Last news in Fakti

2 Април, 2020 14:48 8 647 40

Почина жената с перфорация на червата, лекувана по телефона

  • лечение-
  • перфорация на червата

Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура

Почина жената с перфорация на червата, лекувана по телефона - 1
Снимка: Shutterstock

Късно снощи е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата.

За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар.

Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура, разказват източници на врачанския вестник.

Лекарят ѝ се усъмнил, че е заразена с коронавирус, не я извикал за преглед и я оставил на домашно лечение. Било ѝ обяснено, че вирусът можел да има симптом болки в корема.

Състоянието ѝ обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя е била насочена към частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

След като е посетила частното лечебно заведение, на жената ѝ прилошало и припаднала.

В резултат на това бил извикан реаниматор по спешност, за да може да се уточни нейното състояние. Управителят на частната болница също е бил информиран. Пристигнал е в здравното заведение в рамките на 15 мин.

Жената е била унесена, но контактна и адекватна със състояние, подобно на септичен шок, и с учестен пулс. Изпълнявала е команди. Имала е отслабено дишане, липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова пациентката е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца.

В областната болница са ѝ направили рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което ѝ бил направен и скенер. Така екипът на отделението по образна диагностика два пъти обличал защитни екипи.

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места.

Това наложило спешна операция на жената, след като била лекувана по телефона от коронавирус.

Състоянието на жената обаче било изключително тежко и тя починала.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анонимен

    71 2 Отговор
    После защо здравеопазването ни било на последно място в Европа.
  • 4 тони

    45 0 Отговор
    ТАЯ БОЛНИЦА ТРЯБВА ДА Я ЗАКРИЯТ.ВСИЧКИ СА КОРУМПЕТА, ИМА ЕДИН ДОКТОР ЧОЛАШКИ-МИН.ГОДИНА ОПЕРИРА БАЩА МИ, ВЗЕ ЕДНИ КИНТИ СЛЕД ТОВА И ДВА ДНИ ТОЙ ПО КЪСНО ПОЧИНА.ТЕ ЗА ТОВА ВРАЧАНИ НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ ТАЯ СМРАД, ДЕТО ВЪРЛУВА СЕГА.ЩОТО...............

    Коментиран от #36

  • 5 Ташунко

    40 1 Отговор
    Айде още една електорална единица фира...Cause of Death: Перфорация..мм-не, пишем го и тва Корона, че ще трябва да се обясняваме после..
  • 6 Джипиту

    34 2 Отговор
    Аз развалям, даже магия по телефона
  • 7 Крокозъбел

    66 2 Отговор
    Поредната убита от държавата!
  • 8 Дойдохме си на думата

    41 2 Отговор
    Персонални виновни за системни неуредици
  • 9 tjj

    56 3 Отговор
    С тоя курона вирус се посрахте от страх. Има и други много сериозни болести и ситуаций, за който би трябвало да са учили. После пляскайте на абдикиралите джипита и ония кашика.
  • 10 Roman Dizel

    51 3 Отговор
    Карантината е по опасна от вируса!
  • 11 Бегето територията гробище😂😂

    19 10 Отговор
    Светлото бъдеще обещано от комунизъма настъпи другари урааааааа😂😂😂😂😂когато вече всичко става през телефона😂😂😂😂😂
  • 12 киро

    41 0 Отговор
    Докторите станаха телефонисти от СТРААААААААХ ! Сега тази жена на сметката на COVID-19 ли ще я пишете , А ?!
  • 13 Корона

    28 5 Отговор
    При корона вирус няма болки в корема,защото вируса не слиза в стомаха
  • 14 Северозападнал

    25 5 Отговор
    Бойко ни унищожи всички болници,но запази моргите
  • 15 dynamo

    31 0 Отговор
    Кога ще разберете, че това е у нас здравеопазването за болшинството хора. А как се перфорира черво на 4 места? Има и друго. Ама то скенер трябва, хирург и т.н.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    26 1 Отговор
    светла и памет тази жена е истинска жертва на covid-19 и е първа за враца дето даже по официални дани няма нито 1 заразен спрете с тва безумие има и мн др болести освен вируса
  • 18 Бялата мафия на мутренския режим,

    21 1 Отговор
    начело със селяндура,глаДен санитарен инспектор,приема само болни от коронавирус за смъртно легло и ги “изписва” с краката напред с диагноза за “съпътстващо” заболяване. Така се намалява отчетната бройка на заразени и умрели от вируса. Един болен заразява средностатистически 4 човека,но в БГ 35 болни заразяват 2 души. Конкретният случай е поредно докторско недоразумение,мързел,некадърност и безотговорност!
  • 19 диагноза

    26 2 Отговор
    Eто това е действителното здравеопазване в кочината на бойко,ще лекуваш перитонит по телефона. Тези повечето не са доктори ами печалбари,на които им е все едно,те си гледат парата.
  • 20 Сатаната

    24 0 Отговор
    Това е преступление. Къде е главния? Подигравка с живота на хората, а цял ден ви облъчват как правят невъзможното да ви спасят. Да обясни сега пагона на децата й.
  • 21 Факт

    6 0 Отговор
    И мене така ме ,,лекуваха,, линейка не пожела да дойде!
    Добре , че попаднах на д-р Пламен Петров та вече 16 лета още щъкам по белия свет....

    Коментиран от #38

  • 22 12345

    22 1 Отговор
    хайде сега продължавайте да слушате генерала и тиквата да ви казват как сме много добре,как сме подготвени за всичко и как сме изпреварили по мерки всички останали държави....и да не забравите пак същите да си изберете!!!!!!!!
  • 23 Генерал Мутафчийски

    16 0 Отговор
    Важното е да се спазва карантината!
  • 24 Гост

    10 0 Отговор
    ЖАЛКИ СМЕ! МНОГО СМЕ ЖАЛКИ!
  • 25 Жоро

    1 3 Отговор
    Пожелавам на всички български човекоотпадъци да пукнат бавнл в ужасни мъки
  • 26 Независим

    9 1 Отговор
    Този който измисли това лекуване по телефона е веднага за пандиза,а те джипетата,само и това чакат да ти взимат таксата и здр.осигоровки и без да преглеждат и полагат някакви грижи,гледат само да смучат парата,никакви лекари не са..
  • 27 Айде Гешев задействай се малоумник

    15 2 Отговор
    Ми личния лекър на съд, кво се чудят тия мизерници от прокуратурата!!
  • 28 7527

    8 0 Отговор
    Прави впечатление, че който има перфорация на червата умира след операцията. Явно нашите мили докторя единствено шият без да почистват!!!
    Аз знам за поне 5 случая във Варна. Като не ги изчистят се получава сепсис и всички умират!
    Ако някой се "събуди" с перитонит буквално трябва да"включва хронометъра" защото нешите мили доктори ще го уморят в кратък срок.

    Коментиран от #37

  • 29 дсдсд

    7 0 Отговор
    А колко хора са починали през последните 20 дни заради липсващо или недостатъчно лечение? У нас няма никаква статистика за нищо, камо ли актуална и адекватна, която да може да доведе до някакъв извод. Даваха една общинарка миналата вечер, лекарите я питат къде са предпазните средства, с които се хвали, че са били раздадени, а тя им казва, че няма да им дава отчет; питат я къде е била и с кого е контактувала една доказана с коронавирус, тя пак им казва, че нямала да им обяснява. Ами ето, нагли гербери, нагли политици, поставени и некомпетентни лица, това е страшното у нас, не вируса.
  • 30 Това джипи

    3 1 Отговор
    трябва да бъде екзекутиран.
  • 31 Жертва

    3 0 Отговор
    на карантината...Крайно време е вече да се дава стистика и на жертвите от карантината.
  • 32 гост

    4 1 Отговор
    От варна съм и щях да гушна букета преди десет дни,пикая кръв и гнои от два месеца и от воена болница лекаря ми изписва само едни хапченца и ништо преди десет дена получих бъбречна криза исилни болки отидох пак доктора ми исписа пак същите хапчета и каза да доида след седмица цяла седмица как сум издуржал аз си знам накрая вдигнах висока температура 39и8десети отивам в воена затворилия питам как да се свържа с лекаря неможе ,отивам в една часна клиника търся друг доктор нямаго щял да доиде след две седмици ,търся друг и тои го няма щял на триисти да е там отивам в спешното като казах само че имам висока температура вика заминаваи в инфекциозното в окръжна вися там с часове макар да сме седем човека главата зе да неме слуша преглед нямам корона ,Намерихме доктор отидох директно в отделението урулогия на терапията веднага ме приеха и след два часа в операционата що гнои истече не е истина.Осраха се с тоя вирус ,умрели 10 а от други заболявания сигурно 10по10

    Коментиран от #40

  • 33 Туземец от Враца

    2 0 Отговор
    Нали нашата и беларуската системи на здравеопазване били много яки, нали на запад било ужас ,а? А видяхте ли снимките на инфекциозното във Видин? А вижте ги.
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Ставаме държава на НЕКРОФИЛИТЕ!
  • 35 Гост

    1 0 Отговор
    Прочетохте ли добре?!, общо взето на тази територия повечето така ще умрем
  • 36 болга

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "тони":

    Щото няма тежки случай, всички са умрели вече, не като италия дето ги крепят
  • 37 ТОЧНО ТАКА Е

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "7527":

    И В БУРГАС ТАКА *ИЗЛЕКУВАХА* БАЩА МИ С *ЖИВОТОСПАСЯВАЩА
    ОПЕРАЦИЯ*.
    БОГ ДА ГО ПРОСТИ, МИЛИЧКИЯ МИ, ВЕЧЕ 9 ГОДИНИ.
    ОПЕРАЦИЯТА БЕШЕ УСПЕШНА, НО НЕГЛИЖИРАНОТО ОТНОШЕНИЕ
    НА СЕСТРИТЕ ГО УБИ - МЪРЗЕЛИВИ МЪРЛИ ..
    СИСТЕМИТЕ С АНТИБИОТИЦИ БЯХА ЗАПУШЕНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ..
    А БЕШЕ ЛЯТО - ЮНИ МЕСЕЦ..
    ТОГАВА ПОЧИНА И ВАСА ГАНЧЕВА В БОЛНИЦА ТОКУДА - СОФИЯ
    СЛЕД 4 ОПЕРАЦИИ НА ПЕРИТОНИТ..
    В БУРГАС Е ТАКА, МНОГО РЕДКИ СА СЛУЧАИТЕ НА СПАСЕНИТЕ
    ОПЕРИРАНИ И СМЕ МНОГО ДАЛЕЧ ОТ СОФИЯ...
  • 38 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Факт":

    какъв специалист е пламен петров и къде работи -питам като човек патил от некадърници -насреща мога да споделя аз имена да не се учат на тебе
  • 39 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    ето от мене за корем
    Русе - откак Боянав се пенсионира - др Панджар- ниво над средното -оператор
    Варна Краси Иванов - коремно онко в аспарухово - ниво много добър и за гастро и да колоноскопии и отзивчив
    София - Александровка тпифонов мн добър в гастро и колоноскопии и оператор отзивчив - ниво много добър
    Дупница - там е от май месец откак гербавата калинка новия шеф махна 40 специалисти изградили името на Пирогов
    ЮРИ ВАНЕВ - шеф на коремна хирургия в пирогов от 1984 НИВО БОГ отзивчив стайперка прецизност търсене на всеки детайл народен човек МАХНАТ ЗА КОРУПЦИЯ А НЕ МИ ВЗЕ ПАРИ И ДОЙДЕ И ОТВОРИ ВОЕННАТА БОЛНИЦА В 9 ВЕЧЕРТА като казах болки в корема
  • 40 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    како излезе инфектирано - кавък в бъбреците ли - по къщите дати имах ходене из варна за подобни проблеми - в военна кулова ме оплеска но и другите са същите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове