Last news in Fakti

9 Март, 2020 18:10 6 054 38

Съдия внесе сигнал срещу Ахчиева

  • валя ахчиева-
  • алексей трифонов

На 4 март 2020 г. към 7.40 ч. сутринта Трифонов излязъл от входа на блока, в който живее, заедно с 8-годишното си дете, което трябвало да заведе на училище. Той бил пресрещнат от журналистката Валя Ахчиева, която го чакала с оператор

Съдия внесе сигнал срещу Ахчиева - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов е подал сигнал във Висшия съдебен съвет(ВСС) , че журналистката Валя Ахчиева грубо е навлязла в личното му пространство, като го причакала пред дома му и снимала малолетното му дете. Сигналът ще бъде разгледан на утрешното заседание на Съдийската колегия, съобщава "Актуално".

На 4 март 2020 г. към 7.40 ч. сутринта Трифонов излязъл от входа на блока, в който живее, заедно с 8-годишното си дете, което трябвало да заведе на училище. Той бил пресрещнат от журналистката Валя Ахчиева, която го чакала с оператор.

„Тя буквално се хвърли към мен, задавайки ми въпроси по текущо дело, с което съм свързан. Детето ми беше шокирано, а камерата на оператора, който придружаваше журналистката, снимаше и него“, разказва Трифонов в сигнала.

Той споделя, че реакцията му е била не да слуша въпросите, а да предпази детето си, предвид крехката му възраст и стреса от случващото се. „Аз бях не по-малко изненадан от факта, че журналистката, на която не съм отказвал информация, която на този етап може да бъде предоставена, разполага с домашния ми адрес. Нещо повече – аз съм чакан от нея в много ранен час пред входа на дома си“, посочва още Трифонов като се пита откъде Валя Ахчиева е научила домашния му адрес и кое ѝ позволява да го търси на него.

„Намирам, че като публична личност аз дължа отговори на обществото по различни въпроси и винаги съм се старал да ги давам своевременно. Притеснението на семейството и малолетното ми дете обаче намирам за грубо навлизане в личното ми пространство, на което дори като председател на съд имам право“, Алексей Трифонов в сигнала. Делото, за което споменава в сигнала Трифонов, е във връзка с избора му на председател на СГС.

Неговият опонент за поста Евгени Георгиев атакува решението на Съдийската колегия пред Върховния административен съд (ВАС).

Междувременно в сайта euelectionsbulgaria.com излезе публикация на Валя Ахчиева, според която Трифонов, който е роден в руския град Курск през 1972 г., е вписан като български гражданин без законови основания. Според чл. 162 от Закона за съдебната власт, съдия, прокурор или следовател може да бъде човек, притежаващ само българско гражданство.

На база на тези данни Евгени Георгиев и неговият адвокат Александър Кашъмов отправиха редица искания до ВАС да бъде изяснен въпросът за гражданството на Трифонов. На последното засега заседание ВАС определи Министерството на правосъдието да каже дали председателят на Софийския градски съд Алексей Трифонов е български гражданин. Делото ще продължи на 7 април 2020-а.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    90 14 Отговор
    Много крехки тия наши съдии бе.

    Коментиран от #10

  • 2 Сандо

    80 13 Отговор
    Много изнежен тоя,а и колко финно му е личното пространство!
  • 3 Митко

    79 12 Отговор
    ✅ Ахчиева не е поредната "мисирка" и щом си е позволила подобно нещо означава, че има основателна причина?
  • 4 мали мали

    52 7 Отговор
    Не е ходил в каэарма,сигурно е седнал на брадва че е с разцепени бузи
  • 5 WebTribune

    36 50 Отговор
    Каквото и да е,тя може да го намери на работното му място ,но да го чакаш пред дома му,да снимаш и малолетно дете...си е престъпление. Може да се поинтересувате в Германия как е.Там за същото ...само след минути идва полицията и те арестува. Ще се наложи да изтриеш и записа от камерата. Може да снимаш само с позволение на отсрещнтаа страна,независимо дали си "мисирка" или гражданин.

    Коментиран от #7, #18, #29

  • 6 Обикновен човек

    53 12 Отговор
    Като е съдия та кво ' да не е хванал Господ за к..а?И той е слуга на народа не е бог,дайте му власт на този пик.ч и сигурно ще вкара всички журналисти в затвора !!!!!За какво се мислят такива лумпени !!!!!!
  • 7 да де

    49 12 Отговор

    До коментар #5 от "WebTribune":

    Има една малка подробност в странство съдиите когато са на работното си място не се крият като лалугери като ги търсят журналисти, а не мисирки.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 7579

    34 3 Отговор
    Бившата кранистка е нагла , но само така се действа с нагли "магистралки", магистрати имах предвид де.
  • 10 Луд математик

    9 24 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо хайдутин":

    Трябва да направят нахалните журналисти крехки. Щом с една статийка, са в състояние да обърнат живота на всеки, трябва и те да си носят риска. Защо не ми се изтъпани някоя такава патка и да ми блокира пътя или по някакъв начин да ме притесни. Сума време ще вади микрофона си от едно място.
  • 11 Гост

    32 3 Отговор
    Ако беше отишла да му занесе пликче с кеш,нямаше да му е рано............................КОРУМПИРАНИ ПОДЛОГИ ДОЛНИ.
  • 12 вие си ги избрахте

    39 3 Отговор
    нали ви знаем какви сте съдиите и прокурорите, ако го беше потърсила на работното му място, този щеше да се скрие в кабинета си, или да притича в съседен, и дори физиономията му нямаше да можем да видим, много добре е направила журналистката, щом ние му плащаме заплатата, и бонусите, ще отговаря на въпроси по всяко време, сигурно разчита някой негов авер, друг съдия, да реши жалбата в негова полза, затова я е подал, това са стари номера, дето ги въртите, отдавна известни на обществото

    Коментиран от #16

  • 13 ххх

    12 36 Отговор
    Ахчиева няма работа да притеснява съдията и детето.Има заведено дело във ВАС, ако има въпроси ще ги прочете в решението! Той страна в този спор и не може да влияе на съда с медийни изяви. Когато общественото мнение влезе в съдебната зала,закона и правото излитат през прозореца!Да не говорим,че по никакъв начин не може да се снима малолетно дете без съгласието на родителя или настойника! Една юнашка жалба в "Закрила на детето" ще и охладят мераците за следващя път!
  • 14 факт

    30 8 Отговор
    тоя се сети че има дете!?
  • 15 Фактъ

    40 12 Отговор
    Валя Ахчиева е пич , а не продажна метреса на корумпираната ,политико-прокурорска сган . Браво , Валя !

    Коментиран от #19

  • 16 222

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "вие си ги избрахте":

    Я, покажи фиша с който му плащаш заплатата!?!
  • 17 Стенли

    28 7 Отговор
    Вай, вай, нарушили на неподкупния съд тя личното пространство???? Веднага да се арестува и осъди на 5 години! Снимали и милото му детенце и то се травмирало???? Каква душа носи този магистрат, нежна, чувствена, изцяло отдадена на правдата. И някаква журналистка го причаквала, все едно със снайпер е била, нарушил му се спокойния сън на чичкото. Ако му беше дала две-три тлъсти пачки евро, щеше да я целива до зори!

    Коментиран от #20

  • 18 ежко

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "WebTribune":

    В Германия и Австрия Гугъл стрийт вю не работи, щото законите не позволяват.У нас не е така.Не знам за снимането как е, нито дали излъчването е престъпно, но мисля,че щом съдията е на улицата -може да се снима.В двора му-не.А и при излъчване мове да "маскират" детето....
  • 19 сссс

    11 18 Отговор

    До коментар #15 от "Фактъ":

    В голяма грешка си изпаднал! Тя е поръчков журналист!

    Коментиран от #21

  • 20 нгг

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "Стенли":

    Те и господарите голям го вадеха! Снима ли сега реклами с плейметки?! Лошото е ,че баба ти Валя няма кой да я зяведе ня Хавай да се цамбурка!
  • 21 Фактъ

    24 6 Отговор

    До коментар #19 от "сссс":

    След репортаж на Валя Ахчиева се разбра за престъпното нехайство ,месеци наред на това правителство за състоянието на язовир Студена . Кой и го поръча , гражданите на Перник ли , които никой не искаше да чуе ? Не бъркай , Валя Ахчиева с Беновска !

    Коментиран от #24

  • 22 Аве Адолф Хайлллл

    22 3 Отговор
    Поредния разбойник , който вика " дръжте разбойника " , ей за това ще ги бият и пребиват такива ..... съдийчета
  • 23 То бива може ама ....

    5 11 Отговор
    Нека всички дето са се изказали за крехкоста на съдията и детето , за миг да се поставят намястото на съдията просто като ситуация.Каточета коментарите на повечето съм убеден че когато нещо енасочено исрещунайскъпото на човек биха реагирали доста по енергично от писане на сигнал.Така е който няма децане го разбира. НЕКА я попитатза първият и съпруг с какво се езанимавал , тя д ас лиезнаела и къде е майка муму
  • 24 сссс

    6 10 Отговор

    До коментар #21 от "Фактъ":

    Пак ти казвам изпаднал си в грешка,както много тук.Ахчиева започва репортажа си след като материалите по делото пристигат в спец прокуратурата от пернишката окръжна прокуратура! В спец прокуратурата или от МВР се намира кой да и подшушне за тази проверка! Така ,че не я прави на герой! Нено Димов вече са го били сготвили,тя само му сипа пипера!
  • 25 Ушев долен бандит на луканка

    12 7 Отговор
    Писах, че като обществена личност, този тапир трябва да има по-висок праг на търпимост към критика и да е наясно, че е задължен по всяко време да предоставя на вниманието ми резултатите от своята работа, как и защо е свършил дадено нещо. Аз имам правото да задавам въпроси, той има задължението да отговаря, със или без нааканото си сополиво лапе с аутизъм и бъдеща левкемия. Хайде, пак ме изтрийте.

    Коментиран от #26, #31, #33

  • 26 ххх

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ушев долен бандит на луканка":

    Това кой ти каза ,че е вярно?На вас непеошковците кой ви каза ,че сте последна инстанция и можете да се гаврите с хората както искате?!
  • 27 калинка мая

    9 2 Отговор
    Оставка бе таварищ!
  • 28 Барба Гани

    6 3 Отговор
    На доходно място си мой човек , а не се отчиташ.
  • 29 овци

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "WebTribune":

    Правилно...... нека тия журналя прочетат чл.32 и всчики Овци с телефончета и смартфончета които се изявяват каго репорнери ! Нямаш право Българино да си снимаш Ей така ,че после плащаш селянино !
  • 30 ха ха ха

    10 2 Отговор
    барба БОКО се чуди как да разкара Ахчиева, но не го съветвам да го прави... при разследващата журналистика, такива шменти капели не вървят! Явно, че Ахчиева е бръкнала в кошера, щом се активираха преди да го пусне! ;)

    Коментиран от #32

  • 31 ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ушев долен бандит на луканка":

    Той дължи резултати само на страните по дадено дело!На теб никаква отчетност не ти се полага .Има ВСС за това. Като искаш да разбереш резултати от дела има достатъчно сайтове на съдилищата и там можеш да ги проследиш.Що се отнася до личния живот на човека и на неговото дете,намаш абсолютно никакво право да му се вреш!
  • 32 истината

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "ха ха ха":

    Меда и го поднесоха,тя никога не е "бъркала" в кошера без да и бъде поръчано!
  • 33 Гошо

    3 6 Отговор

    До коментар #25 от "Ушев долен бандит на луканка":

    Там е работа че нямаш право А тая журналистка сега да я дернат с една глоба и ника не зле и карта и на журналист да и я отемат
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 льольо

    5 1 Отговор
    Тоя като е български гражданин, дали е отбил редовна военна служба.
  • 36 Balgarin

    1 0 Отговор
    Nema zakoni
  • 37 СВЕТЛА

    2 0 Отговор
    държава на абсурда,произвола и тоталното беззаконие в съда,който се управлява от нелигитимни лица ,а правораздаването е изкривено във всяко отношение,т.е. липса на справедливост и опорочаване на процеса от пристрастни,зависими и нагли Магистрати,които няма кой да осъди,накаже и отстрани ,за да не съсипват живота и правата на хората.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове