Last news in Fakti

26 Март, 2020 19:19 5 579 34

Владимир Каролев проговори за ареста си

  • владимир каролев

На въпросите как се е чувствал в ареста, той отговаря – нормално

Владимир Каролев проговори за ареста си - 1
Снимка: БГНЕС

Икономистът Владимир Каролев проговори ден, след като бе задържан във връзка с пристъпване на заповедта за извънредното положение. Бяха му повдигнати и две обвинения.

Снощи той написа във фейсбук, че е пуснат под гаранция.

„Добър вечер приятели. Във връзка с прессъобщението на Софийската Районна Прокуратура (СРП) и неговото отразяване в медиите, искам да заявя следното.Бяха ми предявени две обвинения и бях освободен под парична гаранция“, съобщи Каролев.

А днес през деня направи обръщение към медиите и последователите си, които се интересуват от случая.

„Ако иската да се говорим за икономика, финанси и Доналд Тръм съм на линия. Благодаря на всички, които са ми писали, но няма как да отговоря на всички вас, поради което отговорих само на близките ми приятели“, коментира Каролев.

На въпросите как се е чувствал в ареста, той отговаря – нормално.

„И да ви кажа, че както петимата полицаи в Разлог, така и всички полицаи в РДВР Благоевград и СДВР с които трябваше да говоря и/или да ме пазят и ескортират от Разлог до Благоевград и на другия ден до София се държаха много добре. Хубав ден и не се спичайте“, добавя още икономистът.

В Писмо до Блиц Владимир Каролев даде повече яснота за ситуацията около него. Ето какво написа той.

"Първото обвинение е, че в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема. Според тази заповед “неотложно пътуване” е пътуване, свързано с полагане на труд.

Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен, бе представен от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването.

Второто обвинение е, че чрез пост във Фейсбук съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София (което хиляди работещи хора правят всеки ден), като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога.

Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки традиционни и онлайн медии не фигурират в предяваните ми две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност.

Твърдението на СГП, че “Служител на СДВР е осъществил връзка чрез мобилен телефон с лицето, като при проведения разговор е установено, че същото се намира на територията на гр. Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР” също не отговаря на фактите.

Проведох разговор с човек, който се представи, че е от сектор Разследване в СДВР. Казах истината - че съм в собствен апартамент в комплекс 3 Планини и че в Разлог може да ме разпитат. Точно това и се случи след около 3 часа.

Няма да коментирам повече повдигнатите срещу мен две обвинения докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 вашето мнение

    45 10 Отговор
    Каролев е нарушил карантината, това е наказуемо според закона за извънредното положение. Дано да лежи.

    Коментиран от #9, #11

  • 4 МАНАФА

    50 6 Отговор
    Тоя задник ми се струва доста поомекнал. :-)
  • 5 малко стрес тест

    35 7 Отговор
    Радвам се , че в ареста ти е нормално. Сега се пробвай е в лудницата , там съм сигурен ще ти е комфортно. Иначе , че те изработиха с простотия , особено по второто обвинение е факт. Така де , сега е време за стресирани на народонаселението , ти се оказа удобен , ще те пуснат , нема страшно .
  • 6 БАТЕ НЕЦИ

    38 6 Отговор
    "НЕ СЕ СПИЧАЙТЕ".ТОЯ ПАЛЯЧО ОЩЕ МУ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТЛЕТО.АЙДЕ ПРИ БАНЕВ ДА МУ ХОРТУВАШ ЗА ИКОНОМИКА.
  • 7 вашето мнение

    39 6 Отговор
    Каролев, сига видиш ли, чии г.....ове лиза? Дано си е струвало, щото можеш да станеш и ромейска булка в панделата.
  • 8 самочувствие

    42 5 Отговор
    този човек е по глупав отколкото изглеждаше досега
  • 9 да де

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    Ако нарушил карантината да му повдигнат обвинение и за това, а не само, че си написал сам хвърчащото листче.
  • 10 Гост

    36 6 Отговор
    Защо всички могат да спазват 14_дневна карантина когато се прибират от чужбина ,а този да има привилегията да не я спазва?
  • 11 ФИНЦИ

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    ДА БЕ АМА ДО МАИКА ТИ ХА ХА ХА

    Коментиран от #27, #32

  • 12 НКВД

    18 9 Отговор
    Трябваше да го гръмнат веднага!
  • 13 7272

    32 6 Отговор
    Станал е мек,като памук.Сигурно сто пъти е казал,че съжалява.
  • 14 Хаха

    23 5 Отговор
    Това арогантното пак продължава да занимава хората със себе си. Какъв икономист е това нещо? И защо го представяте за такъв, смешна работа. Нещо не се хили като пача, омекнал е. Браво на Прокуратурата!

    Коментиран от #25

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АУУУУУ

    33 4 Отговор
    Какво стана със Страсбург бе!!! Нали щеше да съдиш България ? Какъв ще се пишеш .... РЕПРЕСИРАН ???
  • 17 rock

    21 3 Отговор
    Щом си се чувствал нормално в кауша значи там ти е мястото пиле... Но наистина изглеждаш по нежен и женствен вече.
  • 18 Русенец

    19 2 Отговор
    Никого няма да осъдят. Затвор няма да има но ще плати голяма глоба
  • 19 идиот

    14 4 Отговор
    онодили са го и му се е сторило нормално. дано и ха оня с каскета да му се стори нормано и да го зашие 5 години
  • 20 Ivan

    11 5 Отговор
    Бегаи бе пинокио не си интересен на никои .........
  • 21 YUI

    13 2 Отговор
    Владо, преди време ползвахме за обучение базата в комплекса ви, споменали са го в статията, Три планини, доволни сме компанията като цяло. Ако го прочетеш тук, оправете на персонала заплатите в посока завишение при възможност, не е като да не бачкат хората, похортувах си с някои от тях, от отношението съм доволен, направете необходимото. Нека се чете като отзив от клиент
  • 22 Дрън дрън

    6 3 Отговор
    Глупости, това значи по същите причини да арестуват цяла БГ.
    Кажи истинската причина?
  • 23 Какъв “икономист” е тоя боклук

    11 1 Отговор
    Никога не е бил на трудов договор в частна или държавна структура,въпреки смяната на различни правителства,не е имал никакви отговорности.Последно беше “съветник” на един пудел на тиквата,от Атака.Всичките му приходи за състоянието са му от ТВ изяви с интернет информация.Въпреки “заплахите” за съдене на БГ в ЕС,свали гарда и го налапа на власт-провеждащите.
  • 24 Zadnik

    12 2 Отговор
    Тоя е ебахти лайнара! Всички могат само той не! Най - важния лайнояд

    Коментиран от #26

  • 25 1914

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    Той е икономист,еколог,цицолог,дървар,земеделец,фермер, космонавт,водолаз,вулканолог,алпинист,футболист и тн.....той е господ дошъл на земята!!!
  • 26 Иначе

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Zadnik":

    В елита от боклуци трудно се намира по голям боклук от К......вируса
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пиниза

    4 1 Отговор
    Що ни занимавате с тоя.Каквото е надробил ,да сърба.
  • 30 Гражданин

    9 1 Отговор
    Не познавам господина и не искам да познавам лица като него, лица които вършат това, което той върши, докато всички останали хора се борим за живота на хората, които обичаме. Цялата държава, европа, света се бори. Щял да съди родината си България, ами ние къде да се оплачем от лица като него, които вечно демонстрират как са над всички закони.
  • 31 Георги

    5 1 Отговор
    Гражданинът Каролев нарушил ли е карантината или не? Толкова прост въпрос. Да - Не? Кажете гражданино Каролев? Не ни пудрете мозъка с фейсбук и неотложни пътувания, за които сам си издавате удостоверения.
  • 32 Незнаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ФИНЦИ":

    Ти викаш ли му татко,като лежа до твоята?
  • 33 РДВР

    1 0 Отговор
    Няма от години бе тъпунгери. Има ОД на МВР.
  • 34 Огнян Пирински

    0 0 Отговор
    Умен и безпорно интелегентен човек. Не мога да си обясня постъпката му ??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове