31 Март, 2020 19:47 22 820 86

Ген. Мутафчийски обясни какво да НЕ правим, ако имаме симптоми на коронавирус

  • мутафчийски-
  • коронавирус-
  • симптоми-
  • мерки

Коронавирусът още не е показал истинското си лице

Ген. Мутафчийски обясни какво да НЕ правим, ако имаме симптоми на коронавирус - 1

"Инфекционистите и сега се изказват, че това не е такова голямо чудо. Казват, че ще има стаден имунитет и т.н. Все пак светът недоумява от безпрецедентните мерки, докато не се случи това, което се случва в Италия и в Испания". Това заяви шефът на ВМА проф. д-р. Венцислав Мутафчийски на конференция с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев пред "Господари на ефира".

"За разлика от азиатските държави Европа е със застаряващо население и ударът е силен. Има моментно заразяване на много хора. Това направи COVID-19 смъртоносен дори за държави, подготвени за това. Грип Б е отнел изключително много човешки животи, а испанският грип - няколко десетки милиона човешки животи. Коронавирусът, въпреки че е с много по-малка смъртност от испанския вирус, още не е показал истинското си лице", добави шефът на ВМА.

Ген. Мутафчийски получи зрителски въпрос защо е забранено да се разхождаме в парка, а градският транспорт е пълен и хората не спазват дистанция в автобусите и в магазините.

"Това не е така. В магазините дори навън опашките са на 2 метра дистанция. Вътре в тях се допускат определен брой хора. В градския транспорт бяха направени ефективни мерки – разреши се синята и зелената зона да са безплатни и същевременно не се намали честотата на градския транспорт. Аз не съм видял препълнен градски транспорт, напротив, доста е рехаво", заяви той.

Гражданка пък попита каква е физическата възможност да се раздадат термометри на полицаите, за да мерят температурата на хората, минаващи на КПП-тата.

"Това би утежнило още повече ситуацията. На КПП-тата хората пътуват при крайна необходимост – по медицински причини или защото отиват на работа. Като иде на работа, повече работодатели са направили такава организация: да правят измерване на температурите, да дезинфекцират, да раздадат маски и т.н. Така че няма смисъл. Това би довело до километрични опашки. По-добре е да се осъзнае необходимостта, че трябва да се пътува в краен случай".

"На никого не е отказано да се направи PCR тест. Следваме това, което се случва в другите страни. Всички, които имат симптоматика и медицинските лица на първа линия. Ние вече имаме 20 заразени медицински работници. Има някои от тях, които са свързани с пътуване, но това е акцентът във всички държави в света", каза ген. Мутафчийски.

На живо се включи и близка на починалите майка и дъщеря от Благоевград, която попита Борисов и ген. Мутафчийски защо, след като толкова брифинги обясняват, че се грижат за всичко, са допуснали 10 дни сестра ѝ и племенницата ѝ да се мъчат вкъщи и после след смъртта им оправданието е, че едната е със заболявания, другата - с астма.

"Ген. Мутафчийски не може да ме убеди, че са направили всичко нужно за тези мои близки", каза жената, разказвайки, че дълго не са искали да приемат роднините ѝ в болницата в Благоевград.

"Това е областна болница, не е малка. Всички болници у нас сега са готови да приемат коронавирус инфектирани. Заболяването протича по един непредвидим ход. В началото винаги има висока температура и за леки, и за тежки случаи. Винаги е голяма трагедия за близките загубата на техния роднина. Моите искрени съболезнования!

Те не бяха интубирани, след това бяха. Най-вероятно не се е налагало. Промяната от добро ходещо състояние до интубация е 2 дни и такъв е ходът на този вирус, никой не може да го предвиди. Хората питат какво да правят, ако имат симптоми. Ситуацията много пъти обсъждахме: звънят на личен лекар и той чрез Бърза помощ ги транспортира до лечебното заведение, или на тел. 112 и трябва линейка да ги транспортира, но това е при наличие на сериозни симптоми", каза той.

На въпрос как да се лекуват сами пациентите, шефът на ВМА отговори: "Да не се самолекуват! В лека форма се взима само парацетамол, за да се свали температурата, която е през целия период".

Ген. Мутафчийски коментира и въпроса на дарител, който иска да купи 50 хиляди бързи теста, но не знае как. "Чудесна идея, но за жалост не можем да му посочим достоверен или достатъчно добре направен тест до този момент. Същия въпрос и ние си задаваме всеки ден и го търсим. На сайта на СЗО може да види, че няма такъв препоръчан тест. Сега търсим от европейските производители", заяви той.

"Много лесно е да се похарчат едни пари, но това не е въпросът. Важното е какъв е резултатът. Ние имахме дарени тестове, дадохме в полицията 1000 от тях. За армията сме направили около 600 с нулев резултат”, каза още шефът на ВМА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евреите са го измислили

    66 6 Отговор
    На първо място да спрете употребата на "Айкос"

    Коментиран от #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    90 20 Отговор
    Типично мислене на тарикатчета на дребно. Няма какво да се повтарям повече. Като латерни мелят едно и също и говорят откровени лъжи.
  • 4 Барба Ганьос

    72 15 Отговор
    Ами то е ясно, избърсваме си очилата с маската и отиваме в църквата да целунем иконата за здраве.Нали ни направи показно.
  • 5 габровец от варна

    96 20 Отговор
    Братко,много взе да ми дотяга от тебе,ша чупя тоз тиливизур.Абе кажи там сутрин,за две минути,кажи каквото и да било,и се кротни бе,пич!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Факт

    100 27 Отговор
    Какво да не правим ...... първо не слушаите коремен хирург да ви говори за заразни болести !

    Коментиран от #72

  • 11 габровец от варна

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "Асан":

    Сус бе дьонме!
  • 12 парите..

    27 3 Отговор
    Вс. Се говори.. а пари в кризата и здравеопазване в епидемията???
    Племе..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ръмпези

    81 11 Отговор
    АБЕ, НЕ МОЖАХТЕ ДА НАМЕРИТЕ ЕДИН ЛОГИЧНО РАЗСЪЖДАВАЩ ЧОВЕК. ВСЕ ХОРА ЗА ЗАПЪЛВАНЕ НА ДУПКИ..НАЙ-ИЗЛИШНИТЕ ХОРА НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ..КЪДЕ Е ОПОЗИЦИЯТА, И ТЯ СЪЩАТА..НЯМА ВОДАЧИ, НЯМА ЛИДЕРИ САМО ИНТЕРЕСИ....
  • 15 Излекувалсе

    64 15 Отговор
    Имах 10 дена температура и не съм вземал парацетамол.Ако бях взел щях да си удължа мъките и лечението от опит го знам.Нека Мутафчииски да обясни като доктор,защо трябва да се взема парацетамол и с какво той помага на имунната система?Благодарение на температурата победих вируса за почти 1седмица само с чайове,бронхолитин сироп и антибиотик превантивно.Възстановителния период обаче е месец а може и малко повече време,в което продължавате да бъдете носители на вируса макар и изтощен ,но способен да заразява

    Коментиран от #59, #69

  • 16 баба Зоя

    54 23 Отговор

    До коментар #2 от "АТИЛА":

    От КГБ привикали Моше на разпит:
    - Имаме сведения,че изучаваш усилено староеврейски! С каква цел го правиш? Какво ти се върти в главата?
    Той обяснил:
    - Вече съм на 85 години и може скоро да умра. Искам, когато отида в рая, да разговарям свободно с цар Давид!
    Агентът на КГБ попитал насмешливо:
    - Ами ако отидеш в ада?
    Моше свил рамене:
    - А, няма проблем! Аз руският език си го знам!
  • 17 Ген. Мутафчийски

    56 7 Отговор
    Всеки вирус с лечение от лекар минава за една седмиза .А със самоличение за седем дена ;) Паниката е излишна.Номера с трмометъра върши работа.
  • 18 Излекувалсе

    71 1 Отговор
    Чудя се тези хора от тоя щаб изобщо возят ли се в градския транспорт и кога за последно са виждали болен от корона вирус неинтубиран в пълно съзнание.Това са хиляди затворени в дупките си без слънце.Излагането на слънце помага много.За разходки навън едва ли ще имате сили и желание още по малко за работа

    Коментиран от #51, #58

  • 19 мисирка

    21 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: но за жалост не можем да му посочим достоверен или достатъчно добре направен тест до този момент..... Има ли нещо неясно?
  • 20 Маргарита

    45 3 Отговор
    Всяка жаба скача според гьола си. Толкова го можем, толкова го правим. ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ. За това правим бавни тестове, по около 200-300 на ден, и отчитаме десетина проценти заболели. Останалото върши природата. Както виждате преживяваме го вируса, иначе масово щяхме да се конвоираме пред болниците. Когато светът реши напълно проблема с "коворния ковид" ние все още ще сме в началото му, но вече ще разчитаме на съдействието на ЕС, защото ще е срамота той да остави нейн член все още да приборва "заразата" със сутрешни брифинги.

    Коментиран от #35

  • 21 ха ха ха

    36 9 Отговор
    На тоя генерал ще му лепнат прякор генерал Короната.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чочо

    39 8 Отговор
    Герале на всички им стана че нищо не Ви ясно, стреляте на посоки ако следите международните новини ще разберете че и много млади хора си отиват от този вирус.
  • 24 Ръмпези

    32 6 Отговор
    МАЙТАПЧИЙСКИ, КАЗВА СЕ КАКВО ДА ПРАВИМ, НЕ КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ...ЕМИ ПРОФЕСОР...СЪДБА..
  • 25 4567899553788

    35 0 Отговор
    краен случай".

    "На никого не е отказано да се направи PCR тест. , Това не е точно така, няма директен отказ, пращат те да си го платиш в частна лаборатория,
    Разказа ми ми го близък който няма сметка да ме лъже. ДжиПи-то го прави това.
  • 26 ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ

    5 18 Отговор

    До коментар #2 от "АТИЛА":

    КЪДЕ СИ ДА СЕ ВИДИМ? КЪДЕ ДА ДОЙДА И ОТЪРВА ОТ МЪКИТЕ ?

    Коментиран от #31

  • 27 Дръвчо

    26 3 Отговор
    Моля всички болни от каквото и да било да си седят у дома, да не казват на никой и ако им еписано да си умрът тихо и кротко защото всички страдаме заради тях. По възможност да ги заровят някъде в нищото и другите да продължават да си живеят техния си живот.
  • 28 униформен глупак

    37 11 Отговор
    И защо да вземат парацетамол бе, ТИКВЕНИК?

    При вирусно заболяване се взимат средства за понижаване на температура само при деца, или ако не може да се изтърпи.

    КОремен хирург, ще ми говори за инфекциозни заболявания!!!!
  • 29 танас

    14 0 Отговор
    не яжте
  • 30 Именно

    10 8 Отговор
    "Коронавирусът, въпреки че е с много по-малка смъртност от испанския вирус ..."
    Още не е ясно каква е смъртността от новия коронавирус. Знае се че "Испанския" грип е имал около 2.2~2.5% смъртност (oт общото население на света тогава ~1.9милиарда) което са били м/у 42~50 милиона души. Но испанският грип е имал заразност "само" около 50%, докато коронависурът е още по-заразен.
    Тоест тези 2.2~2.5% са всъщност 4.4~5% смъртност от заразените.
    В момента % смъртност от новия коронавирус е 4.8% (но от диагностицираните/тествани случаи - тоест се надяваме заедно с тези които го изкарват на крак да е много по-нисък- но надали е под 1%)
    Само че 1% от около 2/3-ти от 8 милиарда пак са към 52 милиона!

    Коментиран от #71

  • 31 Малоумна торба с екстременти

    19 6 Отговор

    До коментар #26 от "ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ":

    Кой ще отървеш бе путк.о гербава .....ще те чукам пурво в гъза и после в устата за да не губиш аромата

    Коментиран от #33

  • 32 Стойко

    33 1 Отговор
    Ко сте закоментирали тука? Плащайте 10-те милиарда нов кредит на ГЕРБ. Да видим колко от кредита ще стигне до вас?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЙ

    10 1 Отговор
    Скрии се бе БОКЛУК
  • 35 Шекспир

    33 2 Отговор

    До коментар #20 от "Маргарита":

    Много си права.В Бг(както и в целия свят) има милиони носители на вируса които не са регистрирани.Вкарват ни във филм а Годжи и правителството са неадекватни.Никаква последователност и програма за действия.Хаос.Този специалист ни казва какво НЕ трябва да правим.Пич ние искаме да знаем какво да правим.
  • 36 Тодор

    33 1 Отговор
    И кво разбира тоя клоун и гъзолизец на Тиквата от вируси?
  • 37 Кире

    23 2 Отговор
    Със сигурност организацията е само на думи. Няма да ти обърнат адекватно внимание и грижи. После ще измислят някакво оправдание. Те така си процедират по принцип.
  • 38 Павел

    42 5 Отговор
    Че не знаете немски, малко заглавия, да му ги пратите на тоя борсук, защото знам, че му рапортувате за всеки пост!
    Der Spiegel: В България законът е каквото каже Борисов.
    ZDF: България е кофата за боклук на Европа
    El Periodico: премиерът на България замесен в международна схема за пране на пари
    Die Welt: Борисов прави тайно уговорки с Ердоган
    Die Welt: Борисов използва правителствения си самолет за "футболно такси"
    Deutsche Welle: Борисов не управлява. Той просто си пази властта
    Stuttgarter zeitung: Корупция в България: да живееш по-добре по български… луксозни жилища на цени като в ALD!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 GOST

    21 3 Отговор
    Мутавчийски ти ще закопаш ГЕРБ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ivan

    24 4 Отговор
    Ей Некадърник заради тъпотията ти ще загинат много хора.
    Не разбираш ли килко си НЕКОМПЕТЕНТЕН.
    НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ>
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БТВ ПАК

    6 5 Отговор
    НАПЪВАТ ДА ПОДПИШЕМ СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ !
  • 45 Гост

    34 3 Отговор
    Г-н Генерал, един съвет от мен какво да НЕ правите: Не се вживявайте в ролята на Господ!
    Не се изказвайте като касапин, когато говорите пред аудитория, извън медицинска!
    Не си мислете, че имате шанс да сте успешното магаре на Бойко на следващите избори! Никой не харесва обещания за смърт!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 vasik atanasova

    21 2 Отговор
    объркани са и уплашени
    и те не знаят какво да правят
    Бог да ни пази !!!
  • 48 Каквоне

    10 0 Отговор
    Не трябва да ходите на работа това е най правилното
  • 49 Еблю

    26 2 Отговор
    Спрете да го показвате и да му вдигате рейтинга на Годжито,ако ви трябва герой намерете го измежду лекарите и сестрите които лекуват заразените а не някой генерал който си сменя мнението като някоя мома. Мутафчийски представя някакви статистики всеки ден пред медиите които му задават едни и същи глупави въпроси а той се държи като на политик
    Това че има малко заразени едва ли е от мерките които къде се спазват къде не. Има нещо на което не се обръща внимание а това е че България е с малко на брой население и не сме така на гъсто населени като най засегнатите държави с изключение на София затова и там има най много заразени. Не ни стигат ония мишоци политиците ами сега и някакъв щаб с който започва и свършва денят, добре че е поне оня клоун Кантарджията поне да ни разсмива!
  • 50 666

    19 4 Отговор
    Тоя коремен хирург много се вживя, защото взе да му харесва рейтинга на правителството!!! Да вземе да се оспокои малко и да свали тая униформа щото комунизма го няма отдавна. Вирус не вирус, който ще преживеят 99% от нас, да не се превръща в повод за кризи!!!
  • 51 да чудно е

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Излекувалсе":

    Да, чудно е, но е сигурно, че в хипермаркети за храна не ходят, защото първия ден на извънредното положение беше ужас за хората в тях.В хранителни магазини като нашите родители не ходят, може би всичко се доставя до в къщи. В аптека за маски не са ходили и не са купували такива...На тях им ги дават, т.е. ние им ги даваме безплатно.Гледах в парламента всяка сутрин им даваха нови маски,лошо няма...Абе, на Марс живеят тези хора.
  • 52 Че ЧАВКА ли ти изпи акъла

    6 0 Отговор
    Та едва сега го измъти ?

    Коментиран от #54

  • 53 Васил

    23 0 Отговор
    Просто са ги оставили да се мъчат двете жени на виртуално лечение лъжите ги нямат за нищо
  • 54 аха

    0 2 Отговор

    До коментар #52 от "Че ЧАВКА ли ти изпи акъла":

    :))))
  • 55 ЕЛИТА ГО ИСКАМ ТРЪШНАТ

    12 1 Отговор
    И ЛЕШ!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 За мене си не жаля !

    14 0 Отговор
    Но ЕЛИТА не искам да му се размине или прощава ! Лежи до един ! Теглото ни на тях дължим !
  • 58 Да прав си

    19 0 Отговор

    До коментар #18 от "Излекувалсе":

    Тази схема за лечение е НАПЪЛНО ПОДХОДЯЩА. ТЯ НЕ Е САМО ЗА КОРОНАТА, НО И ЗА ВСЕКИ ДРУГ ВИРУС, КОЙТО ПРОТИЧА ОЩЕ ОГНАЧАЛО С ВИСОКА ТЕМПЕРАТУПА, КОЯТО НЕ ПАДА С ДНИ. ПАРАЦЕТАМОЛЪТ Е ДОНЯКЪДЕ ВРЕДЕН, НО ИМА ХОРА, КОИТО ОТ ВИСОКАТА ТЕМПЕРАТУРА МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ГЪРЧ И ЗАТОВА СЕ ДАВА КОГАТО Е НУЖНО. ВАЖНО Е ТОВА ЛЕЧЕНИЕТО ДА ЗАПОЧНЕ НАВРЕМЕ. НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА БОЛНИЦИ, ЗАЩОТО ПОПАДНЕТЕ ЛИ ТАМ - вече ще е късно.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Парадайс

    1 1 Отговор
    До 33. Ако те набарам ше ти изкарам кратуната през зад, ника. Ска пан сеяндур.
  • 61 Мъничка поправка

    5 5 Отговор
    Тoзи вируc e прeкaрaн в бившият COЦ-лaгeр прeди 48 гoдини. Хoрaтa нaд 50 гoдини в 90% имaт имунитeт. Ниe пoд 22 гoдини cъщO зaщoтo гo дървимe c aлкoхoл.... И ГЛАД нaй-вeчE /МНОГО ЛЕКИНКО МЕЗЕ/, нo виe мeжду 22 и 49 cтE гo пoзАкъcaли... ТУК И ТO CКOРO:):)
  • 62 Руми

    5 1 Отговор
    Прочетете за изкуствената бактерия Синтия и не се занимавайте с глупости Страшно е

    Коментиран от #64

  • 63 Идиоти

    9 0 Отговор
    Абе бай х ,домуса колко дни го държа в къщи или тоя вирус е само за бедни нещастници,посочи има ли един милионер умрял от вируса.Ще ви потърсим сметка живите.

    Коментиран от #80

  • 64 Мъничка поправка

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Руми":

    ааааа с имунитета в сибирски стил... как си... или отсъства тази кръвна група??
  • 65 Чесън и ракия с лимон

    2 0 Отговор
    Това е истината!
  • 66 Ицо

    3 0 Отговор
    Тоя човек приличащ на погребален агент много говори но нищо не казва.Явно го готвят за политик.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Новичок

    5 1 Отговор
    Ей Мисирки спите ли???Заразен депутат има,утре ще ги тестувала караянчевата.И шофьорите,и писарушки разни.То и вас трябва да ви изследват покрай тия интервюта,да не сте се плюли отблизо.
  • 69 33332

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Излекувалсе":

    Аз също взимам антибиотик превантивно... В този щаб няма нито един вирусолог и щабът си мени мнението през ден... На умните хора им викат търгаши.., а в другите държави щабовете им са пълни с вирусолози, а не с коремни хирурзи.
  • 70 Марчето

    1 2 Отговор
    Той обясни няколко пъти, но като има такива бавняри...
  • 71 единчуляк

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Именно":

    еи математик обясни човешки не всички ти разбираме ве чуек.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А сега де

    1 0 Отговор
    Значи г-н Адемов бил с положителен резултат?Той ли се е тествал по собствена инициатива или толкова се е запуснал изпълнявайки заръките на щаба?
  • 74 КомунистЪ

    2 2 Отговор
    Aмa зaщo хoрaтa ca вce нeдoвoлни...??? Блaгoдaрeниe нa Кoрoнaвируcът и упрaвлeниeтo нa ББ , НAРOДA нaпрaвo oт пoтрeбитeлcкия и кoнcумaтивeн кaпитaлизъм cи влeзнa в КOМУНИЗМA и кoгa при coцa e билo държaвaтa дa плaщa нa хoрaтa зa дa нe рaбoтят зa дa cи прoмeнят cъзнaниeтo и дoбрoвoлнo caми дa зaпoчнaт дa oгрaничaвaт и нaмaлявaт пoтрeбнocтитe cи...?!!!

    Коментиран от #75

  • 75 wgw

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "КомунистЪ":

    Нещо си в грешка.Държавата все още не е започнала да плаща на народа , а и сигурно гокументите , които ще трябва да предоставош ще са толкова, че ще ти се поиска да станеш партизанин, но нека видим!!!
  • 76 Пикайте през белкона

    0 6 Отговор
    Серете в морето и дигаите 200 на лежанка и ше сте здрави😂😂😂😂😂
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Папуанос малоумникос

    4 0 Отговор
    Ктде му е шапката на мундира.Избягва неудобните въпроси.
  • 79 Седмиците на гладът

    3 0 Отговор
    да видим колко ще продължът
  • 80 Мундире

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Идиоти":

    За Мръсния домуз нещо да кажеш за 5 дена пребори вирус къде света още неможе да пребори карантина няква спазвал ли е заразил ли е някой
  • 81 чернобил онлайн

    2 0 Отговор
    Кво да НЕ правим Маро ?
  • 82 Ŕeigan

    0 0 Отговор
    Sexy
  • 83 Гост

    2 0 Отговор
    Смирете се мишки,смирете се
  • 84 Аууу

    1 0 Отговор
    Те тоя статист ли ще ни казва какво да правим
    Работата му е да обезпечи материалите и медикаментите.да координира
    А не да съобщава колко живи колко умрели.
    Една мед.сестра разбира повече от него
  • 85 Бум

    2 2 Отговор
    Ако ковит19 поразяваше само простаците, щеше да бъде обявен за манна небесна, а поне 75% от постващите тука щяха да бъдат отнесени на едно по-добро място.
  • 86 Каза

    0 0 Отговор
    не плащате нищо тази година защото нямате и да искате. Заплатите в НС се вдигнаха , милиарди ще вземем заем и няма нужда от вашите данъци ,такси ,акцизи ,ДДС , налози , глоби и въобще все едно сте умрели ако сте все пак живи . Не забравяйте - "хиляди студенти не отиват никъде тази година". Здравословно море ,планина и туризъм само за имащите които ще напълнят с рода си и лакеите си хотелите .Те са онези любимци на народа ,на снимката правена пред правилната частна поликлиника в София.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове