1 056 32

Нинова: За свободата се воюва всеки ден

Отхвърлете страховете си и бъдете смели хора. Честит празник на свободата", каза лидерката на БСП

Нинова: За свободата се воюва всеки ден

Поклон пред хилядите руски и български воини, загинали за Освобождението на България от турско робство. В Руско-турската Освободителна война Стара Загора е символ на героизъм. Тук става бойното кръщение на Българското опълчение. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова от Града под липите.

"Тук Самарското знаме се предава от ръка на ръка и се превръща в най-ярък образ на свободата", добави тя.

"Днес не стига само да почитаме историята си. Днес трябва да я пазим от подмяна. Децата ни и техните деца трябва да знаят истината за род и Отечество", каза Нинова.

"Днес не стига и само да празнуваме Освобождението си от турско робство преди 142 години. За свободата се воюва всеки ден", заяви социалистката.

"Скъпи българи, вярвайте в собствените си сили и в общата ни сила като народ. Отхвърлете страховете си и бъдете смели хора. Честит празник на свободата", завърши Нинова.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Русороб

  12 10 Отговор
  Само помнете с Орешарски и шиши ко стана, дори и временно правителство ще бъде изметено и този път няма да се размине без жертви.

  Коментиран от #3

 • 2 Бесен Язовец

  10 4 Отговор
  Черен ден е днес за сородидните туркофили и техните лакеи от журналистическото съсловие и раята НПО!
 • 3 Бесен Язовец

  10 5 Отговор

  До коментар #1 от "Русороб":

  Много са те ебали в фффостааа турците в Родопите!
 • 4 Коча

  4 6 Отговор
  Клатим с големите камбанк туркофили и соросоиди безплатно.

  Коментиран от #19

 • 5 Ясновидец

  14 6 Отговор
  Тая мръсница кои я пусна в нашия град?
 • 6 Наблюдател

  4 2 Отговор
  А областната управителка на Старозагорска област , как гледаше Караянчева с влажни очи .

 • 7 Генерал

  10 8 Отговор
  Руската империя май, е единствената в Историята на Човечеството и империите, която, след победна война с друга империя-Османската и след завладяването на територии на победената империя, ПОДАРЯВА на народа завладените от нея територии, за да си направи отново този народ негова държава! И дори е помагала на този Народ. Вместо руският император да прибави тези територии към империята си,както се е правело в ония имперски времена! И да направи населението в тези територии свои императорски данъкоплатци- както се е правело в ония имперски времена. Дори само този факт е достатъчен на българският народ да бъде признателен на Русия- Освободителката на българския Народ от Османско робство...! ПОКЛОН пред руския народ, пред руските войници-Освободители, пролели кръвта си за освобождението на българския народ.

  Коментиран от #14, #22, #24

 • 8 Цветко Христов

  10 6 Отговор
  Стрино крушовска, само руснаци ли са загинали там бе смрад? Защо лужеш постоянно.
 • 9 Ново

  5 7 Отговор
  Нинова събира доброволци за турската граница наи социалната партия не прави нищо за мигрантите / те не са гласоподаватели/ щом не е страх да иде между онези хора да им каже че имат право на глас на хляб свобода и къщи
 • 10 Rusnak

  3 6 Отговор
  Не знам защо сме ви освободили от турско робство... явно по погрешка...??? За това циганско племе само резане на глави с ятагани всяка сутрин и изнасилване на жените ви всяка вечер, иначе няма да поумнеете...
 • 11 фца

  7 2 Отговор
  Подари панайра на гергов ,избра гешев ,къде видя свобода а да вярно децата на депутатите са свободни да учат в чужбина
 • 12 гост

  5 1 Отговор
  За парата или за свободата?
 • 13 mafiota

  8 2 Отговор
  ти трябва да поведеш кордона заедно с радев към софийския затвор. затвор за всички комунисти. гешев самосезирай се
 • 14 Ahil

  5 1 Отговор

  До коментар #7 от "Генерал":

  Само си забравил за цената.Я сега попрочети България колко плаща за освобождението си.

  Коментиран от #16, #17

 • 15 месара

  4 2 Отговор
  айде и тая се появи 😂
 • 16 Един ....

  2 1 Отговор

  До коментар #14 от "Ahil":

  Какво да чете бе , ибрик ? Почти 500 години е нямало българска държава , кой е обещал пари , кой ще плаща за свободата си ? Нямате ли срам бе 🐑 мозъци !
 • 17 Генерал

  4 2 Отговор

  До коментар #14 от "Ahil":

  За коя цена става въпрос? За 32 тона злато! Ако разделим 32 тона на 3 200 000, колкото е било населението на България, получаваме 10 грама. Цената на свободата ! Значи срещу 10 грама злато българинът се освобождава от робството. Евтиния ! А срещу 70-те си хиляди жертви руснаците искали от българите по едно пръстенче. Само политическите дебили биха повярвали на фалшификацията. Тя и за тях е предназначена. След Освобождението между България и Русия е ставало въпрос за злато, то количеството вече е 674 тона. Това е равностойността на 80-те милиона златни франка, които Турция ултимативно изисква от нас след Съединението. Княжеството, естествено, няма тези пари. Тогава Русия, за да предотврати турското нахлуване в освободените земи, задоволява претенциите на султана. Встъпва в нашия дълг. България трябва да изплаща 80-те милиона на Русия, но никога не го прави. Така че става дума не за 32, а за 674 тона злато. И не България ги дава на Русия, а Русия ги плаща за България.

  Коментиран от #23

 • 18 чернобил онлайн

  4 1 Отговор
  За свободата се воюва всеки ден с пържоли с гъбен сос .
 • 19 чернобил онлайн

  2 1 Отговор

  До коментар #4 от "Коча":

  Що сте толко абни , че нема кой да ви плати ли ?
 • 20 Петя

  8 1 Отговор
  Госпожо Корнелия, ние свободата си я имаме! А ти няма да ни я спреш!
 • 21 СеСеСерем

  0 4 Отговор
  Браво како. Пукай неграмотни гербарести тикви
 • 22 Поклон!!!

  2 1 Отговор

  До коментар #7 от "Генерал":

  Пред Освободителите ни. Аз съм Горд и признателен на Героизма на Русия. Аз съм Българче, първа Гордост е за мене!!!
 • 23 Другия с коня

  5 0 Отговор

  До коментар #17 от "Генерал":

  Не знам защо се говори за Руския Народ като за Субект.Руско-Турската война е финансирана и се води от Руския Цар.Имаме си паметник на Цар Освободител.Това е Истината.Руския Народ застреля царя си....Окупира половин Европа за половин век и това са същите,които УБИХА онзи,който ни освободи.Изроди....Демагози...Агресори....Това са тези,които Управляват и до днес РусиЯ....Правят Износ на Революции и Оръжие...Подкрепят всеки един Диктатор,който води Война срещу Народа си.....Петка и Чапай избиха Руската Интелигенция....От тогава няма нищо смислено като поезия,литература,кино,естетика....Комунистическата Диктатура Обезглави Руския Народ и Народите окупирани от тях половин век....Това е Истината за Руския Народ....
 • 24 ....

  5 1 Отговор

  До коментар #7 от "Генерал":

  Другарю генерал ,разрешете да запитам- а как да разбираме наличието на РУСКИ ОКУПАЦИОНЕН КОРПУС в подарените територий ,за който освободеният народ е плащал?!!!!.....А на Вас кой ви плаща да изопачавате историята....

  Коментиран от #27


 • 25 Този коментар е премахнат от модератор

 • 26 Ха ха ха

  6 0 Отговор
  Не ти ли свършиха патроните ма другарко Лъжа
 • 27 Генерал

  0 1 Отговор

  До коментар #24 от "....":

  ЩЕ си говорим окупация ? Как мислиш, че без милиция,без армия,без държавна администрация и т.н,без нищо моментално от робство да станем една голяма,независима държава. Според Санстефански мирен договор „България се издига в автономно княжество, с християнско правителство и народна милиция“. Това гласи параграф 6 от Санстефанският мирен договор, който е подписан на 19 февруари по стар стил - днес 3 март. „Българският княз ще бъде свободно избран от населението със съгласието на Великите сили“ и „Турска войска не ще има вече в България и всички стари укрепления ще бъдат съборени за сметка на местното правителство“ - се посочва в следващите точки 7 и 8 от договора, което е едно добро начало за свободата и независимостта на страната. След 'окупацията' на България от руснаците през 1878г, макар да сме все още васали на Османска империя, руснаците ни окупират. Докато сме под тяхно иго: Руската администрация начело с императорския комисар подготвя България за независимост - българите Петко Каравелов , Стефан Стамболов и много други се подготвят от руснаците като политически елит. Във самото начало една провинция се ръковори изцяло от българин, а другите от руснаци, но пък всички зам. управители на всички провинции без една са българи - подготвяни за управители! Първите български военни са подготвяни в Русия за съвсем кратко време, веднага след това те се връщат от руските военните академии и създават първото военно училище. Руснаците управляват толк
 • 28 Генерал

  0 1 Отговор
  Продължение... Руснаците управляват толкова кратко, но толкова бързо форсират обучение, че дори успяват да въоръжат първите български отряди с военно оборудване. Това са части които да отговарят за сигурността в страната. Започва масирано и скоростно обучение на селското население за водене на война, като се набляга първо на 'офицерския елит' - българите военни дошли от академиите в Русия, които ще обучават българските селяни. Това по нашему - казарма. Друг още ще говори ли за окупация, че започнах да се ядосвам от празни приказки. Били сме окупирани хахаха, абе вие нямате двойка по истрия, вие имате мозъчна липосукция.
 • 29 беден българин

  0 0 Отговор
  Корнелия Нинова е ентригантката-селянка от село Крушовица и се оказва, че доста се е нагушвала през годините. Лъже, че брани интересите на бедните и онеправданите. Нейните действия са фактите, които показват истинската й вълча природа: Смела приватизаторка и разсипничка: https://bg.wikipedia.org/wiki/Корнелия_Нинова Щедра и бранеща личните си интереси - плаща обучение на сина си в Станфордския университет, САЩ. Като е толкова "народен човек", защо не го е записала да учи в държавен български университет? https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Korneliya-Ninova-prusna-110-bona-za-sina-si-893129 далавераджийска с имоти на безценица (статията от 2019 г.): https://www.tvevropa.com/2019/05/korneliya-ninova-kupila-2000-kv-m-v-tsentara-na-sofiya-za-70-000/ накратко, това е една алчна интригантка, лъжкиня и граблива птица, която живее на гърба на народа!!!
 • 30 Този коментар е премахнат от модератор

 • 31 Този коментар е премахнат от модератор

 • 32 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.