Last news in Fakti

26 Март, 2020 11:40 6 045 30

Как се работи от вкъщи, докато съседът прави ремонт?

  • ремонт-
  • апартамент-
  • работа от вкъщи

Цял блок в София се оплаква от несъобразителен комшия

Как се работи от вкъщи, докато съседът прави ремонт? - 1
Снимка: Shutterstock

Ремонти по време на извънредно положение. Как се работи и въобще може ли да се работи, докато съседите ти къртят и бръмчат с всякакви машини, а шумът е толкова силен, сякаш майсторите са у вас? С такъв сигнал група софиянци се обърнаха към Нова ТВ. Хората се опасяват, че ако тормозът продължи, няма да могат да отговорят на очакванията на работодателите си.

Ремонтът кипи в кооперация в центъра на София, докато Йордан и Ирина се опитват да работят от вкъщи. Единият е в сферата на икономиката, другият - на финансите.

„Както се сещате, в момента не обсъждаме кой къде ще ходи на ски или лятото на почивка, а обсъждаме мерки за справяне със ситуацията, правим планове, парични потоци. А аз имам бургия в мозъка си, която в неравноделни периоди спира и тръгва”, разказва Йордан.

„Чукат, блъскат, доведоха петима майстори, които от вчера ни тормозят. Това се чува по време на конферентните разговори. Аз се чудя какво да обяснявам на колегите ми и на работодателите ми, каква е тая ситуация, къде се намирам и въобще какво става”, разказва Ирина Станева.

Чудят се какво да обясняват и съседите им. Заради извънредното положение целият блок работи от вкъщи.

„Уважаеми съседи, след като трябва да си седим вкъщи и да се опитваме да работим, кой реши да си пробва уменията на майстор. Малко акъл и толерантност няма да навреди на никой”, призовават съкооператори.

„От 10,00ч. до 14,00 часа, може би всеки ден, се чува продължително къртене и пробиване”, разказва Яна Филипова.

А собственикът на апартамента, наел майсторите, отговаря така.

„Здравейте. Такъв шум не се очаква тази седмица. Имат още 2 часа подобна работа, но ще предупредим предварително. Ако има шум тези дни, ще е спорадичен, от типа - да се пробие някоя друга дупка”.

Написаното обаче не е спазено. Затова хората са потърсили помощ от общината и от полицията. Засега без резултат.

„Да, ще го регистрираме , но нали знаете, че наредбата на Столична община е, че ако не се вдига шум от 14,00 до 16,00, няма проблем”, отговарят от полицията, разказва Ирина. „Това трябва да престане. Не може всички да сме блокирани вкъщи, притеснени от вируса, от социалната ситуация и от идващата икономическа криза. И отгоре на всичко, да трябва да слушаме дрелките и чуковете на едни хора”, заявява Ирина.

„Когато цялата сграда е превърната на офис, по обективни причини и цел спазване на мерките на правителството, молим така и изпълнителната власт да ни предостави добър начин, да си вършим работата”, казва Йордан.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кукуригу

    26 18 Отговор
    Ами хората поне работят,а смисъла от ваща конферентна "работа"хич не е ясен.Предлагам ви да от днес да се храните онлайн в някой ресторант конферентно!

    Коментиран от #8, #14

  • 4 Русенец

    26 0 Отговор
    Ужасът на гетото, наречено апартамент.

    Коментиран от #11

  • 5 И аз започнах с ремонтите

    8 7 Отговор
    Снощи в 23 часа трябваше да забивам пирони ... ко да се прави
  • 6 Прост народ

    15 4 Отговор
    А аз как да оправям съседката като съпруга и си работи от вкъщи

    Коментиран от #28

  • 7 Тост

    23 13 Отговор
    Е какво сега.... срам ви е по време на конферентните разговори ли?Казвайте, че има спешен ремонт на улицата пред къщата ви в "полите" на Витоша и вдигайте самочувствие!Навряли сте се в кутийка и мрънкате... Доколкото разбираме съседа ви се съобразява с часовия диапазон в наредбата.Ако не направи ремонт и утре му протече банята ще оревете до Страсбург вероятно... Аман от принцеси братче...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Цвета на нацията

    11 3 Отговор
    Тия са или сектанти или телефонни измамници!
  • 10 Ventura

    19 5 Отговор
    Значи едни може да работят от дома, а другите не! Че на човека това му е занаята.
  • 11 Софиянец

    1 10 Отговор

    До коментар #4 от "Русенец":

    А за ужасът от гетото, наречено село, нещо знаеш ли?

    Коментиран от #15

  • 12 6524

    16 11 Отговор
    Ами когато всичко ти се тресе под краката от разбиване с канго, чукове ,а детето ти има онлайн уроци едвам се стърпявам да взема и аз един чук да му помогна със външната врата и зида. Тава е от миналата седмица от вторник, на забележките отговаря, че спира от 14.00чл до 16.00ч .Не се издържа и проваля на детето уроците,защото не пуска звука и почти не участва защото пречи на останалите
  • 13 Кукуригу

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мммда":

    Ти нали нали се имаш за умен?Няма лошо,тежко е само за околните!
  • 14 8754

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кукуригу":

    Не, не работи решил да използва, че не е на работа да разбие всички стени и зидове. Няма проблем ако можех да излезна ,ако детето ми беше на училище, а не да учи онлайн вкъщи. Но да си затворен вкъщи и да си с тапи за уши, а пода да се тресе -не ти го пожелавам и това е вече седмица .Нямам идея какво е това разбиване в малък апартамент вече 9 дена.Вече съм на предела на търпимостта

    Коментиран от #25

  • 15 Русенец

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Знам, знам. Знам, че там имам къща на два етажа и 4 спални. Имам и двор, в който мога да се поразтъпва, или да си насадя малко доматки, краставици, чушки. Имам и лозенце за грозде и винце. Имам и овошки за истински плодове (гражданчетата им викате БИО). И детето ми не гледа през прозореца, под карантина, а играе на двора с кучето. Това знам. Айде, обясни ми за у градо как е.
  • 16 Баш майстора

    12 8 Отговор
    Като им пречи шума да се изнасят да спродават имотите си и дим да фк няма ай сик тир от тука
  • 17 дамян

    8 6 Отговор
    Абе кви ремонти бе вие луди ли сте бе целта е дапреборим този вирус после правете квото щете незабавно трябва да се затворя всички строителни борси маг и тн. Тези маг не са жизнено важни в този момент не го ли разбрахте вече

    Коментиран от #23

  • 18 Въпросната госпожа се намира в жилищен

    11 6 Отговор
    блок,а не в бизнес център. Валидна са разпоредбите на Столична община за живеещите в жилищните сгради в София и ако не и отърва да си ходи на село,на тишина!
  • 19 Ласков

    13 14 Отговор
    Възмутен съм колко нагли са хората направили подобно оплакване . Нима всички са длъжни да се съобразяват с Вас, нима Вие не сте правили ремонт, нима вашата "работа" е по важна от тази на другите в блока .
  • 20 Соросоид

    10 10 Отговор
    Ей, да ви имам проблемите! В Закона е записано - тишина 14 до 16, и след 22 до 6. Слагайте си звукоизолация!
  • 21 коза кирова

    13 9 Отговор
    Егати наглата патка. Що смислени предприятия са пред фалит щото трябва да излязат в принудителен отпуск. Тя се дразни за конферентните си разговори. Ми като работиш "конферентни разговори" можеш да излезеш във временен отпуск. Превзета коза.
  • 22 Жоро

    5 2 Отговор
    Ох, животът ми е ад
    Бобърът строи палат
    по цял ден кърти, чука, маже,
    през нощта не спира даже!
  • 23 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "дамян":

    Мъ как бееее? Мимето искала баня като на какиниииии. Пепито пък искала хол и секция като на маминиииии. А Весито пък видяла, че колежката имала по-готина спалня и сега иска да я надскочииииии. И човекоподобните им мъжленца трябва да им угодят на моментааааа, щото ще седят на сухо дорде трае карантинатаааааа......
  • 24 работещ все още

    13 4 Отговор
    Навсякъде е едно и също - стоенето вкъщи масово се използва за правене на ремонти, шумът е невъобразим. Останалите, които работим от къщи, сме се побъркали напълно. Не се търпи. Общината не трябва ли да излезе с разпореждане да се спре тормозът защото явно на добрата воля не може да се разчита.
  • 25 9854

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "8754":

    Един съвет от мен,безплатен. Отиваш в общината по местожвеене и пускаш мотивирана жалба.Това катилче няма право да кърти панели,стени ,трегери и пр.Така описания шум е точно това. Ще дойдат,ще проверят и ще му спрат ремонта много бързо.Тия тука ,,защитници,,на ремонтите да отидат в Германия да видят как става.С проект одобрен от общината,лицензирана фирма,договор и накрая идват и проверяват кое как е свършено и дали не еправено нещо по така,извън одобрения проект.
  • 26 nemo

    5 1 Отговор
    Какво да кажа аз като работя нощна смяна !
  • 27 Дрискос

    9 0 Отговор
    Където и да отидеш, който и апартамент да купиш тоя с бормашината винаги ще купи съседният.
  • 28 Ебре

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Прост народ":

    Викаш комшията под предлог да борите вируса, естествено със мниго силна ракия.
    И се почвате, вдигаш много тостове и пиеш на екс, и го бъзикаш че е лигльо и не носи. Само че на тебе си сипваш вода основно и много малко ракия. И така докато падне на масата и заспи. Ииии тогава го занасях у тях и го меташ на леглото да спи. И се почвате с комшийката, цялата вечер е ваша. :-)) Споко, цяла вечер ще спи като заклан.
  • 29 emo

    7 0 Отговор
    Чл. 6, т.4 на закона за управление на етажната собственост - забранена е извършването на дейности или действия, рпричиняващи безпокойство на останалите живущи, по-голямо от обикновеното. Има глоби, а със 78% подписи от живущите - изважждане на собственика или наемателя от апартамента и запечатването му - с решение на Общото събрание и след това се внася в районния съд. Всеки шум, който излиза извън апартамента е психически тормоз. А ремонт се прави до 20.00 ч вечерта, не до 22.00 ч.
  • 30 Офис

    1 8 Отговор
    Че то извънредното положение може да продължи с месеци, човекът какво да прави - да чака да си ланкате по конференцийките и да не смее един дюбел да забие до есента ли? Наредбата мисля, че не е променена и е ясно кога не трябва да се вдига шум? Как всички се извъдиха офисни мишки в тоя вход?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове