9 Март, 2020 11:04 1 598 30

Протестът на медицинските работници продължава

  • медицински работници-
  • медицински сестри-
  • майки-
  • майки на деца с увреждания-
  • протест-
  • здравеопазване-
  • социална политика

Майките на деца с увреждения също протестират пред сградата на Министерски съвет, поискаха оставка на правителството

Протестът на медицинските работници продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет на синдиката на медицинските специалисти и на Гражданска инициатива "Системата ни убива". В отворено писмо до президента, депутати, омбудсмана, медиите и всички граждани, майките на деца с увреждания заявяват.

"Искаме оставката на правителството и отказваме каквито и да било преговори с представители на кабинета "Борисов 3".

Пред БНР Мая Илиева каза, че председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова трябва да понесе отговорност за думите си от петък, когато окачестви барикадата на петте сестри като целенасочена провокация.

Тя потвърди казаното от колежката ѝ Димитрия Димитрова пред БНР, че протестът остава безсрочен, защото голяма част от исканията им остават неизпълнени.

Премиерът Бойко Борисов обеща в събота пакет от мерки за преговори по исканията на Синдиката на медицинските специалисти, но все още няма официална покана за обсъждането им, каза Мая Илиева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цял народ

    22 8 Отговор
    Вами гледа , успех.

    Коментиран от #11

  • 2 аман вече от такива

    9 21 Отговор
    Сега ще си го преместя в другия крачол.
  • 3 Бат Бойко

    13 14 Отговор
    Сестрите да сгъват палатките и да отиват на работа, че си е. а майката.
  • 4 БОЙКО БОРИСОВ

    14 11 Отговор
    Сега това е съботаж от страна на медиците, те са рекитьори, нестига че трябва да работят извънредно заради короната, ами и пари искат.... Аз ше я оправя тая работа и цялата ви държавица ще разтреса
  • 5 гост

    13 15 Отговор
    самозваните сестри да си дигат палатките и по пути Ленина ,никой за нищо не ги е избирал те се самоизбраха и пет човека синдикат си направиха , а сега искат и държавата да бутат ми тези дето са в парламента са ги избирали милиони, атех ги ибрз Манолкова да си оправи имиджа и ако е възможно да си направи партийка ако се пребори с Корнела разбира се те като видеха , че Йончева с викане стигна до Европата и веднага ,като Морозов на амразурата
  • 6 Гошо

    15 15 Отговор
    Почва да ми писва от тея нахални лакомии! Колко вземахте по време на управлението на социалната партия БСП и ДПС?
  • 7 Гитлер и Гамлет

    7 11 Отговор
    Аз изкам да се приеме закон, като в зората на комунизма в СССР. Другарките да нямат право да отказват секс на другарите. Всички жени да са общи. Ще изляза на който прозорец ми покажете и ще спя на идръжка на Мая Манолова в чисто нова палатка колкото ми кажете. Ще крякям и ще врякам под прозорците на властта .Искам и оставката на правителството защото си стиска жените и не ги дава.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 боцмана

    15 7 Отговор
    То всичкото хубаво , ама даскалите си седят в къщи , има карантина. В същото време сестрите дето никой не ги бръсне за слива , са си на работа и под угрозата да заразят себе си и семействата си продължават да работят. Ако си плюят на петите и те , дали няма утре под балконите им някой да вика , че търсят сестри със заплати каквито искат.
  • 10 Дельо хайдутин

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гитлер и Гамлет":

    На тебе без закон няма да ти пуснат. ХА ХА ХА ХА ХА!
  • 11 Ама само гледа, нали?

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Цял народ":

    И чака на готово! Цял народ помири, страхливци!

    Коментиран от #12

  • 12 Дельо хайдутин

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ама само гледа, нали?":

    А къде са тези путьовци мъжете им.

    Коментиран от #15

  • 13 Сестрите

    9 7 Отговор
    Се подкрепят от всеки един морален и честен човек, който е бил пациент в реформираната ни здравна система.
  • 14 Генерал-лейтенант антикомунист

    12 10 Отговор
    Няма да се учудя ако взимат доста повече пари всъщност отколкото искат! Според мене с скатават в момента от задълженията им за допълнителни наряди във връзка с коронавирусаИ кого да слушаме сега? Учените, докторите, военните, властите, полицията, държавните институции или президентът Радев, който на 3-ти март на връх Шипка заяви, че няма такова нещо като коронавирус и зараза и това е блъф измислен от Бойко Борисов за да не се качат хората на връх Шипка за празненствата, но видите ли те били герои и не и зпълнили заповедта и се качили при него на върха!!?? Този нередовен човек дава ли си сметка, че ако беше нормален психически щеше да бъде сложен и изпържен на електрическия стол и ако се върне смъртното наказание е за разстрел, а не за импийчмънт от българският парламент?? Дава ли си Радев сметка, когато си отваря устата, какво бълва от това място на ''главата му''...??

    Коментиран от #23

  • 15 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "Дельо хайдутин":

    нямат мъже бе. те затова и се чудят какво да правят. а да имаха? да ги клатят от време на време. недооправената жена е ужас. пак и застаряха вече и докторите ги прескачат.
  • 16 сноу

    5 4 Отговор
    Тия сестри май ще схванат накрая нещата, ама по трудния начин...Като нас близо 3-те милиона дето ха тъй ,та ха онъй, Ша вЪ Упрайм,пируети ,самолети ,скъпи карети, та накрая пръст между коленетИ...Та бихме си шута и на Т2 ,и да не съм чул ни за Гойчи ,ни за Бойчи ,ни за подвизите му по световната и футболна сцена..Карам линейка до Бохум за близо 4000 евро, а в клиники и щатски/градски/болници се срещат стотици български циганори, накичени като санитарки с от 1300 евро нагоре
  • 17 Протестърките

    13 7 Отговор
    Попаднах в нета на чат на протестиращите '"майки'' и майките на деца с увреждане.От цялата работа разбрах,че в началото 2018г. протеста е бил за децата е увреждане и нуждите им,после се разширил и няколко и майки получили предложения от партии и НПО и продали и подменили исканията.В момента и майки и мед.сестри пред Парламента са добре платени протестъри и не им пука за децата или сестрите за останалите колежки.Биле е желания за влизане в политиката като са получили пари и обещания ако свалят Правителството!Чата от преди 3 дни-грозен с обиди,тия по-лакоми за власт и пари от някои партии.
  • 18 Ввв

    8 7 Отговор
    Скоро ще се катурне тиквата от Хелоуин барабар с Шкембето войвода и другите патерици
  • 19 Истинска сестра

    6 6 Отговор
    Къв пртест,тия и за стадо зъски не могат да съберат кворум,а истиските сестри бачкат,като луди,докато някои са на хранилката при Майчето Галева,по-голями надници ли ви дава?На който не му харесва,терминал 2 е отворен.
  • 20 месара

    5 6 Отговор
    импексова, "независимата", приберете си ги тия женици бе, дъж вали, короната е и у нас вече! ако се разболеят кой ще протестира "спонтанно"?!
  • 21 Поправка

    5 9 Отговор
    Продължава протестът на 5 - те хухавели за радост на Позитано 20. Подкрепа от медицински специалисти досега не съм видял. Апропо, в групата , която вилнееше из София това лято имаше изнервени лелки , които като ги питах къде работят, те свенливо си признаваха - Ми, в чужбина.
  • 22 Ели

    13 1 Отговор
    Бойка направи Бойко за резил. Подкрепяме ви смели момичета.
  • 23 Ели

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Генерал-лейтенант антикомунист":

    А ти даваш ли си сметка колко неграмотен трол от центрлата на Герб си. Не коментирай президента на България. Много висока топка е той за вас гербаджийте. Гледайте си вашия банкянски шмекер с Барцелона гейт.
  • 24 Сава Радев

    8 3 Отговор
    Браво сестри. Доказахте, че сте мъжки момичета. А за герберските платени тролове пригответе по една спринцовка с най голямата игла. ха ха
  • 25 георги

    6 1 Отговор
    Троловете са налазили здраво тук. Грозна работа...
  • 26 ИВАНОВА

    3 5 Отговор
    Когато си смятат възнагражденията,да не пропуснат да включат парите,които получават от болните
  • 27 STEFCO

    0 4 Отговор
    PILNA PARODİYA SA TEZİ BOKLUTSİ SAMO BOİ S PALKİTE POLİTSİYATA SPİ
  • 28 5678

    6 0 Отговор
    МEДИЦИНCКИТE CECТРИ ТРЯБВA ДA ГO РAЗБEРAТ НAЙ-ПOCЛE.AКO ЩE ПРOТECТИРAТ ТO НEКA ПРOТECТИРAТ ЗA НAЙ-ВAЖНOТO:ДЪРЖAВНИТE И OБЩИНCКИ БOЛНИЦИ НE МOГAТ ДA CЪЩECТВУВAТ КAТO "ТЪРГOВCКИ ДРУЖECТВA"!CЛEД ТOВA CИ ПOCТAВЯЙТE OCТAНAЛИТE ИCКAНИЯ.ЗAПOМНEТE ГO НAЙ-ПOCЛE!C МНOГO ИCКAНИЯ ЩE CИ OCТAНEТE CAМO C ИCКAНИЯТA!
  • 29 Аве Адолф Хайлллл

    0 2 Отговор
    А за тия там забрана за струпване на много хора на едно местенце няма ли ?
  • 30 ДОКО

    0 0 Отговор
    КАТО ГЛАСУВАХТЕ КЪДЕ БЯХТЕ..ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ГЕРБ Е МАФИЯ..ИТАЛИАНО ДОЛАРИТО НЕПУКИТО..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове