Last news in Fakti

1 Април, 2020 10:11 10 317 28

Търговска ръководителка на гара Илиянци почина от COVID-19

  • починала-
  • търговска ръководителка-
  • гара илиянци-
  • covid-19

По думите на началника ѝ, жената се е срещала всеки ден с много хора

Търговска ръководителка на гара Илиянци почина от COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

64-годишна жена е починала от коронавирус през почивните дни, предава Нова телевизия. Тя е работила на гара Илиянци. Заемала е длъжността ръководител "Търговска експлоатация" на гарата.

Нейният началник забелязал, че не е добре и я откарали в Пета градска болница.

Началникът на гарата Цветан Александров разказва пред Нова телевизия, че за последно я видял на работа и тогава не обядвала.

След това решила да се лекува вкъщи, но вече е развила двойна бронхопневмония.

Следва прием в болница, а на втория ден след като жената вече отсъства колегите ѝ вече са наясно, че тя е болна от COVID-19.

Ден, след като била приета в лечебното заведение, тя починала от усложненията на коронавируса.

Александров е категоричен – на ден тази жена се среща с поне десетина души. Самият началник ежедневно се вижда с нея по работа. Със сигурност се знае, че жената е имала контакт със сина на първите двама починали от коронавирус.

Той беше с отрицателен тест. А колегите на починалата жена тогава са искали да бъдат тествани, но им е отказано, защото са от втора линия. Александров обяснява и, че от РЗИ му казали да се търси личния си лекар, но още не е тестван.

Работещите на гара Илиянци не са поставени под карантина, а на мястото не е направена дезинфекция, алармира началникът на гарата в Илиянци.

По думите на началника ѝ, жената се е срещала всеки ден с много хора.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колчо Слепеца

    14 20 Отговор
    Марче, пиши нещо позитивно ! Стига плаши хората !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ОСА

    73 3 Отговор
    Не адекватно поведение на РЗИ, важното е да има тестове за депутатите, те са най-ценни в държавата ,а работниците кучета ги яли ! Ето така се разпространява заразата, да не говорим за носене на маски, които всеки човек с малко разум би трябвало да носи без да го задължават !!!

    Коментиран от #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боко тиквата съм

    19 1 Отговор
    Ей, спри да триеш коментарите на хората. Много като тебЕ вече плакаха...
  • 6 замислен

    38 2 Отговор
    На каква възраст системата принуждава хората да им работят за да се тестват дупетатите когато им кефне.Тая жена на 64г и им бачка.
  • 7 Загрижен

    64 2 Отговор
    А колегите на починалата жена тогава са искали да бъдат тествани, но им е отказано. Мисирките да питат коремния хирург, защо не са тествани тези хора, ако имат поне грам смелост и достойнство!!!
  • 8 мдаа

    44 2 Отговор
    За богопомазаните всичко се прави а за обикновения човек нищо. Депутатът заразен с вируса е настанен веднага в болница а обикновените хора се лекуват сами по домовете си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ОТ ТОЗИ СЛУЧАЙ СЕ ВИЖДА

    33 2 Отговор
    "ЗАГРИЖЕНОСТТА" И БЕЗХАБЕРИЕТО НА ОТГОВОРНИЯТ "ФАКТОР" В ДЪРЖАВАТА.
  • 12 Колл

    20 0 Отговор
    Абе по важното е никой да не се разхожда в парка не някакви си контактни лица изследвания тем подобно.преследвай серийните разхождачи тва мотото на щаб и МеВерету
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Kontra

    1 3 Отговор
    Pochinal ot spin vashat mama da eba
  • 15 А, що бе,

    16 1 Отговор
    Те болните на гара “Илиенци”, ама те дезинфекцираха пазара. Умна власт, ей! Че и актове съставяха! Е, това са то, адекватни мерки!
  • 16 Маршал

    6 0 Отговор
    " 64-годишна жена е починала от коронавирус през почивните дни"
    Правилно! През почивните дни се почива, в работните се работи.Изобщо някой разбира ли безсмислието на писанията тук?!
  • 17 хахахаха

    4 0 Отговор
    то вече и с винкел като треснат умираш от коронавирус...
  • 18 Мунчо

    3 3 Отговор
    Колегите не са тествани, защото жената е починала от пневмония, а не от коронавируса, който може и изобщо да не е имала, но просто трябва да се продължи с паниката в страната, която е изгодна на някого и която Годжи постоянно нагнетява всяка сутрин.

    Коментиран от #19, #20, #28

  • 19 СПОКО

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мунчо":

    Само корона вирус е ,за други болести няма клинична пътека
  • 20 ТОНКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мунчо":

    Всичко от което се у.м.и.р.а е корона вирус, хахахааа
  • 21 малък короновирусчо

    0 0 Отговор
    А пък аз, искам да се оплача от дяда Драгана от село Горно уйно.Вчера се опитах от носа на един тираджия да му нахвърля изотзаде, за да достигна до магазинерката на село Миризлив Поповец.Като я видях през заптения джам на торото и я аресах.....

    Коментиран от #22

  • 22 дяда Драгана

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "малък короновирусчо":

    Видя ли ся, че не можеш да преминеш през сливовата на казанджията Гощо
  • 23 Леку

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ОСА":

    Лекуваме върналите се от чужбина без здравни осигуровки, а тези в България които си плащаме ни зарязват

    Коментиран от #27

  • 24 Анонимен

    0 0 Отговор
    Най- добре ще им е на крадците,всички хора да си стоят по домовете,за да не заразяваме ТЯХ.Пък ако може и да понамалеем малко,повечко ще остане за ТЯХ...
  • 25 Анонимен

    1 0 Отговор
    Най- добре ще им е на крадците,всички хора да си стоят по домовете,за да не заразяваме ТЯХ.Пък ако може и да понамалеем малко,повечко ще остане за ТЯХ...
  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    Най-лошото в момента е, че хората с друг вид здравословни проблеми са тотално неглижирани. Да не говорим, че няма консултации за бременни, нито за малки деца. Докато всичко се върти около корона вируса, кой знае колко други хора ще загинат, тъй като нито приемат в болниците за преглед, нито извършват планови операции.
  • 27 АЗ Българката

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Леку":

    Българите завърнали се от чужбина ( не от почивка, екскурзия и подобни) имат здравни осигуровки в държавата от която пристигат.
    Със здравна карта или както там си я наричат властите, България си взема от здравната каса на другата държава. В Европа вече е почти невъзможно да работиш на черно. така , че моля, не всявай дразги.
  • 28 АЗ Българката

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мунчо":

    плевмония се лекува!
    Съпруга ми това лято три месеца му наливаха антибиотици, и е жив.
    Възпалението беше стигнало до 200 единици при таван 5. просто антибиотиците с които се започна май бяха слаби и само подтискаха процеса. Накрая включиха тежката артилерия. и ето здрав си е. Да , сега бъбреци и черен дроб са увредени, но се възстановяват постепенно. та, искам да кажа :
    не е било просто възпаление а имало е и добавка вирус. дали е бил корона или не, само тест трябва да докаже.
    Според мен ситуацията с контактните лица на починалата са тревожни. Особено за хората с придружаващо белодробно или друго заболяване ангажиращо имуната система да се бори ежедневно.
    Мое мнение ( не твърдя че съм права!):
    пазете се от настинка! тя също ангажира имуната Ви система.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове