19 Март, 2020 16:18 2 274 31

Обмислят пълна карантина за "Столипиново"

  • карантина-
  • столипиново

Ако те сами не се изолират, ще се наложи ние сами да ги изолираме, предупреди Каназирева

Обмислят пълна карантина за "Столипиново" - 1
Снимка: trafficnews.bg

Кризисният щаб на Пловдив е провел извънредно заседание, на което е обсъдено положението в ромските квартали и нарушаването на спазването на въведените ограничителни мерки. Темата е изключително деликатна и единствената причина е да се отлага затягането на мерките, е за да не ескалира напрежението в тази част на града, коментира областният управител Дани Каназирева, цитирана от trafficnews.bg.

“Ако засиленото полицейско присъствие и предупрежденията не помогне обаче, ще бъде въведена пълна карантина” предупреди Каназирева. “Ако те сами не се изолират, ще се наложи ние сами да ги изолираме. Това са мерки, които пазят тях. Ще предприемем мерки за миене на улици, дезинфекция. Полицията съвместно с РЗИ ще следи карантинираните” подкрепи решението и шефката на РЗИ Танчева- Манчева.

“ОД МВР следи обстановката в “Изгрев” , тя е спокойна. По разпореждане на директора на полицията ст. Комисар Йордан Рогачев е увеличено полицейското присъствие в квартала. Работим съвместно с РЗИ и спрямо лицата, които са поставени под карантина. Броят на карантинираните не е по голям от този в другите квартали. Имаме организация за работа и при сигнал за струпване на повече хора, реагираме индивидуално. Засега поддържаме нормална обстановка, както е в целия град”, заяви зам. Директорът на ОД МВР- Пловдив Димитър Събчев.

Разбираме обществените нагласи и исканията на хората за по строги мерки в този квартал. Но това е деликатна тема и не искаме ескалация на напрежението. Не редки са случаите на агресията в района и тогава Бърза помощ трябва да влиза с полиция.Ако не се спазват мерките, ще преминем към по строги мерки, предупреди областният управител.

“В първите дни след въвеждане на извънредното положение мерките се спазваха, след това започнаха нарушенията. Днес обстановката е нормализирана. Засега мерките дават резултат. Засега положението в Столипиново е стабилизирано” , коментира кметът на “Източен” Иван Стоянов.

Днес ще бъде решено дали в квартала да не се направи медицински кабинет, където да се приемат пациентите с оплаквания за първоначален преглед.

Общината поема ангажимента да засили почистването на улиците с дезинфектанти, да се почистят незаконните сметища, заяви зам. Кметът по сигурността Йордан Ставрев.

На 12 март от МО РЗИ е получило 2 500 маски, които са предоставени на органите на МВР и Спешна помощ, заяви Каназирева. На 16 и 17 март са пристигнали 5 600 еднократни маски и очила. С приоритет при получаването им са хората от първа линия.

Днес ще бъде връчено предписание на французи, които са на каравана край Сопот, които ще бъдат поставени под карантина.

Каназирева нарече несериозни внушенията , че проф. Мурджева е затаила възможността МУ да разкрие лаборатория за тестване на заразени с коронва вирус. Вчера бе взето решение такава лаборатория да бъде разкрита в УМБАЛ “Свети Георги”.Но изчакваме закупуване на още един апарат и консумативи. За тази дейност са необходими 3 основни и помощни помещения. Всички в този град работим заедно. Нека не се правят такива инсинуации, коментира областният управител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    33 0 Отговор
    Тез цигани нямат озаптяване :\
  • 2 Чочоолу тайм

    27 2 Отговор
    Ехаа, като едно време и полицията, ще отчете рязък спад на битовата престъпност !
  • 3 Густо майна

    33 0 Отговор
    С таз родна "Полиция"дето трябва да ни пази?Ще ни трябва Чочооулу!
  • 4 оня с коня

    2 6 Отговор
    Отдавна си мечтая да си взема Мома от Столипиново,дори сме си "дали дума" с Изгората и точно на Финала когато трябва да отида и поискам ръката й...Изолация!
  • 5 ани

    17 1 Отговор
    Точно така!ДЕЙСТВАЙТЕ БЕЗ ДА ЧАКАТЕ!
  • 6 мисия невъзможна гето вируса плъзна

    2 4 Отговор
    На документи да , но реално не , все пак държава няма , да ама не .
  • 7 Бай Мангау

    6 0 Отговор
    Ко? Не!
  • 8 Хасан ал кюмюр ал файда Пророка

    10 0 Отговор
    Ууууу, Дискриминасия ууууу долу БКП ууууу ни ли ви срамува ууууу.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 anonimcho

    23 0 Отговор
    Кое му е деликатното на темата бе, Данче???
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Генерала

    22 0 Отговор
    Нареждам пускайте танковете пълна ваксинация
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    6 0 Отговор
    Защо ми триете коментарите??????????
  • 15 Джудже

    24 0 Отговор
    Не съм расист, но най-добре всички ромски ма'али да дезинфекцират с напалм.
  • 16 Шопо

    13 0 Отговор
    Задължителна карантина за какавидите.
  • 17 Napalm death

    11 0 Отговор
    Масова дезинфекцияяяяя
  • 18 Napalm death

    18 0 Отговор
    Време е за Окончателно решение на ромския въпрос....
  • 19 Аве Адолф Хайллл

    17 0 Отговор
    Най добре ще бъде, карантината да бъде подкрепена с допълнителна обработка с напалм и парфюмиране с дифосген ......

    Коментиран от #31

  • 20 Независим

    5 0 Отговор
    А бе чудя ви се на якъла,какво се занимавате с тях,те ако може веднага ще ни сложат въжето.Оставете ги сами да се управят,само затворете изходите и след една година по това време ще видите,че са станали двоино от 65 хил.на 130 хил.С тях без някой Хи...р няма управия..
  • 21 БПФ

    14 0 Отговор
    Обърнете внимание - основната грижа на областната управителка не е да бъде предпазен Пловдив от епидемичен взрив (а от Пловдив може да пламне и най-вероятно ще пламне цяла България), основната и грижа е "да не възникне напрежение", защото темата била "изключително деликатна" !!! Тоест тя се страхува най-много да не би хелекторатът да се обиди нещо и да спре да гласува за тях. Да му мислим с такива управляващи - защото ако тая cган не бъде овреме озаптена - тука ще стане толкова страшно, че северна Италия ще ни се види като приказка за лека нощ !!!

    Щом тия примати не желаят да спазват карантинните мерки вътре с развъдника си, то абсолютно задължителните мерки трябва да се две:
    1. НИКАКВО излизане от свърталищата - ако тръгнат да изпълзяват, да бъдат връщани със сила, при нужда и с оръжие. Да им се спрат помощите - вместо тях да се снабдяват с хранителни продукти и бутилирана вода и основни лекарства.
    2. НИКАКВА
  • 22 БПФ

    8 0 Отговор
    Обърнете внимание - на областната управителка основната и грижа не е да предпази Пловдив, а оттам и България - от епидемичен взрив - а основната и грижа е "да не възникне напрежение", защото темата била "твърде деликатна" - тест за каназирева най-важното е да не би някак да обиди хелектората и да му наруши рахата !!! С това мислене и с това толериране на хъхрешкото безотговорство, чака ни такъв ужас, че Северна Итали ще ни се види като приказка за лека нощ !!!

    Коментиран от #23

  • 23 БПФ

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "БПФ":

    ..........
    2. НИКАКВА медицинска помощ !!! Не стига, че не плащат ни данъци, ни осигуровки - ами и карантина отказват да спазват. И какво - като пламнат гетата от корона вирус - само тия мpъсни паpaзити ще препълнят всички болници - а за нас и нашите родители няма да има място !!! Щом отказват да вземат задължителните мерки - ЗА ТЯХНА СОБСТВЕНА БЕЗОПАСНОСТ - да ги оставят да МРAТ - това гнъсно племе !!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Йозеф

    10 0 Отговор
    Защо да е деликатна тема? Хората не ходят на работа, търпят лишения, а орките си правят каквото искат, милиарди загуби, търси се вариант да не пламне държавата, ама темата с ромските своеволия била деликатна? Или спазват извъредното положение, или влизат жандармерията с душегубките да ги карантинират. И не само в Пловдив, а в цялата страна ромските гета.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мимс

    0 0 Отговор
    Кви мерки,кво чудо ! Всеки тук си прави каквото си иска! Всички са по улиците! Никакви мерки,полиция и предупреждения за никой няма! Пародия !
  • 30 ДедоДъррр

    3 0 Отговор
    Три цистерни от бракувания бензин и три клечки кибрит.... Има циганин - има проблеми, нема циганин - пак проблеми но по-малко!
  • 31 Хаииллл

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аве Адолф Хайллл":

    http://socbg.com/2019/01/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-1978-%d0%b3-%d0%bf%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%be%d1%87%d0%be%d0%be%d0%bb%d1%83-%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b3.html
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове