28 Март, 2020 16:52 2 589 34

Д-р Ангел Кунчев е против масовия скриниг за COVID-19

  • ангел кунчев-
  • коронавирус-
  • тестване

Не е време за разпускане и кръчми, предупреди експертът

Д-р Ангел Кунчев е против масовия скриниг за COVID-19 - 1

Масов скрининг на населението за COVID-19 e невъзможен. Това обяви по bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев след редовния бригинг, на който стана ясно, че у нас вече има 313 заразени.

По думите на Кунчев няма как да се набавят 7 млн. теста, защото нито една страна в Европа не разполага с подобен брой.

„Представете си каква логистика и организация трябва да се направи за това, при положение, че основната ни задача в момента е да осигурим лечение на хората, които се нуждаят от него“, добави членът на Националния оперативен щаб.

Той уточни, че броят на тежките случаи се увеличава ежедневно.

Д-р Кунчев коментира, че подобен масов скрининг би бил много полезен, но в момента е ненужно.

"Това ще бъде една снимка на моментното състояние, което само 2-3 дни по-късно ще бъде коренно различна. Вирусът циркулира, това е въздушно-капкова инфекция. Не трябва да хвърляме такъв огромен ресурс", посочи още той.

Очаква се да бъдат тествани 1000 души, които са на първа линия със заразата, отбелязва dir.bg.

"Това са хора от МВР, които са ангажирани на границата и с издирване на контактни лица. Можем да увеличаваме тази бройка. Важно е ресурсът да не се хвърля в проучвания и научна информация, а в практиката", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    45 4 Отговор
    Tова лице каза февруари,че вируса няма да дойде до Бьлгария.....Това е достатьчно.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си

    19 2 Отговор
    В коя точно болница работи въпросния доктор?
    Някой от колегите знае ли?

    Коментиран от #9

  • 4 Стамат

    25 0 Отговор
    Каква е тази дума "скрининг" бе , не знаете ли как да го напишете на БЪЛГАРСКИ ?

    Коментиран от #5

  • 5 asd

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стамат":

    Всичко при тях е "илюзия" и създаването й. С използване на чужди думи си мислят, че се представят на по-интелегентни отколкото реално са.
  • 6 Гост

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тъпанар

    Коментиран от #24

  • 7 въпросче

    9 0 Отговор
    Не е време за разпускане и кръчми, предупреди експертът. Никакви кръчми. Не може ли поне само кафенета,бе докторе?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    А ти разбирачо, към кое БКС работиш?

    Коментиран от #11

  • 10 цербер

    11 1 Отговор
    Скрининг (от англ. screening: пресяване, селектиране) е систематичен, изследователски метод в областта на медицината, чиято цел е извършването на предварителен подбор чрез най-общо класифициране в предварително избрана област за изследване (проби или личности). Предварителният подбор или разслояването на извадката служи за набиране на обектите, които са носители на определени признаци и по-късно ще бъдат подложени на специално изследване.
  • 11 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Немското, що?
  • 12 КралиМарко

    11 0 Отговор
    Абе, кой е спрел Вирусот да се разпространява до сега бре?!..като нема и ваксина, само време се печели..Те ти пак имитационна бижутерия - ювелирни финтове по борбата , секи ден конференции и изказвания - брифинги , после медиини изяви по Талевизиите!Абе, как да го кажат директно...не е нужно арчат пари, като не се чакат от никъде постъплления - нито от ЕС , нито от Данъци и такси , оти народо не работи , а тея дека одат на работа .само имитират дейност.Чакат да се насити масово с антитела населението - като си го прекара у дома!Кой е много зле - само да звъни, и ич да не оди ни при Джи Пи , ни у Болница!Що че се тестваа населението, ма оно си е ясно положението..Па и кой да ги тества - требат Доктури, требе организация , требе контрол над резултатите и организацията ..а народ немааа, секо му мил живото и неще да се излага преко на заразата.Тука времето че покаже, колко сме корави, и какъв имунитет има у нацията.

    Коментиран от #19

  • 13 Centurion

    23 3 Отговор
    Що си против,щото ще лъсне истината ли???Страх ви е да не се окаже ,че повечето са с изградени анти тела ли???Което ще означава ,че пандемията е минала,и мерките ви са безполезни и деструктивни!!!И трябва да отидете на съд за унищожаване на икономическият и обществен живот,на всички граждани!!!

    Коментиран от #32

  • 14 Госあ

    10 2 Отговор
    Що ги показвате тея смешници ??? Що изобщо им давате някаква гласност???
  • 15 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Гледам ти си гений 🤣🤣🤣
  • 16 Гого

    2 3 Отговор
    Нали ти казаха 1000 бе какви 7 мил те гонат,всеки от всякъде дава съвети и препоръки
  • 17 asd

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Хващай черпака и отивай да ядеш гомна имбецил!
  • 18 Професор

    10 1 Отговор
    Защо само некадърници в тази държава? Отказвам да ме манипулират че Българите не са умни и способни хора, като ми тикат такива индивиди пред очите! Тестове може и България да си произведе. Да произведеш тестове за този вирус е много по-ефективно от това да чакаш ваксина, защото ако знаете кой е заразен може да се тушира вируса лесно, а не масова карантина!!! И не ми казвайте че един тест масово производство струва повече от една ваксина или че ще има 7000000 ваксини. Тия и идея нямат с този си подход до кога ще държат всички заключени. Това е проблема да те ръководят некадърници

    Коментиран от #20

  • 19 asd

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "КралиМарко":

    Имитират дейност и "усвояват парЕ"! Да не си мислиш, че някой се е загрижил за теб?

    Този топидиот/игнорамус на 21 януари:

    "Нямa oпacнocт кoрoнaвируcът дa дocтигнe нaшaтa cтрaнa, тoй нe e рeгиcтрирaн никъдe в Eврoпa" - дoц. Aнгeл Кунчeв (глaвeн здрaвeн инcпeктoр)
  • 20 asd

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    Индийска компания пуска тестове за Sars-Cov-2

    100 бр. - 80 000 рупии
    Ама кой ще дава по 20 лв за вас ... хахахаха!

    Коментиран от #22

  • 21 Пешо

    7 0 Отговор
    Страх го е от истината и затова правят някви 100-150 теста на ден . Нещастник. В по-малки от нас страни има 10 пъти повече потвърдени случая, тук били 300. Има ли наивници да вярват,че са толкова още след като се върнаха от чужбина общо 200 хиляди души за две седмици? Единствената мисъл на правителството в момента е как в тази тежка ситуация да откраднат пари и умуват ли умуват.
  • 22 Ицо

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "asd":

    Да бе, спестете си тия 20 лв, за да плащате после милиарди за възстановяване на икономиката...или може би това е целта? Нарочно да не се вземат правилните мерки за да се правят целенасочено "грешните"
  • 23 Човек

    3 0 Отговор
    Боледувах шарките с децата си . Аз на 30г те на 5. Просто като дете не бях ги изкарал,но не ме подминаха. С вируса е същото. Няма подминаване. Леко или по тежко ,ще минава.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бай ганьо

    4 0 Отговор
    Какво е това скриниг бе докторе в българския език няма такава дума
  • 27 Тези момченца от Харвард

    0 1 Отговор
    които гостуваха при Слави и дадоха тази идея, явно са дечица на комунистически номенклатури. Те дори не знаят, какво представлява числото 7 милиона и как се тества това множество.

    Коментиран от #30

  • 28 ФИНЦИ

    1 0 Отговор
    ЩО БЕ ВИТЕРНАР НЯМА ОТ ДЕ ДА СУЧИТЕ ЛИ АААААА ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ВИИ СТЕ НАИ УМНИТЕ АААААА ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ НЯМА НУЖДА МИСЛЯ АЗ
  • 29 Pop Gruio

    1 1 Отговор
    Skrinig e da skriesch neschto s cel da go gepnesch toca raboti toq.
  • 30 АШКАНИ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тези момченца от Харвард":

    Те "момченцата" отлично знаят колко са 7 млн. теста и опровергаха кауна от снимката, че нямало тестове. Тестове има ама парите са изпапани и няма с какво да се платят! Ако не знаеш генерал Годжи Мутафчийски на един от "брифингите" си каза, че досега държавата е купила 500 (петстотин) теста и е получила КАТО ДАРЕНИЕ 7 000!!! Какво повече да коментирам?
  • 31 Усмивката

    0 0 Отговор
    Какво означава ....,,полезен , но ненужен"....Ачо. Ако кажа че Бойко Борисов върши полезни неща в момент на кризата, но ненужни , Трябва ли по скоро да го пратим в пенсия.Аз все си мисля , че и Муфтата и и ти приказвате полезни неща ,но никому ненужни.Демек . ....Много приказвате , ма нищо не правите...
  • 32 Хасан4о

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Centurion":

    Ако предположим ,че 4 милиона са с трудови права и всички си работехме нормално , то при разболяване само обезщетението по болнични щеше да е около 1 ,4 милиарда . Няма да ти ги даде Царствения защото или ги няма вече или просто не иска . Сметнете сами . Както казват около 70 % от населението ще е заразено. Така 4 000 000 ако работят изобщо в България законно ,прави една стойност която ще трябва да получи 80 % от месечното си възнаграждение във вид на болнични . Лекуването ако оживееш е от 21 до 30 дни по думите на Щабарите. Самото плащане не е проблем ,но тогава няма как да се реве за помощи и усвояване от вън ,няма как да продават на вън произвежданото сега оборудване , няма печалби за правилните . Няма и как да се правиш на спасител на света. Защото: публично икономиката расте , обявените излишъци са по-големи от необходимите месечното за болнични, в инвестиционен подем сме и по най-скъпи магистрали на изграден метър. Прибрахме си и всичките братчеди да си харчат парите тук. Като свършат ойрото ще видите тогава подем извънземен.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 някои роботи и ние ги знаем

    0 0 Отговор
    Е скрининг само за политическия елит и обслужващите.На народа му кажете нещо,че не достигнали тестаци за всички по телевизията и готово.