Last news in Fakti

29 Март, 2020 15:11 3 880 20

Трите жертви на коронавируса в МБАЛ Благоевград са със съпътстващи заболявания

  • благоевград-
  • коронавирус

На всички контактували със семейството са взети проби

Трите жертви на коронавируса в МБАЛ Благоевград са със съпътстващи заболявания - 1

Три станаха жертвите на коронавируса в Пиринско. Издъхнаха майка и дъщеря от Горно Драглище, както и мъж от Банско, за което Struma. com ви информира своевременно. Черната серия започна със смъртта на 55- годишния мъж от Банско, който бе транспортиран по спешност в реанимация на МБАЛ Благоевград в четвъртък следобед. Още при постъпването му в местната болница състоянието му е тревожно, което наложило спешното му интубиране. Мъжът, който е бивш работник в завод за столове е имал здравословни проблеми, страдал е хипертония и имал сърдечни проблеми, обобщава struma.com.

В реанимация е показал клинична картина с цялата симптоматика за коронавирус, което наложило и спешното му изследване за вируса. Пробата с бърз тест е положителна, състоянието му се влошава мълниеносно и вчера сутринта, той е починал. Втората му проба е отрицателна за вируса, но според специалистите, при една положителна проба и показана симптоматика, те приемат, че пациентът е заразен .

Часове по-късно вчера, издъхна и 73-годишната жена от Горно Драглище, която също бе със съпътстващи хронични заболявания, подпомогнали леталния ѝ изход. Тя разви двустранна пневмония в резултат от заразата с коронавирус. Тази нощ почина и дъщеря ѝ. 53-годишната жена е страдала с години от астма и имала проблеми с белия дроб, който коронавирусът поразява.

И тримата са издъхнали вследствие на пневмониите, причинени от действието на вируса, който както се оказа е безпощаден към хронично болните. Припомняме, че майката и дъщерята постъпиха в инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград и бяха добре известно време, но завчера следобед състоянието им рязко се влоши. Дъщерята работила в оптика в София, откъдето се предполага, че е внесла вируса.

С положителна проба е и синът в семейството, фризьорът в Благоевград Данчо, който нямал симптоми, но е оставен под домашна карантина. На всички контактували със семейството са взети проби.

Спокойна е днес обстановката в болницата в Благоевград. До момента 5-има са дали положителни проби, сред които е и семейството на фризьора. Трима бяха изписани от Инфекциозно отделение, англичанинът -турист от Банско , бе изписан здрав, двама минаха през отделението, но пробите им се оказаха отрицателни. Следим обстановката и ще ви информираме непрекъснато за случващото се в региона и Благоевград.

А вие останете вкъщи и бъдете здрави. И с това ще се справим!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    8 14 Отговор
    никои не ви виарва ниама коронен вирос всичко е лажа живееме вав лажа вав шолуто на слави гостуваше спецялист по короните вироси тои каза че не упасен дори д сащтествува варпреки всичко наи мраза хора които не са дупринесли нищто за распространението на вироса да се исказват

    Коментиран от #11, #19

  • 2 Фермер

    1 0 Отговор
    В Горна Джумая положението май ще ескалира.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бог да благослови България

    6 5 Отговор
    Това че са съа съпътващи заболявания не означава че ако не беше коронавируса нямаше да изкарат до 100 години
  • 6 Фактите са

    2 0 Отговор
    8 починали !!!!!! 313 заразени !!!!!! 8 болни !!¡!!! И 11 оздравели !!!!!!!! Който може да чете :. https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

    Коментиран от #7

  • 7 мечо

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Фактите са":

    не расбирам англиски преведи кои трябва да чета

    Коментиран от #8

  • 8 Фермер

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Ама ти и български не разбираш ама четеш.
  • 9 Някой си

    4 0 Отговор
    Така вече е честно и почтено!
    Но заглавия от типа “Трима починаха от коронавирус в Благоевград” не е!
  • 10 Рошко

    6 2 Отговор
    Побъркахте народа бе простаци, аман щом сме се родили и ще мрем, корона та корона, само тази година ли има умиране от грип
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БОГ да ги прости ХОРАТА
  • 13 Кокорчо🙄

    1 1 Отговор
    Спокойно народе като свърши чистката с пенсионери и болнави, ще живеем дорде ни омръзне с орлите и костенурките
  • 14 Матей

    3 0 Отговор
    М-така,картината взе да се прояснява.Има грип,твърде коварен,макар за здрави и млади хора безопасен.Защо тогава не предупредиха хронично болните да се пазят от заразяване и толкоз?Ами защото играта е такава,така я подкараха китайците,после в ЕС и ние,дето всички турци,там и гол Хасан.Истерията я предизвикаха управляващите кръгове,те си знаят защо,забравяйки ИКОНОМИКАТА,ГЛУПАЦИ!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ААА

    5 0 Отговор
    Съвсем за малоумни ни взехте. Бързият тест били положителен и край починал от коронавирус. Няма значение че повторният тест който с многократно по голяма точност определя дали е заразен е отрицателен. Нали поради ненадежноста на бързите тестове се отказахте от масово тестване. Нагледен пример за статистиката която се изнася за този вирус. При очевидно доказателство, че не е заразен продължават да го включват в статистиката. При липса на промяна в броя починали спрямо предходни години имаме пандемия. Е от какво са умирали предните години.
  • 18 Роки

    0 0 Отговор
    Касапите се объркали пробата на мъжа,и тъй като виждат съпътстващи заболявания - гледат да уморят хората,за да си спестят усилия по поддържане на жизненост на пациентите които трудно и скъпо биха били спасени в малко по-добри условия,в Блгд това е изпробвана практика!
  • 19 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    мечо ли си , какъв си не зная, но си уникално необразован и прост. Не знаеш да пишеш, незнаеш и Български език аси седнал акъл да даваш.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.