Last news in Fakti

9 Март, 2020 11:30 2 093 32

Ананиев: Впечатлен съм от организацията в болниците в Плевен и Габрово

  • плевен-
  • габрово-
  • коронавирус-
  • здравеопазване-
  • кирил ананиев

Навсякъде в страната сме създали организация да бъдат доставени необходимите предпазни средства. Някъде има нужда, някъде са по-добре задоволени, обясни здравният министър

Ананиев: Впечатлен съм от организацията в болниците в Плевен и Габрово - 1
Снимка: БГНЕС

Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово, каза здравният министър Кирил Ананиев в сутрешния блок на БНТ. Там са настанени пациентите с положителни проби за коронавирус в България.

Ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово са осигурили увеличаване на леглата. При необходимост, има възможност за удвояване на броя им.

"В момента в Габрово има 10 легла в инфекциозното отделение, от които 7 са заети. Имат възможност да прибавят още 7 легла, тоест леглата стават 17. Има разработен и кризисен план, при който да се отворят още легла. Единият вариант е за 27 легла - едно отделение да бъде заделено специално за такива случаи. Ако заболяемостта е по-голяма, може да влезем в разговори с държавната белодробна болница, където може да се открие цяло ново отделение", обясни здравният министър.

"Направена е добра организация и план за преструктуриране на персонала в двете болниците, така че, ако се наложи, специалисти, лекари и медицински сестри от други отделения да поемат грижите за болните в инфекциозното отделение", добави Ананиев.

По думите му към момента има достатъчно персонал, а в особено критични моменти може да бъдат подпомогнати с работещи в други лечебни заведения.

"Навсякъде в страната сме създали организация да бъдат доставени необходимите предпазни средства. Някъде има нужда, някъде са по-добре задоволени", увери той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    12 8 Отговор
    Плевен и Габрово е лесно. Ами София с тия 2 млн.!?
  • 2 Ивайло

    27 9 Отговор
    Ананиев си е директно за уволнение, при това от доста време
  • 3 Све

    27 9 Отговор
    Този екземпляр няма място в здравното министерство !!!
  • 4 Дельо хайдутин

    23 9 Отговор
    Нашата здравна система е винаги един месец назад. Хората се заразили през февруари, легнали болни на 1 ви март, а ги диагностицирали на 8 ми март кога вече оздравели.
  • 5 Генерал-лейтенант антикомунист

    13 18 Отговор
    И кого да слушаме сега? Учените, докторите, военните, властите, полицията, държавните институции или президентът Радев, който на 3-ти март на връх Шипка заяви, че няма такова нещо като коронавирус и зараза и това е блъф измислен от Бойко Борисов за да не се качат хората на връх Шипка за празненствата, но видите ли те били герои и не и зпълнили заповедта и се качили при него на върха!!?? Този нередовен човек дава ли си сметка, че ако беше нормален психически щеше да бъде сложен и изпържен на електрическия стол и ако се върне смъртното наказание е за разстрел, а не за импийчмънт от българският парламент?? Дава ли си Радев сметка, когато си отваря устата, какво бълва от това място на ''главата му''...??

    Коментиран от #9

  • 6 Фермер

    16 8 Отговор
    Няма нови случаи,защото пестят тестовете,в Италия са тествани над 40000 проби.
    Нашите имат 3000 теста половината си ги пазят да си се тестват, доктори,политици

    Коментиран от #11

  • 7 хехе

    14 8 Отговор
    И аз. В габрово приемат жена с остро респираторно заоляване във вътрешно отделение, вместо в инфекциозно /в него е имало 7 свободни легла/. При обявена карантина директора дава интервю без маска. Хигиената е нависоко ниво - изведнъж сестра от друго отделение и без пряк контакт със заразената възрастна жена дава положителен резултат.

    Отличен шеС!
  • 8 Щото ти си организатора

    8 8 Отговор
    Впечатлен от себе си.
  • 9 Иван

    13 7 Отговор

    До коментар #5 от "Генерал-лейтенант антикомунист":

    Като ти виждам менталните възможност ще вярваш само на великия султан от Банкя. Само той е Истината и живота. Приготви и противоепидемичен скафандър с генералски пагони

    Коментиран от #22

  • 10 Калпак Вирус

    12 7 Отговор
    Лайнаниев - ти запази ли си легло в някоя от тези болници?
  • 11 Дельо хайдутин

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Фермер":

    Прав си. Направиха само 100 проби. Да не се охарчат. А вируса е тука от февруари. Хората вече го преболедуваха.
  • 12 Къната

    10 7 Отговор
    Този дядка си е за разстрел както и да го гледаш!!!!
  • 13 От Плевен съм

    15 7 Отговор
    От кво си впечатлен бе, Ананиев? От тва , че тая сутрин имаше опашка пред входа от хора дошли за химиотерапия и те ги връщат? И никой не знае , кога ще им се случи тази химиотерапия. А , както знаем , тя е живото-спасяваща? Господ да ни е на помощ - само тва ще кажа и ще отида да запаля една свещича в цъквата. Вие , министрите, наясно ли сте, че ако у нас се случи тва ,което се случи в Китай- край, държавата ще колабира и евентуално само военно положение може да спаси нещата, но като знам пък армията- пак стигам до там - само ТОЙ може да ни помогне.
  • 14 нормално е за счетоводител

    2 8 Отговор
    Вчера гледах едни индианци с лаптопи и смартфони , не изглеждаха талкова впечатлени , изследваха си горите.
  • 15 senco

    9 7 Отговор
    Икономисват тестовете, защото ако изследват с полевите тестове вместо 90 по 900 на ден, ще се окаже, че населението е пламнало! Системата ни е толкова кекава, че не може да се справи с нищо, затова прикриват и бавят истината, защото ако лъсне ще стане страшно.. за ТЯХ!, не за хората.
  • 16 гого

    10 6 Отговор
    17 легла ?? невероятна организация,100 теста нечувано досега в света! Впечатлен съм от безочието на тези твари.
  • 17 НИКОЛА

    5 7 Отговор
    ПИСНА МИ ОТ ПСИХОПАТИ, ДА ВМЕНЯВАТ СТРАХ У ХОРАТА!
    ДА, ИМА ВИРУС!
    ДА, ОПАСЕН Е, НО АКО НА ХОРАТА СЕ ОБЯСНИ 3-4 ПЪТИ КАКВИ МЕРКИ ДА ВЗЕМАТ И КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНАТ ЗА ПОМОЩ, КОМУ Е НУЖНА ТАЗИ ПСИХОЗА!
    ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е РАБОТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ - ДА ОСИГУРЯТ МАСКИ С НАЙ-ДОБРИ КАЧЕСТВЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ЕКИПИ ЗА ЛЕКЪРИТЕ ИТАКИВА, КОИТО СА В КОНТАКТ СЪС ЗАРАЗЕНИ, ДА УПРАЖНЯВАТ КОНТРОЛ НАД ФАРМАЦЕФТИЧНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И АПТЕЧНИТЕ МРЕЖИ, КОИТО ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА МАСКИТЕ И ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ И ИЗВИВАТ РЪЦЕ НА ХОРАТА С 30-КРАТНО УВУЛИЧЕНИ ЦЕНИ! ЕТО- ТОЧНО ТОВА Е РАБОТАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, А НЕ ДА СИ ПРАВЯТ ПР ПО МЕДИИТЕ И ДА ВСЯВАТ ПСИХОЗА И СТРАХ У ХОРАТА, А МОЖЕ БИ С ТОВА ИСКАТ ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОИТО СА ВЪРШЕЛИ И ВЪРШАТ И НАЙ-ВЕРОЯТНО ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА ТЯХНО ПОВЕДЕНИЕ. ДА МЕ ПРОЩАВАТ, ОБАЧЕ НЕ МОГАТ ДА МЕ УБЕДЯТ, ЧЕ ТОВА ГО ПРАВЯТ ЗАРАДИ ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ НАС, ЗАЩОТО СЕ НАГЛЕДАХМЕ НА ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА НАШ ГРЪБ!
    В БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО СА ПСИХИЧНО БОЛНИ, ЗАЩОТО С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ТЕ ТОВА ДОКАЗВАТ!
    НЕ СТИГА СТРАХА НА ХОРАТА, ЧЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ
  • 18 пройчо

    5 7 Отговор
    Дърта мърда!
    Слуга на Тлъстия Бою!
  • 19 Антон

    5 7 Отговор
    Глупако нормално е да си впечатлен! Ти си счетоводител бюджетар, нормално да се впечатлиш от хора в бели престилки и маски. Тези са уникални палячовци! Има статия в днес.бг за починала жена във враца на входа на болницата. 3 три с видока температура и възпалени бели дробове. Обаче властите намекват че имала алкохолна зависимост и след 2 седмици щяло да се знае. Отново се опитват да отложат паниката, но хората са масово напрегнати от всички медии ни заливат с корона вирус и смърт.0
  • 20 Novus ordo seclorum

    5 7 Отговор
    Хахаха, тоя сам се хвали! Къв е тоя цирк? Човека е здравен министър и дава интервю че е впечатлен от някви болници! Впечатляваща наглост! Що не пита медицинските сестри дали са впечатлени? Човешки отпадък!
  • 21 Няма лекари и сестри

    4 7 Отговор
    Имало персонал. Така коравосърдечният, небрежен, лъжлив и високомерен счетоводител, курдисан от пожарникаря на власт за министър на здравеопазването, нарича лекарите, медицинските сесстри, санитарите и екипите на спешна помощ.

    Прави се на разсеян за обещаните преди една година минимални заплати на медицинските сестри в държавните и в общинските болници, както и съответното процентно увеличение на заплатите на лекарите, санитарите, лаборантите...

    Хората, наречени персонал от безхаберния и най-некадърен в българската история министър на здравеопазването, напускат работа. Не желаят да си рискуват живота заради небрежността, арогантността, безхаберието и високомерието на държавата на гробарите - милионери, мутри и пресъпници.
  • 22 Ха ха

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Имали в резерв 200 хиляди "военни" костюми за медиците...:-). Така кретените наричат военните химически облекла. Сега за подвеждане на медиците са им раздали да ползват еднократни хартиени хирургически облекла, ама да не ги изхвърлят за утилизация след употреба, а да ги скатават за следващия съмнителен от коронавирус. През това време, докато се заразят няколко хиляди като в Италия, Борисов ще уреди "непромокаеми костюми", които да издържат на нялягане от "хиляда сантиметра воден стълб" и да стават за повторна употреба след дезинфекция...

    Най-добре е да раздадат онези 200 хиляди химически облекла на армията, заедно с противогазите, автоматите и патроните.

    Готови сме за бой с коронавируса. Слава на гробарите!
  • 23 ahmwd

    1 6 Отговор
    Здравейте, командир Корона, добре дошъл вирус в България. Приветстваме ви. Причината е, че няма грижи на български език. Няма интерес на хората
  • 24 верваме

    2 3 Отговор
    Празни приказки, за лека нощ!
  • 25 Швейк

    2 4 Отговор
    до № 5, валяло е, а ти пак не си разбрал и проблемът е само твой, политизирането е безмислено и натрапено от страхливци, да не си роднина с Чехльо

    Коментиран от #26

  • 26 Мордекай

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Швейк":

    Фатмака заради личните си снобски амбиции вкара сумати народ в риск от зараза. На трети Шипка , на 4 грипна епидемияв стара загора , кой както иска така да го тълкува.

    Коментиран от #27

  • 27 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мордекай":

    А на 04.03 - имаше мач межди левски и лудогорец. Тиквата левскар, домуса собственик на лудогорец. На стадиона пълно с народ. Да си чул да отменят масовото мероприятия на стадиона? Та май отмененото тържество на Шипка е по политически причини, за да не слушат калинките ууу. А пък ти си го тълкувай както искаш
  • 28 Фермер

    0 0 Отговор
    Да сложат по една термокамера на входа на училища и детски градини.Който е с температура
    кръгом обратно. Да се пресече практиката да се пращат болни деца в заведенията и да страдат другите.Е малко ще пострада фармацевтичната мафия,като не се купуват лекарства,но ще го преживеят.Важно е децата да са ни здрави.
  • 29 заката

    0 0 Отговор
    вземайне аналгинхинин това спасението от тоя вирус с друго не става
  • 30 чичо рук

    2 0 Отговор
    Впечатлен си защото гледаш от вън, защо не влезеш вътре да опиташ всички благиники, а? Няма да е лошо и племеника си да вземеш, та да не го е страх от земетресения!
  • 31 в къщи

    0 0 Отговор
    Трябвa вeднaгa дa нaлoжим мeркитe взeти в Итaлия чe c нaшaтa здрaвнa cиcтeмa мнoгo пo лoшo ни чaкa. Кaквo ce туткaт упрaвлявaщитe нeзнaм? Пo дoбрe нямa дa cтaнe c бeздeйcтвиe!
  • 32 Гост

    0 0 Отговор
    Преди години,когато не е имало дезинфектанти и медии,как са научавали хората каквото им е било нужно и до колко годони6са живяли спрямо днес? Бум на здравословно хранене и магазини за здравословна храна,а хората болни и сега се изкупиха дезинфектанти и с каквото прецени да се запаси човек,но като свърши всичко това,после какво ще прави?Ще легне и ще умира ли? Каква форма мисъл е това с презапасяването и самия страх да действа по този начин един човек,какво бъдеще всъщност той си материализира? Явно в един момент не самия вирус е проблема,а действията вследствие от паниката покрай създаденият в главите ни проблем.