15 Март, 2020 16:33 12 227 120

Правителството с извънредни мерки срещу кризата с COVID-19

  • правителство-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • covid-19

Горанов предложи като краткосрочна мярка тези, които са засегнати от ограниченото потребление и имат намерение да съкращават служители, да кандидатстват в Агенцията по заетостта

Правителството с извънредни мерки срещу кризата с COVID-19 - 1

Премиерът още на обяд анонсира мерки по отношения на медицинския персонал. По сектори имаме нови разработени в последните часове мерки, които ще гарантират социално дистанциране. Това каза Томислав Дончев по време на брифинг свързан с извънредната ситуация в страната, заради коронавируса.

"Маски, облекла и друго обурудване - нуждите от тях нарастват неимоверно. Ръководител на тази част ще бъде Радослав Николов. Ще се обезпечи по-най-бърз начин оборудването и разпределението им, не говорим само за медицински персонал, но и социални служби, полиция, гранична полиция и всички необходими", допълни вицепремиерът.

"От днес оглавявам Логистично-организационния център на кризисния щаб. Утре в 8:00 ще разпределим първите задачи и ще опитаме да синтезираме дейността, как да постъпват заявките и как да бъдат разпределяни те", обяви Николов.

"В рамките на следващите 3 дни ще бъдат на разположение на общините нови 20 милиона. Към момента патронажната грижа обхваща 43 хиляди потребители и ще я разширим. Допълнително и към момента, социалните работници разнасят храна и дезинфектанти на самотно живеещи", съобщи Деница Сачева и обяви нова законодателна промяна за преизчисляване на пенсиите.

Тя помоли всички хора да не ходят в офисите на НОИ.

Томислав Дончев посочи, че се създава организация за закупуване на всички необходими материали и облекла.

"Чуват се много гласове от представители на бизнеса за смекчаване на влиянието на кризата. Още в утрешния ден ще има няколко бързи мерки в контекста на едномесечния срок на извънредно положение", каза Горанов.

"С БНБ ще предложим мерки за осигуряване на ликвидна подкрепа за бизнесите, които ще пострадат от мерките на правителството. Готови сме с ресурс от държавата. Утре ще предложим съответните мерки", допълни министърът на финансите.

"Добрата новина е, че имаме резерви, но бързо могат да бъдат изчерпани. С колеги коментирахме всички проекти, които са по-дългосрочни и биха могли да изчакат, да бъдат забавени. Може да се преразгледа краткосрочно възможността за пренасяне на трансфери към политически партии", допълни той.

Горанов предложи като краткосрочна мярка тези, които са засегнати от ограниченото потребление и имат намерение да съкращават служители, да кандидатстват в Агенцията по заетостта. Вместо да се освобождават хората, държавата да ги поеме за първия месец като ще им бъдат предоставени 60% от възнаграждението.

"Мерки ще се обсъждат ежедневно и всеки реагира според възможностите и чергата си. Смятам, че предложените мерки за социална изолация ще дадат резултат. Не трябва с лека ръка всички резерви да бъдат изхарчени за месец-два. Като две краткосрочни мерки ще предложим удължаване за срока на представяне на годишни финансови отчети. Срокът ще бъде удължен до 30-ти юни", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    43 59 Отговор
    Направете Динко президен и премиер поне ще изгори българските курви на кладата.

    Коментиран от #77, #80, #83

  • 2 Червената кокошка

    14 62 Отговор
    Аз съм червената кокошка.
  • 3 Уди Кълвача

    90 11 Отговор
    Просто не е възможно такава силна икономика като бг да изпадне в колапс😁

    Коментиран от #87

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Любо Огнянов политическата мърда

    41 12 Отговор
    Аз Любо Огнянов съм политическа проститутка и к**** на ГЕРБ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 135

    80 12 Отговор
    Много ми хареса изказването на Горанов че имало хора с перверзно мислене то надали има някой с по перверзно мислене от тоя боклук

    Коментиран от #35

  • 8 Гржданска защита

    68 8 Отговор
    Спешно се шият блекла и маски от миналия Вторник, а 2,5 месеца спаха!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Браво!

    40 73 Отговор
    Управляващите не ми бяха любимци,обаче браво за всички мерки,които предприемат!Всичко зависи от гражданите..Жалко,че матряла е лош...

    Коментиран от #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Запознат

    62 5 Отговор
    Тото пунктовете на Държавния Спортен Тотализатор защо работят?

    Коментиран от #32, #116

  • 13 Управляващите са страхливи нещастници!

    28 30 Отговор
    Апелират хората да си стоят в къщи, а карат магазините, и тези за нехранителни стоки да работят!?! И това, само за да не дължат компонсации!!! Безсрамници! Кой ще пазарува друго, освен храна и лекарства в таьи криза??? А персоналът дали ще иска да работи?

    Коментиран от #22, #48, #88

  • 14 Някой си

    39 19 Отговор
    Не става с комисии, щабове и центрове....трябва си и акъл....
    Ще насадят още калинки на държавна хранилка, а резултата ще е като всичко до сега.
    Всички изведнъж станаха специалисти по медицина и криза при пандемии, даже и такива, които пишат вирОс, а не вирУс...даже и Каролев и той.....чакаме да видим какви ще ги плещи и Пекинка Каравиетнамчева...и тя блести с акъл та дрънка, еля в правописа и географията е най-най .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Госあ

    22 16 Отговор
    Тия бате немат маски за държавните служители, а к'во остава за всички граждани. Месец след епидемията в Китай, немаха китове за детекция, а после устатите лекарчета се учеха дълго време как се пуска pcr със стандартизиран кит. Са въпроса ми е, с какви препарати за лечение разполагат ?
  • 17 pepy

    44 6 Отговор
    "Аз съм червената кокошка. "

    На кого ли му дреме... дори да си червена баба...
  • 18 Последния софиянец

    43 26 Отговор
    Престъпници!!!Скоро гладните тълпи ще окачат политиците по уличните лампи.

    Коментиран от #41, #90

  • 19 Хубавелката

    32 15 Отговор
    При толкова много реклами на лекарства по телевизията да измрем от вирус - смешно е
  • 20 Bingo

    31 8 Отговор
    След 3 седмици се задействаха, следващия път първо пригответе мерки след това обявявайте извънредни положения. Тази пресконференция трябваше да е миналата седмица преди да всеете масова психоза и хаос в държавата.
  • 21 илия

    29 17 Отговор
    Въртят сучат само и само нищо да не дадат на народа и бизнеса а пък ще си получат заплатите в хиляди
  • 22 Оня

    21 10 Отговор

    До коментар #13 от "Управляващите са страхливи нещастници!":

    Верно ли си такъв о.Ли.Гофрен или просто ти плащат да се правиш !
  • 23 без паника

    0 0 Отговор
    Ето рецепта за кризисно време: https://twitter.com/i/status/1238538653594419201

    Коментиран от #30

  • 24 Стойко

    25 10 Отговор
    Да се увеличат незабавно заплатите на медицинския персонал! За да имат стимул да се грижат за здравето на населението! Когато преди 20-на дни Борисов бе на посещение в едно Пловдивско у-ще и пита наобиколилите го даскали - " Усещате ли вече огромното увеличение на заплатите си" и онези танцуват и отговарят - "Дааааа". Директора пред Борисов казва- "Средната нетна заплата в нашето у-ще е над 1800 лв.". Не може един даскал който работи само през деня и по 6 часа в 5-дневна работна седмица да получава по 1800-2000 лв.а една медицинска сестра с нощните смени по 700 лв.а един лекар по 1100 лв. Не може един даскал който има 3 месеца платена отпуска през лятото и по 2 седмици през коледната и пролетна ваканции да получава 3 бонуса по 1000 лв.в годината - за 24 май, 15 септември и за Коледа , сега през обявеното извънредно положение отпуската да му се плаща на 100% а работещите в частния сектор да са в неплатени и да се чудят как да си платят разходите на края на месеца. Борисов намали заплатите на търтеите даскаля и ги насочи към здравеопазването и обезщети трудовите хора които произвеждат ....Иначе ти ще носиш отговорност за последиците ..

    Коментиран от #55, #62, #70, #71

  • 25 Дельо хайдутин

    22 14 Отговор

    До коментар #10 от "Браво!":

    Какви мерки бе? Вместо помощи, дават парите на народа на банката на Пеевски. Пеевски да ги раздава на когото иска, а после да обере целия бизнес.
  • 26 Гост

    33 9 Отговор
    Ясно,ПАРИ НЕМА.....оправяйте се.........ТИКВА кьде е ,,излишька,,.........нали бяха милиарди и бяхме пьрвенците на Европа........Защо 15г като крадеше не каза да влезем в положението на дьржавата...........А,сега ще се ,,счупи,, дьржавата....НАГЛЕЦ.
  • 27 к1 profesional

    27 8 Отговор
    Потрес! Борисов и ГЕРБ чрез държавният резерв разпродал преди месец на безценица животоспасяваща апаратура
    15.03.2020 Владимир Алексеев България
    Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
    Facebook90
    Twitter
    Email
    WhatsApp
    Сподели
    Безобразие! Броени дни преди у нас да бъде регистриран първият заразен с COVID-19 и преди да бъде обявена извънредна ситуация, заради разрастващата се смъртоносна пандемия, от държавния резерв, през стоковата борса, са продани жизнено важните апарати, нужни в момента за спасяването на човешки животи.

    Най-скандалното е, че държавата ги е продала на безценица, а в момента се обсъжда от къде и как да се купят.
  • 28 Фен на България

    18 7 Отговор
    До платените тролове за жълти стотинки:Ненавиждам политиците,без значение от коя партия са или народност.Но;Това което става в световен мащаб ще остане в историята и на България.Нащите наследници ще го изучават и "разкодират".За да не допускат нашите грешки!.Тук и сега е момента да се обединят всички леви ,десни ,цигани и т.н.Да се спаси нацията от тотална разруха.Не трябва да се посволява на никой да се еба....а със страната Ни ,пропита с кръв и мъка от години.Няма Бойко,няма Радев и така нататък,стегнете са и не мислете за нищо друго освен за Вас,роднини,приятели и за страната Си.

    Коментиран от #33, #40

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 21 Отговор
    БЪЛГАРИ бъдете сплотени задружни човечни добри хора

    Коментиран от #52

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гарабет

    13 10 Отговор
    Чухте ли бе, ходете на борсата има работа бол за 400-500 лв!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Фен на България

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Фен на България":

    Моля да ме извините за правописа,но пиша от много скапан телефон!!!
  • 34 Активист на БКП

    20 6 Отговор
    Нищо конкретно !!! Просто симулират дейност !Питат го Горанов колко средства са дали за превенция,той вика няколко десетки! Абе ти улав ли си ,бе ? Казваш 54 567 000 Точно и ясно!

    Коментиран от #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 16 Отговор

    До коментар #4 от "отзад без любов":

    престани бе простак без срамник нямаш ум за една стотинка
  • 37 666®

    35 6 Отговор
    Масово фирмите пускат всички в неплатена. Това е началото на края. Да кажеш, че имаш запаси, ама ще свършат бързо е връх на простотията. Държава няма. До 2 седмици тези хора остават без препитание. След 2 месеца по-голямата част ще са без жилища. Държава няма хора, ще кълцаме и ще ядем депутати, Ще нагарчат малко, ама пак ще е нещо.
  • 38 Това ли са ви мерките

    22 3 Отговор
    Държавна агенция „Държавен резерв и военновремени запаси“ разпродава апаратура, лекарства и консумативи на няколко пъти в средата на февруари. На 14 и 18.02.2020 г. на страницата на Държавния резерв са публикувани обяви за продажба на медицински стоки.Единият от списъците е фрапиращо скандален. В него в 1105 позиции се откриват много медицинска апаратура и консумативи, от които на фона на пандемията никой трезвомислещ човек не би допуснал да се лиши.Изумително е, че в дните, когато се публикуват списъците вече е известна в световен мащаб пандемията. В тази обстановка нашата Държавна агенция „Държавен резерв и военновремени запаси“ обяви за продажба медицинска апаратура и консумативи, част от които жизнено важни в обстановката на световна пандемия, а това до момента не е направило впечатление на никого.
    Публикувано във Фрогнюз.

    Коментиран от #61

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Последния софиянец

    18 6 Отговор

    До коментар #28 от "Фен на България":

    Прав си. Да се обедини и изтрепем тези гниди дето се подиграват с народа.

    Коментиран от #42

  • 41 Скункс

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "Последния софиянец":

    И най напред ще започнат от теб,смотаняко евтинджийко.

    Коментиран от #50

  • 42 Скункс

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Последния софиянец":

    На майка ти пу,,,,та
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 99 МИЛИОНА

    25 2 Отговор
    ГОРАНОВ Е СЛУЖИТЕЛНА НАРОДА ЗАТОВА ИСКАМЕ ОТЧЕТ ЗА КАКВО Е ИЗХАРЧИЛ 99МИЛИОНА ЛЕВА ДО СЕГА
  • 45 БУДА

    15 2 Отговор
    СПОКОЙНО, НАРОДЕ! СТАБИЛНИ СМЕ! АКО ТРЕБЕ ЩЕ ДРЪПНА ЕДИН БЪРЗ КРЕДИТ ОТ 20МЛРД ЕВРО , НО ПА ЩЕ ОПРАВЯ НЕЩАТА
  • 46 ГЕРБ завинаги

    13 9 Отговор

    До коментар #34 от "Активист на БКП":

    Вижда се края на гнилата ви и крадлива партия,бок..ко червен
  • 47 въпросче

    12 4 Отговор
    И Агенцията по заетостта какво може да направи,след като работните места липсват? Горанчови съждения.

    Коментиран от #59

  • 48 kkk

    20 5 Отговор

    До коментар #13 от "Управляващите са страхливи нещастници!":

    Цървул гърбав, ти имаш ли идея колко неща са реално "от първа необходимост" за да има що-годе нормален живот в една държава? Много прост жокер:
    Всеки ден се повреждат десетки линейки, полицейски и общински коли, бусове и т.н.-> ако не работят сервизите кой ще ги ремонтира за да са утре пак на пътя? Ако не работят складовете за части монтьора как да оправи колите? Ти схващаш ли, че една гума да спукаш ти трябва сервиз минимум за да я балансираш?
    Още по-прост жокер:
    Всички си стоят вкъщи- кой ще зареди магазините със стока? Кой ще достави стоката от производителя до борсата? Кой изобщо ЩЕ ПРОИЗВЕДЕ стоките ако всички си стоят вкъщи?

    Сега схващаш ли колко много неща са навързани по веригата и, че за спиране на работата на 70% от фирмите и дума не може да става? Могат да затворят само безполезни неща като фризьорски салони, магазини за дрехи и други подобни, но икономиката не може да спре щото някакъв малоумен лайнар като теб така иска

    Коментиран от #105

  • 49 Зайко Байко многознайко

    9 3 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !
  • 50 Последния софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Скункс":

    Не от техните тролове ще почнат.
  • 51 цербер

    12 1 Отговор
    "Маски, облекла и друго обурудване" Оборудване,бре неграмотници!
  • 52 Ей болен мозък

    16 4 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти циганин ли си , китаец, или извънземен, Та призоваваш БЪЛГАРИТЕ да са сплотени?
  • 53 самурай

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "отзад без любов":

    а кога ще шибаш руския трол боикоборисов,хаиде да доиде цензурата от ибаната факти.бг
  • 54 vasik atanasova

    8 0 Отговор
    цитиридис нали си правеше майтап
    с коронавируса
    тъп грък
  • 55 Западните Балкани

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Стойко":

    Има една особеност. Здравеопазването, както и образованието са инертни системи. Те имат нужда от време за да се вдигне качеството. Т.к. Борисов и приятели недолюбват тези групи, ги държат на мизерно заплащане (има и други). Сега голяма част от качествените хора са напуснали, т.к. са търсени и са се изнесли в чужбина. Т.е. сега увеличението няма да върне тези хора и пак няма да има достатъчно персонал. Но това е управлението на Борисов - калинки, много поръчки за приятелите и мизерия за повечето хора. Това ще ни накаже още повече.
  • 56 цербер

    4 0 Отговор
    и всички необходими", допълни вицепремиерът. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ какво? Не е ли ВСИЧКО НЕОБХОДИМО?
  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 17 Отговор

    До коментар #35 от "АБЕЕЕЕ":

    НЯМАШ УМ ЗА ЕДНА СТОТИНКА
  • 58 До 29 козлодуи

    14 2 Отговор
    Курво мръсна, нечисто плътна, пуснаха ли те бе шизофренно гадна?
  • 59 ХАЗАЙН

    12 0 Отговор

    До коментар #47 от "въпросче":

    МОЖЕ ДА ИМА НЕЩО ОБЩО С ХАЗЯИНА НА ГОРАНОВ А ИМЕННО БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ,БЕЗПЛАТЕН АПАРТАМЕНТ ПО ДОБРО ОТ ЦВ.ЦВ.
  • 60 az#Оставка!

    12 12 Отговор
    ОС-ТАВ-КА!!! ГЕРБави, не се справяте, време е да си ходите!
  • 61 оня с коня

    3 11 Отговор

    До коментар #38 от "Това ли са ви мерките":

    НЕ ЧЕТИ "ФРОГ НЮЗ"/в превод "Жабешки новини"/- това е Медия чиято Цел е НЕ да те информира за Реалното състояние на Нещата,а за да залива Правителството с Фекалии с цел НЕГЛИЖИРАНЕТО МУ и поемане на Властта от "ДРУГИ ХОРА С ДРУГА ПОЛИТ. ОРИЕНТАЦИЯ".Пък колкото до "Възмущението" ти от обявените за радпродажба Мед.Стоки на "Държ. резерв/ако изобщо има такова/ - ТИ Виждал ли си ги тия стоки,пипал ли си ги с ръка,гледал ли си им Срока на годност,ИМАШ ЛИ ХАБЕР за какво служат и в Какво състояние са?И само за Инфо:С Просташки изцепки и нагли Лъжи ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СЕ СВАЛЯ!

    Коментиран от #72

  • 62 8346

    9 5 Отговор

    До коментар #24 от "Стойко":

    учителят възпитава децата ни! недей да му завиждаш! директора на болница краде от колегите си и от пациентите! Искай затвор за директора на Св. Анна за директора на Пирогов ,за директора на пазарджишката болница , а за Докторите искай увеличение!
  • 63 браво

    11 3 Отговор
    затваряне на кръчми и дискотеки
  • 64 цербер

    9 1 Отговор
    Утре в 8:00 ЧАСА. ще бъдат на разположение на общините нови 20 милиона. 20 МИЛИОНА КАКВО? ЧОВЕКА,ДОЛАРА, ЕВРО,ЛЕВА,СТИКОВЕ ЗА ГОЛФ,МАРАТОНКИ ИЛИ ДРУГИ? Може да се преразгледа краткосрочно възможността за пренасяне на трансфери към политически партии", допълни той. ИНАЧЕ КАЗАНО,ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ ДА ИЗНАСЯТ ПАРИТЕ НА НАРОДА В ЧУЖБИНА.
  • 65 сггсгс

    11 5 Отговор
    Незабавна екзекуция за всички простовати селяни които се върнаха от Италия и Испания ,те не спазват карантина и сеят заразата ! Да ги линчуваме и изгорим на кладата ,да ги терминираме веднага !

    Коментиран от #89

  • 66 Васил

    11 2 Отговор
    Горанов не можа да хванеш Божков и Цветан Василев дето са ви лъгали с години а сега ще ми имитираш дейност айде няма нужда.
  • 67 цоцомби

    8 4 Отговор
    всеки реагира според възможностите и чергата си. Да му мислят бабетата и дядките!
  • 68 До 47

    10 5 Отговор
    ТЪПАНАРИНО социалистически, които се е регистрирал в агенцията по заетостта, че е.без работа получава финансова подкрепа от държавата. ЧЕТИ, чети ако не можеш питай.
  • 69 Мина Анева

    7 4 Отговор
    " Деница Сачева обяви нова законодателна промяна за преизчисляване на пенсиите. " И каква е тази промяна? Защо не обясните къде е като пи-ди-еф файл,за може да я прочетем?
  • 70 Баш Ганю

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "Стойко":

    Ситуацията не е приятна за никой, но управляващите искат казват, че всичко зависи от нас, а в София вече от седмица няма маски, няма спирт. Относно по високите заплати в медицинския сектор е оправдано, а относно средна учителска заплата 1800лв просто ще се изсмея 800лв може.

    Коментиран от #97

  • 71 Вземи се усокой

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Стойко":

    Скоро виждал ли си даскалска заплата - 800лева е, не 1800, почива се 1 месец през лятото, не 3, бонусите са по 50лв, а работното време е 8 часа за проверка и оценка на контролни и попълване на документация.
  • 72 Това ли са ви мерките

    10 2 Отговор

    До коментар #61 от "оня с коня":

    Щом има посочени документи значи всеки може да ги прочете и най-вече прокуратурата- гешефтура да се заинтересува. Баш точно на мен не ми говори за срокове на годност защото ми е професия и знам колко време след официално обявения срок на годност нещата все пак могат да се използват, особено ако имаш вече обявена ПАНДЕМИЯ. И ако са били тотално негодни и с изтекъл срок кой се намери да ги купи. Или си бяха добри, а някой ги купи и препродаде на Китай или друга страна. Вие герберите прекалихте със зулумите и наглостта си и ще висите по дърветата. Малко още остава и на народа съвсем ще му хвръкне чивията. Тогава ще видите какво е гневна тълпа.

    Коментиран от #101

  • 73 Борислав Попов

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "отзад без любов":

    Шибаш ти и все шибани ходите ! Господарите ти от САЩ ви шибат и вас, соросоидите, да не мислиш, че амерският коронавирус ще ви пропусне ? Нещастници...
  • 74 Лекар БГ

    11 2 Отговор
    Вземете незабавни мерки за личните лекари-те са първата линия!
    Ако ги няма,тъпата система направо блокира.
    2 грипни вълни,една след друга.Умора,прегаряне.Освен това,статистиката за възрастта им е тъжна-над 56+ са повечето.
    Имаме голям проблем.Не знам защо,през февруари е разпродаван Държавен резерв в медицинската му част.
    Все пак,да не хейтим,да се опитаме да се пазим,да си помагаме.
  • 75 Стайков

    14 0 Отговор
    дупката не е в населението, а по границите. Варненския случай е типичен. Пускат ги без поверки или карантина. Карантината да е задължителна за всеки новодошъл от чужбина. Заради Варненския тарикат, сума ти хора по железниците и други, с които е контактувал, ще бъдат поставени под карантина. Идиотизъм без мярка. Границата - решето, населението под Карантина.
  • 76 Колко тъп

    6 0 Отговор
    трябва да си, за да си кръстиш детето гл. комисар?! Тоя милиционер от снимката нищо съществено не каза, но пък ме втрещи с представянето си:"Казвам се гл. комисар някой си...". И от такъв малоумник ще очаквате да води някаква структура, която реално да върши работа.
  • 77 DRISNIATA metev turski pederaz

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Процесор Вучков":

    ZNACHI NA MAIKIA TI TOZI PUT NIAMA DA I SE RAZMINE!

    Коментиран от #79, #81, #82

  • 78 мани мани

    4 6 Отговор
    Затваряйте летищата ва! Само товарни самолети и тирове с доставки да преминават! Влакове само товарни! Инак гибел!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Процесор Вучков

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "DRISNIATA metev turski pederaz":

    Значи ще те плющя анално и ще ти се изцвъкам в ушния и аналния канал.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Еееееех

    7 3 Отговор
    Прочетете фрогнюз. И хейтъри и опозиция и управляващи. И най вече гешевите. Прочетете как в условия на пандемия великите гепи специалисти са разпродали от държавния резерв нова апаратура за обдишване. Това което е супер дефицит в цял свят и на какви цени се е разпрадало.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Отвратен

    5 4 Отговор
    Опростете на хората този месец вноските по кредитите, не мислете само за бизнеса, който в БГ е мутренски. Хората едвам оцеляват и свързват двата края и накрая ще ви обесят чумави гербери

    Коментиран от #99

  • 87 Играч

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Уди Кълвача":

    В петък обявиха мерките и в неделя сме в колапс
  • 88 Турчина

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Управляващите са страхливи нещастници!":

    В грешка си.Пред "Практикер" имаше опашка от чакащи.
  • 89 Борко

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "сггсгс":

    А тия селяндури, които не си седят на дупето вкъщи...и тях ли да ги горим...Питам за един крематориум тук наблизо....?!
  • 90 Някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Последния софиянец":

    Много вероятно е да си прав в прердположението си.
  • 91 Отчитаме дейност

    2 2 Отговор
    60 процента от минималния осигурителен доход на 4 часа, голяма помощ. И то при доказани загуби, как се доказват загуби като всички микро фирми и самонаети лица, дори и да издават фактури, приемат поръчки устно без предварителен договор. Как ще зокажеш, че си имал поръчка за 1000лв и са ти се обадили в петък да я откажат.
  • 92 Ганьос

    7 0 Отговор
    Тоя Горанов , ГОЛЯМ глупак ,само тъпи предложения дава .Каква агенция , кви 60%.Ей много тъп е тоя крадец.Има ли резерв тая хазна или всичко го е ушмулил Думусчиев и дебелаците
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Centurion

    6 5 Отговор
    Правителството, "щаба" и този бръснат галош трябва да бъдат съдени и осъдени за разпалване на паника и разстройване на общественият и икономически живот в страната!!!

    Коментиран от #96

  • 95 мани мани

    3 3 Отговор
    eврoгeйcкият зaкoн зa cвoбoднoтo движeниe нa хoрa, a?
    нaщe тикви ceгa кaтo ce пoзoвaвaт вce oщe нa нeгo, тa нe зaтвaрят грaницитe... щeли дoри дa oкaзвaт пoмoщ нa нaшeнци в чужбинa, зa дa мoжeли дa ce върнaт бeзпрeпятcтвeнo, зa дa ни зaрaзят! инaк мeрки взeмaт... щaбoвe-мaбoвe мхм кaрaнтини-мaрaнтини, aмa щe cи изхрaчвaтe кaрaнтиитe, кoгaт' лeпнeтe вируca!
  • 96 5626

    3 6 Отговор

    До коментар #94 от "Centurion":

    Как само на страната- то на целия свят. Разбиха икономиката на Китай, на Италия, а за най-голямата ,която е в България какво да кажем -плачи ми се за нея!!!
  • 97 6372

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "Баш Ганю":

    Типични Ганьовски разсъждения. Маски нямало от седмица, а в останалата част от България Ганьо от много повече. И вместо Ганьо да иска за всички добро заплащани- пак, защо този взема повече от онзи, онзи да му я намалят, защото аз заслужавам повече. Eто за това ,когато едни искат повече само за себе си за сметка на другите ще има и протести и контрапротести.
  • 98 Челмето

    3 0 Отговор
    Горанов е мръсник и служител на мафията
  • 99 3958

    6 1 Отговор

    До коментар #86 от "Отвратен":

    Кредитите държавата ли ви ги е отпуснала за да ви ги опрости ?Той и Пеевски изплаща кредити .Парите на държавата са от данъци и такси като ви изплати по една вноска после всички ще трябва да теглим за да си плащаме данъците. Поне искайте да ви си помогне с отлагане на срока .Аз нe искам после да тегля заем да си платя данъците заради всички с кредити.
  • 100 ще отупат брашняния човал отново

    2 11 Отговор
    Нищо конкретно не се разбира за народа.Явно пак ще е някаква схема за крадене по законен път на определени хора.
  • 101 оня с коня

    0 7 Отговор

    До коментар #72 от "Това ли са ви мерките":

    Ха хааа!Ах ти Хитрецо И СЪМИШЛИНИЦИТЕ ТИ,дето САМО ДЕБНЕТЕ да се изкуши Правителството в името на спестяване на така нужните Пари за БГ в Момента да вкара въпросните Здравни материали С ИЗТЕКЪЛ СРОК/макар и да "стават" според тебе/ и ...да Скочите Като Сандокан с 2-та ножа с ВИКОВЕ!А какви викове ли?...Ами такива като "Лъжат ни ЧЕ НИ ЛЕКУВАТ,а всъщност искат ДА НИ УМОРЯТ с Бракувани Здравни Материали !...И естествено и ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО "Долу"!Ма няма стане ваща работа бе Тарикатче ,НЯМААА...:)
  • 102 Кино Нова

    0 2 Отговор
    Може ли правителството вместо клипове по телевизиите, да платят да се купят по-нови или по-стари филми и да ги дадат да се излъчват безплатно, т.к. ни омръзна да гледаме едни и същи неща с години. Може да се пуснат и български филми и сериали от 50/60/70 години. На всеки километър. Може и чужди стари: Форсайтови, Изаура, Блейк. Стига със сегашните бози.
  • 103 Гешев

    2 0 Отговор
    https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-darjavniiat-rezerv-razprodal-predi-mesets-beztsenitsa-jivotospasiavashta-dnes-aparatura.html - ето как си върви далаверата. И това, когато се е знаело, че предстои криза. Борисов се подиграваше на вируса и на медицинските сестри.
  • 104 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 19 Отговор
    ДА СМЕ човеци хора добри БО да пази БЪЛГАРИЯ
  • 105 Скапамяко,

    1 15 Отговор

    До коментар #48 от "kkk":

    А в Италия и Австрия, че и в Китай как може??? Или без теб слънцето нама да изрее, а???
    Тъпанар неграмотен, гуми щял да прави!
  • 106 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 17 Отговор
    пътят към адът е осеян с добри намерения

    Коментиран от #114

  • 107 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 15 Отговор

    До коментар #4 от "отзад без любов":

    шибай себе си безумнико сополите не заслужаваш да хвърли човек по теб нямаш ум за три стотинки
  • 108 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 16 Отговор

    До коментар #4 от "отзад без любов":

    шибай себе си безумнико сополите не заслужаваш да хвърли човек по теб нямаш ум за три стотинки
  • 109 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 13 Отговор
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 110 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 14 Отговор
    герб мафия убиици алфа дог
  • 111 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 14 Отговор
    герб мафия
  • 112 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 15 Отговор
    мутра кръв повръща пари не връща
  • 113 шофер

    1 11 Отговор
    Бизнеса сега му е жътвата за него няма морал няма човечност
  • 114 pepy

    15 0 Отговор

    До коментар #106 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "пътят към адът е осеян с добри намерения"

    Има елементарни правила при използване на цитати...
  • 115 Финансов НАГЛЕЦ

    0 0 Отговор
    Боже, какъв НАГЛЕЦ е този как му беше името Финансовия министър. Този 5 пари не дава, дали ще има малък и среден бизнес - нали си има наредба 18. Време е да му изстине стола, че както я кара ще разклати стола и на Вожда и тогава лошо. Я да измисли някоя наредба Коронката да му плаща данък, че му разваля рахата ...
  • 116 Баи

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Запознат":

    Некои може да спечели и да успее да избяга от бьлгария затова работят тото пунктовете
  • 117 Вили

    0 0 Отговор
    Браво жестове мимика на Таня Димитрова всичко успехи
  • 118 Нане

    1 0 Отговор
    На простия и страхлив български народ му трябваше и такава епидемия че да се усети колко много е заспал!
  • 119 Zlato

    0 1 Отговор
    Тото пунктовете на Държавния Спортен Тотализатор защо работят?
  • 120 ДедоДъррр

    0 0 Отговор
    Страхът и насилието със и без закон - основни инструменти в една тоталитарна и полицейска държава в която се превръщаме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове