Last news in Fakti

6 Март, 2020 12:46 9 061 57

Заплашват ученичка заради скандален клип (ВИДЕО)

  • ученичка-
  • заплахи-
  • клип-
  • птг „никола йонков вапцаров“

Момичето разказа, че класната ѝ се обадила и започнала да я заплашва с изключване от училище, ако клипът не бъде изтрит

Заплашват ученичка заради скандален клип (ВИДЕО) - 1

Учебният процес в ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“ във Враца прилича на истинска джунгла, съобщи BulNews.

Ученичка от школото се обърнала към медията за помощ, тъй като е тормозена от свои съученици и учители.

Мариана Руменова се е преместила в учебното заведение миналата година, като в момента е 10 клас, с профил „Комютърни технологии“. По нейни думи, проблемите са започнали малко след като е постъпила в гимназията. Съучениците ѝ са я удряли с капачки по главата и неведнъж са я обиждали, но тя е премълчавала.

В понеделник обаче, всички от класа на Мариана са искали да избягат от час, а тя не се е съгласила, след което те са получили отсъствия и започнали да я заплашват. По-късно, в час по немски език, учителката отишла до тоалетна и връстниците ѝ започнали да хвърлят столове и да крещят. Момичето заснело видео, за да покаже на класния си ръководител какво се случва по време на час. След като видяла клипа, даскалката я уверила, че тя ще се оправи с побеснелите момчета.

След като резултат нямало, момичето си позволило да качи клипа във фейсбук с подкрепата на родителите си, за да се даде гласност на случая. Мариана споделя, че това поведение е ежедневие в класа ѝ, което за нея е недопустимо. След публикуването на видеото, тя получила редица заплашителни съобщения от нейн съученик.

Ученичката разказа, че класната Силвия Атанасова ѝ се обадила и започнала да я заплашва с изключване от училище, ако клипът не бъде изтрит. По-късно тя ѝ писала и във фейсбук, но след като не успяла да я убеди да премахне видеото, бързо сменила тона си към нея.

Мариана допълва, че в случая се намесила и учителката по математика Дарина Тодорова, която също защитила буйните момчета от видеото.

Директорката на учебното заведение пък се оправдала пред родителите, че не може постоянно да има човек, който да следи камерите.

Тормозеното момиче се надява да се даде гласност на случая, за да бъдат взети мерки и да има възможността да учи в нормална среда.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    79 5 Отговор
    Каквато държавата,такова и е образованието
  • 2 Аутсайдер

    108 1 Отговор
    Щом не си от стадото, то скача срещу теб. Никой не подкрепя инакомислещите и това е проблем на цялото общество. Бори се момиче!!!
  • 3 XVG

    70 1 Отговор
    Момичето не е виновно нито трябва да се чувства зле от това че, има позиция имнение които изключват и отричат подобно поведение.Някой ще каже че, децата са буйни.Аз бих казал че, са невъзпитани, изтървани, бъдещи шофьори и миячи на чинии.
  • 4 Гост

    62 1 Отговор
    Егати даскалиците. Гадини вместо да помогнат , изнудват или са я поткупили. И на какво ги учат ,да се бият , подиграват ,да издевателстват. То за това имам толкова тъпи колеги, ходил на училищете само колкото да има, една диплома. Като го питаш за това което е учил гледа като теле. Прочел 5 книги на кръст и то само тези в програмата за литература. В главата му чалга и дрешки и нищо друго.
  • 5 Наказание

    3 15 Отговор
    Да я наричат така както тя риташе другото момиче. Другото няма да помогне.
  • 6 ivan

    45 0 Отговор
    важното е заплатите да са добри за учителите.другото е маловажно.
  • 7 Откакто

    46 0 Отговор
    Даскалството стана женска професия, всичко се скапа. Как па нема един даскъл да ги пребие от бой тия пикльовци?

    Коментиран от #8

  • 8 опс

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Откакто":

    *даскал

    Коментиран от #25

  • 9 333

    31 0 Отговор
    Нация от 80 % идиоми.
  • 10 мани мани

    8 2 Отговор
    къи са тия гейове уа?
  • 11 Azz

    32 2 Отговор
    Така е в много училища, никаква дисциплина, никакво образование. Учителите освен да искат увеличение на заплатите друго не ги интересува. Защо трябва всеки един зрелостник да ходи на частни уроци. Уроци за кандидатстване след 7-ми клас??? Само реформи, нови системи.. и накрая пак нищо. От зле, по - зле става
  • 12 бачо

    28 6 Отговор
    Чета ви коментарите и защо всички нападате учителите? Защо никой не си задава въпроса къде им са първите седем на тези ученици,къде е семейството и не на последно място ,всеки знае че учителите нямат никакви права,всеки който е учил както се вика в "онова"време нека каже дали нещо такова би било възможно.Много може да се коментира ,но няма смисъл,духа е изпуснат от бутилката,а и любимия ви "премиер" ви го каза ...... лек ден на всички

    Коментиран от #29, #54

  • 13 Франкенщайн

    22 0 Отговор
    Значи положението сега е още по зле, всички ученици, ако могат да се нарекат такива са за някое болно заведение, училището не е психиатрия...!!!

    Коментиран от #30

  • 14 Достойни аспарухови наследници

    4 1 Отговор
    Са днешни булгурлонгури
  • 15 гост

    3 1 Отговор
    Добре, че по наше време нямаше такива телефони.
  • 16 Васил Левски грозника

    0 21 Отговор
    Майка ви да еба гявури

    Коментиран от #17, #27

  • 17 Мемет еки кафъ

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "Васил Левски грозника":

    Левски ми се пада малко роднина.
  • 18 Истината

    12 0 Отговор
    е, че системата ни убива. Време е за възраждане.
  • 19 СЕТА

    11 3 Отговор
    Тези деца са тъпкани с внесени отвън боклуци, пълни с хормони, ГМО и други неуточнени "екстри". Нещо наистина драстично абсурдно. Храните са от стратегическо значение и от значение за националната сигурност и в предишната ни държава контролът и държавният стандарт бяха железни. Затова първото, което беше поръчано за унищожение отвън, беше храната. Стигна се чак до разпродажба на земеделската земя, за да е сигурно, че нямаме собствена такава. Навремето нямаше чума по свинете, нито други болести, заради които днес, след първата вълна на унищожение на селското ни стопанство преди 25-30 г. (Филип Димитров знае), сега върви и втора вълна - унищожение на това, което се е заинатило да оцелее. Започнаха с избиването на породистите говеда (справка Фифи), после беше птичето месо. В по-ново време - дребните преживни животни, свинете и отново птиците. Чужди фирми за пренос на питейни води, за бутилиране на изворните и минералните ни води, за ремонт на язовири (чуждите енергийните дружества само допълват картинката). Нови чужди ваксини смениха тотално изпитаните отпреди десетилетия доставчици. Именно храните, водите, ваксините са от ключово значение за здравето на децата, включително психическото. Унищожението на здравната система (специализирани центрове, диспансери и т.н.) и измислената политика на "интеграция" на деца с проблеми, вместо да се лекуват и да получават грижа, затваря веригата. Доказа се, че разрушаването на границите и свободното разпореждане на по-сил

    Коментиран от #51

  • 20 Брах ви лайката гербаджийска

    6 0 Отговор
    На това ли ги учат даскалите, ами вдигнете им заплатите още един път бе боко
  • 21 БАТЕ НЕЦИ

    3 0 Отговор
    МА ТО КАТ' У ЖУНГАТА МА КАКОУ!ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ. ЕДИН ИЗВРАТЕНЯК ОПЛАКВА ЖИВО ДЕТЕ,ДРУГИ СЕ БИЯТ И СИ КАЧВАТ ПРОСТОТИИТЕ В МРЕЖАТА,ТРЕТИ ВИСЯТ ПО ПЕРВАЗИТЕ И КРЕЩЯТ В ИЗБЛИК НА ДИВАШКА ЯРОСТ.КАКВО СТАВА БЕ,ПИТА БАТЕ НЕЦИ?????
  • 22 Владо

    7 2 Отговор
    Точно тези даскалици дали имат претенции за по-високи заплати? На чия страна всъщност застават, не си ли правят сметката?
  • 23 гост

    1 5 Отговор
    Механотехниумите са възможно най-ниското място за обучение, това беше така преди 20г. сега е още по-зле. Навремето имаше най-различни типажи, никой не ходеше с повече от една тетрадка в наелонова чантичка, дремеше се, някой даже ставаха по време нас, изваждаха си го и до слагаха на чина, други лъскаха под чина, даскалите влизаха с вестник и си четяха, не ги интересуваше какво става, понякога биеха с пръчки, а директора си имаше плоска бухалка за крикет, с нея наказваше.
  • 24 Учител

    6 2 Отговор
    Има много стойностни учители. Учителят днес няма права, има задължения. Каквото и да направи, както и да постъпи-все за повечето родители е в грешка.
    Не нападайте учителите!
    Обърнете се към родителите, за които грижата за децата им днес се изчерпва с пари за храна и дрешки!

    Коментиран от #55

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дърт "даскал"

    4 1 Отговор
    Господа , днес нямаш право да докоснеш ученик и с пръст. По поредният Закон в системата можеш само да започнеш да пишеш и стартираш "процедура" за наказание. След доста време и админастративно-бюрократични перипетии следва порицание със "забележка" . Към това учениците се отнасят с насмешка и откровенно не върши никаква работа. Второто поредно наказание е "преместване в друг клас " ,обаче заради което Процедурата се задейства отначало с цялата административна тежест , а третото наказание е след ново задействана Процедура - преместване в друго училище: тук учебната година вече е приключила. Никой от системата няма право да прескача степените на "наказанията" , а липсата на ученици заедно с бюджетната политика обезмисля това

    Коментиран от #32

  • 27 Memfivostei

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Васил Левски грозника":

    Как още е търпян този,след всичките си изяви.
    Ако има някаква нормалност перманентен бан.
  • 28 Бъдещето

    8 0 Отговор
    Един ден някое от тези "деца" ще поиска да ни управлява. После не се чудете защо е такова положението...

    Коментиран от #31

  • 29 Стига с тия първи седем години

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "бачо":

    Ти помниш ли нещо от тях, аз нищо не помня. През пубертета се формира човек, а не докато гледа анимации. Пък и да не гледахме анимации, а направо да се хвърляхме към живота, та нали и в детските градини има учителки. Ти ако приемаш един първокласник за вече зрял човек, не мога да се съглася с теб.
  • 30 На затвор

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Франкенщайн":

    приличат училищата. И защо не. Дори и учителите не ходят там за желание, а само за пари.

    Коментиран от #35

  • 31 Гледам коментарите

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бъдещето":

    И с ужас установява, че явно учителите разполагат с много свободно време. Висят тука в нета, лайкат си на воля и се защитават, та ще излезат мамините душици ненапити, дето реве цял свят да ги има. А като излеза навън, в реалния живот, всички ги мразят и хулят. Защо? Най-малкото бягат от отговорност. Оправдават се с какво ли не. От Вас господа учители се очаква да възпитават, а ако не можете, върнете парите от напразно дадените ви заплати. Ако нямате принос в това общество, не искайте нищо от него!!!!!!!!!!!!!!!
  • 32 Щом знаеш да възпитаваш

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дърт "даскал"":

    само с насилие, никакъв възпитател не си. Има си литература по Философия, Педагогика, Психотерапии, ама нали ви мързи да я четете. То така и Манго може, ама на него не му плащат над минималната. Аре, у лево, без полезен
  • 33 Пипи дългото чорапче

    3 0 Отговор
    Щом даскалите казват че само преподават материал,а не възпитават защо са въобще учители?Директно психолозите да влизат в клас.Стига са се оправдавали.Забравихте какво значи педагог,забравихте какво е логос и дидаскалос.Но зейте като папагали за заплати,надбавки,добавки..Не ми се говори,виждала съм кво вършат
  • 34 Утрешният ден

    5 1 Отговор
    Това е бъдещето . Отрицателната селекция върви с пълна сила. Това се случва защото някой го е позволил да се случва , и съвсем нямам намерение да хвърлям вината върху учителите , те също са жертви на тази система.
  • 35 Ти си тъпа 🐷

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "На затвор":

    Къпи педалко и не си давай необразованото 7 класно помашко ибризование..!
  • 36 Един капитан

    3 0 Отговор
    С тези делегирани бюджети всеки ученик е куче касичка, затова и най-големите кретенчета и дебилчета се толерират, че иначе не стигат мъни, мъни!
  • 37 Възпитанието в къщи

    2 3 Отговор
    Една майка се показва гола пред сина си, друга го прави,, любовник,, трета мърсува по най гадния начин, ненаситна, четвърта лицемерна , играят и къпят младежи и искате да има здраво общество с болни мозъци..!

    Коментиран от #38

  • 38 Мноо руско порно

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Възпитанието в къщи":

    гледаш. Или се опитваш да ни разсмееш.

    Коментиран от #39

  • 39 Те на вас се смеят

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Мноо руско порно":

    А който се смее сам, не е добре..! Смейте се, всичко е истина..а такива като вас не чувстват неудобство, затова и гледат живо порно, тук руското порно няма нищо, може би порно за баби Яги..!
  • 40 И. друго мога да кажа

    2 1 Отговор
    Един първокласни не е развит, но една 13г малка ковра, вече има любовник, той е войник и тя най,, съвестно,, му носи за армаган коняк..! Сега е още по зле..! Смейте се на воля..! (Аз съм не,, луда,, за да се смея на такива работи...!)
  • 41 Нойзи

    1 1 Отговор
    Аман от такива като Ичо Транс, които лъжат и мамят хората. Това е най-големия мошеник във Враца! Пазете се. Ивайло Тодоров му е името
  • 42 Данеца

    1 1 Отговор
    Потвърждавам. Жесток мошеник! Ама наистина жесток! Нямам думи да изразя колко некоректен е този Ивайло Тодоров
  • 43 Димитри

    1 1 Отговор
    С каква наглост ще бъдеш, за да измамиш хора, които си броят стотинките. Този нещастник Ивайло Тодоров е за затвора!
  • 44 Пиер

    2 0 Отговор
    Ивайло Тодоров заслужава тежки присъди за това, че лъже и мами хората! Полицията и прокуратурата да се задействат
  • 45 Занева

    2 0 Отговор
    Без коментар за този измамник! Без коментар просто, измами доста от хората в града
  • 46 Тики

    2 0 Отговор
    Безсрамна работа! Как този жалък човечец Ивайло Тодоров не го е срам да краде от хората без свян, как спи изобщо?
  • 47 Тодор Коня

    1 0 Отговор
    ЯВНО НЯМА СРАМ! Прокуратурата да се самосезира и да си получи нужното и заслужено наказание - демек затвор
  • 48 МИНЧО

    1 0 Отговор
    Знам го това лице, бая голям измамник е. Мястото му е зад решетките
  • 49 Докото

    2 0 Отговор
    Ивайло Тодоров - Ичо Транс си направи бизнес от измамите, трябва да бъде разследван и тикнат в затвора, просто и кратко това е
  • 50 уиье

    1 0 Отговор
    Ето това е бъдещото поколение от дупетати,даскали,лекари и инДжинери в милата ни татковино БъГъ.
  • 51 От кухнята

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "СЕТА":

    До коментар 19: Изключително точен анализ, ама кой ще се замисли. ГМО-то което прави децата на трътливи и агресивни животни, ваксини които водят до безплодие, подменена ценностна система с липса на реални ценности. Това е е реалността!
    А за учителите - ами те реално дори не могат да пишат 2-ки за годината, защото след това отговарят пред директора, защо злепоставят училището иначе директора се вика в РУО да дава отчет. А пък ако учител се оплаче или възрази - хехе РУО-то набива канчето на директора и го пита в прав текст " какви мерки ще приемеш спрямо тези даскали дето са се осмелили да се противопоставят на статуквото". И как питам смятате че учителите имат стимул да "възпитават"?!
  • 52 yyyyyyyyyyyyyy

    0 0 Отговор
    ц ц ц тез у враца още малко и ше настигнат по простотия нови пазар
  • 53 tttttttt

    0 0 Отговор
    ... начи по принцип наште ученици са много добри деца ...
  • 54 Христо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "бачо":

    Защото учителките защитават агресивните комплексари и принуждават доброто момиче да се махне. Затова!
  • 55 Христо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Учител":

    Тези двете учителки от стойностните ли са?
  • 56 ЛЖи

    0 0 Отговор
    Следете този случай.Дали изобщо някой ще понесе вина за случилото се. Учители и директор заплашват дете да премълчава истината!
  • 57 анон

    1 0 Отговор
    мале, тука в пмг си е жив рай :д
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове