Last news in Fakti

26 Март, 2020 06:38 1 553 20

КЕВР обсъжда поевтиняването на газа и парното

  • кевр-
  • цен-
  • газ-
  • парно

По-ниските цени ще са факт от април

КЕВР обсъжда поевтиняването на газа и парното - 1
Снимка: БГНЕС

Предстоящото поевтиняване на газа, парното и топлата вода ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщи Българското национално радио. Предложението на регулатора е от април синьото гориво да е с 40 на сто по-евтино, а цените на топлоенергията да паднат между 8 и 25 на сто за различните топлофикации в страната.

Най-голямо понижение на цените на парното и топлата вода се очаква да има в столицата - с 25 на сто. С 21% е по-евтина ще е топлоенергията във Враца, между 15 и 17 на сто ще паднат цените във Велико Търново, Бургас, Разград и Плевен. В Пловдив цените ще са 12 на сто по-ниски. Най-малко намаление - с 8%, ще има във Варна.

Поевтиняването на парното и топлата вода е резултат от договорените по-ниски цени на природния газ, които „Булгаргаз“ купува от руския си доставчик „Газпром експорт“. То обаче няма да окаже влияние на цените на тока, които регулаторът предвижда да останат без промяна.

Окончателно решение ще бъде взето в края на месеца, а новите по-ниски цени ще са факт от април.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    14 0 Отговор
    Обсъждали били, криза е, никакво намаление, газ до дупка или малко да поизмрем, че после
  • 2 Iviviv

    22 0 Отговор
    Ееей нафтата в Македония е 1.42лв а тука колко е айдуци

    Коментиран от #5

  • 3 Стани да си легнеш

    18 0 Отговор
    А що да не се потуткат още малко ,па може и намалението да го пропуснем
  • 4 Намалението бавно става

    16 0 Отговор
    Увеличението от днес за утре
  • 5 Фактъ

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Iviviv":

    А , я купуват от Лукойл , македонците!
  • 6 Професор по Стоманобетон

    8 0 Отговор
    Едно от нещата които никога няма да си простя е че гласувах за тая долна мръсна гадина на снимката преди години.

    Коментиран от #13

  • 7 ЗЕВС

    20 0 Отговор
    Цената на газта е намалена със стара дата от 40% на 5 август 2019 г. Не се правете на ощипани невести, върнете на хората парите от надписаните сметки.
  • 8 Капитан Петко

    7 0 Отговор
    Разбира се във Варна като най отдалечена от София може най - малко. Разбира се няма магистрала до София понеже Тодор Живков не я е построил на 70% и става по трудно. Разбира се няма как да се протестира понеже сме под карантина и няма такава служебна бележка да дойдем до там. Тикво недей да идваш тук за да не забравя за карантината и случайно да те убия с камък.

    Коментиран от #14

  • 9 Танев

    14 0 Отговор
    Парното ще е по-евтино от май до септември. А токът? Няма ли да поевтинее? Какво стана с бензина? Чакат да се вдигне цената на петрола ли?
  • 10 Някой си

    6 0 Отговор
    С колко?
    0,00000000000000001 %. ?
  • 11 Васил

    13 0 Отговор
    Ало Кевр нали цената на тока беше вързана с газта а какво стана газта поевтиня а тока не. Какви ли още схеми ще направите само и само да не намалите цените.
  • 12 печатна грешка

    12 0 Отговор
    КЕВР осъжда поевтиняването на газа и парното!
  • 13 оня с коня

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Професор по Стоманобетон":

    Добре е че си бил "политически Активен" като си гласувал за Човека от Снимката,но имаш ли Хабер от Листата на коя Партия е той и за какъв се е Кандидатирал?
  • 14 Фактъ

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Капитан Петко":

    Защо във Варна , най - малко? Борисов да си спомни 2013 г.!
  • 15 5ко

    8 0 Отговор
    Газът си е газ, но тецовете горят боклук, за което им се плаща, произвеждат ток и топлото е остатък от производството на електроенергия. И какво излиза - печели 2-а пъти. Във Виена за същото топлото е безплатно и от остатъка от горенето правят компост, който продават и от него печелят. А наЩе питеци какви ги пилят тук, Ъ?!
  • 16 соросоидни кърлежи

    6 0 Отговор
    А ЩАБ за борба с мафията в сектор горива кога ще има..свине мръсни,дано да се задавите с тези горива, да ви запалят задници ..Ало Гешев..Божков вече няма да го върнеш, виж тук престъпници и картела..реални неща.
  • 17 Независим

    5 0 Отговор
    Правят ни само вятър,понеже ни имат за рая и знаят,че като си пееш Пенкеле,кой ли те слуша,ще има да ни лъжат и мачкат още много,ако все така им търпим лъжите.Горивата задължително трябваше да паднат и да са по ниски от македонските..
  • 18 БОКО

    3 0 Отговор
    Лукойл като не плащат данъци,що не вземат да дарят некое милионче за борбата с корона вируса?
  • 19 дедо йоцо гледа

    1 0 Отговор
    Докато старците взимат решенията, нищо няма да се промени. Дайте път на младите и умните, защото те отиват там, където ги ценят.
  • 20 Русенец

    2 0 Отговор
    Целият февруари беше топъл. Парно не съм пускал. Десет дена бяха спрели топлата вода за ремонти. И накрая сметките пак като миналогодишните, все едно всичко съм дънил на макс. Мръсни мършояди! Не се наядохте. Скоро ще ви пресъхне хранилката и на вас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове