Last news in Fakti

26 Март, 2020 16:51 2 199 6

SPA столицата ни подготвена за коронавируса

  • велинград-
  • коронавирус-
  • мерки
SPA столицата ни подготвена за коронавируса - 1

Във връзка с извънредното положение в страната и неговото удължаване до 12 април, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев инициира среща с директорите и лекарите от двете болници в община Велинград- МБАЛ-Велинград и МБАЛ „Здраве”. В разговорите взе участие и д-р Табакова от РЗИ-Пазарджик. Целта на срещата бе обединяването на усилията, за да се направи всичко възможно да се запази здравето и живота на хората.

„При случай на заразени с коронавирус хора, трябва да сме подготвени и да реагираме своевременно и адекватно.”- сподели д-р Коев.

Представителите на двете болници увериха кмета, че двете здравни заведения спазват стриктно Заповедта на Министър Ананиев. Обособени са филтърни кабинети и стационари с отделни входове. Към момента МБАЛ „Здраве” са отделили 15 легла, а МБАЛ-Велинград- 20 за евентуално посрещане на случаи с COVID - 19.

На срещата се взе решение да се информират РЗИ-Пазарджик и Министерството на здравеопазването в извънредна ситуация, да бъде обособена и оборудвана с подходяща апаратура, белодробната болница „Св. Петка Българска”, за да може градът да разполага с допълнителен капацитет.

Градоначалникът, от своя страна, е изискал списък със всички лекари и медицински сестри на територията на общината, за да могат да се проведат разговори с тях, като ще се разчита на тях, при необходимост и те да се включат в борбата с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смрадлива фуражка

    5 2 Отговор
    Докато отрича бързите тестове, ИДИОТА С ПАГОНИ - МУФТАДЖИЙСКИ изкупува масово бързите тестове, уж в полза на армията, на МВР и на ВМА. Значи, за тях бързите тестове са ОК, а за хората не са. В същност целта е да не позволи те да достигнат до клиничните лаборатории и да започне масово тестиране, което да разкрие значително повече заразени и друга картина.. Имам проверена информация от клинични лаборатории, които не смеят да вкарват тестове, защото фирмата посредник се оплаква че всичко се прибира от Оперативния щаб, уж да имат запаси, пък през цялото време ги громят като ненадежни. Прочетете и не се чудете защо Оперативния щаб блокира всеки опит за бързи тестове, и ги дискредитира по всякакъв възможен начин. защото само така нещата изглеждат под контрол. Нищо че през това време се заразяват масово. Като се блокират и границите и няма откъде да влизат и тестовете.

    Коментиран от #4

  • 2 Кукуригу

    2 1 Отговор
    Вирус,добре дошъл на СПА!
  • 3 Дон Чико

    2 0 Отговор
    Антонио, не научили още името на тая спа столица, списвачке малоумна?!
  • 4 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смрадлива фуражка":

    Стига писа глупости тъпанар.От такива като тебе хората се плащат и притесняват.Лъжци безподобни!!!!
  • 5 7596

    5 0 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 6 Уйо

    1 0 Отговор
    Ква спа столица е тва умрело село , с цени като в Монте Карло ??? Ай стига простотии !!