14 960 46

Седми потвърден случай на коронавирус у нас

Заразената е жена - 62-годишен лекар

Седми потвърден случай на коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

Началникът на кризисния щаб за разпространението на коронавирус в България - генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, потвърди за наличието на седми случай на вируса у нас по време на редовния вечерен брифинг.

Заразената е жена - 62-годишен лекар. Състоянието ѝ не е тежко.

"Заболялата е 62-годишна жена, която е медицинско лице. Работи в столична болница. За последно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е преди няколко дни в България и е постъпила в инфекциозната клиника на ВМА, като нейната проба за коронавирус е положителна", поясни още ген. Мутафчийски.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Червената кокошка

  10 24 Отговор
  Аз съм червената кокошка.

  Коментиран от #10

 • 2 Гост

  80 7 Отговор
  Ако не се затворят границите случайте ще нарастват лавинообразно....Израел вече ги затвори...

  Коментиран от #6, #45

 • 3 Разумно и спокойно

  44 4 Отговор
  Никой не е застрахован, най–малко медиците и други лица, чиито професии налагат контакт с много хора. Бъдете отговорни и не се поддавайте на паника и истерия.

  Коментиран от #19

 • 4 Гост

  47 12 Отговор
  Ако беше магистрала, Боко лично щеше да обходи да види ситуацията, нещо не е давал интервюта около болниците.

  Коментиран от #7

 • 5 На това

  27 11 Отговор
  Се вика куха и безотговорна лейка.
 • 6 За съжаление

  48 6 Отговор

  До коментар #2 от "Гост":

  Тази мярка трябваше да се вземе преди няколко дни. Сега вече си имаме "корона", вкл. смъртен случай–Бог да прости жената. От тук натам – нарастване в геометрична прогресия.

  Коментиран от #27


 • 7 Край с нас

  18 1 Отговор

  До коментар #4 от "Гост":

  Не видя ли, че само кашля иси пипа лицето? Задължително трябва да го прегледат, че не дай Боже се разболее...
 • 8 ИСТИНАТА

  41 17 Отговор
  НИНOВA E ПРAВA, ТИЧAНEТO И ХAOCA - ДO ИCТEРИЯ, ВCЯВAН OТ БOРИCOВ E ЗAТOВA, ЗAЩOТO ДЪРЖAВEН РEЗEРВ E ИЗТOЧEН, БЧК CЪЩO И CЪOТВEТНO AНAНИEВ И БOРИCOВ ТРЯБВA ДA CИ ПOДAДAТ OCТAВКИ, ЗAЩOТO ПOCТAВЯТ ЦЯЛA БЪЛГAРИЯ В РИCК -CМЪРТ OТ ЗAРAЗA ПРИ ВИРУC! КРИЗAТA C ВOДAТA /ПEРНИК, ШУМEН, БOТEВГРAД И Т.Н/E НИЩO В CРAВНEНИE C ТOВA, КOEТO E В МOМEНТA! ДВEТE ИНCТИТУЦИИ ЗAДЪЛЖИТEЛНO ТРЯБВA ДA ИМAТ МEДИКAМEНТИ, ЗAЩИТНИ CРEДCТВA И OБOРУДВAНИ ПOЛEВИ БOЛНИЦИ ЗA EКCТРEМНИ CИТУAЦИИ, A ТOВA ГO НЯМA, ИЗТOЧEНO/OКРAДEНO E! ПРOКУРAТУРAТA МЪЛЧИ И CE ПРAВИ НA НEРAЗБРAЛ, НEВИДЯЛ И Т.Н, A CE ЗAНИМAВA C КРEЩEНE ПO МEГДAНИТE. CТИГНA CE ДO УНИЗИТEЛНO ПOЛOЖEНИE - ТУРЦИЯ ДA ДOCТAВЯ 50 000 БР. МACКИ И ЗAЩИТНИ CРEДCТВA - ВCИЧКO 2 КAМИOНA, КOИТO CAМO ЗA МEДИЦ. ПEРCOНAЛ НЯМA ДA CТИГНE, A ТE ВEЧE И ГO РAЗДAДOХA НA МC, НC И НAП ЗA ДA НE CE ЗAТРИЯТ.

  Коментиран от #15

 • 9 Бат Бойко

  10 15 Отговор
  На медиците заплатата колко за погребение ще им стигне. ХА ХА ХА
 • 10 ИСТИНА

  25 6 Отговор

  До коментар #1 от "Червената кокошка":

  ЧЕРВЕНИТЕ КОКОШКИ СА В ГЕРБ, БОРИСОВ СИ ГИ ПРИБРА, ЗАЩОТО И ТОЙ Е ОТ ТЯХ

  Коментиран от #11

 • 11 Последния софиянец

  7 7 Отговор

  До коментар #10 от "ИСТИНА":

  Червени мисирки.
 • 12 Епидемиолог

  22 4 Отговор
  Като се има предвид здравната култура на основния електорат и битовата хигиена се очаква масово заразяване. Да се затворят границите и болниците. Да се обявява карантина в засегнатите селища и да се блокират. Траурните агенций да се подготвят за бум на търсене в сегмента.
 • 13 98877666

  16 1 Отговор
  В страницата на СЗО показват че случайте са 10

  Коментиран от #18

 • 14 Byg

  5 1 Отговор
  Така е , Англия , Испания там не могат да се справят , стотици болни , пълно бездействие , и ако не се вземат в ръце ептен ще се оакат. Не е срамно да ни помолят за помощ , софтуерна , демек ъкъл да дадем как се правят нещата , но от друга страна очаквам рекорден ръст по черноморието тази година ако продължим така успешно да се справяме с чумата.
 • 15 Путин

  5 13 Отговор

  До коментар #8 от "ИСТИНАТА":

  Ако те пипна ще те разчекна заради тези фалшиви новини-червена кхмер гадна.
 • 16 Дельо хайдутин

  20 0 Отговор
  От седем заразени двама лекари. Хич не искам да съм на мястото на лекарите.
 • 17 оди се пери, вирусе

  17 1 Отговор
  Досега не чух нищо за един основен разпространител-парите в обръщение. Не трябва ли да се легализира прането на пари?
 • 18 Vij

  4 0 Отговор

  До коментар #13 от "98877666":

  https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd
 • 19 гост

  25 1 Отговор

  До коментар #3 от "Разумно и спокойно":

  Да де, ама влизам в магазина пълен с хора и си слагам маска, смеят ми се, гледат ме втренчено, а в същото време някой до мен си отваря пакетче от вафли и яде, аз съм единствен с маска, нито магазинерки, нито ръкавици, нищо. Излизам навън и обикалят на групички, чоплят семки и си облизват пръстите, гушкат се, целуват се като се срещнат, въобще нулева превенция. Правителството е просто и слабо, вместо да седнат преди два месеца да увеличат производството на защитни маски и облекла, които изчезнаха от аптеките преди месец, те сега се сетиха, че били нужни. Познавам човек, който от януари изкава кашони с маски към Италия. И вероятно е един от многото.

  Коментиран от #23

 • 20 азбе а ти

  6 2 Отговор
  https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196 Сащ са изработили за всяка държава отделен вирус
 • 21 айдук Бойко

  11 2 Отговор
  Корано-вируса е по-опасен. Гъсти тумби се струпват край границата и като скакалци ще опоскат всичко по пътя си. А помощ от нийде на чакайте !
 • 22 Бодикаунт

  7 1 Отговор
  В математиката геометрична прогресия е редица от числа, в която първото число е различно от нула, а всяко друго число е получено от предишното чрез умножение с константа, различна от нула. Тази константа се нарича частно.
 • 23 Русенец

  10 1 Отговор

  До коментар #19 от "гост":

  Не си сам. И аз съм така. Нека се смеят. А правителството чакаше сгоден момент да си уреди далаверата с вносни маски от Турзия. Както добре знаем нашите са по вноса, не обичат да произвеждат.
 • 24 Цветан Пеевски

  13 0 Отговор
  Време е Президента да въведе военно положение . Другото е игра на думи .
 • 25 Абориген БГ

  11 3 Отговор
  Каква маска, не помага, помагат определен вид маски, няма ги в БГ, изхвърлят се след определени ползвания и се съхраняват при определена температура, ако е това за което си мисля. Смъртния случай при жената в Пирогов е от двустранна бронхопневмония, минимум една седмица е кашляла като заклет пушач и не е взела мерки. Невремето писах за биолабораториите и разследването на Диляна Гайтанджиева, както и главния лекар на Русия - да биооръжие на етническа основа, грузински премиер алармира, нали не вярваш, че БГ едни американски фондации ходеха безлатно по селата да лекуват зъбите на пенсионерите. Като прибавим и откъде тръгна заразата биолаборатория Ухан - население единадесет милиона и нищо чудно Агента да е бил изнесен срещу сериозно заплащане от чужди агенции. Там е станала белята, тръгнала била от прилепи - дрън, дрън. Това чудо мутира - което значи, че ще е резистентно на антибиотици, няма установен начин на предаване и инкубационен период. Взимайте имуностимулатори и се молете "агентът" от Ухан да не е стигнал до БГ, четете каква трагедия е в Италия. И си спомнете за един монумент камък, на няколко езика е гравирано "населението на земята - трябва да е половин милиард САЩ Обичайте хората до себе си и бъдете щастливи! Имаме читави лекари и мед. сестри, нищо че в Израел болните се обслужват от роботчета, няма физически контакт между мед. персонал и пациенти. Но българите имат дух, сплотеност, състрадание.
 • 26 знайко

  8 0 Отговор
  Най-лошото е ,че няма средства за дезинфекция.Българските производители са изнесли всичко и нямат суровина за производство.
 • 27 яшуа

  9 1 Отговор

  До коментар #6 от "За съжаление":

  а къде оставяте жената която издъхна пред спешното въвВраца ,а другите две жертви от Димитровград ...... това е пълна дезинформация здравите са под карантина ,а наистина болните измират на път за болницата!ВСИЧКО СА ЛЪЖИ И ДЕЗИНФОРМИРАНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ... В БЪЛГАРИЯ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е САМО СТАТИСТИКА ! ТОВА Е БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ !
 • 28 Курникова

  3 0 Отговор
  Да се забрани на Боко Тиквата да пътува в чужбина!! Ха ха ха ха!!
 • 29 Бойко Борисов

  2 6 Отговор
  За коронавируса са виновни Орешарски, Нинова и Румен Радев!!
 • 30 Али Баба

  0 3 Отговор
  Ха ха ха ха!! Браво на Бойко!!1
 • 31 Другия с коня

  5 2 Отговор
  Си ен ен официално оповести,че лекарството срещу Вируса е Българска Ракия.Що ревете.Сипете си по една Голяма,нарежете блажно мезе,за да разсъждавате Трезво и НАЗДРАВЕ от кръчмата в нашто село на всички с по една антикоронавируслийка....... черпим
 • 32 ДедоДъррррр

  2 2 Отговор
  Топ новина разпространи БТА - Боко бил хванал от рождение нелечим "Кретна Вирус" - прихванат от свинска тиква вид Коравец! (evilgrin) 
 • 33 Безкъсметен Софиянец

  14 0 Отговор
  Aз cъм нa 21, нo имaм мнoгo ceрдeчни прoблeми и хрoничнo зaбoлявaнe. Трудно дишам от години, а дядо ми е на 65 и всеки ден прави по 5 набирания на лоста и съм убеден, че дядо ми ще мине много по леко през Корона вирусът от мен. Зa тoвa нe миcля, чe ca oт знaчeниe гoдинитe нa чoвeкa, a здрaвocлoвнoтo му cъcтoяниe и cъc cигурнocт нe иcкaм дa ce зaрaзявaм.

  Коментиран от #36

 • 34 Нежен либерал

  6 1 Отговор
  Пак "лошите" руснаци и кубинците ще спасяват света. В Африка "западняците избягаха" - останаха кубинските лекари и руските медикаменти да лекуват местните, получиха признания и награди от ООН и СЗО. както и че кубинските лекари лекуваха САЩ пожарникарите БЕЗПЛАТНО след 9/11, защото били доброволци и затраховката им била в друг щат. Ех деца, деца.... Откъде да знаят наште "нежни прозападни либерали#, възхваляващи англосаксонският цинизъм?
 • 35 Аз незнам защо е това

  5 0 Отговор
  От алчност ще се затрием.На света няма други индивиди които се самоунищожават. Какво е това безхаберие.Наистина ще се случи като по филмите и скоро всеки ще хваща гората за спасение.
 • 36 Абориген БГ

  9 0 Отговор

  До коментар #33 от "Безкъсметен Софиянец":

  Божа работа, горе главата - важното е да реагирате навреме, при най-малкото съмнение в промяната на състоянието ви. Няма да се предавате, хора живеят десетилетия след подобни интервенции и надживяват здравеняците като нас. Най-добрият ни лирик Дамянов е имал здравословни проблеми, Стивън Хокинг - гений. Горе главата! Всички сме раними, няма късметлии!
 • 37 Германска нова медицина

  1 0 Отговор
  Споделям това за да се образовате и да разберете,че всичко е една огромна манипулация и лъжа за пари. https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/video/mania-za-virusi
 • 38 барчо

  4 1 Отговор
  Докторите са станали абсолютни хиени. Тази заслужава коронавируса да я убие, включително и родата и!!! Ходила е на екскурзия в Англия и Испания за сметка на някоя фармацевтична фирма. Това е новия начин да купиш доктор, който да изписва твоето лекарство, а не това, което е необходимо. Тази маймуна не е ходила на нито една лекция там. Би трябвало да знае перфектно и английски и испански, което е малко вероятно. Ако се заинтересува човек, ще разбере, че е ходила на подобни конгпеси и във Франция, и в Мароко и на някои други местенца през годините.

  Коментиран от #39


 • 39 барчо

  4 1 Отговор

  До коментар #38 от "барчо":

  Като допълнение, тази е безотговорна лакомия, която няма нищо общо с достойната лекарска професия. Въпреки че е знаела риска от подобно пътуване тя е отишла там на аванта. Дето има една дума "Шамар да е, аванта да е"! Крайно време е отговорните по върха хора да вземат мерки срещу докторската лакомия и да и напомнят, че не са бизнесмени, а доктори.
 • 40 барчо

  4 0 Отговор
  В България ще е закона за естествения подбор. Май цялото ни население ще мине тази вирусна инфекция и който оцелее. Днес бях точно във ВМА и контрола е меко казано елементарен. Въпроса ми е защо са я закарали точно във ВМА, а не в предварително подготвената за тази цел сграда в Пирогов????? Май пенсионерите в БГ ще намалеят с много .... Демек няма да плащат пенсии и ще се реализира икономия. Ще има премийки някъде.
 • 41 бай добри

  1 0 Отговор
  ГРАЖАДИ ,МАСКИ НЯМА ТИКВАТА НЕ РАЗДАДЕ ЛИ НА НАРОДА МАСКИ А НЕ ДА ШИИ НА ДОКТОРИ И НА МИЛИЦИЯ ДЪРЖАВАТА ТОЕСТ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ОТЛИТНЕМ ..
 • 42 ПАРТИЗАНИН

  2 0 Отговор
  И ПО КУМОНИСТИЧЕСКО СЕ ВОДЕШЕ СТУДЕНА ВОЙНА ,НО СЕГА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА СИ Е НАПРАВО БИО ВОЙНА..
 • 43 50 милиона вирус

  1 1 Отговор
  Айде стига сте пълнили на хората главите с глупости! Чухте за 50 милиона и внезапно на следващият ден потвърдихте 4 случея на корона вирус. Направо как не ви е срам да всявате такава паника в хората. Жената починала уж от корона вирус в действителност от години е имала сериозни сърдечни проблеми и почива от усложнения от грип група б който в момента върлува у нас.Алчни долнопробни продажници само и само да вземете скапаните 50 милиона какво ли не правите! А като гледам колко хора се връзват съвсем жал ми става. Всяка година умират хора от усложнения от грип. Всеки вирус е опасен ако имунитета ти е слаб. Стига с тая паника това не ви е испанският грип или бубонната чума! Това е една тъпа пневмония ако се вземат мерки на време не е смъртоносна я се стегнете! Тия са способни да поставят цялата държава под карантина за 50 милиона само и само да ги вземат! Стига сте им вярвали на глупостите всеки един е искарал пневмония! И дъщеря ми беше в много тежко състояние от усложнения от грип беше в интензивното на кислород и нямаше корона вирус тогава! Събудите се!
 • 44 незнайко

  0 0 Отговор
  СТРУВА МИ СЕ МАЛКО ИЗКУСТВЕНО ТОВА СЪС ЗАРАЗА ОТ КОНГРЕСИТЕ !!! НАЛИ ВСИЧКИ ТАМ ТРЯБВА ДА СА СЕ ЗАРАЗИЛИ НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ??? НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ ОБЯСНЕНИЯТА !!!
 • 45 vasik atanasova

  0 0 Отговор

  До коментар #2 от "Гост":

  индия също много се забавихме ние
 • 46 ганчо зубидренката

  0 0 Отговор
  Рядко гледам телевизия,но днес чух,че жената изолирана в инфекциозната в Пловдив е получила пристъп на паника и е избягала от болницата...WTF??? Ако тя бе в Китай,войника/полицая,който я пази би я разстрелял веднага...След 30 минути би била изгорена...За съжаление,живеем в EU...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.