една са българи - подготвяни за управители!
    Първите български военни са подготвяни в Русия за съвсем кратко време, веднага след това те се връщат от руските военните академии и създават първото военно училище. Руснаците управляват толк
  • 28 Генерал

    0 1 Отговор
    Продължение...
    Руснаците управляват толкова кратко, но толкова бързо форсират обучение, че дори успяват да въоръжат първите български отряди с военно оборудване. Това са части които да отговарят за сигурността в страната. Започва масирано и скоростно обучение на селското население за водене на война, като се набляга първо на 'офицерския елит' - българите военни дошли от академиите в Русия, които ще обучават българските селяни. Това по нашему - казарма.
    Друг още ще говори ли за окупация, че започнах да се ядосвам от празни приказки. Били сме окупирани хахаха, абе вие нямате двойка по истрия, вие имате мозъчна липосукция.
  • 29 беден българин

    0 0 Отговор
    Корнелия Нинова е ентригантката-селянка от село Крушовица и се оказва, че доста се е нагушвала през годините. Лъже, че брани интересите на бедните и онеправданите. Нейните действия са фактите, които показват истинската й вълча природа:
    Смела приватизаторка и разсипничка:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Корнелия_Нинова

    Щедра и бранеща личните си интереси - плаща обучение на сина си в Станфордския университет, САЩ.
    Като е толкова "народен човек", защо не го е записала да учи в държавен български университет?
    https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Korneliya-Ninova-prusna-110-bona-za-sina-si-893129
    далавераджийска с имоти на безценица (статията от 2019 г.): https://www.tvevropa.com/2019/05/korneliya-ninova-kupila-2000-kv-m-v-tsentara-na-sofiya-za-70-000/
    накратко, това е една алчна интригантка, лъжкиня и граблива птица, която живее на гърба на народа!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове