Last news in Fakti

1 Април, 2020 11:44 2 219 30

Гечев: Отмяната на заседанието на бюджетната комисия заради Адемов е съмнително

  • румен гечев-
  • хасан адемов-
  • бюджетна комисия-
  • 10 млрд. лева заем

Отмененото заседание на бюджетната комисия доведе до словесна престрелка между БСП и ГЕРБ

Гечев: Отмяната на заседанието на бюджетната комисия заради Адемов е съмнително - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Спешната актуализация на бюджета трябваше се гласува тази сряда на извънредна комисия по бюджет и финанси. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви снощи, че това заседание ще бъде отложено заради положителната проба за коронавирус на депутата от ДПС Хасан Адемов.

Народният представител от БСП Румен Гечев видя в това странно съвпадение и заяви пред бТВ, че от месец и половина се ползват всякакви начини, за да се предотврати събирането на комисията.

„Съвпаденията ми идват в повече“, каза депутатът, който е категоричен, че времето на обявяването на случая на Хасан Адемов буди съмнения, когато ще се обсъжда заем от 10 милиарда лева.

Гечев се съмнява, че такъв заем е необходим предвид фискалния резерв от 10 милиарда и изчисления дефицит от 3,5 милиарда. Това ще обремени следващите поколения да плащат лихви, смята депутатът от БСП.

Фискалният резерв може да се пипа само в изключителни обстоятелства, тъй като там са Сребърният фонд и фонд „Енергетика“. Този заем не е „празен чек“, а всичко ще бъде разписано в бюджета, отговори депутатът Александър Иванов на опасенията на Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да заседават с МАСКИ и без Адемов

    24 26 Отговор
    И Газа и Ел. Енергията и горивата и стоките всичко продават на народа БЕДЕН ПРЕСКЪПО. Прав е Румен Радев ПРЕЗИДЕНТЪТ. 1.По възможност да не се вземат други заеми от ДЪРЖАВАТА. В БГ има много пари. Българските КАПИТАЛИСТИ, след РОТШИЛД и РОКФЕЛЕР са НАЙ-БОГАТИТЕ НА ЗЕМЯТА, защото 30г. НЕ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪК ВЪРХУ КАПИТАЛА, да им се вземе данъка върху капитала за 30г. с лихвите СЕГА и нещата ще се наредят. 2.Да се съкратят паразитни служители в Държавната Администрация, намали броя на депутатите на 50 макс. 3.В случай на вземане на нов заем да се смени това правителство и състави ШИРОКОАЛИЦИОННО ПРАВИТЕЛСТВО под непосредствен контрол на ПРЕЗИДЕНТА.

    Коментиран от #5, #20

  • 2 ПЕЕВ

    35 20 Отговор
    ТОЯ МРЪСНИК НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЗАРАЗИ .
  • 3 Гост

    28 18 Отговор
    Нищо чудно,когато става вьпрос за милиарди.....Тиквата и шайката му,ще продадат и дьржавата ако трябва....ИЗРОДИ.
  • 4 Ако ПАРЛАМЕНТА НЕ ЗАСЕДАВА

    8 8 Отговор
    СЕГА, спазвайте мерки да не заразят, ИЗОБЩО ПО-ВЕЧЕ ДА НЕ ЗАСЕДАВА.
  • 5 pepy

    29 10 Отговор

    До коментар #1 от "Да заседават с МАСКИ и без Адемов":

    "... състави ШИРОКОАЛИЦИОННО ПРАВИТЕЛСТВО под непосредствен контрол на ПРЕЗИДЕНТА..."

    След като се промени конситуцията и станем ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА - може...

    След всяка статия ли трябва да се пишат едни и същи небивалици...
  • 6 оня с коня

    26 11 Отговор
    Комбинацията от Безгласни букви "БСП" иска да заседава.Пък няма с Кой...И видял Гечев "Странно съвпадение" в заболяването на Х.Адемов с "нещо си",а НЕ ВИЖДА че Партията му от 10Г е в "Трета глуха",защото Елбекторатът й се топи като Бучка лед в Чаша с Виски!Аз ще ги вия тия Глисти КАК ше си проведат 50-я Конгрес в НДК на 9 МАЙ/Сакралллна дата отвсякъде/ и как Нинова ще използва Карантината за да Спечели СЛУЖЕБНО Преназначаването си БЕЗ ГЛАСУВАНЕ!

    Коментиран от #17, #29

  • 7 констатация

    26 13 Отговор
    Мда ,ако (дори и някой да) е имал съмнение ,че Румен Гечев е абсолютен идиот - сега вече - всички съмнения отпаднаха.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Маските паднаха, Вече е ЯСНО ГЕРБ

    14 14 Отговор
    Са фалирали ДЪРЖАВАТА още с идването си на власт от некомпетентност и алчност да крадат. Досега са управлявали с дългове, 10г. 30 000 000 000лв., на година по 3 000 000 000лв. дълг. Да НЕ се вземат други заеми от ПРАВИТЕЛСТВО. ТОВА ПАГУБНО УПРАВЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ ВЪЗМОЖНО ПО-СКОРО.

    Коментиран от #13

  • 10 вирусолог

    12 4 Отговор
    Спокойно хора,короната влезна в парламента ,сега е въпрос на време всички да се натръшкат,а откраднатите пари ще ги правят трушия
  • 11 Баш специалисту

    6 11 Отговор
    Според мен - тоя вирус е сериозна работа - наи малко -20 милярда трябват за да го уплашиме
    Няма ли вьзможност нещо - сталинка георгиева да бутне едно рамо на - баце
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 браво

    17 8 Отговор

    До коментар #9 от "Маските паднаха, Вече е ЯСНО ГЕРБ":

    Бре ,др. Гечев ама и ти ли четеш (и коментираш) във Факти ?! Браво !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Безплатни

    5 11 Отговор
    ли са тестовете за депутатите? Кой плаща?
  • 17 Пижо

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Докато магарета и коне като теб се разхождат ИЗ страната ни,ще ни управляват простаци
  • 18 Много ГЕРБ ТРОЛОВЕ слагат + и -

    7 4 Отговор
    В полза на ГЕРБ, от вкъщи, нали не работят и си намериха оправдания, заради въпросите с бюджета.

    Коментиран от #23

  • 19 Аве Адолф Хайллллл

    15 6 Отговор
    Е то какви други бръщолевиния да очакваш от долнопробен комунист - на него всичко му е съмнително и мозъчето му постоянно развива коспиративни теорийки . А бе , смешника си е смешник .....
  • 20 Аве Адолф Хайллллл

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Да заседават с МАСКИ и без Адемов":

    А дали това ти е всичката мисловна дейност ,или си държиш накъде и на склад още мозъче ? Ама пийте си хапчетата от психодиспансера поне един час преди да си чешете пръстите по клавиатурата , че да могат да подействат .....
  • 21 ГЕРБ ТРОЛОВЕТЕ МНОГО АКТИВНИ ДНЕС

    5 4 Отговор
    Отказвайки да работят за БЪЛГАРИЯ.
  • 22 ГЕРБЕРИТЕ се никуват с АДОЛФ ХИТЛЕР

    3 4 Отговор
    Нали са му наследници.
  • 23 Другия с коня

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Много ГЕРБ ТРОЛОВЕ слагат + и -":

    За какво са им на Герб Тролове.Тях ги избират и упрАвляват.На тролове плащат нагъзени Олигарси и нещастните червени цървули от БСП....Не знам колко ви плащат,ама си вземайте парите навреме,че са Фалирали Отвсякъде....
  • 24 Значи работниците могат да работят

    8 1 Отговор
    С бележки за ДЪРЖАВАТА СИ, а депутатите не могат да работят. Да им се издадат БЕЛЕЖКИ, че трябва да работят за ДЪРЖАВАТА и да се проведе заседанието свързано с БЮДЖЕТА и БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
  • 25 Ясно ГЕРБ са в момента по форумите

    6 2 Отговор
    Не в ПАРЛАМЕНТА ДА РАБОТЯТ. ЯКО ТРОЛЯТ В СТАТИЯТА РАЗОБЛИЧАВАЩА ГИ ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ДИСКУТИРАТ БЮДЖЕТА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА, А ИСКАТ ДА ГО АКТУАЛИЗИРАТ СКРИТО БЕЗ ДИСКУСИИ И ДЕБАТИ В ПАРЛАМЕНТА ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА, ИЗБРАЛ ГИ ДА ИМА ПАРИ В ХАЗНАТА, ПАРИ НЕ ОТ ДЪЛГОВЕ.
  • 26 ани

    4 4 Отговор
    Този пък развива синдром на конспирациите ,характерни за тези около него.СЕАМНО Е ДА СЕ ПОДИГРАВАШ С БОЛЕСТА НА ХОРАТА
  • 27 Кой68

    7 1 Отговор
    Толкоз ли е незаменим?Тук става въпрос за здравето на хората....То бива лицемерие,ама се уляха вече....😡😡😡😡
  • 28 ГЕРБ са ДИКТАТУРА

    3 3 Отговор
    Искат да си правят, квото искат без дискусии с и пред народът, който ги избра ДА ИМА В ХАЗНАТА.
  • 29 България 16 република на СССР

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Браво пич. Много си точен.
  • 30 чичо

    1 0 Отговор
    Този Румен и той като другия Румен,грам акъл нямат ама раздават ли раздават,какво нещо е акъла,раздаваш без да го имаш.Но помня аз, а вие,как този Румен направи долара 3000лв. и как фалира държавата.Какви депутати избирате бе хора?А вече и какви президенти?После Борисов ви е виновен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове