25 Март, 2020 06:11 2 484 6

Двуседмична карантина за българите, пътуващи за Румъния

  • карантина-
  • румъния-
  • пътуване

Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващи български граждани

Двуседмична карантина за българите, пътуващи за Румъния - 1
Снимка: БГНЕС

По информация на румънските гранични власти, от 0 часа на 25.03.2020 г. български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес, съобщават от Гранична полиция, цитирани от Българското национално радио.

Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващи български граждани.

Румънските власти са определили коридори за преминаване през територията на Румъния на товарни автомобили, пътуващи транзитно през страната към Молдова и Украйна. Такива автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе – Гюргево.

На границата с Румъния на ГКПП Видин трафикът е интензивен на вход, а на ГКПП Русе – на изход за товарни автомобили. На граничните пунктове Силистра, Дуранкулак и Оряхово трафикът е нормален.

За 30 дни от 14.03.2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 5 Отговор
    акоито няма къде
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 STEFCO

    1 1 Отговор
    OSHTE PITUVATE Lİ SMOTANYATSİ SKORO SHTE PITUVATE ZA ONYA SVYAT BOKLUTSİ
  • 5 Русенец

    0 0 Отговор
    ОЩЕ ЛИ ИМА ГО8ЕДА ИЗЛИЗАЩИ ОТ СТРАНАТА??????? ДОКОГА??? Какво правите? Опитвате се да внесете още вирус ли? Защо? Да ни избиете до последния човек ли? Май няма да чакаме вие да затворите моста.
  • 6 Усмивката

    0 0 Отговор
    Ако същото бяхме го направили преди месец за влизащит на територията на страната ни , сега нямаше да имаме извънредно положение. Но НЯКОЙ реши да разбие икономиката ни и общественния живот възползвайки се от обстоятелствата.