Last news in Fakti

26 Март, 2020 18:02 2 048 28

Омбудсманът: Отказът да се намали цената на тока е трудно обясним

  • омбудсман-
  • ток-
  • електричество-
  • диана ковачева

Диана Ковачева смята, че КЕВР дължи обяснение на българските граждани

Омбудсманът: Отказът да се намали цената на тока е трудно обясним - 1
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Диана Ковачева не подкрепя проекта за решение на КЕВР, с който цената на електрическата енергия се запазва същата, въпреки че тази на природния газ намаля с над 40 процента, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Заради мерките за сигурност, свързани с коронавируса, омбудсманът е заявила позицията си на заседанието на регулатора по скайп-връзка, а по-късно тя е изпратила до комисията и писменото си становище.

Според нея отказът да се намали цената на тока е трудно обясним, още повече, че извънредната ситуация, в която се намираме, не предполага вземането на подобно решение.

Диана Ковачева смята, че КЕВР дължи обяснение на българските граждани, по достъпен начин, за решението, което предстои да вземе. Намаляването на цената на природния газ трябва да се отрази по адекватен и справедлив начин и на цената на тока според омбудсмана.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    58 0 Отговор
    По лесно обяснимо е, да се вдигнат, в абсурдистан сме
  • 2 гост

    36 0 Отговор
    Питай Диде, но отговор нема а получиш .
  • 3 Снайперист

    22 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #4

  • 4 Мани ти

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "Снайперист":

    Не ти трябва Фюрер, трябва ти Кенеди-младши, ама такива ги гърмят навсякъде.

    Коментиран от #23

  • 5 оня с козата

    41 0 Отговор
    енерийната система трябва а е държавна собственост

    Коментиран от #10

  • 6 Ненаситни душмани !

    45 0 Отговор
    В България цените на стоките и услугите вървят само в една посока , нагоре-нагоре , независимо от конюктурата на световния пазар !

    Коментиран от #20

  • 7 Ван Ванич

    15 1 Отговор
    Дедо Иван ни знаи ко дъ праи! И ни праи ко си знаи! К;то съ му наредили!Послушко издухал!
  • 8 Дон Чико

    34 0 Отговор
    Много лесно обясним е, стадото ще бъде драно Пт мафията, докато покорно търпи. Нека още търпи. Заслужава си дрането, даже му е малко. На мафията - честито!
  • 9 дядоЯго

    8 1 Отговор
    Запомнете : МАЛКА БУЛКА НЯМА - МАСРАФА Е ЕДИН !
  • 10 Както и

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с козата":

    Застрахователната .

    Коментиран от #15

  • 11 Шопо

    3 6 Отговор
    А ти си омбудсман за парите и да си чешеш русата пунда!
  • 12 Zyggy

    22 0 Отговор
    Безобразие пълно...най-просташкото в поведението на КЕВР е това,че дори не искат да отговарят на конкретните въпроси...Това е пълен разпад на държавата...Къде е прехвалената Прокуратура, къде е Каскетът?...
  • 13 7596

    10 0 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 14 чичо

    14 0 Отговор
    Тогава да премахнат такса достъп и пренос.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ефрейтора

    13 0 Отговор
    Тоя мушморок Иванчо , е една послушна селска мижитурка , назначена от монополите !!!
  • 18 ГОСТ 1

    3 8 Отговор
    Тази жена първо трябва да научи колко процента от произведената ел. енергия в България се добива от природен газ и тогава да се меси в неща,които не разбира.Иначе и аз искам да намалят цената на тока за всички потребители.

    Коментиран от #26

  • 19 ГОСТ

    7 0 Отговор
    Ама как така ще намалят цената на тока, да не са луди, да режат клона на който седят, а и най вероятно са на ясла при енергото
  • 20 оня с коня

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ненаситни душмани !":

    Културно,цивилизовано и интелигентно казано Постът ти е "НЕИСТИНА".На разбираем народен език пък същото би могло да се изрази че "Лъжеш като Дърт циганин...при това Руски".Защото ЗНАЕШ,НО НЕ ТИ ПУКА че цените на ВСИЧКИ ГОРИВА са драстично надолу,че Цената на ПАРНОТО също е надолу,защото ...най-вероятно живееш в Русия!А ОТ КЪДЕ ПЪК да си Информиран че ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ/ВКЛ. ИНВАЛИДНИ И НА ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ/,СОЦ. ПОМОЩИ/ток,вода,Топливо/ и т.н. ВЪРВЯТ ежегодно нагоре със ПРОЦЕНТИ ,ОБЯВЕНИ ОФИЦИАЛНО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО?!Ами пиши на Воля...Носталгията не се превъзмогва лесно.Ако пък случайно пребиваваш в БГ...БЕ ТИ ОЩЕ ЛИ СИ ТУКА и не си се пръждосал?!
  • 21 Русенец

    6 0 Отговор
    При монополистите е така: падат им разходите, но цената се запазва и им растат печалбите. Хората се чудят какво ще ядат утре, а лешоядите само търсят поредната мърши4ка за дооглозгване.
  • 22 Русенец

    3 2 Отговор
    Горивата паднаха, защото падна потреблението. Но как да падне потреблението на тока, като сега трябва да си седиш у дома. Сега харчиш повече ток от обикновеното. И на всичко отгоре, индустрията ще спре да харчи ток, а тя е голямото перо. Всичко ще се поеме от джоба на хората. Битовата ще компенсира загубите от промишлената.

    Коментиран от #28

  • 23 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мани ти":

    Защото движенията за хорските права се изпълняват, или поне подемат, от една личност. Проблемът на освободителите е, че са лидери. Те са кокошият крак, на който се крепи цялата идея. С тяхното премахване се решава проблемът на опонентите им. Ако една идея се прилага повсеместно от всеки човек, без лидерство и без единствена, значима фигура, няма да има кого да премахнат, че да рухне колодата от карти.

    Коментиран от #27

  • 24 А ДАНО АМА НАДАЛИ

    1 0 Отговор
    цeнaтa нa гoривoтo пaднa нo ЦEНИТE НA CТOКИТE РACТAТ, ЦEНAТ НA ТOКA НE ПAДНA ВЪПРEКИ ЧE ТЯ CE OПРEДEЛЯ OТ CВEТOВНИТE ЦEНИ НA ГOРИВAТA. ТAКИВA ГИ БРЪЩOЛEВEХA OТ ДEКEВР И ИВAНOВ КOГAТO НEФТA И ГAЗТA CE ДИГAХA A CEГA CE КРИЯТ И МЪЛЧAТ МAФИOТИТE УПРAВЛЯВAЩИ. ЗAЩO НE ПAДA ЦEНAТA НA ТOКA OТ 01 .04. 2020?. МAФИЯТA КOЯТO НИ УПРAВЛЯВA МЪЛЧИ.
  • 25 Ко шъ рече туй Овтобусмънт ?

    0 0 Отговор
    Имам чувството че се факват с езика на Черноризец Храбър.
  • 26 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГОСТ 1":

    Не разбирам защо ти слагат минуси. Омбудсмана и щаба му или показват пълна некомпетентност или си правят евтин пиар. Предвид спецификата на производството на електроенергия където почти не се използва газ цената няма как да се повлияе от цената на това гориво.
  • 27 Най-хубавия коментар

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Русенец":

    който някога съм чел. Браво, човек!
  • 28 Тука това не го разбрах

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Русенец":

    Цената на горивата падат, защото пада и потреблението. А индустрията харчи най-много ток. И какво казваш - че тока не пада, защото индустрията у нас си работи нормално. Така ли да обобщим?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове