Last news in Fakti

17 Март, 2020 13:03 7 014 24

Тежка катастрофа на пътен възел „Девня – Суворово“, има загинали

  • катастрофа-
  • девня-
  • суворово-
  • войната на пътя

Сблъсък между лек автомобил и товарен камион при несъобразено изпреварване

Тежка катастрофа на пътен възел „Девня – Суворово“, има загинали - 1
Снимка: Facebook

Тежка пътна катастрофа е станала малко в обедните часове днес на пътен възел "Девня – Суворово", съобщиха от ОДМВР-Варна.

Информация за инцидента е подадена около 11.35 часа.

В пътното произшествие са участвали лек автомобил Fiat и товарен автомобил Iveco.

По първоначалната информация водачът на лекия автомобил е предприел нерегламентирана маневра, което е довело до възникване на сблъсъка. Вследствие на злополуката са загинали двама души - водачът на лекия автомобил (74-годишен) и неговата съпруга (72-годишна).

На мястото са изпратени екипи на полицията и "Спешна помощ". Шофьорите в района се призовават да карат с повишено внимание.

Снимка от инцидента беше публикувана във Facebook групата "Виждам те КАТ-ВАРНА".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    7 10 Отговор
    Вируса е виновен.

    Коментиран от #2

  • 2 Прав си

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Еее":

    в главата на всеки е само една мисъл и това ще е причина за много злополуки.Дано поне операторите в АЕЦ бъдат достатъчно съсредоточени.
  • 3 мдаа

    10 6 Отговор
    Мангала с камиона е виновен!
  • 4 Някой си

    6 6 Отговор
    Иначе тираджиите много знаят, после какви ли не оправдания за това как са се оказали в насрещното платно като тоя и то при непрекъсната маркировка.

    Коментиран от #6

  • 5 Дедо

    8 1 Отговор
    На снимката се вижда че спирачният път на камиона започва от неговата лента а ако се вгледате по-внимателно ще видите и следите от гумите на колата започващи от мантинелата които са оставени при движението след удара!Посоката им е от насрещното!Най-вероятно неправилно изпреварване и за съжаление фатално!
  • 6 СтарТИРаджия

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    Аз виждам на фотото четириосен самосвал, нямащ нищо общо с т.нар. "тир"! А дано някой ден достигнеш класата на пътя, на истински "тираджия". Иначе в момента верно има много шкарт... Конюнктура, к'во да правиш!

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Лекар БГ

    7 0 Отговор
    Камион е блъснал лек автомобил.Загиналите са двама-много жалко за хората!
    Двама починаха и от К-вирус.И настана паника тотал.
  • 8 Чавдар войвода

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "СтарТИРаджия":

    Пак добре, че си признаваш, че има много шкарт сред вас.
  • 9 Е са никои да не кара повече

    1 0 Отговор
    Кои се качи в мпс затвор глоба и 100 камшика😂😂😂😂😂😂😂
  • 10 И тея не дочекаха

    1 1 Отговор
    Вируса😂😂😂😂
  • 11 646

    5 7 Отговор
    След 65 години - книжката обратно в КАТ ! Както има минимална така трябва да има и максимална възраст за шофьорите.

    Коментиран от #12

  • 12 вятъра в косите

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "646":

    след 65 си караш без книжка и ти е все тя за такъв народ и такава държава
  • 13 Някой си

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "СтарТИРаджия":

    Шиферче, правя София-Хайделберг за 18 часа.... и съм го правил много пъти, кво виждаш на пътя не ми дреме, всичките сте един дол дренки, мислите си че като сте с големи .... камиони де цял свят трябва да се съобразява с вас ..... до един такъв момент и после при бай Ставри!
    Не ми обяснявай как се карал ТИР или какъвто и да е камион на магистралата с 90 км/ч.
    За справка, нямам нарушения освен един фиш от 20 лв, и не карам с превишена скорост, давам и път когато имам такава възможност.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Девня

    1 1 Отговор
    Участъкът е такъв, че няма голяма видимост, а камионите се карат ненормално.
  • 15 некойси

    1 0 Отговор
    Да се съпостави смъртта на тези спрямо смъртността от короната от началото на кризата.
  • 16 СтарТИРаджия

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Някой си":

    Зачи "правиш" София - Хайделберг за 18 часа и не шофираш с превишена скорост? Добре, ще "му кажа". За разлика от теб аз карам с превишена скорост. За разлика от теб аз имам много актове и фишове, вкл. и в Европа. За разлика от теб на мен са ми вземали и книжката в Европа! Т.е. какво съм видял, преживял и колко пъти метър съм минал по пътищата на Европа, с всякакви МПС - ти просто никога в този живот не може да го преживееш! Та в този аспект аз, ако искам мога да стигна с подходящ лек автомобил от София до Хайделберг за ПОД 18 часа, защото зная как! А ти не можеш!!! Защото с писанията ти ДОКАЗА, че ти липсва ноу хау-то за тази задача!!! А в момента тя е доста сложна за осъществяване - вервай ми, ако все още мечтаеш по темата. И апропо, отдавна светът ни е натикал в ъгъла - ние трябва да се съобразяваме със всички Ви, белким уцелите маршрута който Ви трябва! Впрочем знаеш ли къде е Хайделберг...?!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 666

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Някой си":

    Или не си пил хапчетата, или имаш нужда от такива. Ква е средната скорост за това време?

    Коментиран от #20

  • 18 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "СтарТИРаджия":

    Малко ти е било, на такива като теб трябва да им взимат книжката доживот.
    И да София - Хайделберг се взима за 18 часа, без да превишаваш скоростта, до Германия със 130, след Пасау където е позволено с колкото ти стиска да вдигнеш, аз го правя за около 3 часа.
    Ах да, щях да пропусна, имам и златен талон с пълен комплект контролни точки :)
    Та колко кайш е от София до Хайделберг :) 1740 километра да не са случайно :)

    Коментиран от #21

  • 19 Някой си

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "СтарТИРаджия":

    Като си стар циркаджия трябва да знаеш разклона за Белослав след Девня на стария път София Варна , намира се малко преди този пътен възел като караш от Девня в посока Варна, от там се завива към Нов Содов, Пристанище Варна-запад и по крайезерния път за Белослав и Варна, та думата ми е за това кръстовище.
    Вземи си един лист и химикал седни на това кръстовище и си отбележи колко такива боклуци като теб не спират на знака стоп там идвайки от към индустриалната зона на Девня, може и с чертички да си бележиш, ако не знаеш да пишеш!
    Та тогава ми обяснявай колко по-по-най си!
  • 20 СтарТИРаджия

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "666":

    Средната му "сънувана"скорост е 100 км/ч! Без спиране, ти да видиш!!! Би трябвало де, ако; не чака въобще на Калотина, не чака въобще и на Хоргош. При това с ограниченията по околовръстното на Будапеща и целият участък в Австрия от Никелсдорф до вливането на s21 в а1! Нали "спазвал"?! А пък после всички ремонти и предшестващи ги задължително щау от Зубен до Хайделберг, въобще не ги броим! Май на "колегата" не му е известно, че в Германия по основните аутобани средната скорост на предвижване е по-ниска дори от тази в Румъния!!! А пък да не говорим, че за зареждане и почивки + кенеф... Явно не пикае и не зарежда! И най-накрая - оказва се скръндза, щото по-бързия маршрут е през Хърватска и Словения, макар и с фиктивна граница повече(Хърватска-Словения), но пътните такси са повечко определено! По този маршрут Пловдив - Мюнхен съм го вземал за около 16 часа (1450 км) с около 3 часа дремане на границите. Плюс спирания за зареждане, кенеф, винетки. 140 - 160 км/ч не съм ги превишавал, ама и при ограничения съм гледал да не падам по-долу! Та така. Халюциногенни гъби или нещо подобно!

    Коментиран от #22

  • 21 Guest

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Някой си":

    Абе охлюв счупен лятото бях две седмици по работа в Германия. На отиване бързах много. Карал съм като луд предимно с 180 - 200 и нагоре (220 тавана на колата) и 2200 и малко км (Дуисбург) ги взех за 24 часа! През Пасау. Без спане. Верно че отвисях бая на Калотина и на влизане в Унгария. Беше гастарбайтерския сезон, ама съм карал като луд! И в Сърбия и Унгария и Австрия. Той ша ми разправя че 1700 км със 120-130 ша ги мине за 18 часа. Глав.ч!

    Коментиран от #23

  • 22 Някой си

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "СтарТИРаджия":

    Границите минах за по 15 минути и двете, които споменаваш, в Пасау бях малко след полунощ, тръгнах в събота около 10:30 от София, бях в Хайделберг рано сутринта преди 5 часа в неделя, ти къде си виждал щау посреднощ бе циркаджия, само ако стане катастрофа, каквато за късмет нямаше, спирал съм два пъти за зареждане и това е.
  • 23 Някой си

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Guest":

    Хайделберг е много по-близо от Дуисбург.
    В Маркслох ли ходи, само питам....
    От Нюрнберг слизаш от тройката и за хайлборн.
  • 24 Голям Слон

    0 0 Отговор
    И какво сега? Обърнахте спора на тъпи и умни професии. На бавни и бързи шофьори. Принципни и безпринципни, нарушаващи и ненарушаващи. Няколко години изминавах маршрута Пловдив - Дрезден с автомобил. Горе-долу веднъж месечно и в двете посоки. Разстоянието е грубо 1700 км. При добро стечение на обстоятелствата и безумно много късмет, този път съм го изминавал за 17 часа. Което ми напомня да отбележа, че доста народ понятие си няма от средна скорост. Която в този случай не е 100 км/ч :-) Но това е една дълга тема, по която в момента не ми се спори. Спрете да обиждате професии и да се изтъквате. Плява има във всички категории. Няма как да не отбележа, че най-арогантните олигофренчета обикновено са в леки автомобили. По зла ирония на съдбата (covid), точно в момента карането в градовете и по магистралите е рай.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове