Last news in Fakti

10 Март, 2020 23:00 11 378 23

Дойде ли коронавирусът в Пловдив?

  • коронавирус-
  • пловдив

От пресслужбата на УМБАЛ "Св. Георги" уточниха, че жените нямат роднинска или приятелска връзка

Две жени със съмнения за коронавирус са приети в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Жените са постъпили вчера следобед с леки грипоподобни симптоми. Те са се притеснили, тъй като преди месец са били в Италия.

Едната жена е на 25 години, а другата - на 61 години. Техни проби са изпратени в специализираната вирусологична лаборатория в Стара Загора, където ще бъдат изследвани.

От пресслужбата на УМБАЛ "Св. Георги" уточниха, че жените нямат роднинска или приятелска връзка помежду си и са били независимо една от друга в Италия.

На този етап в Пловдив няма хора с положителни проби за COVID-19, съобщи за DarikNews и проф. д-р Марияна Стойчева-Въртигова от Инфекциозна клиника.

Междувременно на брифинг в Областна администрация д-р Моника Троянчева от РЗИ съобщи, че днес се очакват резултатите от една проба, изпратена в Стара Загора и още 18 от пациенти с пневмония, които се намират в пловдивските болници.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    9 14 Отговор
    Спокойно пловдивчани!Двете дами са болни от Гъша хуйня!
  • 2 Касапино

    18 6 Отговор
    Да бе да то никъде няма коронавирус, само ГРИП ТИП Б. ИДИОТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
  • 3 Гледайте като пишете

    12 2 Отговор
    Сега който кихне или се изкашля, да се самодиагностицира с леки грипоподобни симптоми и на опашка пред инфекциозното. Журналя, или пишете както трябва, или не всявайте допълнителна паника. Важното в случая е дали жените сами са потърсили помощ, или са постъпили по индикация.

    Коментиран от #10

  • 4 Фернандо Алонсо

    25 2 Отговор
    Защо в Пловдив няма възможност да се извърши тест за корона вирус, а трябва да се изораща в Стара Загора?
  • 5 Накрая

    26 4 Отговор
    Ще излезе, че са объркали грипа с коронавирус и ще се окаже, че половин България е с корони. Е тея са за убиване. То си личеше на 3 мата мутирали доктори като плямпаха по телевизията, че изобщо не са в час и отдавна са изпуснал нещата извън контрол. Особено военния се чудеше как да лъже и да маже. Психопати долни
  • 6 К.К.

    23 2 Отговор
    Нулевите пациенти вече са забравили, че са боледували, а и не се знае колко са.
  • 7 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    12 0 Отговор
    онте ли мислите че са само 6 не са и 600 хилияди са повечето ще го прекарат на крак др вече може и да са го прекарали вече и ББ каза че 70 и нагоре процента ще го прекараме

    Коментиран от #11

  • 8 Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г

    4 1 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръ7385гвайте след тях!
  • 9 Казаха че

    4 1 Отговор
    в Козлодуй вече е пръкнал. Някакъв зевзек се е занимавал с бездомник снощи и ся го разнася на свой ред.
  • 10 А също и мисли

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гледайте като пишете":

    Ми представи си, че иде някой, който му няма нищо и хоп, вземе че го хване на оная опашка, дето я пропагандира, но естествено няма как да проличи веднага - речат му чист си, отивай си. И оня иде и го разнесе... По-добре ги призови да се самоизолират при най-малките съмнения.

    Коментиран от #12

  • 11 Някой

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА":

    До 1-2седмици ще пламне цяла Европа.Просто още не са се появили симптомите на заразените.
    Новата икономическа криза ни е в кърпа вързана

    Коментиран от #13

  • 12 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "А също и мисли":

    *пропангандираш
  • 13 ...

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Какво разбираш под "пламен", щото според мен вече е пламнала. Казват, че няма хора по улиците!
  • 14 тигре, тигре

    4 5 Отговор
    Мрете, чалгари.
  • 15 Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г

    4 1 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си, но не много защото това е равносилно на смърт! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръгвайте след тях!

    Коментиран от #20, #21

  • 16 Логика

    10 0 Отговор
    Приготвяйте ги фискалните стимули, защото ще са нужни. Цялата страна да влезе в карантина за 40 дни. И на всеки гражданин да бъдат преведени по 1200 лв, за да не се притеснява за финансовата част на карантината. Да се види кой е болен, за да се лекува и да се оправи. Ако трябва вземете дълг 5-10 милярда на отрицателна лихва и махнете данъците за дните на карантината.
  • 17 Един от всички

    13 0 Отговор
    Сигурно половин България вече е била в контакт с ковид-19!
    Грип .... Б? - пламна в Бургас, който е пристанищен град. Питам управляващите, колко от заразените в Бургас бяха изследвани, а ?! Колко бургазлии са изследвани до момента за ковид-19, че сте сигурни, че всичко е наред и ще връщате децата ни в училище?! Колко? И с тия темпове, при които се чакат резултати, пази Боже! И какво значи, че при единия вид тестове резултатите на изследваните за ковид-19 са положителни, а при друг вид - отрицателни! Пак абсурди! И продължете ваканцията! Какво чакате? Навсякъде да се докаже някой заразен с коронавируса ли? Това ли ви е критерият? Как може да събирате на едно място стотици народ, каквото всъщност е положението в училищата. Стотици ученици, десетки учители, че и повече! Иначе големи дрънканици да избягваме контакти и събирания! А едно училище пълно с 1000 гимназисти как ви се струва, а?!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Айде айде

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г":

    А примерно след кого????След Суринам ли???
  • 21 А нещо повече

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г":

    За срещата с НЛО???? Какво ти предадоха мислено???
  • 22 qwor

    3 0 Отговор
    Корона вируса е вече тук,нещата ескалират,не мога да повярвам,че на входа на болници и поликлиники не се мери елементарно температура на посетителите с дистанционен термометър,както по гранниците и в народното събрание.Това трябва да важи и за всички обществени места.Контрола трябва да не с пожелателен характер за всяка община.Моля тези от РЗИ да погледат ка се прави в Китай и защо там се преборват с епидемията.
  • 23 Гост 99

    4 0 Отговор
    Бог да пази България! Молете се всяка вечер преди сън!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове