Last news in Fakti

23 Март, 2020 20:38, обновена 23 Март, 2020 20:45 12 490 40

Бащата на 9-годишното британче от Банско: Детето ми няма коронавирус

  • банско-
  • covid-19-
  • коронавирус

Малкият турист показал отрицателна проба за коронавирус още на 14 март

Бащата на 9-годишното британче от Банско: Детето ми няма коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Трогателен публикация помести на страницата си във Facebook бащата на 9-годишното дете от Банско, обявено за заразено с коронавирус. След проверка се е оказало, че малкият турист наистина е показал отрицателна проба за коронавирус още на 14 март, т.е баща му Матю казва истината. Матю Джепсън разказва през какъв стрес е минало семейството му, докато успеят да се приберат у дома, пише регионалното издание "Струма".

Ето какво пише Матю: "Не ми се е налагало да мисля дълго и упорито за писането на тази публикация, това е кратката версия: Малко след като публикувах случващото се с нас в Банско, изглежда, че случаят ни е отишъл към още по-висши власти, получихме имейл от мъж на име Пол, който беше на невероятно високо ниво в Британското посолство в България с молба да говори с нас.

Говорихме с Пол, така се казваше и обяснихме, какво се случва (той не можеше да повярва), обяснихме за тестовете, че не получихме резултатите си, разказахме за отказа да бъдем изследвани наново, съобщихме му и фактът, че ни казаха, че най-младият, член на семейството ни е носител и че няма да прояви симптоми (Отново ще повторя, че тестът няма как да покаже това!

Вие сте или положителни или отрицателни за вируса). Той ни попита дали децата ни са добре, тъй като те не бяха излизали от седмица, след което ни каза, че той лично ще се заeме с нашия случай В четвъртък вечер в 10 часа получихме телефонно обаждане от Пол, той беше успял да получи резултатите от нашите тестове (до този момент ние се бяхме опитвали да ги получим от 4 дни).

Всички бяхме НЕГАТИВНИ и не можахме да повярваме, че сме били прави. След това обаче той каза, че ще ни приберат вкъщи, но не ни беше позволено да казваме на никого, защото ако медиите разберат, или местните жители или някой от летището (семейство вече беше изхвърлено от полет, защото останалите пътници мислеха, че сме ние) може да загубим последния си шанс да се приберем, затова се извинявам на всички, които ни пожелаваха да бъдем добре, питайки как върви и на двама приятели, които дори бяха готови да опитат да наемат микробус и да се опитат да ни изведат тайно, но ние просто не смеехме да кажем на никого.

Прибрахме се вчера в 12:30. Имах телефонен разговор с Ванеса (която е ангел, който ни носеше храна и се грижеше за нас ), казвайки, че трябва да се измъкнем сега! Когато тръгнахме, всички излязохме навън, чакаха ни 2 полицейски коли, медицински лица и Пол от британското посолство, който лично дойде за нас, трябваше да подпишем някаква документация със здравния отдел (Жената, която ни помоли да подпишем документа, беше същата, която ни взе проби първия път тогава тя каза: „Много съжалявам“!!)

След това бяхме настанени в микробус и имахме полицейски ескорт от Банско и до контролния пункт на полицията, където микробусът беше дезинфекциран и трябваше да изчакаме 15 минути, за да се проверят всички документи, никога не съм се чувствал толкова облекчен, че съм далеч от някъде, важно беше да стигнем до летището, да чакаме 8 часа, след това да летим до вкъщи (лесно наистина ).

Знам, че всичко това звучи като филм, но се случи! Защо не сме съвсем сигурни- смятаме, че жената доктор е казала на Джеймс (нашия контакт по това време), че най-младият член на семейството ни е положителен (тя е единственият човек, който е имала контакт с лабораторията, който е задържал резултатите и който е спирал те да бъдат повторени, плюс това ,тя ни се извини) ние мислим (и това са само нашите мисли), че може би е направено, за да спрат хората да идват на ски, за да защитят местното възрастно население, да затворят планината и да спрат разпространението, но това все още е не е извинение да причинят това на нашите деца, семейства, приятели и на нас, разбира се, има много повече от историята и тя все още продължава, сега е в ръцете на властите, но благодаря за грижите на всички, нямате представа какво значеха за нас."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    31 8 Отговор
    То никой няма просто ако се излъжеш да идеш на доктор за грип могат да те уморят
  • 2 Супер е !!!

    39 0 Отговор
    Всичко е под контрол!!
  • 3 Sts

    68 2 Отговор
    E нали затвориха Банско ,те това стига !Кой бил болен ,кой здрав да му мисли Икономиката после.
  • 4 Коко

    75 17 Отговор
    Ало,факти защо не пишете за БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ във великобритания, а ни занимавате англосаксонски джендъри

    Коментиран от #13, #39

  • 5 Японеца

    60 10 Отговор
    Искат пари, драматизират, изкарват се жертва на лошите и евтини Българи, зареди 3000 паунда, хотела ще плати 15000!
  • 6 робърт де ниро

    45 13 Отговор
    Немат работа тука ингилизите - пол, мол - тоя оня да си стоят в британия! Да не се жалват - ние нашите си не можем да оправим пък камоли тях!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дис бритиш...

    38 8 Отговор
    Нямаше ли кой да го преведе по-добре от Гугъл преводача това мрънкане ?? При положение, че неговите съграждани довлякоха короната в Банско, кво искат тия?...ааа компенсации това искат ..соу бритиш !

    Коментиран от #22, #33

  • 9 Пешо

    27 8 Отговор
    А за българите защо не се пише? Изхвърлили стотици,ако не и хиляди служители на хотелите след като те бяха затворени. Хората нямало къде да нощуват, но не можеха и да се върнат. Бойко Българоубиец и б.клук. Геноцид, изпълняван грижливо по поръчка на ц.онистите отвъд океана. На въжето !
  • 10 Диамантената ръка

    26 3 Отговор
    Абе какви са тия тестове?!? Един положителен, два отрицателни, после пак положителен, то боб да хвърляме най-добре. Меркел и тя беше уж с положитилен, сега пък не била заразена. Пълен хаос...

    Коментиран от #23

  • 11 Чичо Тони

    25 3 Отговор
    И защо са дезинфекцирали микробуса след като не сте били заразени? Колко проби са им взели, защото ген.Мутафчийски не спира да повтаря, че бързите проби са несигурни и ги повтарят по няколко пъти. Генерала го каза пределно ясно (а точно на него нямамоснование да не вярвам), че момчето е било в контакт със заразен преди да тръгне за България и е имал глупостта да дойде само и само да не се минат със сто-двеста паунда.
  • 12 Абе тия инглиш и нашите роми

    20 2 Отговор
    да не са с общ произход. Нещо еднакво нахални ми се виждат. А и си четат думите, както и нашите роми читанките.

    Коментиран от #32

  • 13 Sts

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    Какво имате предвит хората заминали по своя воля извън България от Тези които също по своя воля са останали в България!
  • 14 В контекста

    15 1 Отговор
    Вирусолози и микробиолози, твърдят,че няма нищо сериозно,и са изумени от действията на политиците и медиите.
    Защо не се забранява на медиите да обикалят с микрофона,да правят интервютата си по уатсап или Вайбър
  • 15 FUCK-ти,

    7 3 Отговор
    Мн сте долни!!!ЧЕСТНО!!!Невероятни подлоги!!!
  • 16 Пепи

    14 7 Отговор
    Повръща ми се от вас, български чеда, малко ни е вируса, нещо по-голямо трябва да ни тръшне! Злобата ни е безкрайна и ни чакат още велики мъки ако не се осъзнаем!
  • 17 Sta

    8 2 Отговор
    В този труден псилогичен момент трябва да сме силни и обединени.Мисля че всеки един от нас трябва да се замисли за най близките си,съседите си ,роднините си ,приятелите си и дори и враговете си , повярвайте ми това хората които го създадоха sars-cov 2 най малко ще очакват това,.,
  • 18 utfct

    1 0 Отговор
    шат ап стюпид бът енд фонт ком бек
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "1111":

    Депутатите приеха ветото, не си губи времето, никого не съдят. Иначе тоя е надрънкал куп глупости, ауу вижте ни, каква драма... Никой не бил болен, голям стрес, какво да кажат истински болните....
  • 22 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дис бритиш...":

    Компенсации ще има.Ха на бас
  • 23 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Диамантената ръка":

    Тестовете са като за бременност.На джендъри.Много им се иска да има и положителни,но ...реалността е друга
  • 24 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологични процеси (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавици

    Коментиран от #38

  • 25 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    те и кожата, , ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве!

    Коментиран от #26

  • 26 Бай Ганя в действие

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Зайко Байко многознайко":

    Айде,сега бягай да обясниш това на най добрия вирусолог в Франция, професор Дидие Раул,който казва ,че няма пандемия и е изумен от действията на политиците и медиите

    Коментиран от #29

  • 27 Роки

    2 0 Отговор
    Детето може би вече е добре,като го тестват и за антитела ще разберат какво всъщност се е случило,бързите тестове подвеждат!
  • 28 centurio

    4 0 Отговор
    Ми, то голяма драма, психологически белези в душите-до живот! Как се отървахте, как останахте живи... Но, важното е, че сте заедно! Е, светът никога вече няма да е същият! Но, животът е жесток! За това-обезщетения до живот! Обмислете идеята да го опишете в книга! Евентуално-продажба на правата на Холивуд...
    Те, наш'те чорбаджии по курортите са дърво, ама нейсе...
  • 29 javorrrrr

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Ганя в действие":

    А Италия ???
  • 30 javorrrrr

    2 0 Отговор
    Тоя матриал къде е публикуван?
  • 31 centurio

    8 0 Отговор
    Направо, звучи, като бягство през Берлинската стена, по време на Студената война. Какъв ''съспенс'', какво чудо! Тц, тц, тц...
  • 32 Джангър Джендем Джендъров

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Абе тия инглиш и нашите роми":

    Теб не короната ще те умори, а собствената ти злоба. Good luck, brother!

    Коментиран от #37

  • 33 Извънземният- прякор-кратък член-знам

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дис бритиш...":

    Никой не ви е донесъл бедата. Сами си я позволихте. Английска поговорка - Висока глава меч не настига! Българска-не помня точно, ама с наведена глава... сабя... нещо, нещо. Брат, докато навежташ глава, нищо няма да постигнеш. НИЩО! Роми виновни, англичани виновни - все някой друг е виновен. Да, англичаните са грабили и рушили, но сега връщат и градят. Именно по тази причина ще оцелеят. Ромите - единствената истински свободна нация на света - също ще оцелеят, заради духът им! А българите - с тяхната завист, злоба и омраза?

    Коментиран от #35

  • 34 Човек

    2 2 Отговор
    На маймуни ни обърнаха и нас и англичаните и всичкия народ по света. ДОКОГА? Вижте Швеция! Живеят си нормално хората и просто чакат вируса да премине.
  • 35 Брат

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Извънземният- прякор-кратък член-знам":

    не сменяй дилъра.. явно доооста го бива!
  • 36 соларис

    4 1 Отговор
    до "33"МАРШ В АНГЛИЯ!РОМИТЕ-ПАТЛАДЖАНИ ВИ ГИ ДАВАМЕ БОНУС!ТЯХ НИЩО НЕ ГИ ЛОВИ ЩОТ ЛОГИЧНО БАЦИЛ,ВИРУС ЛОВИ ЛИ!
  • 37 📽️🎬😃

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Джангър Джендем Джендъров":

    Ако има българска версия на мистър Бийн със сигурност някой джангър ще сложим да го играе.
  • 38 Бай Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Зайко Байко многознайко":

    Вие щъкайте насам натам да отслабвате вируса а аз мисля да по изчакам. Да не препълните болниците само и да не смогнат да ви обърнат внимание!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аве Адолф Хайлллл

    2 0 Отговор
    Правилата са за всички еднакви , я млък . Радвай се ще не си в английското стадо за още имунитет ......