Last news in Fakti

28 Март, 2020 15:12 1 553 5

Изписан е един от първите пациенти с Covid-19 в столичната Втора градска

  • коронавирус-
  • пациент

В момента 8 болни се лекуват в специалното отделение

Изписан е един от първите пациенти с Covid-19 в столичната Втора градска - 1

Един от първите пациенти със съмнение за Covid -19, който беше настанен в столичната Втора градска болница, вече е изписан и е под домашна карантина, както изискват здравните власти.

В момента 8 болни се лекуват в специалното отделение , под ръководството на началника на пулмологията д-р Брусек Халил.

Според директора на столичната общинска Втора градска болница доцент Стефан Узунов пациентите са в добро състояние и за тях се полагат денонощни грижи.

Доц. Узунов благодари на всички дарители и на Столичната община, които помагат на лечебното заведение с необходимите консумативи и предпазни средства за медицинския персонал.

Освен за технологичната система за телемедицина, която е в действие от вчера, в болницата очакват да получат и кръвно-газови анализатори, дарение на част от районните кметове в София.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    10 2 Отговор
    Жив и здрав да е! Благодарности на лекарите!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 ха ха ха ха

    4 4 Отговор
    Оле ,оле ...със съмнение,че е бил болен от короната ;)))
  • 3 Баро Вкаров

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Хвала на тоя гласоподавател!Бойко да го награди с 2-3 телешки пържоли и портрет на Росен Плевнелиев!
  • 4 Пешо от Дубай

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Днeшнитe гeрoи ca лeкaритe, нa кoитo рaзчитaмe дa ни cпacят! Нo......... тук чиновниците получават в пъти по-големи заплати от лекарите! Срамувам се от такова общество, за което чиновникът, който само възпрепятства работата ни, и понякога дори ни рекетира и изнудва, е по-добре заплатен /обществено по-ценен/ от лекарите, на които сега /а и не само сега/ разчитаме.

    Гeрoи ca и учeнитe, нa кoитo пък рaзчитaмe дa измиcлят чудoдeйнoтo лeкaрcтвo. A зa тeхнитe зaплaти нe ми ce гoвoри....... Прoдaвaчкa в МOЛ, c ocнoвнo oбрaзoвaниe e c пo-виcoкa зaплaтa oт дoцeнт, чийтo прoдукт днec трябвa дa cпacявa нaceлeниeтo ни.
  • 5 баи

    1 0 Отговор
    ве с кои акьл решиха да лекуват силно заразно болните в центара на софия- идеята е да няма нови заразени или обратното че нещо не разбирам ми ако някои от лекуващите се намине км- ндк за кафе или цигарки кво става или пьк да си земе нещо за ядене