16 Март, 2020 21:11 3 709 31

Проф. Кантарджиев отрече данните за два случая на COVID-19 в Благоевградско

  • тодор кантарджиев

Не са ни пратени проби. Трябва да се прати материал, за да се изследва иначе как така?, подчерта проф. Кантарджиев

Проф. Кантарджиев отрече данните за два случая на COVID-19 в Благоевградско - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който е част от Националния оперативен щаб, опроверга информацията за два случая на COVID-19 в Благоевградска област, съобщи.

Той заяви, че днес до 17.30 часа в Националната референтна лаборатория в София не е постъпвала проба за изследване, която да е от Благоевград. Проф. Кантаржиев отбеляза, че до този момент за региона има само една проба, която е дала положителен резултат и тя е при 9-годишното дете, за което бе съобщено от генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия и председател на Националния оперативен щаб.

Проф. Кантарджиев добави, че не е разговарял с директора на Регионална здравна инспекция – Благоевград д-р Калоян Калоянов, който по-рано днес съобщи информацията, че в област Благоевград има два случая на заболели от коронавирус – 9-годишно дете и 78-годишен мъж от Англия, които са били в Банско.

,,Не са ни пратени проби. Трябва да се прати материал, за да се изследва иначе как така?'', подчерта проф. Кантарджиев за радио "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    1 1 Отговор
    На Гела в медията ли го каза?
  • 2 Бахмумата

    3 1 Отговор
    Еди вика че има другия отрича ай.сиктир бе..
  • 3 Някой си

    2 0 Отговор
    Ааааа, радио Фокус било, те чия медия са?
    Преди бяха независими също като Факти.
  • 4 Карантина

    6 0 Отговор
    От утре Франция е под пълна карантина

    Коментиран от #7

  • 5 А какво

    2 2 Отговор
    св случва с 84 годишната починала в Пшовдив жена????? Комунистищвския ви манталитет няма равен
  • 6 Аноним

    11 1 Отговор
    Според мен щъкат ИЗ България 20-30 хиляди заразени най малко и изобщо не знаят че са болни за в световен мащаб да не говорим

    Коментиран от #8, #26, #27

  • 7 Някой си

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Карантина":

    Благодаря за инфото!
    Пишете бре хора, казвайте къде какво става.
    Иначе вчера французите провеждаха избори....деева тъпия бабоевец деева!
  • 8 Някой си

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аноним":

    450 са се прибрали от Италия само в Дъбравино, Варненско.....смятайте.....
  • 9 ФАКТ

    12 5 Отговор
    Този пияница ,откакто го дават по медиите само се хили ехидно,все едно става въпрос за дребна шарка ! Пълен нещастник и долен комунист !
  • 10 Госあ

    17 4 Отговор
    На фона на 20 000 проби на ден, тия говорят за една-пет проби 😂 Кажете го: КАТО ОГРАБЕНА СТРАНА, НИВОТО НИ Е ПО ЛОШО ОТ АФРИКАНСКИТЕ СТРАНИ. НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА, ТЕСТОВЕ И АПАРАТУРА ЗА ОБДИШВАНЕ,ЗАЩОТО ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ БЕШЕ ПРОДАДЕНА НА БЕЗЦЕНИЦА. ПРЕПАРАТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ-НИКАКВИ. ЗАТОВА, МОЛЕТЕ СЕ ,КАКТО ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО.

    Коментиран от #16, #19

  • 11 БАТЕ НЕЦИ

    13 0 Отговор
    ДА ПИТАМ ТАКА ЕДНО ВЪПРОСЧЕ...ОСТАНА ЛИ МЕДИЯ В БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ДА НЕ Е ПОДЛОГА НА НЯКОГО ИЛИ НЯКОЯ?

    Коментиран от #18

  • 12 ???

    4 1 Отговор
    Това, че опровергал, че няма две, не значи, че няма и една. Защото аз разбирам, че поне една има.
  • 13 Тука има тука нема

    7 1 Отговор
    Информация, дезинформация, един казал, друг не разбрал( линейката с болния от Лом), две проби, половин проба, побъркахте хората бре! И който не е болен, ще се разболее– я кръвно, я паник атака, я диабет и др.под.,зависещи от емоционалното здраве на човек. Повече ще умрат, преди въобще да са "помирисали" КО19, поради постоянното облъчване. Единствено карантинните мерки са адекватни, но трябваше да се въведат поне седмица по–рано. Сиганите се прибраха вече от цяла Европа, но има още закъснели, та..ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ!
  • 14 Ганьо

    5 3 Отговор
    Световната лъжа взе да лъсва. Ще излезе, че е медиен вирус, за да може някой да си прокара икономическите интереси...
  • 15 КралиМарко

    8 2 Отговор
    Шепа народ - 5милиона , една /трета от 17милионен Ухан - пълна Анархия!!!Всеки си дрънка какво си иска - тука има , тука нема!!!
    Ей като гледам този какъв Професор е, като гледам какви са ни финансистите,какви са ни Ръководителите,Автомонтьорите.. не ми се смисли какви са и лекарите..и всичко навсякъде е такова..като Професора,като Генерала...
    Чакате още да се направят яки обороти по Веригите магазини ,по веригите Аптеки, а парите да се изтеглят като заеми и кредити или дребни спестявания ..от Банките...и държите всички тях отворени за да компенсират, бъдещите неизбежни сривове с ггодини напред, та не затворихте всички под ДОМАШЕН АРЕСТ!
    Никой не знае какво и колко е поразила заразата...но всеки разумен осъзнава, какво е - тук не е и геометрична прогресия, ами още по-голяма и светкавична прогресия , тук не е всеки - заразява по 2, тук всеки заразява по ..безкрайност..при неограничено придвижване е така!!!
  • 16 Не се занимават с дребни неща

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Това е в ресора на Гешата, но той нито е сторък, нито слънце да огрее навсякъде. Така подмолно и безмълвно се случват доста неща, но никой ни чул, ни видял.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    нищо не вярвам на този разтутник

    Коментиран от #31

  • 18 едва ли бате неци

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАТЕ НЕЦИ":

    Няма как да има независими медии не е имало няма и да има.
  • 19 Току що разбрах

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    По информация от " Свободна Европа" на брифинг на ЕК от понеделник–България, наред с други пет държави, не е проявила интерес към доставянето на медицински маски и защитно облекло по обществената поръчка на Европейския съюз.
  • 20 Антикомунист руснак

    4 4 Отговор
    Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!!

    Коментиран от #30

  • 21 ДЕДО

    3 1 Отговор
    СКЪПИ УПРАВЛЯВАЩИ, ХАРЧИМ МИЛИАРДИ - ЗА НИЩО, ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ, ЗА ДЕКЛАРАЦИЙ, ЗА ПОЛИЦИЯ, ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЙ, И ВСИЧКО ТОВА Е БЕЗМИСЛЕНО - А НЕЩАТА СА ТОЛКОВА ПРОСТИ, ДА СЕ ОГРАНИЧИ ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ВКЪЩИ - САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ, И ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ И ЛЕТИЩАТА, ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО......
  • 22 Тошко

    5 0 Отговор
    Сутринта пишеше, че в Петербург, който иска може свободно да отиде в поликлиниката и да си направи безплатен тест за вируса.
    Сега чета, че руснаците добавят нов 4-ти тест, собствена разработка.
    https://ria.ru/20200316/1568688767.html
    А нашите не могат да се разберат поне по телефона да говорят еднакви неща, егати...
    И колко тестове правят руснаците, и защо нямали много заразени https://radiosputnik.ria.ru/20200316/1568683769.html
    Защото хората си гледат работата ...
  • 23 Абе какъв е този

    5 0 Отговор
    професор гледа все едно го е гонил смок. Професор по какво? По течащите води на р.Искър. И баба Пена знае, че трябва да си мие ръцете и други части на тялото си, както и да пие вечер ракия. По-добре не ги изкарвайте такива паникьори по телевизията да шашкат хората. То се видя, че не могат да реагират. Спасението е в алкохола и се пие докато не видиш вируса троен.
  • 24 Бай ти Дончо

    4 0 Отговор
    Преди година професор Кантарджиев дал интервю в което казва следното всяка година от грип умират от1000 до няколко хиляди души .... Най уязвими са над 80 г .... И сега го казва същото а до момента има 2ма починали .. а цялата суматоха която дерижираха правителството и медиите се обединява с факта от днес ... Евро съюза отпуска на България над 800 милиона за борба с кораба вируса... Цялата тази психоза се прави за да се точат еврофондовете
  • 25 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Според някой специалисти най-правилния подход е на Англия, те са решили да ограничат възрастните и рисковите групи, младите и по-здрави хора да поемат ударната вълна след което вируса ще е отслабен и ще последва затихване на пандемията.
  • 26 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аноним":

    Най-малко
  • 27 Алфа Ромео

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аноним":

    Аз вчера имах температура свалих я до вечерта но чувствам дискомфорт още, няма гаранция че не го карам в по-лека форма. Но понеже МОЛ-а в който работя е затворен съм в отпуск, личната ми лекарка даде заето телефона и тя не ми върна обаждането и се отказах, пък и щеше да ми каже да пия парацетамол най-вероятно.

    Коментиран от #28

  • 28 Остави личния лекар

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Алфа Ромео":

    и си запиши рецептата за ваксина: вземаш една бутилка водка и я изпиваш. На следващата вечер същото лекарство. Ако си в напреднала фаза пробвай с ром той лекува и спин. Цигарите също са полезни и не допускат вируса да намери благоприятна среда за развитие. Това е лекарството.

    Коментиран от #29

  • 29 Алфа Ромео

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Остави личния лекар":

    Пия всеки ден по 100-150 мл ракия и пушя по 6-7 цигари, няма да съм му от най-лесните клиенти, но спрямо някои мои колеги съм като био-веган.
  • 30 Алфа Мастийо

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антикомунист руснак":

    ти ли си ма, разпоретино?
  • 31 Крокодил

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти кажи Деси санитарката какво казва по случая, нали е медицинско лице, защото тук само тя не се е изказала!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове