Last news in Fakti

18 Март, 2020 21:03 2 504 10

Предлагат постaвяне под карантина в скривалище на Васил Левски

  • коронавирус-
  • васил левски

Къщата се намира в старата част на града, била е собственост на революционера Христо Иванов - Големия

Предлагат постaвяне под карантина в скривалище на Васил Левски - 1

Собственици на къща за гости във Велико Търново предлагат в случай на нужда, част от заразените с коронавирус да бъдат настанявани за карантиниране в техния недвижим имот. При това - напълно безвъзмездно.

"Взехме решение да предоставим безвъзмездно къщата за гости при нужда на лекари и други медицински лица, които носят риск за близките си или не са от тук. До колкото знаем във Велико Търново още няма случаи на заразени лица, но при нужда може да разчитате на нас до запълване на стаите. Има всичко необходимо, включително прекрасна и спокойна тераса над Янтра за релакс. Екипът ни остава на разположение", съобщи собствениците ѝ.

Къщата се намира в старата част на града. Била е собственост на революционера Христо Иванов Големия, а в специално каменно скривалище в нея се е укривал и Васил Левски. От скривалището по тунел се е излизало на брега на река Янтра. В къщата са се провеждали и заседанията на местния революционен комитет. През последните години, преди да намери сегашните си собственици, къщата реликва, се е отдавала под наем на студенти и ученици и в нея са се вихрели щури купони. Сегашните и собственици са готови да я предоставят при нужда за изолиране и лечение на заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    11 4 Отговор
    съвсем изперка.
  • 2 На леля ти фустата

    8 2 Отговор
    Берлускони дари 10 млн. € за справяне с коронавируса. Българските измислени бизнесмени кога ще дарят?

    Коментиран от #7

  • 3 Полудял и изтрещял

    9 1 Отговор
    Ами ще изперка, я! При модовото облъчване по де що има медии и др. канали за информация, при изказванията на политици и др. компетентни от сутрин до сутриН– 24/7, при деца, които учат от вкъщи и родители, които също работят у дома(късметлиите де). При завърналите се цигани, за които правилата не важат и на тумби изкупиха де що има по магазините, какво очаквате?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Трай бе хистеричен трол

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Полудял и изтрещял":

    ходи си изпуши дозата цигари у тоалетната.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 До 2

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "На леля ти фустата":

    Те пари искат от държавата,ти пари да дарят.Бойко, какво каза вчера само колите на паркинга на срещата на бизнеса в БГ би покрил разходите.Тяхната благотворителност ако не им донесе печалба не биха я дали.Ако може и един ДМС номер да им дадат да ги подпомогнем,че току виж тая година ще пропуснат един нов автомобил на автопаркинга си.
  • 8 Прават си безплатна

    0 0 Отговор
    Реклама
  • 9 Защо

    2 0 Отговор
    частни лица са собственици на къща която трябва да бъде музей щом има общо с В.Левски.
  • 10 ?????

    4 0 Отговор
    А какво става с боклука който произвеждат поставените под карантина. В стаята ли го държат две седмици за да хванат хепатит или го хвърлят през балкона?