Last news in Fakti

11 Март, 2020 06:12 4 989 19

"Пирогов" временно спря да приема пациенти

  • пирогов-
  • пациенти-
  • коронавирус

Спешните случаи се пренасочваха към ВМА и Александровска болница

"Пирогов" временно спря да приема пациенти - 1
Снимка: БГНЕС

Заради двата нови случая на коронавирус в България достъпът до болница "Пирогов, където са настанени заболелите, беше временно ограничен и нови пациенти не се приемаха, съобщи Българската национална телевизия.

Спешните случаи се пренасочваха към ВМА и Александровска болница. Част от персонала на "Пирогов" вече е оборудван със защитни облекла.

Д-р Ирина Льоскова - лекар в Спешно отделение МБАЛ Александровска заяви пред БНТ: В момента нямаме пренатоварване. Имаме пациенти, с които работим. Обичайна е ситуацията. Екипът в спешното се състои от двама лекари, двама болногледачи и санитари с една медицинска сестра. В "Александровска" няма травматология и неврохирургия, но те се пренасочват към други болници.

В 7,15 ч тази сутрин Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че приемът на пациенти в "Пирогов" продължава, но призова гражданите да не претоварват болницата, а хората със сърдечни оплаквания да се обръщат към други лечебни заведения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    36 0 Отговор
    Това не е проблем . Важно е да работи Била , Кауфланд и Лидъл .

    Коментиран от #4, #11, #13

  • 2 #Не сте сами мили сестри

    33 4 Отговор
    Ето защо професията на медицинските сестри трябва да бъде обявена за защитена и да получават подобаващо заплащане, а не 0.25 стотинки на час за нощна смяна.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да и аз там ходя

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    И кашлям връз хлебчетата и другите манжи😂😂😂😂
  • 5 Що така

    18 1 Отговор
    Ако във всяка болница постъпят по двама, другите да мрЪт ли? И това ли е вашата готовност за посрещане на вируса? Да видим двама ако влязат с корона в правителствена, другите какво ще правите, а да, забравих момента, че вие сте хората с парите и властта, може и болници за пет дена да ви построим

    Коментиран от #8, #19

  • 6 квазимутрий

    15 2 Отговор
    Жертвите от предпазните мерки, ще са много повече от жертвите на вируса.
  • 7 Мислещ

    7 2 Отговор
    Типичната модерна "логика" (Модерна за "демократичните" общества, иначе напротив - класическа "логика" за комунистическите режими). Може да убием хиляди, но важното е, че няма да ги убие вирусът.
  • 8 Бай Вуй

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Що така":

    Усетите ли колко са ,,готови,, за справяне с вируса нашитеуправници? Само празни приказки,брифинги и пр. празни приказки.Във всяка болница по един двама заразени и до там. Заради двама,спират приема на хиляди..Имаще преди десетина дни една статия от някакъв доктор който е работил със зарази на терен, в Гана. Та този човек много точно обясни колко точно сме ,,подготвени,, и смешките които ги разправяха ежедневно и колко са неадекватни.
  • 9 Тапа

    21 0 Отговор
    Някъде строят болници когато има болни, а някъде - затварят...
  • 10 По-интересното е къде са лекарите

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "#Не сте сами мили сестри":

    Ако ще и 20 да станат сестрите, лекарите са само двама. Те са да помагат на лекарите, не са хората, които да поставят диагноза, нито да изпишат лекарства. Всъщност освен да бият инжекция и да сменят спалното бельо (което обаче нашите героини масово отказват), друго не знам да правят. Какви са тия стотинки дето си ги писал?
  • 11 Кокорчо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Най важното е да се редуцира населението, направо да ги затворят болниците, лекарите в отпуск че да ни смъкват кожата както си искат
  • 12 Какво сте се пощурили бре, хора

    6 1 Отговор
    Нали ви казаха, че тоя вирус няма лечение. Седиш си изолиран за 2 седмици поне да предпазиш другите и това е. Ако нямаш придружаващи заболявания май ще го преживееш. Сега по-важното е, че ще трябва да внимаваме за пътни произшествия. Гледайте къде стъпват и не вилнейте из небесата. Особено младите! Оставете засега нощните сбирки.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    ДАВИД психически добре ли си
  • 14 въпросче

    1 1 Отговор
    "Пирогов" временно спря да приема пациенти." И какво от това?

    Коментиран от #15

  • 15 Западните Балкани

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "въпросче":

    Това, че е една от малкото болници, където спешните случаи получаваха нужното внимание. Сега ако си счупиш крака, отиваш да ги режат
  • 16 Пълна глупост

    2 1 Отговор
    Повече хора ще починат от липса на лечение при затваряне на болниците, от колкото от вируса. И без това бай Тошо не беше изчислил повечето население на страната, да е в София и за това Пирогов е винаги пълна. Как хора с инфаркт, ще ги разказват из цяла София, за да им намерят място, нали няма да издържат.
  • 17 Гъдулан Нашмъркаев

    5 1 Отговор
    "Националният" ни девиз е - Всеки за себе си.
  • 18 Данчо шопа

    0 0 Отговор
    Пирогов ще приема само политици за лечение от Коронавируса
  • 19 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Що така":

    Тоя вирус ще изпълни ролята на ефективна стачка при лекарите Те за това са го пуснали и сега си правятреално стачка