Last news in Fakti

25 Март, 2020 17:11 1 911 16

Армията тренира разполагането на полеви болници във Варна и Русе

  • варна-
  • русе-
  • полева болница-
  • коронавирус

От ВМС участват 91 военнослужещи и 7 товарни автомобила и микробуси

Армията тренира разполагането на полеви болници във Варна и Русе - 1
Снимка: Министерство на отбраната

Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) и от Сухопътните войски участват в съвместни тренировки с Националния оперативен щаб за разполагането на полеви болници в спортни зали в градовете Варна и Русе, съобщиха от министерството на отбраната.

Във Варна на 24, 25 и 26 март 2020 г. по указания на заместник-началника на отбраната ВМС участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта в сграда за болнично наблюдение. Целта на тренировката е съгласуване на действията на институциите: Министерство на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, Държавна агенция (ДА) „Държавен резерв и военновременни запаси” и областна администрация по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19”. От ВМС участват 91 военнослужещи и 7 товарни автомобила и микробуси. От ДА „Държавен резерв и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 легла с цялостното им оборудване: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеяла, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами. Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота. В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи.

В Русе за изграждане на военно-полева болница в зала „Арена Русе“ под ръководството на командира на военното формирование 34 200 – Шумен полковник Добромир Добрев са задействани два модула. От военното формирование 54 060 – Шумен модул под ръководството на капитан Момчил Димчев от 45 военнослужещи, товари и превозва легла и дюшеци от база на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“. Вторият модул от 51 военнослужещи от военното формирование 34 200 – Шумен под ръководството на капитан Илко Илиев е за построяване на болницата. Включени са и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти Сливен под ръководството на капитан Николай Гетов. Използват се и 13 броя товарни автомобили, ремаркета и автобуси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    14 0 Отговор
    А така наречените „къщи за тъщи“ с откраднатите европейски пари, кога?

    Коментиран от #13

  • 2 Фифи

    18 0 Отговор
    Едно време в казармата имаше такива въшливи дюшеци(на раета)
  • 3 Тюфлек

    11 2 Отговор
    Тези ще престанат ли да стресират и без това стресирания народ. Военнополевите им болници създават усещане за ужасна смърт. Искам да питам управляващите ще бъдат ли настанявани в тях?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    12 1 Отговор
    Това вица на деня ли е, да не е американската дислоцирана армия в Европа, щот аз доколкото знам ние имаме армия от бюрократи начело с шкембе войвода, как не ви писна да се излагате
  • 6 Русенец

    9 1 Отговор
    Нямаше ли къде другате, та на пъпа на града ги курдисахте тия болници? Толкова ли нямаше някоя сграда в покрайнините? Можехте цяло изоставено село да преоборудвате за пациенти. В България има 1000 изоставени села. Отцепват го военните с камионите, спретвате едни контейнерни бази и тях ги оборудвате с леглата. Ще се доставят медикаменти, продукти и оборудване под кордон. Никой няма да припарва в него село. Никой няма опасност да се зарази. Защо на пъпа на Русе? Защо?

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Трагикомедия

    15 0 Отговор
    Полеви болници без лекари и сестри. Да ги прекръстят полеви морги!
  • 9 SAAB

    4 1 Отговор
    Армията тренира......кога успяха да сА епилират и оскубят веждите...вече тренирарат :) да опъват тел на гатата !
  • 10 Фермер

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Има и много затворени училища,който могат да се ползват временно
  • 11 Аха

    6 0 Отговор
    Ква армия бе тъпчовци.
    С легла от бай Тошово време и войничета швейкове.
    Армия глупендъри дет и пищов не могат да сглобят.
    Камо ли палатка или полеви лагер..
    Швейкове.
  • 12 Показност

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Показност бре.
    Нищо друго.
    Ни акъл,ни целесъобразност,никаква безопастност.
    С една дума безхаберност и негодност.
    Къфто управника такива и робите.
    Негодници.
  • 13 Не виждаш намека

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер":

    Очакват нещо щом тренират мани ги тия тъщи
  • 14 Хамсал

    3 0 Отговор
    Снимката поне не я публикувайте, че ставаме за смях! Иранците са по-добре оборудвани от нас!
  • 15 Друга

    3 0 Отговор
    Защо ни го навирате в очите този лазарет? За успокоение ли? За справяне със стреса? Бравос! Място за колективна смърт! Дали някой от семействата на управляващите ще го сложат на тези сто годишни дюшеци? Ние в Русе отдавна нямаме свестни лекари, военните ли ще ни лекуват?
  • 16 незнайко

    1 0 Отговор
    АРМИЯТА СЕ ГОТВИ ЗА ИСТИНСКА ВОЙНА !!! Само това може да се каже при това положение !!! Решиха да извадят железните шкафчета и легла от затворените казарми !!! Със самите казарми ОЩЕ не са решили какво да правят !!! Дюшеците сигурно миришат на мухъл !!! Това е поредната излагация на БЪЛГАРИЯ !!!