Last news in Fakti

19 Март, 2020 07:53 7 343 35

Лекари от Пловдив на разпит заради COVID-19

  • полиция-
  • кола-
  • пловдив

Медиците от болница "Свети Мина" съобщили за защитни и предпазни средства

Лекари от Пловдив на разпит заради COVID-19 - 1

Двама лекари от МБАЛ „Свети Мина” са били викани за разпит след публикации в медиите,че в лечебното заведение липсват защитни средства и оборудване, както и че част от персонала е напуснал поради тази причина, съобщават от trafficnews.bg.

Вчера в Районна прокуратура е образувано досъдебно производство за всяване на смут с невярна информация в средствата за масова информация. За разпит в отдел икономическа полиция са били повикани кардиолозите д-р Румен Стоилов и д-р Цветан Деведжиев.

Те са със съставени протоколи по закона за МВР. Предстои изискването на още информация от болницата, както и разпит на свидетели.
Припомняме, че Румен Стоилов и Цветан Деведжиев сигнализираха до медиите, че сестри в болницата напускат, заради липса на предпазни средства. МБАЛ “Свети Мина” бе една от болниците, определени от Кризисния щаб, да приемат пациенти със съмнения за вируса.

На 14 март пък в публичното пространство, д-р Стоилов съобщи за жена, която е приета в МБАЛ „Св.Мина” със съмнения за COVID-19, и която почина. Медикът публично разказа, че при приема на 84-годишната пловдивчанка, персоналът не е имал оборудване, както и защитни облекла, маски и ръкавици. Не са им били предоставени и тампони за тестове за коронавирус.

В сряда стана ясно, че жената е с отрицателен тест за заразата. От прокуратурата започнаха досъдебно производство за лекарска грешка, довела до смъртта на починалата пловдивчанка.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тайната полиция на Гешов

    31 12 Отговор
    Няма лабаво

    Коментиран от #28

  • 2 А БЕ

    15 44 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ, ТЕ НЯКОИ ЛЕКАРИ/ШМЕКЕРИ/ СЕ САМОЗАБРАВИХА !

    Коментиран от #4, #33

  • 3 Пешо

    50 11 Отговор
    Съд трябва, верно е! Сега за всеки починал от коронавирус по едно досъдебно производство на Бойко Борисов, лицето което съсипва 10 години здравеопазването и назначава случайно срещната на крастовището за здравен министър.
  • 4 м-р Костов

    43 3 Отговор

    До коментар #2 от "А БЕ":

    Като кихнеш, отивай в полицията, а не в поликлиниката.
  • 5 Баш Бащицата

    66 1 Отговор
    Тези лекари едва ли са лъгали, че са нямали маски и, че две сестри били напуснали. Това лесно може да се провери и е лудост да го направиш. Относно починалата - ако е била със симптоми, то те са казали правилно за съмнения за ковид-19, а не че е починала от това. Никой няма как да знае преди да излезе теста. Но на база симптоми всеки може да има или да няма съмнения. Тука ставаме като Турция. Сплашване на добитъка да плаща данъци и да мирува, а някой друг да пирува.
  • 6 Иво

    59 9 Отговор
    Да кажеш истината и да те ВИКАТ на разпит!? Да ти съставят ПРОТОКОЛ?!
    И то - икономическа полиция....
    Внимавайте - утре може да е някой от вас!!!
  • 7 Байконурски жмел

    27 3 Отговор
    Народната милиция не спи,ще им вземат мярка за каскети ...
  • 8 ЕДИ КОЙ СИ

    10 15 Отговор
    Цялата планета е в извънредно положение, и пак българина си мисли, че някой иска да го прецака с нещо.
  • 9 Който показва и казва реалноста какава е

    29 2 Отговор
    Бива привикван на разпит и тормозен от еничарите милиционери....не вярваите на нищо казано и показано от талавизар и весника ...също така квото и да казват политиците го умножете поне х 100 за да добиете реална представа за деиствителността
  • 10 И през 1986 нямаше гръмнало нищо😂😂😂

    13 2 Отговор
    Обаче пак комунистите криеха сега е същото

    Коментиран от #17

  • 11 Коментатор

    33 4 Отговор
    Защо са обвинени медиците, нима ако някой от нас беше на тяхно място нямаше да се тревожи за собственото си здраве и това на близките си? Точно защото са лекари те са отговорни най - вече за пациентите си затова имат право да поискат полагащато им се защитно облекло, инструкции, помощ и всичко останоло за да се чувстват сигурни да изпълняват задълженията си.

    Коментиран от #14

  • 12 А домуса ?!

    23 0 Отговор
    А защо не разпитат пациента в частната болница в софия- как е стигнал до болницата, защо в нея, при условие, че не е обявена от щаба за това, спазвал ли е карантина и т.н.
  • 13 Тролове

    3 0 Отговор
    Да спрат и Фейсбук
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Доктора

    23 5 Отговор
    Всички лекари в страната трябва да скочат в защита на колегите, които са привиквани, мащкани и сплашвани заради това, че са казали истината. Гражданско неподчинение трябва да има и то не само от лекарите, а и от всички хора, които не искат да бъдат тъпкани и сплашвани от шайката. Всеки знае, че в медицинските заведения няма елементарни неща и карат болните да си ги купуват. На медицинския персонал нищо не е осигурено и нищо елементарно не се осигурява. Това е истината и всяко медицинско лице може да го потвърди. Превърнахме се на полицейска държава управлявана от мутра и калинки.

    Коментиран от #19

  • 16 Доктора

    19 3 Отговор
    Всички лекари в страната трябва да скочат в защита на колегите, които са привиквани, мащкани и сплашвани заради това, че са казали истината. Гражданско неподчинение трябва да има и то не само от лекарите, а и от всички хора, които не искат да бъдат тъпкани и сплашвани от шайката. Всеки знае, че в медицинските заведения няма елементарни неща и карат болните да си ги купуват. На медицинския персонал нищо не е осигурено и нищо елементарно не се осигурява. Това е истината и всяко медицинско лице може да го потвърди. Превърнахме се на полицейска държава управлявана от мутра и калинки.
  • 17 само да ти кажа

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "И през 1986 нямаше гръмнало нищо😂😂😂":

    пак Путин и Русия са виновни,и нашите комунисти,които загинаха не фронта също са виновни!!!И за глада в Сомалия пак те са виновни...

    абе ти освен комунисти,друга дума не знаеш ли?

    Коментиран от #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рапторица

    6 12 Отговор

    До коментар #15 от "Доктора":

    Всички лекари са офицери от резерва. Една мобилизация винаги решава въпроса. Да не мислите , че за първи път държавата ще мобилизира рекари и медицински специалисти за да вършат работа, която не искат ? Просто за сега държавата пипа още с кадифени ръкавици. И без извънредно положение могат да ги мобилизират до 3 месеца. Слагжат ги под пагон и стават подопечни на военна прокоратура. Вие шега си правите. Представете си война и лекари, които отказват да лекуват ранените понеже нямат нещо си или ске чувстват несигурни, че от някъде може да долети снаряд. Завлачват го до първия храст и за назидание му пускат куршума. До такава ситуация и ма още две законни стъпки. Много бързо се свиква да имаш права, но много бързо може и да ги загубиш.

    Коментиран от #23

  • 20 Опа

    12 1 Отговор
    Умник, без предпазни средства ти стани доброволец
  • 21 Отговор

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Фигаро":

    Фигаро, стани ти доброволец.
  • 22 До 19

    13 0 Отговор
    Ранените не са заразни. Ако лекарят не се пази той ще зарази много повече щото всички ходят при него. Абе ти да не ли бил нещо партиен секретар, едно постановление и въпросът е решен.
  • 23 Дрънчо

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рапторица":

    И теб може да мобилизират, нали ти е известно
  • 24 Мара

    14 1 Отговор
    Възмутително! Тогава защо зам. областния управител на Пловдив стоеше на 5 метра? Всички лекара, грижещи са за болни, от Covid да посетят народното събрание и да се здрависат с депутатите!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Bingo

    8 2 Отговор
    Гешевизъм в действие. Обявяването на истината вече се смята за всяване на смут. Господи прати ни още пет епидемии само отърви държвата ни от хора като Борисов, Гешев и прочие те са в пъти по-вредни от коронавируса.
  • 26 Коментатор

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мара":

    Страхотна идея, Марче да се впусне в ход незабавно !!!
  • 27 Е.КОМЕНТАР

    10 2 Отговор
    Защо обвиняват медиците? Те нямат ли семейства, нямат ли право да искат да се опазят, да предпазят и близките си?
  • 28 ТОСГ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тайната полиция на Гешов":

    Тя пък една "тайна полиция"
    ..Икономическа полиция в Пловдив са такива дебили,просто човек няма думи.
    Имаше преди време и сигнали срещу техни бивши колеги за злоупотреби - и какво, едно голямо Нищо.
    "Гарван гарвана око не вади"!
    Бяха хванали преди 6-7 години ръководните състав в го.Пловдив, с Корупция -"ЛЕПКАВИТЕ ПРЪСТИ" .
    Единия остана -"Здрави връзки",другите едвам ги накараха да" пуснат кокала".
    Едно време тия катили гладни,малоумни от икономическа Пловдив обикаляха през 90-те да обръщат бутилките и да ги проверяват как "звънят"Хванат нещо понякога фалш-УЖКЕМ "менте" -Голямо постижение и разкритие.
    ИКОНОМИЧЕСКА ГР.ПЛОВДИВ СА ПРОГНИЛИ ОТ КОРУПЦИЯ И ШУРО БАДЖАНАК'ЩИНА И НЕ ОТ ВЧЕРА И ДНЕС ..ТАКА Е БИЛО,ТАКА И ЩЕ БЪДЕ
    Ама кво да правиш България е!
  • 29 Вашето мнение

    4 2 Отговор
    Герберската саморазправа със медици, които се осмелят да кажат, че царя е гол започна сега!
  • 30 Дългия

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "само да ти кажа":

    Ами какви са Китайците? Ако не знаеш ще ти кажа:КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМЕТ! Сега иди им целуни жълтия задник затова, че ти изпратиха вируса без пари!
  • 31 Ташко

    1 0 Отговор
    Четох,ама не разбрах...само Мара картечарката не разбрах защо не са споменали.Тя знае какво става в ротата.
  • 32 Аве Адолф Хайллл

    1 1 Отговор
    Само така , всички внасящи смут и паника с невярна информация в условия на извънредно положение - до стената и разстрел,по военния закон . Именно заради спиране на диверсиите на такива идиоти положението трябва да е военно , а не извънредно .

    Коментиран от #34

  • 33 #3 до#2

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "А БЕ":

    Някои да, но д-р Деведжиев няма общо с тях.
  • 34 А ти червен или жилт си

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Аве Адолф Хайллл":

    Че нещо не разбрах? Едно е сигурно обаче, че разбираш от " диверсии" машалла!
  • 35 Ushewibanditikurzavas

    1 0 Отговор
    Ама само че те може и да са казали истината лекарите обаче ги репресират герберасопитеците свобода на словото ли имало хахах.А ЗАЩО НЯМА ПРЕДПАЗНИ МАСКИ И ЗАЩИТНИ СРЕДСТВА ЗА НАРОДЪТ.ТРЯБВА ДА БЪДЪТ БЕЗПЛАТНИ ЗАЕДНО С ХРАНАТА И БЕЗ ПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.Това са адекватни мерки.