Last news in Fakti

3 Април, 2020 18:50 3 453 21

Адмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната

  • емил ефтимов-
  • началник на отбраната

Ефтимов е удостоен и с висше офицерско звание „адмирал”

Адмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от заеманата длъжност, и го назначава на длъжността „Началник на отбраната“. Ефтимов е удостоен и с висше офицерско звание „адмирал”.

Адмирал Емил Ефтимов е роден на 16 август 1961 г. в гр. Варна. Завършва Висшето военноморско училище през 1984 г., а през 1994 г. Военноморската академия на Руската Федерация в гр. Санкт Петербург, Русия. Обучава се във военната академия на Република Унгария, а впоследствие завършва Военноморския колеж на САЩ през 2005 г. Повишава квалификацията си с курсове за висши офицери в Училището на Главната квартира на НАТО в Оберамергау, Германия и в Колежа по отбраната на Алианса в гр. Рим, Италия.

Започва военната си кариера като командир на щурманска бойна част на фрегата и преминава всички корабни длъжности до командир на фрегата. Командва дивизион патрулни кораби и Военноморска база Варна. От 2011 до 2016 г. трупа ценен опит в международна среда, като печели последователно конкурси за заместник-директор, а след това и за директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в Международния военен щаб на НАТО в Главната квартира на НАТО, гр. Брюксел – Белгия. Адмирал Ефтимов е първият български офицер на генералска длъжност в Главната квартира на Алианса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хипермен

    24 2 Отговор
    Емиии самоо а ви кажа че съм на водка...
  • 2 Еееееее

    20 3 Отговор
    Ееееее един сериозен мъж.
    Но за каква отбрана говорите бе.
    Повече от половината бременна.
    Смешници
  • 3 Щом е учил в Русия

    20 8 Отговор
    От него е станал човек
  • 4 Предполагам

    21 11 Отговор
    Пропуснали са най важната част от автобиографията. Агент на ДС той и доносник. В Русия само такива се допускаха навремето.
  • 5 unknom

    12 1 Отговор
    то като кмет на маср да го направят. къде е тая армия?
  • 6 шофийор на самальот

    9 11 Отговор
    Честито на г-н адмирала,лека служба! Здраве!
  • 7 Истински генерал, като РУМЕН РАДЕВ

    13 5 Отговор
    Не ПСЕВДО ГЕНЕРАЛ, БЕЗ ДА Е СЛУЖИЛ, ДАЛИ МУ ПАГОНИ БЕЗ СЛУЖБА. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛИ.

    Коментиран от #10

  • 8 Криеш името си страхливец

    19 1 Отговор
    Адмирал на флота от колко бойни кораби, кога са произведени и къде, имат ли боекомплект? Началник на отбраната? На тази снимка е като фотомодел! Некомплекта е 5000 души, 30% са жени, от тях колко са бременни и не могат да влязат през люка на бойната машина, и колко са по майчинство? 26000 фирмен състав, от тях 2600 офицери, от тях колко са старши офицери на пенсия и заплата? Тази грандиозна бройка ги обучавате във военна академия гр. София, военен университет гр. В. Търново с факултет в гр.Шумен, морско училище гр. Варна и въздушно космичеко училище в село Долна митрополия! Е, браво, браво адмирале на флота и отбраната!!!
  • 9 На кво е служил

    10 1 Отговор
    На рибарска гемия ли 😂😂😂😂

    Коментиран от #11

  • 10 кажи

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Истински генерал, като РУМЕН РАДЕВ":

    кой е ``генерал`-менте?!И децата го знаят....

    Коментиран от #12

  • 11 не е

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "На кво е служил":

    така!
  • 12 Еблю

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "кажи":

    Оригинала е един ама ментетата са две:една тиква и един дето оперира хернии
  • 13 безпартиен

    11 0 Отговор
    А морски възел връзва ли?Че ние на глава от населението имаме най много генерали и адмирали ако не в света поне в ЕС!!!Единственото спасение е да се освободят от работа пенсионираните военни и тези от МВР!!!Само там са около 5000 души законно източващи пенсионната система + 20 заплати при пенсиониране!!!
  • 14 4362

    6 1 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично нПа министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 15 Аве Адолф Хайлллл

    2 6 Отговор
    Ха ха, комунистическата шайка в президентството се увеличава ,себеподобните се надушват .

    Коментиран от #16

  • 16 Бай Муньо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Айде в дупката обратно!
  • 17 6625

    3 0 Отговор
    старши офицери на пенсия и заплата
  • 18 007

    2 0 Отговор
    Човека е преминал през различни длъжности не е само в щаба , но и като офицер с практически опит във бойните части. Ако не е пенсионер да си изкара годината до 60 години и в резерва.Не е редно в държавната администрация да работят пенсионери независимо на каква длъжност и възраст особено в тези времена. Заемането на различни длъжности от пенсионери не дава възможност за кариерно развитие на кадрите особено в МВР и МО. Всички пенсионери трябва да се освободят от държавната администрация за да могат да работят млади хора за които трудовото възнаграждение е единствена възможност за съществуване .
  • 19 фрегта смели

    7 0 Отговор
    Навремето когато служих на фрегата 11 Емо Ефтимов беше началник щаб на дивизиона и беше капитан 2 ранг,след като Румен Николов го повишиха ,Емо стана командир на 1ви дивизион,през лятото си викаше катера и отиваше на вътре в морето да се къпе ,след което слетобяд се връщаше и хващаше капитан 3ранг Анестиев и се забавляваха на тенис.Като станеше 16ч слетобяд си палеше белия голф 2ка и дим да го няма с това ще го запомня.
    А щях да забравя ,че често удряше за щяло и ни щяло командира на кораба оги колев,и все си носише шапката нахлюпена като е ядосан ако пък е на кеф я повдигаше и даваше леко на зад-истории от преди 18-19години който е бил на фрегатата го помни.

    Коментиран от #20

  • 20 петър великий

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "фрегта смели":

    Значи цял живот лешперлък и накрая,началник на отбраната....
    Афирим Ашкусум.
  • 21 АКУЛА 1 див.

    4 0 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ №19 и за незнаещите добавям: 1000 % СИГУРНО!!! Ефтимов не е офицер на пенсия и заплата.Август трябваше да се пенсионира. Понеже СЛУША ,протеже на о.р. ПЛАМЕН МАНУШЕВ/послушко на Бойко М.Б.,като всички генерали в БА/, заради него Емо бе променен ЗОВС. Вероятно след този 4 годишен мандат и той ще стане депутат. А като Анестев лизачи и псевдо колко щеш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове