Last news in Fakti

27 Март, 2020 12:53 5 339 60

Александър Симов: Разпускането на парламента е дъното

  • седем осми-
  • александър симов-
  • студио хъ-
  • бсп-
  • парламент-
  • разпускане-
  • герб-
  • цвета караянчева

Подобно действие е неморално, срамно, цинично и е близък изстрел до диктатурата, възмутен е депутатът от БСП

Александър Симов: Разпускането на парламента е дъното - 1
Кадър: Седем осми

Ще си позволя да разгранича, единствено групата на БСП гласува против това реално разпускане на парламента, тъй като според мен е неморално, срамно, цинично, подобно действие. То представлява толкова близък изстрел до диктатурата. Това заяви депутатът от левицата Александър Симов в предаването "Студио Хъ" по телевизия "Седем осми".

"България се намира в извънредно положение, парламентът гласува възможност на правителството да пусне армията по улиците с полицейски функции, в този закон, който гласувахме за извънредните функции, има красивата мярка, че могат да ви следят телефона…къде се разхождате из София и сега в момента последната институция, която гарантираше някаква представителна демокрация в България парламента, беше пратен, натирен, да не се събира, за мен това е чудовищно нарушение на всякакви демократични принципи", сподели Симов.

"Ако видите формулировката, предложена от г-жа Караянчева, те там не използват термина разпускане, каквото по същество е, а че парламентът няма да заседава, докато е извънредно положение, освен по законопроекти, които са свързани със ситуацията в България…Освен че е цинично към работниците, които няма да получават доходи, то е цинично и към тези, които въпреки ситуацията, въпреки че продължават да се сблъскват с трудностите, за лекарите, които са на първа линия. Но нима не са на първа линия продавачките в магазините, които се сблъскват с всякакви хора. В момента се явяват едни хора, които ни казват, ама парламентът може да стане развъдник на зарази. В крайна сметка държавата не може да спре да функционира, само защото сме в такава ситуация, а парламентът е някаква гаранция на демокрация в България, а сега вече го няма", продължи той.

"ГЕРБ не мислиха как парламентът да работи, а търсиха изящна формулировка, начин парламентът да не работи, тъй като очевидно не е необходим на извънредното положение и на министър председателя, даващ пресконференции. Тъй като парламентът ще бъде свикан в близките две седмици, за да удължи извънредното положение, убеден съм, че тогава групата на БСП трябва да гласува против. Това (удължаване бел. ред.) създава един много опасен прецедент, много опасен луфт, надявам се това да е капката, която да прелива търпението на хората, защото така парламентът се поставя наистина в някакво богоизбрано положение. Много други хора могат да работят в такава ситуация, да полагат труд, тъй като не можем да спрем държавата, а в един момент депутатите казват ние няма да го правим. Това е цинизъм", категоричен е Симов.

"Имаме една идея, която сме обсъждали…като ПГ можем да съберем необходимите подписи, имаме 48, парламентът да заседава, но въпросът е дали другите групи ще се явят на работа. Едно моралистично есе, което ни изчете от трибуната Цвета Караянчева, българската политика познава много падения през последните 30 години, но това беше едно от особените дъна", убеден е депутатът от БСП.

"В парламентарната група на ГЕРБ цари някаква полувоенизирана дисциплина, не смятам, че някой от депутатите там си дава реална сметка какво правят с това действие, те подриват собственото си управление по този начин, собствения си авторитет. Вярно е, направиха си мерки, с които могат да преследват целия български народ, изместиха армията под контрола на МС, но това няма да ги спаси в ситуация на огромно недоволство и най-лошото няма да ги спаси от това, което се задава след пандемията, тъй като заплахата от вируса ще отмине. Какво ще следва за България след вируса, опасявам се, че това ще бъде голямата тежест на 2020г…много хора се обаждат с ужас какво ще се случи с техния малък бизнес. Според някои от тях той вече е умрял", заяви още Симов.

"Без да издавам някаква голяма тайна, ДПС края на миналата седмица са заявили, че парламентът трябва да работи, най-малкото да има парламентарен контрол, днес вече бяха на радикално различно мнение. Имам своето обяснение, защото правителството налива доста пари в Българска банка за развитие, а знаем чий бизнес основно развива…основно финансира проектите на Делян Пеевски. Очевидно цената на ДПС вече е лесно изчислима", сподели социалистът.

"България все още има добро съотношение между дълг и БВП, когато недоволството стане огромно, а то ще стане огромно, вероятно лятото или още на есен, единствената възможност на правителството да спаси себе си е да вземе огромен заем. Няма реално никакви мерки и мен лично това много ме засяга. Франция и Германия развързват портфейлите си, за да спасят гръбнака на икономиките си. Ние не можехме да спрем извънредното положение… подкрепихме извънредното положение с ясното съзнание, че мерки трябва да бъдат взети. Ще го призная като наша грешка, че трябваше да искаме заедно с извънредното положение, да ни представят и програмата за мерките", не скри Симов.

"Малко преди да хлопнат кепенците в името на великата демокрация, в парламента беше един от зам.директорите на Държавния резерв, който ни увери, че всичко е там. Но Държавният резерв не бил създаден да помага чак в такива ситуации, тогава в мен възникна логичният въпрос какво трябва да стане, за да може държавният резерв да се задейства", допълни той.

"Парламентът се е превърнал в куклен театър, някой друг дърпа телчето отдолу и те само си отварят устата, в случая натискат бутона, както им кажат", беше заключението на Симов по темата.

Във видеото гледайте още за глобения водещ на "Евроком", фалшивата информация и партийните субсидии:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    34 9 Отговор
    Тя вече държавата е на дъното.

    Коментиран от #48

  • 2 Русороб

    30 31 Отговор
    По голямо дъно от тази жаба Симов няма.

    Коментиран от #5, #22, #23, #50

  • 3 все още търпелив

    39 13 Отговор
    Разпускането на НС е израз на страх, ама не от виручето, а от гнева на народа.

    Коментиран от #37, #47

  • 4 Баро Вкаров

    31 16 Отговор
    Отдавна копаем дъното!Йебем ти и дръжавата на която е бил президент Плевнелиев, а сега е премиер Тиквата!

    Коментиран от #46

  • 5 Баро Вкаров

    25 5 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Бравос!Награждавам те със гола снимка на Радан Кънев!

    Коментиран от #45, #51

  • 6 месара

    24 15 Отговор
    абе другарю, когато не стъпвахте в парламента, това проява на какво беше? сега изведнъж ви се доработи. имате си бсп телевизия, от там си провеждайте агитациите!

    Коментиран от #58

  • 7 Гост

    25 10 Отговор
    Малоумник! Защо отменихте вашите събрания? Къде бяхте 3 месеца , когато трябваше да работите?Нали сте много загрижени за хората , Засрамете се!!

    Коментиран от #44, #54

  • 8 Kgfgh

    21 8 Отговор
    Дъно може да се каже физиономията ти

    Коментиран от #52

  • 9 пешо

    9 4 Отговор
    споко тоя вирус е на ти с вирусите

    Коментиран от #53

  • 10 цербер

    11 6 Отговор
    тъй като според мен са неморални, срамни и цинични подобни действия.....продавачките в магазините, които се сблъскват с всякаква хора. ПРОДАВАЧКИТЕ не се блъскат,а обслужват,контактуват с всякаквИ хора.

    Коментиран от #55

  • 11 linlin

    31 2 Отговор
    След като няма да посещават парламента и да се трудят, депутатите да дарят заплатите си и партийните субсидии за борбата с коронавируса!
  • 12 Левскар

    11 10 Отговор
    Пукай банкянските тикви.
  • 13 Кой68

    17 10 Отговор
    Другарю вие отдавна копаете под дъното....Спирка нямате.Ей?

    Коментиран от #56

  • 14 Истината

    15 9 Отговор
    е, че това ще е последната година на банкянския владетел. Даже и неговите лакеи от парламента бягат.

    Коментиран от #43

  • 15 ЯСНОВИДЕЦ

    15 9 Отговор
    АБЕ СУЛЬО, ВИЕ ЗАЩО НЕ СЕ СЪБИАТЕ НА ПОЗИТАНО А? ГЛЕД АИ СИ БРЪСНАТАТА АРАБСКА ВУЛВА, ЗАЩОТО ДО КОЛКОТО РАЗБРАХ В БИВШИЯ ХЛАДИЛЕН ЗАВОД, КЪДЕТО РАБОТИ ИМАШ ВЕЧЕ БАДЖАНАК.

    Коментиран от #30

  • 16 оня с коня

    18 9 Отговор
    Симов е Типичен представител на типа Хора за които казват "На брашното - евтин,на триците - скъп".Той не роптае против 3-месечната Лятна Парламентарна ваканция ,а се е вторачил върху тия 2 Седмици,през които НС няма да работи!А колкото до възмущението му от тоя факт на Принудителнна Болнична Ваканция и БЕЗСИЛИЕТО НА БСП да се противопостави на Общото гласуване за това в Парламента,ЗАЩО Симов не направи един Обстоен анализ за причината за НЕМОЩТА на Партията си?А е просто - защото НЯМА НЕОБХОДИМИЯ БРОЙ ДЕПУТАТИ за да наложи Волята си,което на практика значи че Електоратът на БСП е намалял ДРАСТИЧНО поради НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ на Нинова и Кликата около нея.Оставка Симов,Оставкааа!...Но според Симов това е "Друга тема".

    Коментиран от #59

  • 17 General profesor doktor Мутафчийски

    11 1 Отговор
    Народни представители щом бягате свалям ви имунитета. Вирусът заразява депутати както от Герб така и от ДПС и БСП и патриотите.
  • 18 ама верно ли

    14 6 Отговор
    Аз пук си мислех,че дъното беше хиперинфлацията когато шайката куманяги обра народа и отдел кадри ДС назначи милионерите?!

    Коментиран от #42

  • 19 Бухал

    13 1 Отговор
    Така и не разбрах - депутатите излизат в неплатен отпуск, или ще ползват платен.Защото всички ,които спазват извънредните мерки си пуснаха " доброволно " молби ,за кой - каквато отпуска има.
  • 20 Баш Истината

    13 5 Отговор
    Червените пак се изтъкнаха че са върха и закриват амбразурата с телата си.Толкова непродуктивна слузеста маса са Комунистите че една дума не им вярвам.Имат угризения че ще получат заплата а ще са в къщи?Да не им е за първи път и какво значение има за тях къде са.Всен едно полза от тях никаква.Само пълнят страниците на вестниците с простотии.
    Къде е ДАРЕНИЕТО НА Комунистите в този момент.Къде Нинова Радев,Цвиленски ТЪПАРгов и сие дариха нещо за народа.Няма.Само за кокала сеоблизват.Гадна червена измет

    Коментиран от #41

  • 21 Бухал

    12 0 Отговор
    Така и не разбрах - депутатите излизат в неплатен отпуск, или ще ползват платен.Защото всички ,които спазват извънредните мерки си пуснаха " доброволно " молби ,за кой - каквато отпуска има.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 До ама верно ли

    8 0 Отговор
    Не се прави ,че си мислел.Тиква не мисли.
  • 25 колев

    5 2 Отговор
    Дъно е да,,,защото такива като теб са там
  • 26 дъна бол

    8 1 Отговор
    Симов , че колко станаха дъната ? Държава многодънка и Бацето копа надолу.
  • 27 Алфа Вълкът

    9 2 Отговор
    Чакай бе моето момче, нали 3 месеца ви нямаше в парламента?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ейййй...

    6 2 Отговор
    И гологлавият лешояд Симов се изходи от трибуната. Когато три месеца обикаляхте селата да лъжете бабите и да доите козите тогава всичко беше в реда на нещата ли? Сега сигурно ще последват тиради от Кирчо, Крумчо, Таско и предаването ще завърши с Вагината...енин.
  • 30 тнт

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЯСНОВИДЕЦ":

    Те и ясновидците не са застраховани от баджанаци!
  • 31 1212

    5 0 Отговор
    А БЕ СИМОВ,ГОЛ ОХЛЬОВ,CAМO ВИE OТ ПAРЛAМEНТA OCТAНAХТE НAЙ-ГOЛEМИТE CКЪПEРНИЦИ И НE CТE ДAРИЛИ НИЩO В БOРБAТA C КOРOНA ВИРУCA!КАЖИ КОГА ТИ ЗАЕДНО С ТВОИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ БСП,КОИТО ВЗЕМАТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ КЪМ 250 000 ЛЕВА БЕЗОТЧЕТНИ ПАРИ КАТО БОНУС КЪМ ГОЛЕМИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ТЯХ И ЩЕ ГИ ДАРИТЕ НА БОРБАТА С КОРОНА ВИРУСА?ИНАЧЕ ГОВОРЕНЕТО ТИ Е САМО ЕДНО ПРАЗНО ГОВОРЕНЕ БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ!ТВОЕТО ДЪРЖАНИЕ Е НАГЛОСТ,НАГЛОСТ И ПАК НАГЛОСТ

    Коментиран от #40

  • 32 Кака Мара

    4 0 Отговор
    Много си...гладък, Саше! Отвсякъде!
  • 33 Политолог

    3 1 Отговор
    Сашко, вземете и погледайте ваши интервюта по ТВ. Хвърчат слюнки, плюнки, вируси около вас, имам чувството, че копирате Павлик Морозов. Не знам, вярвате ли си, когато говорите? Българските граждани били умни, интелигентни, образовани за да не вярват на лъжлите новини. Всеизвестно е, че лъжливите новини срещу България, НАТО, Европейския съюз, Правителството ги фабрикуват в Москва и на Позитано. Статистически се знае, че най-необразованите, с най-нисък социален статут, полуграмотните, възрастните откъснати от реалния живот са ваши БСП избиратели. И те лапат вашите фалшиви новини.

    Коментиран от #39

  • 34 Другия с коня

    3 3 Отговор
    Големия им проблем на Червените Цървули е Защо Бойко,Герб и Народа спасяват точно Техните Избиратели с цената на лишения,фалити на фирми,безработица и изолация.Ами защото това са Нашите.Родители.Това са Майките и Бащите ни.И Ние ще ги спасим.Нека се порадват на Живота колкото им е останало.Защото така правят Децата за Родителите си.А Вие сте Държавни Изменници,продали Родината ни на Руския Окупатор.Вие сте Излишните......

    Коментиран от #38

  • 35 Монгола

    3 2 Отговор
    Смешно е когато червена проруска измет говори за демокрация.

    Коментиран от #57

  • 36 Бебешка кратуна

    1 1 Отговор
    Много сте големи на думи, като дойде време за крадене и се самозабравяте
  • 37 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "все още търпелив":

    Тази вечер шефа на НС каза,че има депутат с коронавирус. Разбрахте.ли сега защо разпусна събранието. А не тоя Симов да ми дрънка глупости в медиите.
  • 38 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Другия с коня":

    Браво пич. Много точно им го каза. Но за комуниста няма родители и Родина Има само Партия.
  • 39 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Политолог":

    Уцели ги право в десятката.
  • 40 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "1212":

    Комунист да дава. Бъркаш разумни човече.
  • 41 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Баш Истината":

    Уцели ги право в десятката.
  • 42 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ама верно ли":

    Уцели ли ги точно в десятката.
  • 43 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Ще вземе Бойко пак да ви бие на изборите.Регулярно.
  • 44 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Браво пич. Направо ги разби.
  • 45 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баро Вкаров":

    Браво пич. Смял съм се от сърце.
  • 46 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Баро Вкаров":

    Що бе. При Виденов да не беше по-добре.
  • 47 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "все още търпелив":

    Затова вече има заразен и в парламента бе тъпако.
  • 48 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Беше на дъното когато комунистите обраха спестяванията на хората,нямаше какво да се яде,нямаше гориво. Народа излезе на улицата и май ги понатупа.
  • 49 България 16 република на СССР

    0 0 Отговор
    Другари комунисти. Нещо ви няма в сайта. Скучно е без вас.
  • 50 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 51 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баро Вкаров":

    Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 52 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Kgfgh":

    Публикувано във факти.бг: Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 53 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "пешо":

    Публикувано във факти.бг: Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 54 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 55 Безпомощен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "цербер":

    Някой може ли да схване тънката мисъл на тоя каламбур от думи и многоточия!
  • 56 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кой68":

    Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 57 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Монгола":

    Симов, ти си проницателен човек, наясно си,че най-гнусните атаки идват от твоите съпартийци около Станишев, Добрев, Гергов, Миков.
  • 58 БГ гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "месара":

    месара не е ли свинара ...
  • 59 БГ гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Ако се съди по изборните резултати БСП е втора политическа сила. В случай,че участващите в парламента партии гласуваха принципно както са обещавали пред избирателите си, реалността за българските граждани щеше да е съвсем различна. Но демонът на алчността всеки път обсебва коалиционните партньори, а и не само тях, и се продават на герб за 30 сребърника.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове