26 Март, 2020 18:12 1 830 9

Обучението продължава да е онлайн и без оценки

  • онлайн обучение-
  • мон-
  • дистанционно обучение

От МОН отчитат значителен успех в провеждането на дистанционното обучение, въпреки че в първия ден се оказа, че близо 2000 учители са останали офлайн

Обучението продължава да е онлайн и без оценки - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда. На този етап в училищната документация не е необходимо да се вписват оценки, а учителите трябва да следят ангажираността и активността на всеки свой ученик.

Това съобщават от Министерство на образованието във връзка с удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Министерството на образованието и науката изпраща и препоръки към училищата по преценка на учителите да се редуват уроци за упражнения с преподаването на нови знания, както и да се използват по-пълноценно възможностите на проектно-базираното обучение.

До 12 април 2020 година работните дни за учителите ще са неприсъствени в училище, разпорежда още Министерство на образованието и науката.

Припомняме, дистанционното обучение на ученици стартира на 16 март екстремно заради обявеното извънредно положение в страната във връзка с разпространението на коронавирус. Точно преди това в много области учениците бяха във грипна ваканция заради епидемията от грип тип Б. В обучението на учениците се включи и обществената телевизия БНТ, която пуска на 2 и 4-ти канал уроци. В помощ на учители и ученици от платформата Уча.се обявиха безплатен и отворен достъп.

От МОН отчитат значителен успех в провеждането на дистанционното обучение, въпреки че в първия ден се оказа, че близо 2000 учители са останали офлайн.

Засега остава отворен въпроса дали ще се наложи удължаване на учебната година, въпреки че образователният министър Красимир Вълчев бе категоричен, че нулева година няма да се обявява. Отворен стои и въпросът с датите за външното оценяване и матурите, съответно за 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. За десетокласниците това трябва да е първата година, в която ще държат зрелостни изпити, а изпитите след 12-ти клас са обвързани с кандидатстудентската кампания на ВУЗ-овете.

На официалната страница на Министерството образованието и науката вече е обявен "Телефон е-образование" 0800 10 112. На него могат да се отправят въпроси и предложения, свързани с учебния процес.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    5 9 Отговор
    и така и н е разбрахме кое е това най страшното.според мене най страшното е човешката глупост.Зао не се изследват лицат в най рисковата група като медецинския персонал. В Корея например са направени тестове 300 000 за месев срещу 200 у нас. И още един въпрос будещ недоумение. Защо Бойко Борисов и компания са минали бързи тестове след като не е имало симптоматика и нужда. Значи ли че някои са по добре пазени от други в такъв върхов момент???????????????????????????????????????????????????????????????

    Коментиран от #4

  • 2 Отворко

    14 0 Отговор
    В момента си късам нервите с моя второкласник.Не защото онлайн обучението не става.Напротив.Мисля ,че за положението ,в което се намираме е идеално.Но е много,ама много трудно да си учител.

    Коментиран от #6

  • 3 7596

    3 6 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русенец

    4 4 Отговор
    Вълчев обеща да няма нулева година, ама тогава си мислиха, че всичко ще приключи до две недели. Сега нещата не изглеждат толкова розови и почват да мислят варианти. Първият беше онлайн обучението, но то е само временно решение. Вторият ще е удължаване на учебната година, а когато стане ясно, че извънредното положение ще отнеме цялото лято, ще минат и на нулева година. Подценяването на ситуацията е най-масовото явление в момента.
  • 6 Русенец

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Отворко":

    Ша додиш на моя :) Що мислиш оставих даскалъка, навремето? Писна ми да се мъча да помагам на хора, които само се гаврят с мене и смятат, че им дължа нещо. Беше то, преди над 15 години.
  • 7 Русенец

    1 4 Отговор
    Баладжиите да не бързат с костюмите и роклите тая година.

    Коментиран от #9

  • 8 браво

    4 0 Отговор
    `минават` и тъмните стават ``шофьори``....
  • 9 Абитурент

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Русенец":

    Ааа какво ще да става а бала да ми не пипат. Дипломата да ми я дават на тепсия като компенсация за кризата в която ме вкараха против волята ми
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове