Last news in Fakti

27 Март, 2020 23:17 1 990 29

Събират средства за оборудване на отделение за COVID-19

  • велинград-
  • коронавирус-
  • болница-
  • дарение-
  • средства

То е предназначено за МБАЛ - Велинград

Разраства се разпространението на COVID-19 в страната и все повече области отчитат заразени. Във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването за подготовка на отделения за лечение на пациенти, инфектирани с коронавирус, в „МБАЛ-Велинград“ ЕООД е необходимо преоборудване на болнични стаи. Средствата, нужни за закупуване на апаратура за лечение на пациентите и лични предпазни средства за медиците, са непосилни за общинската болница.

При разпространение на инфекциозното заболяване на територията на община Велинград, лечебното заведение трябва да бъде напълно готово да приема и лекува пациенти.

„МБАЛ-Велинград” ЕООД има спешна необходимост от оборудване на отделението за изолиране на пациенти с COVID-19 от територията на община Велинград. Предвид клиничната динамика на инфекциозното заболяване и нуждата на пациентите от специфично лечение, включващо: медикаменти, кислородотерапия и други манипулации със специализирана апаратура, болницата трябва да бъде подпомогната.

Призоваваме всички - нека помогнем! Да проявим съпричастност! Да докажем, че дарителството е живо и не е отдавна забравена дума!

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят лекарите. Те имат нужда от нас, за да ги защитим и да помогнем за закупуването на техника и лични предпазни средства. С тях те утре ще спасяват животи – на нас, на нашите близки и приятели.

МБАЛ- Велинград има нужда от осигуряване на:

1. Маски за специализирания персонал;

2. Маски за обща употреба;

3. Облекла/екипи за специализирания персонал;

4. Облекла/екипи за обща употреба;

5. Ръкавици;

6. Защитни очила;

7. Защитни шлемове;

8. Калцуни;

9. Бонета;

10. Дезинфектанти;

11. Респиратори;

12. Апарати за дезинфекция;

13. Автоматичен биохимичен анализатор;

14. Автоматичен хематологичен анализатор;

15. Апарат за кръвногазов анализ;

16. Йонселективен анализатор;

17. Инсталация за течен кислород;

18. Апарат за кислород;

19. СИАР система;

20. Инсталация за кислород до болничните легла;

21. Eliza-Rider;

22. Платформа/асансьор за придвижване на носилки с пациенти до втори и трети етаж.

23.Консумативи за дихателни и анестезиологични апарати

24. Аспирационни помпи

Дарителската сметка на „МБАЛ-Велинград” ЕООД:

Райфайзенбанк

IBAN:BG82RZBB91551081593507 BIC:RZBBBGSF

Валута: BGL


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    15 1 Отговор
    Има поръчки за Австрия, като я изпълним почваме за Индия и Китай, накрая може и да и, а за вътрешния пазар

    Коментиран от #23

  • 2 ЧЕТЕТЕ ФАКТИ

    10 1 Отговор
    НИЕ СМЕ НАЙ-ТЪПИТЕ ЖУРНАЛЯ..ВЕРВАЙТЕ
  • 3 Активист на БКП

    13 1 Отговор
    Тоест болницата няма нищичко за епидемията!Ами след 30 години ограбване на народа...

    Коментиран от #5

  • 4 Кокорчо🙄

    10 0 Отговор
    Вижте там профсорите, партийните лидери банкерите там с 4 цифрените заплати, съдии прокурори може и те да отпуснат някой лев, дет лочат от няколко места заплатки

    Коментиран от #26

  • 5 Рошко

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    То и болницата е строена по Живково време, ше и трябва и саниране, докат го направят ше трябва и пак да я ремонтират, та съвета ми е, кой на църква кой на джамия, ама то и там забранено, ми от вкъщи да се молим и да чакаме да ни повикат

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 събират но от кого

    16 0 Отговор
    Обикновените хора нямат пари. За сметка на това управляващите хвърляха едни пари за спортни зали, стадиони , ремонти на ремонтите, а бе каквото и да е , но да е строителство та да може да се краде. Толкова години режем ленти след ленти, но болници и доктори не ни трябваха. Сега правителството мълчи, а болниците се налага да просят.Ай Гешев да се опрята и да събира вересиите.
  • 12 Надежда

    4 3 Отговор
    За да се открие ваксина трабвало време няколко
    месеца или година .Тава супер все пак е нещо.Поне ще има доста работа съответно и доста пара от ваксина .Чудно ми е кои ще са с предимство ,който разбрал разбрал.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фермер

    5 0 Отговор
    Гърция си осигури 5тона суровина за лекарството от Индия
  • 16 Възмутен

    10 0 Отговор
    Това вече е позор! Изпратете банковата сметка на гнусния ни премиер. Той е голям държавник, раздава пари все едно са негови лични, а държавата е в разцвет. Ако подобна статия се появи в някоя "бяла" държава знаете ли какво се случва с правителството? Когато човек се разболее тежко, от здравната ни каса казват-"Съжаляваме, но лекарствата ви не се покриват, лечението ви не може да стане в България, просто сте изтеглили късата клечка, не че здравеопазването ни не е на ниво".Но сега, по време на такава криза, когато хората се чудят как да свържат двата края, защото България е държавата с най-неадекватни социални мерки...това вече си е за кървава революция!
  • 17 Морук

    3 1 Отговор
    Ще се оправят нещата.Нали така трябва да се говори и пишем.
  • 18 Дон Чико

    11 0 Отговор
    Не схващам. Тая болница е оборудвана колкото аптечката ми от жигулата. Боко до преди 2 седмици се хвалеше с невиждан икономически растеж по всички направления. Всичко цъфти и връзва. Нещо не пасва. Болниците нямат нищо. Боко, кво стаа?
  • 19 El Torro

    10 0 Отговор
    Ей, има толкова милиардери и милионери в тази страна, вие сте седнали да занимавате хората които разчитат на едната заплата и то мижава, да даряват.
  • 20 БиБи

    1 0 Отговор
    Ще дам 5000 лв. за пейки на стадиона.С медсестрите съм се разбрал,дадох им 500 млн.
  • 21 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Какви маски и екипи бе? Нали 294000 маски са раздадени от митницата, нали шием облекла за Австрия, понеже у нас били достатъчно? Алооо, хептен взехте хората за идиоти... Пожарникарчето, я отскочи с джипа да видиш защо се събират пари, след като днес ни осведоми отново как шием, та пушек се вдига и ще изнасяме, понеже сме заляли страната... Яхнахте яко вълната с грипа всички май... Тръмп каза ли ви го? Каза ви го. В Италия умират по 1850 човека средно на ден, вече пишем всичко с корона май... С кое ще го лекувате? Айде, ще държите хората 2 години в карантина, всичко ще е леш, после какво? С карантина нищо не правите. Ще спасите кого? Почти умрелите? Нали се сещате, че след още най-много два месеца гладът ще обърне всичко наопаки...
  • 22 asd

    7 0 Отговор
    Да вземат от резерва на НЗОК!
  • 23 4534

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Пълен смях си .Гледам и още глупаци са те лайкнали .България да снабдява най-големите производители-Китай и Индия .И по работна ръка и по производство десетилетия ще ги гоним .То цял свят от тях зарежда глупако .И ви казаха. -България ще изнася когато се презареди вътрешния пазар

    Коментиран от #27

  • 24 asd

    6 0 Отговор
    И нека си припомним как тези свинИ, след толкова години с "излшък" в бюджета, не възстановиха резерва на НЗОК! Техният излишък е само "статистическа излюзия" с цел заблуда и кражби. Също като постоянното трупане на нови дългове! Онази тъпа свищовска недоучила свиня само това може така или иначе
  • 25 Смях!

    1 0 Отговор
    Професор Катасонов обича да задава на студентите следния въпрос: „Кой е основният ресурс на съвременната икономика?“. Отговорите са различни: петрол, пари, знания. И всичките – грешни. „Основният ресурс на съвременната икономика — тържествено провъзгласява професорът — това е глупакът. На него можеш да му пробуташ всичко“. Следва смях в залата 
  • 26 Да бе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кокорчо🙄":

    Да бе чекай от умрел писмо.
    Те да има как и последната стотинка че ти земат,ти за дарение мислиш.
  • 27 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "4534":

    Значи, разбери се с Тиквата дали ти или той лъжете. Лично той каза, че пращаме на Курц. 800 единия ден, не знам колко другия. Дори каза, че, цитирам "за нашите нужди имало достатъчно". Аре върви сега вземи едно чаталче и малко памук и върви да му ги крепиш.
  • 28 ХИВ 19

    1 0 Отговор
    Докъде ни докара САЩ!
  • 29 Ganiu tzarvula

    0 0 Отговор
    gluposti