24 Март, 2020 16:25 3 488 21

60 души от Пловдивско са пътували в самолета на заразената карловка

  • заразена-
  • жена-
  • карлово

Пациентката е в добро състояние, тя няма дихателни проблеми, но има температура

60 души от Пловдивско са пътували в самолета на заразената карловка - 1
Снимка: Shutterstock

60 души от Пловдивска област са пътували в самолета, с който от Великобритания се е прибрала 59-годишната карловка , която е с положителна проба за коронавирус. Жената пристигна преди два дни и е настанена в болница, пише trafficnews.bg.

Пациентката е в добро състояние, тя няма дихателни проблеми, но има температура. Взети са всички мерки, започва лечение. В отделението са лекар, две медицински сестри и санитарка. Те няма да излизат от отделението в продължение на 14 дни.

Синът на жената, която е болна, е поставен вчера под карантина. Майката и синът живеят в къща в Карлово. Жената не е имала контакти с никого, освен със сина си, твърдят лекари.

Пътниците от самолета, в който е пътувала жената, също са под двуседмична карантина. Полицията следи дали хората я спазват стриктно. От ОД на МВР призовават гражданите да бъдат стриктни при спазване на мерките и да подават сигнали, ако засекат нарушения на карантината.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И пак

    15 1 Отговор
    Само не разбрах, след като официално има положителна проба в Тойота представителството,(София Тм Ауто)всички мълчат ... има ли контактни там?Няма ли? Или всичко пак е избирателно?

    Коментиран от #8

  • 3 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    22 3 Отговор
    е оказа се че бълхарите прибиращи се от запада италия, испания, англия ни носят зараза и герб ги приведства и осигурява полети за да сеят зараза в бълхария.благодарим ти Бойко за грижите , дано те разцелува върнал се болен от англия.
  • 4 тъпатамара

    14 3 Отговор
    ''заразената карловка'' ............израз и чудо.
  • 5 Психиятъра

    7 3 Отговор
    Ако не е грухала много заразените може и да не са много!

    Коментиран от #15

  • 6 Усмивката

    18 3 Отговор
    А така. А в Бургас вчера пристигнаха 150 души......Може ли да пропущаш пробойни като река, а да изгребваш с лъжичка. Винету умира накрая . Барем да я бяха прочели книгата докрая . Загива, щото толкоз му е акъла. И пада в робство след това .

    Коментиран от #9

  • 7 стратис

    13 1 Отговор
    Да бъдат тествани и служителите от сигурноста на летището,това са хората които седят на първа линия и подпълват декларациите на всички пристигащи от най-заразените държави.
  • 8 Осъзнай се

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "И пак":

    реалния брой на положителните проби вероятно е 6 цифрено число но няма как да се тестват 7500000 души у нас за да се докажат.Това,че всеки ден конкретизират случаите вече става досадно.Никой от заразените не е искал да попада в статистики и да става център на вниманието на хора и медии насаждащи паника.
  • 9 Усмивката

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    Не мога да разбера. Някакъв бълхар ми щрака минуси....Абе брачед. И като се завърнахте сега , какъв ще го дирите. Тук работа няма . Пари няма. Икономика няма. Ще си стоите в къщи и вечер ще излизата да ровите в кофите ли.Тук ситуацията в скоро време ще е като в Италия даже по лошо.Щото хората масово ще започнат да излизат по улиците , търсещи сметка от управниците.Ще настъпи хаос и беззаконие и мор . Какво очаквате.

    Коментиран от #18

  • 10 Де факто ...

    8 3 Отговор
    Де факто е заразена .... с температура . Хаха до къде стигнехме !?
  • 11 файчо

    3 3 Отговор
    60 души от Пловдивско са пътували в самолета на заразената карловка. Яснооо,тази карловка притежава самолет. Поредната богата българка!

    Коментиран от #17

  • 12 питам и отговор не чакам

    12 1 Отговор
    Какъв е смисълът от забрани на разходки в парка при положение, че се стимулира вноса на корона със самолети !?!? И прав е този, който пише тук, какво очакват тези, които си идват с корони или без от чужбина !?!? Те здравни вноски плащали ли са, данъци ...??? И тук корона, като и там само, където здравеопазването ни е на ръба? Но като знаем, че това е в огромната си част е тъмнозеления електорат на Винету, що пък да не ни жертва !?
  • 13 Обикновен човек

    10 1 Отговор
    Ако Хитлер беше жив щеше да слага на всеки завърнал се от странство по една значка с коронка (както навремето е слагал на евреите) и в гетото за месец ...който мръдне от там с значката по улиците в десятката!!!Като отрепат двама трима ,другата ромска сган ще се осъзнае!!! Може би света има нужда от диктатори като него ,защото тази демокрация в днешният свят не води до
    нищо добро !!!Човешката природа я отхвърля както и глобализацията !!!!Светът едно голямо село??Дрън,дрън!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Айше, дано си девствена

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Психиятъра":

    Дано, ама надали

    Коментиран от #16

  • 16 Психиятъра

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Айше, дано си девствена":

    Ако е облизала седалките предварително е проблем
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рон Джереми

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината дотук от частен детектив":

    Аз пък се сещам за доста хора дето ще искат да те еват!
  • 20 Еее

    1 1 Отговор
    Корони бомбата ще избухне скоро в бг-то с хиляди случаи.
  • 21 дядо ви от бг

    0 0 Отговор
    от къде е дошла тази? сигурно от публиката, която в милано и бергамо, някой тъп английски фут. фен или където има чайна таун? защо не казвате от къде идва? няма да има проблем в бг! колодрумът в Пловдив не е за безотговорни мошенници! да си стоят в карлово
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове