2 Април, 2020 17:55 2 278 30

48 българи се завърнаха от Тирол

  • тирол-
  • българи

От Виена до границата с Унгария автобусът бе съпровождан от посланика ни в Австрия д-р Иван Сираков и дипломати от мисията ни във Виена

48 българи се завърнаха от Тирол - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

48 български граждани се завърнаха в България от поставената под карантина австрийска провинция Тирол със съдействието на Министерството на външните работи.

32 сънародници пътуват с изпратен от България автобус, който потегли вчера от Тирол. Останалите се придвижват с осем автомобила. Конвоят премина успешно австро-унгарската и унгаро-румънската граници и пристигна на ГКПП „Дунав мост Видин- Калафат“ около 14 часа българско време. Преди да влязат на българска територия на сънародниците ни и четиримата шофьори бе премерена температурата, попълниха и карантинни листове.

От Виена до границата с Унгария автобусът бе съпровождан от посланика ни в Австрия д-р Иван Сираков и дипломати от мисията ни във Виена. На румънска територия сънародниците ни бяха съпроводени от дипломатически представители на посолството ни в Букурещ.

Репатрирането на българските граждани стана възможно и със съдействието на властите на Австрия, Унгария и Румъния, където беше осигурен зелен коридор за автобуса.

Уточняваме, че завърналите се сънародници ще бъдат прегледани и ще бъдат поставени под строга карантина, за да не поставят под риск своите близки и приятели.

Продължаваме да работим за завръщане и на други наши сънародници. Призоваваме тези от тях, които нямат наложителни причини, да не се прибират, тъй като всяко пътуване в момента е свързано с допълнителен риск за тяхното здраве и със сложна координация с всички държави по маршрута, заради въведените рестрикции в придвижването в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забелязъл.

    39 7 Отговор
    Честито нов внос корона от Австрия.

    Коментиран от #28

  • 2 Госあ

    21 7 Отговор
    Пускайте ги директно по магазините и аптеките и но без маски, щото нема и не вършат работа !!!
  • 3 Ами да

    19 2 Отговор
    Скиори !
  • 4 ГЕШЕВ КО РАБОТИ ИЛИ СПИ

    30 4 Отговор
    48 ЗАРАЗОНОСИТЕЛИ СИ ПРИСТИГНАХА ДА УСИЛЯТ ПАНДЕМИЯТА ИЗГОНЕНИ ОТ ТИРОЛ.
  • 5 Професор по Стоманобетон

    22 4 Отговор
    А,супер!Добре дошли!Носите ли ни нещо,както е обичая на гербавите?!Сегс да събетете цялата рода дс почерпите,и да им покажете селфито..

    Коментиран от #13

  • 6 Баро Вкаров

    15 5 Отговор
    Карайте ги директно в Крематориума!Тия се връщат с корони!

    Коментиран от #30

  • 7 Н стоименов

    24 2 Отговор
    Тези които нарушават карантината свършиха и си вкарваме нови
  • 8 Фактъ

    19 4 Отговор
    По този начин карантината не се спазва. Двоен стандарт , значи Боко знае истината за вируса , той затова не се пази , кара си джипката наволя.Кирил Домусчиев го определи най - добре, като го нарече грипче !!!
  • 9 Какво да каже човек

    29 2 Отговор
    От януари светът говори за COVID 19 , те на ски в Тирол , че и Министерството им съдейства да се довлекат !
  • 10 оня с коня

    18 0 Отговор
    право в народното събрание да се снимат с дупетатите!
  • 11 ∅⅝⅞

    11 0 Отговор
    Голяма грешка,сега няма връщане назад,познат работещ в Скандинавия,не може сега да отиде,няма още полети.
  • 12 Н стоименов

    15 2 Отговор
    Тези които нарушават карантината свършиха и си вкарваме нови
  • 13 МАЛКАТА КОРОНА

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Професор по Стоманобетон":

    ПЪРВО ДА МИНАТ ПРЕЗ МС ДА РАЗЦЕЛИВАТ ТИКВАТА , ПОСЛЕ НС И НАКРАЯ ДА МИНАТ ПРЕЗ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРЕГРЪДКИ И РАДОСТНИ ЦЕЛИВКИ.ДОВЕЧЕРА ДА СЕ НАПРАВИ БАЛ С МАСКИ В ШЕРАТОН.
  • 14 костов

    7 1 Отговор
    АВТО ГОЛ
  • 15 Balgari bokluci

    8 3 Отговор
    Napravo na besiloto
  • 16 Ветеринарен психолог

    10 1 Отговор
    Айде овчици в кошарката. Бойко да Ви дои без да ви храни. Идиоти,есга оставате в БГ кочината за винаги
  • 17 Оле!

    8 0 Отговор
    Оле, за новите баламурници! :-)
  • 18 Другия с коня

    3 8 Отговор
    Готови сте да оплете всяко добро дело,щом не са го направили от Партията ви.....Толкова сте Жалки....Дребни нещастни Душици....Какъв ви е Проблема бе,червени цървули....Що да не се приберат хората по Домовете си....Браво на всички държавни Институции,които са помогнали на Българи в Беда....Браво...

    Коментиран от #27

  • 19 Феноменално

    10 1 Отговор
    Все повече българи се прибират в България и започва да се сбъдва Предсказанието на Севрюкова направено преди 30 години, че през 2017-18г България ще бъде Швейцария на Балканите без вечно недоволните българи да го осъзнават и и оценяват това, НО българите по света изведнъж и внезапно ще започнат да се приберат в България през 2020-21г и ги съветва да побързат да се приберат на защитено и сигурно място най късно до 2023г защото след това ще е късно и ..невъзможно....!!!

    Коментиран от #21

  • 20 гОсТ

    3 0 Отговор
    Ааааа..можело значи..а преди време не искаха да си мръднат пръста...Я виж ти, можело да ги съберат, можело и да ги организират...веднаж Външно да си свърши както трябва работата...Браво.
  • 21 само да ти кажа че

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Феноменално":

    Честно казано, няма да направя тази грешка, като гледам дивотиите на Боко и сие...та даже мед и масло да потече от Пернишките чешми. Още не ми е изпила чавка акъла..

    Коментиран от #22

  • 22 До коментар #21

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "само да ти кажа че":

    С свещ ще има да го търсите ББ и много се плю срещу ББ от червените , НО в народа ще си остане спомена че точно при неговото управление до преди месец, България бе търсена и желана дестинация като ШВЕЙЦАРИЯ , но много по достъпна за чужденците , А българина си живееше по свободно и много по безгрижно от много други европейци и защо някои си мислят и въобразяват че като си отиде ББ и дойде някой друг- мед и масло ще потече в БГ..?!!!
  • 23 Ах ти проста овцъ

    10 2 Отговор
    48 български граждани Тия не са българи а предатели измекяри що сте ги пуснали тия говеда !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Биоробот

    7 0 Отговор
    Значи аз не мога да си отида до вилата извън града защото има полицейски кпп-та и ти искат декларация, причина и т.н. А на тия туристи правителството им пратило автобус да ги докара от чужбина и то от епицентъра на заразата!!!Абе, трябва май да играе винкела!!!
  • 26 99999

    5 1 Отговор
    Ескорд им осигуряват чак от Австрия, какви са тия? Най скъпите ски курорти в Европа са в Тирол. Ваканция по време на пандемия? А Вие пишете декларации!
  • 27 И кое

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Другия с коня":

    му е доброто? Това ,че накой си прави кефа а ние да му плащаме. Не е ли време да се научим да си преценяване възможностите. Ми каткто си имал пари да ходиш на ски така се и върни. Но едва ли тези са били там от декември месец. Така, че всеки да си плаща за тарикътлъка.
  • 28 о боже

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Забелязъл.":

    Що за тъпа държава ако е карантина всеки влезнал 20дни на хотел под ключ (дюшеш за хотелиелите) , а тея ги пускат да заразят цяло село. Така ще се влачиме 6 месеца - затворете границите бре.
  • 29 Усмивката

    1 1 Отговор
    Сега да попитаме Муфтата, кривата покачва ли се или се вдига. Или и двете заедно.
  • 30 Ей Сиганино

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баро Вкаров":

    Ти що нарушаваш карантината
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове