Last news in Fakti

10 Март, 2020 11:18 3 321 17

Кондукторка се гаври с бременна жена в Пловдив

  • пловдив-
  • бременна жена-
  • кондукторка

От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети

Кондукторка се гаври с бременна жена в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Бременна жена в Пловдив твърди, че е била подложена на обидно отношение от кондукторка в автобус от градския транспорт в Пловдив, защото опитала да плати за билета си със стотинки.

Елена Атанасова е бременна в 9-тия месец. В края на миналата седмица младата жена пътувала с автобус 25 в Пловдив. Тя била неприятно изненадана, когато кондукторката отказала да вземе стотинките, които извадила, за да си купи билет.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

Отскоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лев в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви още Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лев.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си, явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея ѝ е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лева, дадох ѝ ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка, която е, тя е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов пред Нова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робин Худ

    18 1 Отговор
    Аре бедните с жълти стотинки да съдят финансовите расисти, дето искат само банкноти!
  • 2 Мнооого мъка

    26 0 Отговор
    И кондукторката завидяла че не може да стане бременна, и си изкарала магарията! Между другото тва майните, са майнина-райнина! Облъчват ли ги с нещо, или и там много селяния се е заселила!

    Коментиран от #3, #5, #6, #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    12 2 Отговор
    Ама то винаги ганьо и ганьовица са били най големите врагове на българина. Към свойте, когато има възможност е тиранин, а към чуждите им лиже за.... те.А подобни индивиди разбират само от съд. И то международен, а не подкупен български съд. От личен опит го казвам, пишат се за много отворени, ама като им дойде призовката, и ти се извиняват и умилкват по сто хиляди пъти.
  • 5 майничка

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мнооого мъка":

    Майните сме си ок.Не можеш да си представиш откъде ли не, се напълни града с хора от села и паланки.Хора без образование,не уважаващи никой,неспазващи правила и закони.Как ти звучи 170 км в града,хванаха го а той от асеновградските села та Пловдивска област е много голяма от Карлово и селата,Първомайските и асеновградските села.Да не говорим и постоянно пребиващи...........

    Коментиран от #7

  • 6 Анчо

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мнооого мъка":

    Преди два дни на Мол марково тепе. Инструктор с кормуващ зад волана, гледа стоя на пешеходната пътека и въобще не спря. Още най малко 3 случая на други пешеходни пътеки, виждат ме от над 100 метра и пак не спират. А аз съм свикнал от Чехия още, там само крака ти да стъпи на пешеходната и моментално спират. А тука щяха да ме убият.
  • 7 Ами

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "майничка":

    Вярно си е. Но имате и най красивите жени, за мен си е факт.

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    6 0 Отговор
    "В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова
    Явно не пътуваш много... по всички градски линий е така...
    Повечето са овце блеят мучат..
  • 10 Густо Майна

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Урко":

    Ми да ни ядеш ла.ната тогава бре маймуняк - виж си ник-а, от "Планетата на маймуните"!

    Коментиран от #12

  • 11 Хахаха

    5 0 Отговор
    Кондукторката е от няколко дни,значи е бика без договор,но знаем, че заядливите са старите служители,хайде сега една проверка и на фирмата!
  • 12 Урко

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Густо Майна":

    Нещо се засегна ли бе, утайка?
  • 13 Jack Bauer

    1 2 Отговор
    Най-удобно ще е да се въведе безконтактно таксуване с дебитни/кредитни карти, за 1 лв даже не се изисква ПИН код. Какви са тези стотинки и банкноти!? Има вече реклами за плащане с часовник или гривна ние още се размотаваме с метални кръгчета.
  • 14 Минчо

    3 0 Отговор
    Всичко е заради системата за самотаксуване. Лелките ги е яд че ще изпуснат пари и хвърчи жлъч от тях. Във Варна е същото. От 10 кондукторки две евентуално ще се държат нормално . Не смеят да се отварят на мъже. Жалка работа са.
  • 15 майничка

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Е нали др.Енчев е тук/в кръга на майтапа/,ама много са комерсиални.
  • 16 уволнение

    0 0 Отговор
    Уволнение и готово. Само реване за заплати ама без труд. Уволнение. Стотинките са пари. Уволнение дисциплинарно с довод - мързел.
  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мнооого мъка":

    Ами дошла е от някое съседно село в градо, наела си е скъпо жилище в покрайнините и се е наложило да се хване на работа. Трябва да има пари за цигари, фризьор и някое парцалче от мола. Мъжлето й може да не е умно, нали идва от съседното село, ама има бмв, 20г дизелче, харчи 5 на сто и си ходят на село с него. Всяка вечер тя си знае, че той ще си поиска, не ползват презерватив, скъпи са тия ластици, ама не става, не може да забременее поне майчинство да взима и тогава ще има извинение да не работи, както й се иска, нали ще има дете уж ще го гледа. Ама не става, нерви се, почва да завижда. Видяла един ден бременна българка и решила неволно, просто от вътре й дошло, да обясни за парите, тя нали ги разбира тия неща. Ко е туй нещо вежливост?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове