Last news in Fakti

20 Март, 2020 09:44 2 679 13

Спазват ли в кв. "Столипиново" карантината си?

  • столипиново-
  • карантина-
  • коронавирус

Около 20 души са под домашна карантина

Спазват ли в кв. "Столипиново" карантината си? - 1
Снимка: БГНЕС

Засилено полицейско присъствие в квартал "Столипиново" в Пловдив от днес заради COVID-19. Към момента заразените в Пловдив са двама.

"Вчера бяха взети сериозни мерки в ромската махала в кв."Столипиново". МВР информира гражданите в квартала какви са мерките срещу коронавируса и санкциите. Вчера нямаше напрежение. От Областния щаб сме категорични, че ако нормите не се спазват, то хората от ромската махала ще бъдат поставени под карантина. Ще бъдем безкомпромисни", заяви пред бТВ областният управител Дани Каназирева.

"Около 20 души от "Столипиново" са под домашна карантина. Според МВР и РЗИ те спазват карантината си. Извън "Столипиново' има още 8 души под карантина", допълни Иван Стоянов, кмет на район „Източен”.

"Ще мислим дали да не разкрием денонощен лекарски кабинет, за да не се налага да излизат от квартала", разкри Каназирева.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    15 0 Отговор
    Доброволно, отговорно и съвестно. Само чакат да се върнат останалите жители на квартала от Германия, Италия и Испания, че границите се задъхват и немогат ги пусна всичките наведнъж.
  • 2 Иво

    18 0 Отговор
    Като в зоологическа градина.

    Коментиран от #5

  • 3 Бачо Киро

    13 0 Отговор
    Спазват, да не кажа какво...
  • 4 Надзирател

    16 0 Отговор
    По дебела тояга трябва!

    Коментиран от #8

  • 5 безпартиен

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Ще има ли такса за вход?А намаления за учащи и пенсионери?
  • 6 мъкаааа

    13 0 Отговор
    Спазват-чушки. Нищо не спазват и си ходят по хавата.
  • 7 цербер

    9 0 Отговор
    ромската махала в кв."Столипиново". РОМЪТ е кубинско високоалкохолно питие!!!
  • 8 Мдааа

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Надзирател":

    Е на, и аз това казвам. Особенно след като евакуираха англичаните от Банско които бяха тук, в хотел на Лъвов мост. Трябваше да разходят малко англетата, поне 2 седмици. Да се запознаят с хората, да хапнат и пийнат с тях, по 2-3 дни да им останат на гости. Опознай България, с маршрут Столипиново, Захарна фабрика, Христо Ботев, Факултета, Токайто, Татарли, Ашрафа т.н. Е за такава екскурзия на англетата тука не бих те ли платили, аз даже заем от банката ще взема. Еххх, мечти. В този случай се сещам за един велик Българин Арлин Антонов. Да сте жив и здрав Вие и вашите близки, и да сте много щастливи, и на прапраправнуци да се радвате. НИЕ ПОМНИМ ГЕНЕРАЛЕ. БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ.
  • 9 Мара

    19 0 Отговор
    Всички гета на територията на страната трябва да бъдат затворени. Разбрали сме отдавна, че такова нещо като дисцияплина в ромската общност не съществува!
  • 10 боцмана

    10 0 Отговор
    За три часа през кофите на блока минаха най малко десет парчета.
  • 11 Густо Майна

    2 0 Отговор
    Отчитайте по-сериозно големината на градските категории! Шекера и Аджисана (идва от Хаджи Хасан махала) минават за махали - квартали, но Столипиново???!!! Счита се, че в момента са се нашлякали там около 100 хил. индианци... Бах таа маала!!! Не са рекли, не са претопили и източен Изгрев за два часа.
  • 12 еш па тоа

    7 0 Отговор
    Ром се пие,циганин се бие.
  • 13 Стас

    3 1 Отговор
    Пу-ндата на Мара. Циганите не могат да бъдат интегрирани,не се лъжете и не се хващайте на прищявките на западняците. Циганите си живеят свой живот и се нагаждат според условията. Който им дава кинти,те са с него. Това е простата истина.