26 Март, 2020 13:08 3 681 31

Ананиев удължи срока на мерките срещу коронавируса

  • кирил ананиев-
  • коронавирус-
  • извънредно положение

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги

Ананиев удължи срока на мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки (със Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г., Заповед № РД 01-131/17.03.2020 г., Заповед № РД 01-139/19.03.2020 г. и Заповед № РД 01-144/22.03.2020 г.) до 12 април 2020 г., включително.

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    52 2 Отговор
    Това, че нс се закри е много хубаво. Сега цялата отговорност я носи бойко методиев борисов и кризисния щаб. Искаха диктатура, постигнаха я. Сега трябват топки за да я задържът. Като ги гледам, нямат ги и ще се напикат, когато трябва да отговарят. Милиционерите и армията няма да ви стигнат клоуни.

    Коментиран от #15, #31

  • 2 Разумния

    29 1 Отговор
    Йеесссс!!! Закривай!
  • 3 Някой си

    39 0 Отговор
    Нейадърник!
    Коя мярка до сега проработи?
    Създава само хаос тоя!
  • 4 Последния софиянец

    36 2 Отговор
    А коронавируса знае ли че трябва да си ходи на 12 април.

    Коментиран от #30

  • 5 Кратунчучуна

    26 2 Отговор
    Разпускаме "Държавата"!Ликвидация!

    Коментиран от #14

  • 6 вашето мнение

    32 2 Отговор
    Диктатурата ще продължи до последно. Страхливецеа бойко методиев борисов ще се опита да задържи това положение докато може. След отмяната на извънредното положение, банкянски знае, че е пътник. Дано народът ни е достатъчно умен и да потърси сметка и на съучастниците му от кризисния щаб.
  • 7 Шалом

    10 1 Отговор
    Търсите си боя а ма го няма-ФЮРЕРА...........
  • 8 alyx

    27 0 Отговор
    Отпуската официално ще свърши, ако на някои не е. Кой ще ни храни като си лежим затворени? Кой ще ни плаща тока, водата и другите комунални услуги? Кой ще плаща кредитите на тези, които имат, а те не са малко? С това 60 на 40 % ще стане ли като е само за избрани фирми? Бог да пази народа!
  • 9 Тях червеното знаме роди ги

    15 1 Отговор
    Всичките на тази маса са платени комунисти и ченгета от бившите -настоящи служби
  • 10 INTRUDER

    25 1 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ!ДНЕСКА КАРАНТИНКА, УТРЕ БЕЗ СТОТИНКА, ДАНЪЦИТЕ СИ ПЛАТЕТЕ И ДА ХАРЧИМ МИЛИАРДИ ВИЙ НИ ОСТАВЕТЕ...ТАКА СЕ ВЗЕМАТ МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС ПИЧОВЕ!ЩЕ СТАНЕМ РОБИ НА ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ: "МЕРЦЕДЕС", "КОКА КОЛА", "ПЕПСИ.КО", "КАУФЛАНД", "ЛИДЛ"-БРАТЧЕ И СЕСТРИЧКА...ХАЙДЕ ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ, ЧЕ ВИЕ СТЕ УМНИ ХОРА И ДОБРЕ ГИ ЗНАЕТЕ!"НОВ СВЕТОВЕН РЕД", ДАНЪК ЗА СО2, ПРОСТИ ХОРА, ГЛАДНИ ХОРА...МАЛКО ХОРА...
  • 11 Боян

    27 0 Отговор
    Това е абсурд!!!!Тия изперкали дядовци ще съсипят икономиката ма тая държава !!!!
  • 12 Идиот с пагони

    16 2 Отговор
    19 Перко с пагони

    21ОТГОВОР
    С упоритият си отказ от масово тестване Мутафчийски просто КРИЕ и ЛЪЖЕ за Истинският Размер на Епидемията! Лъже хората, че прословутите блокади и забрани помагат, защото ако беше дал истинският брой заразени щеше ясно да се види, че те устремно растат въпреки тези забрани. И така ПОМАГА за нейното РАЗРАСТВАНЕ. След години Мутафчийски и ББ ще бъдат съдени, както бяха съдени крилите за Чернобил. Но ще е скоро и давност няма да има. Истинският брой на заразените можете ориентировъчно да получите, като знаете броят на тестовете. Мутафчийски говори че максималният ни капацитет е 300 теста а трябва да са поне 3000. Следователно вместо 242 заразените са поне 2400. И те са СРЕД НАС и ЗАРАЗЯВАТ поради идиотизма на Мутафчийски който се бори срещу масовото тестване което ще ги открие!
  • 13 Герберастка черна каса

    17 0 Отговор
    Браво "кризисният щаб" и министерски съвет упорито си уреждат места при Нено Димов!
  • 14 парк хотел москва

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Кратунчучуна":

    Още малко........Наред са МОСКОВСКИТЕ КОМУНИСТИ И ФАЛИТ!
  • 15 Терминатор Две

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    Точното така , униформените мърши лесно ще бъдат нартрализирани, само да се събере един катун ромляни с брадви и кирки пред некое РПУ
    и ушевите ибрици ще напълнят фуражките с говна
  • 16 Кой68

    11 0 Отговор
    Тоя е много по-зле от вечно критикувания Бойко.Така се е шашардисал че незнае какво и как....
  • 17 Критичен

    12 0 Отговор
    трябва да се тества масово, връщащите се в Бг. , тези които ходят на работа, и др. който е заразен се отделя, здравите да работят, по добре пари за тестове отколкото да спасяваме фалирали фирми .........
  • 18 Изработиха ви

    14 0 Отговор
    Годжи ще съобщава плавно увеличение на заразените въпреки мерките, Хананев ще удължава карантината, депутатите ще си стоят в къщи, Баце е господ а Каскета е негов пророк, да ви е честито!
  • 19 Русенец

    3 6 Отговор
    Ще го удължават тоя срок, дорде не спрат да прииждат отвън заразени.
  • 20 Кан

    12 1 Отговор
    Тези съвсем обезумели дъртаци играят един театър за пред плебса, майката си трака!! Ясно е, че вируса ще си вилнее докато си иска, без значение от мерките. Който оцелее добре, който не, такъв е късмета. Но ако това ограничение за работа и всичко останало придължи, ще разберем впоследствие кое ще ни струва по-скъпо, срива на цялата ни хлабава икономика или починалите!! Явно икономиката, съмнение няма. Не знам какво си мисли Барба Ганьос, на който му се иска това Извънредно положение да придължи до следващите избори. Така ще се радва на неограничената си власт и ще открадне колкото се може повече. Доказа се, че данните за растеж и резерв се оказаха изсмукани от пръстите на Барбата и Влади Финансистчето. Днес са в паника, лъсна измамата Растеж, Развитие, Резерв. Оказа се, че нито една система в държавата не е в добро състояние. Балона се спука и вече без лъжи се доказа, защо сме най-бедни и корумпирани. Бързо всичко се срива и имайки представа компетентността на Барба Ганьос и сие, той не е в състояние да вземе правилни решение. За 10 години назначаване на верни и неграмотни, крадливи и случайни, доведе до колапса на нашата държава. При тази ситуация, която не е война или природно бедствие, са оплетени като патки в калчища. С техните решения или без тях, резултата от вируса ще е един и същ. Жалко за хората загубили работата си, за закритите бизнеси и всички поражения!!!!

    Коментиран от #28

  • 21 Недоразумението Ананиев

    11 0 Отговор
    Този министър спешно трябва да се смени!
    Не заради удължаването срока на противоепидемични мерки, а заради неадекватността си, вчера забрани, преминаването на тирове през страната, добре че отмениха това безумие веднага, понеже като се спре движението на стоки в Европа, как ще се доставят храни и лекартва, бе Ананиев?
  • 22 Баба Банга

    12 2 Отговор
    Скоро ке има нов Народен съд!
  • 23 Кратунчучуна

    6 0 Отговор
    Като ви казвах да внимавате да не счупите икономиката имах предвид че лично аз ще я счупя!
  • 24 вашето мнение

    10 1 Отговор
    Примката се затяга, тик, так, тик, так. Как е хавата бокич? Ще можеш ли да се оправиш като диктатор? Едва ли страхливецо, скоро ще бегаш. Милиционерите ти и армията ти ще ти кажат, че са на разположение още седмица.
  • 25 мани мани

    2 8 Отговор
    Мен ме устройва положението. Дано е тъй поне 10г.
  • 26 !!!

    7 1 Отговор
    Днес във Варна цял ден няма вода, спряна е за пореден път по време на пандемията!!! З асрамете се бе!!!!! Без пари ни оставихте, без въздух, че и без вода, БЕЗОБРАЗИЕ!!!!
  • 27 Бачо Киро

    5 2 Отговор
    Всички се занимават с глупости. Хем икономиката ще сринат, хем нищо няма да спрат. Как ще спреш нещо, което на хартия живее до 24 часа? С КППта? Рисковите групи трябваше да са под карантина, ако решат, останалите да работят. Де риск от грип, де корона... Хората ще си умират както и да го въртите. В момента за да уж предпазят хора, които в повечето случаи ще си заминат скоро, съсипват целенасочено икономика, фирми, отрасли... Криейки се зад фалшивия щит на "епидемията", както американците при нахлуване се правят на носещи демокрация....
  • 28 Пако

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кан":

    Доказахме че,сме оФце,също доказахме че,
    не блеем и докато ни колят.Каквото и да се
    каже за нас,все ще е истина...
  • 29 Васил

    3 0 Отговор
    Ананиев разреши замяната на липсващо лекарство с генерично в аптеките, после се отказа.

    Само в три страни от ЕС - Австрия, България и Малта, генеричното заместване в аптеките все още не е разрешено.

    Българският фармацевтичен съюз с основание протестира срещу това решение.
    В писмо от председателя на фармацевтичния съюз проф. Стоименова се казва, че отпускането на лекарства със същата лекарствена форма и количество е спазване на предписаното лечение и не подменя волята на лекаря.

    Очевидно част от лекарите не са узрели за тази възможност и пита дали останалите държави членки грешат в лекарствената си политика и лекарите в тези държави считат, че генеричното заместване отнема отговорността им за лечението.

    Генеричните лекарства са по-евтини.

    Така в България се дава възможност, като няма генерично заместване в аптеките, лекарствата да се продават на високи цени и да печелят фармацевтичните компании, които ги внасят.
  • 30 BigDick4You

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    12 април е ден на космонавтиката
    -сигурно ще го изстрелят с ракета в космоса!
    ;)
  • 31 хгмдйъ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    Къде ще им стигнат.Гледай след месец два като тръгнат гладните,и изгладнелите роми като тръгнат да безчинстват.Ни армия ще им стигне,ни полиция.А ако решат да дадат автомати на нас не знаят към кого ще ги обърнем.Бая топки ще им трябват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове