Last news in Fakti

4 Април, 2020 19:09 21 845 212

Мангъров: Да изградим колективен имунитет

  • атанас мангъров-
  • изолация-
  • имунитет

Той критикува социалната изолация

Мангъров: Да изградим колективен имунитет - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изграждане на колективен имунитет от 80% заразени от коронавирус поиска за пореден път шефът Детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров. Въпреки острите думи на премиера Бойко Борисов към него, доцентът продължи да громи строгите мерки на социална изолация, защото по думите му те не позволявали това масово заразяване и изграждане на колективен имунитет. Мангъров е член на Медицинския експертен съвет към Министерски съвет, който днес обяви, че се разпуска, след като е изготвил 400 страници доклад с препоръки за борба с коронавируса. Не стана ясно дали искрите между Борисов и Мангъров са в основата на решението за разпускане, нито дали премиерът Борисов е разрешил прекратяване дейността на структурата.

Със социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. „Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи”, каза Мангъров в предаването „Офанзива” с Любо Огнянов по Канал 3.

„Това, което се цели с това дистанционно изолиране, е нещата да се отложат. И така ще намалим броя на случаите, но когато се отворим, ще се върнем в първоначално положение“, каза доц. Мангъров, като добави: "Ако питат мен, аз изобщо няма да затворя ресторантите“.

Доц. Мангъров обясни, че коронавирус може да се прихване и от въздуха, при това от повече от 2 м разстояние. "Симптомите може да се проявят към 7-8 ден от контакта, но може да е по-кратко или по-дълго", разясни той. "Моментът на заразяването е като момента на забременяването - никой не знае кога е станало".

Колективният имунитет не е идея, това трябва да се случи, за да преодолеем тази епидемия – поне 70% от населението на земното кълбо да преболедува. Ако 80% от българите се заразят, по-малко от един процент ще починат – това се случва всяка година при епидемия с грип, продължи тезите си доцентът.

Социалната изолация дава възможност на заразените да проявят симптомите на заболяване, евентуално тези с най-близък контакт с тях да се заразят, и ако стоят достатъчно дълго вкъщи, там да се разболеят и случаите да се ограничат в тези малки общности със заразени, каза още той.

За бързите тестове, които доц. Мангъров препоръчва, той увери, че няма търговски интерес от въвеждането им. "За тях няма нужда от лаборатория, а само от ООД", каза доц. Мангъров и опонира на всички останали учени, че PCR тестовете имат 70% чувствителност.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 105 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fenasi Kerim

    130 195 Отговор
    В Англия си изградиха имунитет и днес имат 708 починали досега. Мангъра да се самозарази и да си изгради имунитет.

    Коментиран от #11, #13, #15, #46, #95

  • 2 чернобил онлайн

    72 11 Отговор
    Давам кучета под наем за София - център , без посредник .
  • 3 Има логика

    180 57 Отговор
    А може би е единствения правилен начин.

    Коментиран от #34

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    95 33 Отговор
    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Anomim

    71 127 Отговор
    Да иде да се зарази, и да видим Кво ще стане само че да седи в къщи и ако търси антибиотик то няма в аптеките да пие чай и като посинее да звънне на бърза помощ
  • 7 Що не

    91 149 Отговор
    Пуснеш твоето семейство първо да дадеш пример. Зарази умишлено родителите си, жена си, децата и внуците си пък кой оцелее, оцелее! Вземи се върни в дупката от която излезе!

    Коментиран от #12

  • 8 SARS

    114 4 Отговор
    След серия скандали- Медицинският съвет към кабинета прекратява дейността си!
  • 9 Гост

    138 25 Отговор
    Eй,браво Мангьров е жив :),очакваше се че е премахнат след думите на Тиквата:)
  • 10 Хммм

    234 44 Отговор
    В България само тоя казва истината ,но причината за изолацията в световен мащаб явно е друга.Не е заради грипа.

    Коментиран от #40

  • 11 КОНТРАТА

    122 26 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    + още 10000 починали от други болести, амае оферта да се броят само умрелите от уж опасния вирус!
  • 12 Хммм

    22 15 Отговор

    До коментар #7 от "Що не":

    Явно не разбираш от написаното.

    Коментиран от #18

  • 13 чернобил онлайн

    36 5 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    населението на англия 55,98 милиона , колкото повече спленгор повече умрели
  • 14 Логос

    203 56 Отговор
    Браво,най после един лекар-специалист да каже истината.Колко и да се крием вируса си заразява и няма да ни подмине.Така или иначе този вирус няма да изчезне от само себе си .В момента просто стоейки си в къщи си удължаваме агонията ,съсипваме си икономиката и накрая пак ще се разболеем,ама освен болни вече ще сме и гладни,без пари и безработни стресирани и със сринат имунитет и всичко това заради кефа на един самозабравил се неграмотен мутраген и диктатор

    Коментиран от #172

  • 15 ууууу

    55 119 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    първо тоя Мангъров трябва да се зарази както и семейството му, искаме пример.

    Коментиран от #30, #65

  • 16 Георги

    135 22 Отговор
    Колкото и шантаво да звучи е прав.Само че не можаха ли да измислят профилактична ваксина,та по леко да минава боледуването и да се свършва.Лошото е че с това стоене в къщи ще си отслабим имунната система така,че сутрин отваряйте прозореца и спортувайте,яжте витамини и гледайте на гадостите с които ни заливат от медиите от смешната страна.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Явно

    34 41 Отговор

    До коментар #12 от "Хммм":

    Ти не разбираш случващото се! Дано не го разбереш от близо тогава ще говориш друго. Но това е твой избор. Отиди и се зарази умишлено, но след това си остани във вкъщи един месец.!

    Коментиран от #66

  • 19 asd

    28 8 Отговор
    Я кажи първо за инфекциозното отделение във Видин и другите подобни и после ми дрънкай простотиите си на нов глас!

    Коментиран от #39

  • 20 Уди Кълвача

    66 16 Отговор
    Номера на китайката, китайците само как го изиграха с блестящо със строгите мерки болница строят за 10дни дрон следи за нарушили крантината 👏👏👏👏👏 скапаха сороснята за норматив!!! Аз личнони за броя жертви които обявяват от Италия не вярвам! Показаха снимка от случай с потъналнкораб с емигранти от Африка и ковчезите им от 2008 г и казаха, че е снимка от Бергамо!
  • 21 3785

    49 78 Отговор
    Дайте пример Мангъров-зарази се доброволно! Стига сте ни подканяли макар за теб легло и апарат ще има, а за мен ще са полеви условия ако и там остане място .Я да видим какво става в Швеция днес след стадния имунитет- над 1000 умрели само за днес

    Коментиран от #126

  • 22 HOAX

    24 12 Отговор
    На Мангъра му е ясно, че не можеш да се заразиш без да ти го вкарат директно в кръвоносната система.
  • 23 Само питам

    59 78 Отговор

    До коментар #16 от "Георги":

    Абе радевско тролче, какво щеше да стане в Китай ако следваха указанията на откачения професор Мангъров? Май нямаше да насмогнат да погребват умрелите? Не знам кой ви плаща, ама вашето си е чисто национално предателство.

    Коментиран от #56

  • 24 Алфа Ромео

    109 10 Отговор
    Ами то така ще стане в крайна сметка, моментното положение не може да продължава до безкрай, просто се отлага неизбежното. Нали не мислите че след 30-40 дни вируса ша си каже айде стига толкова аз ша си ходя вече, ами не няма, обаче ще има много бедни и изпаднали хора, и парацетамол ша им е трудно да си купят.
  • 25 Edna

    136 34 Отговор
    Поздравления на доц.Мангъров за поддържаната различна позиция от общата! Все пак тази позиция е на база на голям професионален опит от борбата с инфекциите.

    Коментиран от #185, #191

  • 26 00000

    78 14 Отговор
    В Швеция всичко си работи,в Исландия почти всичко,и нямат проблем,на места в Европа,гледам вече на граници слагат телени мрежи,ако е за месец два що слагат мрежи,

    Коментиран от #53, #134, #212

  • 27 8870

    35 61 Отговор
    Този добре ли е? Я да го питам като всяка зима всички прекарваме грип що не сме си изградили имунитет, нали и грипа е вирус, не е коронован но пак е вирус. Явно той е дал акъл на Англия и Швеция и затова са на това дередже.

    Коментиран от #41, #170

  • 28 Русенец

    28 8 Отговор
    Ромоланците ще го прекарат набързо, без предпазни средства. Тяхната ще е по червената графика. Ние ще го влачим по синята - колкото по-ниско е нивото на здравната ни система, толкова повече ще се влачи във времето. Гласете се за лято вкъщи.
  • 29 Истината

    105 29 Отговор
    Мангъров е абсолютно прав ! Кое ни гарантира че на 2 юни няма да има вирус ?! Е дайте да си седим у къщи до 2021 за по - сигурно !!!

    Коментиран от #38, #192

  • 30 идеята

    66 13 Отговор

    До коментар #15 от "ууууу":

    не е да се опитваш да се заразиш а карантината да е само за хората над 65 години и тези с хронични заболявания. останалите трябва да продължат да живеят и работят нормално и така те ще придобият имунитет като при тях умрелите ще са много малко. когато тези под 65 години са проболедували...да кажем след 5-6 месеца тогава ще се махне карантината и за възрастните и така вируса няма да има повече приемници да се разпространява и епидемията ще приключи
  • 31 Не разбрахте ли

    75 18 Отговор
    Боко не си купува тоалетна хартия и се обгражда с гъзолизци.Затова не му трябват компетентни,умни хора,със собствено мнение.

    Коментиран от #116

  • 32 съгласен

    84 25 Отговор
    Смешното е че тези, които слушат доцент Мангъров вече са преминали през заразата и са с имунитет. Сега е време да се преборим и с лудите зомбита с маските и ръкавиците и да ги върнем в редиците на нормалните хора.
    Незнам дали ще има вълна от болни от коронавирус, но знам че ще има вълна от гъбички по ръцете, както и препълнен психодиспансер от "Стой си в къщи!".
    Както и бум на разводи и домашно насилие.
  • 33 Истината

    67 7 Отговор
    Че има проблем - има . Ама покрай вируса бая пари ще се откраднат?;

    Коментиран от #42

  • 34 Алфа Ромео

    60 6 Отговор

    До коментар #3 от "Има логика":

    Никой не знае дали е правилен, то просто няма друг изход, рано или късно трябва да излезем от дупките си поне за един хляб да изкараме пари.
  • 35 Истината

    64 7 Отговор
    Като тестовете не са надеждни ЗАЩО ДЕПУТАТИТЕ СЕ ТЕСТВАХА ?!

    Коментиран от #47

  • 36 2885

    34 54 Отговор
    Мангъров ние да не сме опитни мишки?

    Коментиран от #70

  • 37 1234

    82 18 Отговор
    На същото мнение като Мангъров е и най добрия фенски вирусолог,явно причината е друга,за затварянето на границите

    Коментиран от #45

  • 38 Истината

    33 86 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    Мангъров е комплексиран нарцис, който е решил да блесне с "ерудиция" и обикаля като цветарка из редакциите.

    Коментиран от #51

  • 39 Ветеринарен психолог

    29 21 Отговор

    До коментар #19 от "asd":

    Абе тоя на Бойко акъл ще дава..Ай да вземат един шивашки метър и да си премерат главите,а? на Бойко ще е поне с 30 сантима по-голяма. И е по-красив.
  • 40 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    82 14 Отговор

    До коментар #10 от "Хммм":

    АМИ НЕ Е ПОЖАРНИКАР НЕ Е ОХРАНИТЕЛ ВИРУСОЛОГ Е И Е ПРАВ ЧЕ САМО ОТЛАГАМЕ И МН СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ЩОТ ПАРИТЕ СВАРШВАТ

    Коментиран от #118

  • 41 щото

    74 10 Отговор

    До коментар #27 от "8870":

    всяка година има различни щампове грип...ти да не мислиш , че караш един и същ ?? а като чуеш , че зимата има грип не ходиш ли на работа или се криеш у вас ??

    Коментиран от #49

  • 42 Русенец

    37 5 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    И бая закони могат да се променят. Кой ще протестира при тази изолация? Ако сега решат да прокарат промените по Националната Стратегия, кой ще ги спре?
  • 43 Лекар

    56 9 Отговор
    Няма имунитет срещу вирусна зараза. Може да преболедуваш и пак да се заразиш. При разни хора е различно. Едни го преминават без дори да знаят, други боледуват тежко, трети неиздържат и т.н.

    Коментиран от #62

  • 44 Мислещ

    103 28 Отговор
    Доцент Мангъров е единственият адекватен човек в тази държава. Всичко което казва е самата истина. Целта на цялата паника е световна финансова криза. Вече нагласиха трильоните които ще се раздават като кредити. В момента в който рецесията стане необратима, ще започнете да чувате добри новини че заболелите намаляват, а в момента в който си раздадат кредите пандемията ще изчезне, но след това вие започвате да работите за без пари, а те да живеят като шейхове от високите лихви.

    Коментиран от #50, #82

  • 45 КОНТРАТА

    12 4 Отговор

    До коментар #37 от "1234":

    Учението Щит!
  • 46 Гостилничаря

    30 65 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    Този готов ли е да пожертва майка си с хипертония и диабет в името на идеята си с неясни резултати!? И въобще кой е той, че ще казва кой ще живее и кой ще умре!?

    Коментиран от #105, #149

  • 47 Истината д

    20 43 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Мангъров иска бързите тестове бе руско тролче. От тези, които дават само 30% надежни резултати. А ти в момента просто хейтиш срещу мерките въведени в България. Като не ти харесва се пресели някъде другаде.

    Коментиран от #52

  • 48 Истината

    53 7 Отговор
    Борисов и Мутафчийски да ми превежда колкото месечната заплата и ще си седя и до 2022!
  • 49 заспал дълбоко

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "щото":

    Един и същ е, само отровите, с които те ръсят и хапваш, са по-големи.
  • 50 Истината

    4 8 Отговор

    До коментар #44 от "Мислещ":

    Не си мислещ а хейтващ!

    Коментиран от #74

  • 51 идиот

    53 13 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    Обикаля защото все още има свестни журналисти които го търсят да вразуми такива ,като теб. И как мислиш един комплексиран нарцис ,който от нищо не отбира ще стане професор и шеф на инфекциозна клиника? Вземи се скрий да не те гепи на баба ти вируса. Слушай циркаджийската трупа и дебелей

    Коментиран от #94, #195

  • 52 Истината

    22 0 Отговор

    До коментар #47 от "Истината д":

    Депутатите с какви ги тестваха ?!

    Коментиран от #60

  • 53 2253

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "00000":

    Явно си със стара информация,защото вече има промяна
  • 54 Супер Марио

    56 9 Отговор
    Соvid 19 e името на финансова операция от световен мащаб в която участват много страни!
  • 55 ИМПЕРИАЛИСТ

    39 13 Отговор

    До коментар #17 от "Centurion":

    След тези неадекватни мерки ГЕРБ е на бунището. Сами се самоубиха за радост на комунистите
  • 56 Георги

    57 18 Отговор

    До коментар #23 от "Само питам":

    Малоумно гербарче не съм гласувал за никои от 18 годишен защото всички са маскари.А ти как мислиш че в Китай вируса отшумя,Бойко феята махна с пръчката и оп вируса изчезна.И вируса дето го изкарват толкова страшен до сега е убил 45 000 в цял свят за 3-4 месеца.Че коя болест не го прави бе,колко си мислиш че умират месечно от рак,катастрофи,болести по сърцето,черният дроб и т.н. толкова си промит,че даже вече не можеш да мислиш ами вярваш на всяка дума която ти каже лидера.Ти си само за Северна Корея.

    Коментиран от #64

  • 57 Киро

    30 10 Отговор
    Заради китайците пламна света , а ние поръчваме маски от тях ! Защо ?! Тука шивашки фирми няма ли ?!
  • 58 Съгласен на твоя отговорност

    11 31 Отговор
    Да махаме извънредното положение, обаче ако грешиш и умрат над 10000 да те сварим в 1 Казан 3-4. Ако ти си съгласен с условията и аз съм съгласен с твойте.

    Коментиран от #59, #109

  • 59 пий си млекото

    34 4 Отговор

    До коментар #58 от "Съгласен на твоя отговорност":

    Те така и така умират от убавия живот от Шайката.
  • 60 Те не отидоха

    15 4 Отговор

    До коментар #52 от "Истината":

    Да ги тестват, а да ги имунизират! Уж отиват за тестове и хоп айде по една ваксина!
  • 61 Тодор Живков

    75 9 Отговор
    Много хора се присмиват на доцента, но дали попитаха Борисов и неговия щаб:
    1. Каква е целта на карантината?
    2. Като минат двата месеца изолация какво ще последва?
    3. Ще изчезне ли вируса след средата на май?
    4. Ще се открие ли лекарство до тогава?
    5. Ще има ли други заплахи, освен вируса?
    6. Ще имали загинали от други заболевания, т.к. в момента не им се обръща внимание?
    7. Здравната система не е готова за вируса, а за другите болести готова ли е? Ако не е, защо?
    8. Шефът на щаба има ли политически амбиции?
    9. Глобиха ли депутатите по 5000 лева, за не спазване на нареждането да не се чака на 50 см един от друг?
    10. Колко души се очаква да починат от недояждане в следствие на извънредното положение? Включително и деца.
    Има и още много въпроси. Липсата на отговори на горните въпроси са съществени, за да знаем за какво става дума. Мангъров е специалист точно вирусите. Борисов, хирургът не са.

    Коментиран от #158

  • 62 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 6 Отговор

    До коментар #43 от "Лекар":

    Не се излагай! Май си лекар - физиотерапевт...
  • 63 явно

    44 7 Отговор
    управляващите са активизирали троловете да поддържат карантината...все пак трбва да се оправдаят 10-те милиарда който ще бъдат усвоени-откраднати...а това може да стане само ако има карантина !!

    Коментиран от #68

  • 64 Само питам

    17 33 Отговор

    До коментар #56 от "Георги":

    Малоумна е в подобна ситуация да поставяш под съмнение мерките, които взима собствената ти държава и които се прилагат от всички засегнати страни без изключение. Твоята и на останалите хибридни тролове българофобия е толкова огромна, че не може дори да се да питате защо и в любимата ви Русия се взимат аналогични, дори още по строги мерки?

    Коментиран от #67, #80, #115

  • 65 8574

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "ууууу":

    Защо не си съгласен - защото нямаш глава на раменете си да мислиш!!! Ясно!!!
  • 66 Хммм

    65 9 Отговор

    До коментар #18 от "Явно":

    Всички специалисти в тази област ,и български и чужди ,и професори и обикновени лекари говорят точно като Мангъров. Включително и Кантарджиев и Мутафчийски ,преди да се предадат,продадат,клекнат или както искаш го наричай на властимащите,говореха същото .
    Причината да се въведат тези мерки на изолация е заради всичко друго,но не е и причина заради грипа. В световен мащаб говоря,а не само за България.
    Аз вярвам на специалистите в тази област. И за мен това е истината! Останалото е политика и интереси.....
  • 67 само отговарям

    29 9 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    в русия путин въведе карантина САМО за хората над 65 години и тези хронично болни...въпроси ??

    Коментиран от #73, #86

  • 68 Истината

    15 44 Отговор

    До коментар #63 от "явно":

    Не управляващите а капута Радев известен руски ибрик е активизирал тролове за да хейтят омразното му правителство. Вас трябва да ви съдят по бързата процедура от глоба и конфискация на всички електронни устройства и забрана да влизате вън форуми и социални мрежи до затвор!

    Коментиран от #75, #148

  • 69 Zizi Zomb

    40 15 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Иди да се подложиш на онези фалшивите генерали,Минетчийски и Винету . Мангъров е единствения непокварен и честен от всичките псевдо специалисти.

    Коментиран от #76

  • 70 Мислещ

    52 10 Отговор

    До коментар #36 от "2885":

    Човек като задаваш такива въпроси имай предвид че този човек се занимава цял живот с инфекции и то достта успешно.
    При сегашната стратегия на криене от вироса има два варианта: или истинското заразяване да стане след падане на извънредното положение както казва доцента или да се крием докато 80% от света прекара заразата. При втория вариант пак няма гаранция че при нас няма да се разрастне на по-късен етап. Така че слушайте експерта.
  • 71 Behemoth

    26 4 Отговор
    Това няма как да стане вече ...след масовата психоза и страх, ако сега кажат тръгвайте да правите стаден имунитет и хората ша са побъркат...така ще си го влачим до лятото и да се надяваме че вируса ще изпука от ултравиолетовите лъчи...
  • 72 КралиМарко

    39 8 Отговор
    Доктореее,е ти разказа играта на целата постановка по Изолацията и Карантината!
    Ти каза нещо много важно: Вирусът се предава по въздуха на повече от 2метра - нали разбираш доктрое, че от тези твои думи, всеки мислещ човек е на ясно, че от това нема къде и как да се скрие!!!
    Е, Докторе...много си гаден бре!!Как не те е срам да казваш такава истина - страшна е бре!!!
  • 73 Само питам

    7 4 Отговор

    До коментар #67 от "само отговарям":

    Лъжеш и то за лесно проверя Еми факти публикувани и тук. Русия е в "платен отпуск" до 1 май. А на места губернаторите са взели още по строги мерки, например в Москва.
  • 74 Хммм

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    Не зная той какъв е,но ,че ти си наивник е сигурно!

    Коментиран от #79, #96

  • 75 ами аз

    29 4 Отговор

    До коментар #68 от "Истината":

    съм в австрия,не съм трол просто сравнявам как курц се грижи за австрия и това което прави боко с България...а забраната която предлагаш явно е удобна за управляващите да премахнат другомислещите. ду вапла..теппад

    Коментиран от #78

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 развеселен

    27 4 Отговор
    Сега като се разчуе, че вируса пълзи по канализацията и влиза през тоалетната ще започнат да ходят в найлонови торбички и да ги мятат през прозореца за да не излизат.
    Те тогава и доцент Мангъров не може да предотврати апокалипсиса на летящите пакети!
  • 78 Истината

    6 17 Отговор

    До коментар #75 от "ами аз":

    Трол си и то платен от петата колона на Москва. Нерде Обеля, нерде Австралия.

    Коментиран от #85, #87

  • 79 Истината

    4 7 Отговор

    До коментар #74 от "Хммм":

    Може и да съм наивник, но не съм зловреден трол като теб. Вреден си за България!

    Коментиран от #83

  • 80 Георги

    11 1 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    Ти май наистина си прост.Къде прочете че съм русофил или това ти е защитният механизъм като няма какво да кажеш/твоите кумири и лидери бивши номенклатурчици си изгориха навремето партииният дом със всички престъпления в него обвиниха един луд и се боядисаха във всички цветове на дъгата/ .А свободата е да поставяш под съмнение решенията на управляващите/особенно като вземат решения и ги махат на другия ден като глобата с маските/,иначе си е комунизъм.Като не ти дават яснота в дългосрочен или краткосрочен план/стойте си в къщи и толкоз/?
  • 81 Zimo

    19 6 Отговор
    Не се притеснявайте, всички ще се заразят с този вирус. Още месец да се стопли времето и комарите ще си свършат работата.
  • 82 4678

    13 30 Отговор

    До коментар #44 от "Мислещ":

    Като е толкова адекватен, защо не е на първа ления да помага при лечението на болните ами обикаля по медии. Искаш ли да ти кажа защо? Защото освен с безсмислени съвети и с издаване на рецепти с друго не може да помогне. Една сестра и санитарка по би помогнала при реанимиране, интубиране от колкото този.Освен с четене е нужна и практика .Хубаво е прочел във времето при сблъскване с подобни епидемии как са се справяли но не е хубава че иска да прави опити и статистики със нас сега-новия Менгеле

    Коментиран от #90

  • 83 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Истината":

    И защо така смята нашето момченце ? Обоснови се,ако можеш;)

    Коментиран от #91

  • 84 Az Zero

    11 10 Отговор
    Защо отлагаш Мангъров, давай виж дали ще оцелееш.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 3444

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "само отговарям":

    Русия е в едномесечен отпуск. Влез в руски саит чети интересувай се и тогава пише глупости !
  • 87 вуйчо Ваньо

    19 9 Отговор

    До коментар #78 от "Истината":

    Чуйте експерта. В предното интервю, директно ви каза, че няма да умрете. От какво се плашите? Искате да бъдете спасявани. Ще ви спасят, ама след това дупе да ви е яко. Напишете в гугъл измамата корона вирус и гледайте клипа на американски професор щом не вярвате на Мангъров там човека всичко ще ви обясни и за короната и след нея какво ще стане.

    Коментиран от #89

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Истината

    8 4 Отговор

    До коментар #87 от "вуйчо Ваньо":

    С колко ника пишеш бе радевско тролче?

    Коментиран от #99

  • 90 Хммм

    15 4 Отговор

    До коментар #82 от "4678":

    А това отнася ли се и за Кантарджиев? Айде другия Мутафчийски е хирург и ще кажеш,че той не може да помогне на такива болни,защото не разбира. И ще кажеш също,че една санитарка и мед.сестра разбира повече от хирурга ,и би била полезна на такива болни.Впрочем тоя Мангъров си работи в детско отделение по инфекциозни болести.Както виждаш си го пише и горе,дори е шеф на инфекциозното отделение. Значи работи ,помага ,но на деца.Или ти викаш да зарежем децата?! М?
  • 91 Истината

    4 5 Отговор

    До коментар #83 от "Хммм":

    Защото изродите ги подушвам от далеко.
  • 92 Само питам

    10 17 Отговор
    Руски тролчета, какво щеше да стане в Китай ако следваха указанията на откачения професор Мангъров? Май нямаше да насмогнат да погребват умрелите? Не знам кой ви плаща, ама вашето си е чисто национално предателство.
  • 93 Матей

    21 5 Отговор
    Разпуснали медицинския щаб,разбира се,като дават такива подривни съвети,как може да се противи на партийната линия,това е политика,не ти са някакви физики-мизики!Ще изобличаваш вожда и учителя,а,кой си ти ,бе,някакво докторче,учило и практикувало цял живот,и какво от това,така нарежда великия бял вожд отвъд океана.
  • 94 Истината

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "идиот":

    Подходящ ник за руски трол си избрал. Защо е в Русия взимат мерки подобни на нашите? Там няма ли капацитети от ранга на Мангъров?
  • 95 Що бе

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    и в Англия ли почнаха да умират САМО ото коронавируса? :)))
  • 96 Истината

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Хммм":

    Някой ползва моя псевдоним .

    Коментиран от #97

  • 97 Истината

    4 2 Отговор

    До коментар #96 от "Истината":

    Хибридник не може да има ник истината, той си е хибридник.
  • 98 Христо

    16 2 Отговор
    Напълно вярно няма да има човек който да се размине от вируса . Лошото е че ако се разболеят всички на куп
    няма кой да помогне дори и на тези които имат шанс да живеят.
    Затова са тези мерки.
    След не повече от 3-4 месеца каквото и да се случи ще не накарат на сила да работим защото ХОРАТА ще загинат от глад и мизерия.
  • 99 вуйчо Ваньо

    11 2 Отговор

    До коментар #89 от "Истината":

    Ей тъпанар, аз с политика не се занимавам най малко пък бих подкрепил Радев, следкато си трае за увеличението на заплатите и не дава пример както Македонския президент за минимална заплата на държавните чиновници.

    Коментиран от #103

  • 100 Психо

    5 7 Отговор
    Не знам дали е прав ,но е малко луд!
  • 101 За стадо

    10 8 Отговор
    стаден имунитет 😂 и специалисти като пелтека.
  • 102 mamut

    14 20 Отговор
    Този доц. Атанас Мангъров е болен мозък!
    Той би допринесъл много, 80%+ като участник в изграждане на колективения имунитет.
  • 103 Истината

    4 7 Отговор

    До коментар #99 от "вуйчо Ваньо":

    Подкрепяш напълно позициите на клоуна от Дондуков 2, значи си от неговите тролове.

    Коментиран от #107, #113

  • 104 Някой си

    8 2 Отговор
    И Е СТО ПРОЦЕНТА ПРАВ!
  • 105 А ако

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Гостилничаря":

    майка ти получи инсулт от хипертонията? Мангъров ли ще е виновен?

    Коментиран от #112

  • 106 Плебса

    0 2 Отговор
    Полудева 😂 при един умрял на 8, 99% шансове има разпраа мангъра 😂😂😂
  • 107 вуйчо Ваньо

    17 7 Отговор

    До коментар #103 от "Истината":

    Не знам какво подкрепям, но след тоталната икономическа криза идва политическа криза, може би още тази година ще има избори. След изборите запомни какво казвам, доцент Мангъров ще бъде поканен за здравен министър поради факта, че единствено той поддържа най правилната и разумна стратегия за излизане от кризата, но незнам дали ще приеме.

    Коментиран от #120

  • 108 пенсионерка

    31 6 Отговор
    Доц. Мангъров изказва общоприето становище за изграждането на т.н. видов имунитет по време на епидемии. Имунната система на хората ще се справи с поредното предизвикателство на вирусите, които са навсякъде. Припомням, че досега няма открито лекарство срещу тях, защото те НЕ са клетъчни форми на живот - красиви кристали с признаци на живота - наследственост и изменчивост, само когато са в клетките-гостоприемници. Изолацията и дезинфекциите ще ограничат разпространението им, но няма да ги ликвидират. ВСЯКА СРЕЩА НА ЧОВЕКА С ТЯХ ВОДИ ДО ИЗРАБОТВАНЕ НА СПЕЦИФИЧНА ЗАЩИТА ОТ СТРАНА НА ОРГАНИЗМА МУ. ТАКА В ХОДА НА ЧОВЕШКАТА ЕВОЛЮЦИЯ СЕ Е ПОЯВИЛА И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗВИВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА. Колкото до обявените смъртни случаи - те са свързани с други усложняващи основни заболявания като: диабет, наднормено тегло, сърдечно-съдови, дихателни, бъбречни и др. По-скоро психозата, безпаричието, безверието и невежеството ще ни унищожат!
    Кураж, българи!

    Коментиран от #117, #132, #144

  • 109 А ако

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Съгласен на твоя отговорност":

    грешиш ти, и не умрат даже и сто човека, какво да те правя?
  • 110 6843

    14 3 Отговор
    Само не разбирам защо всеки предложил стаден имунитет които е неизбежен се пази от такъв, пази семейства, близки? Ами нали и те ще го изкарат рано или късно.

    Коментиран от #183

  • 111 SAAB

    6 3 Отговор
    ТоА професор нЕма да сТане.......многУ му го нема акЪло ! Ветер го вее на катър !

    Коментиран от #121

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #103 от "Истината":

    А ти кой.... "всезнаещия" еднокнижник ли подкрепяш бе, шмиргел.... Значи и ти си Ентелект, като него - разгледал картинките на една книга през живота си!
  • 114 Гостилничаря

    1 1 Отговор
    Факти, и вие ли сте мераклии за кръчмата, че ми изтрихте коментара, преди да съм го публикувал още при това!?
  • 115 И аз питам

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    а защо трябва да ме интересува какво става в Русия?
  • 116 Д р Дре

    8 17 Отговор

    До коментар #31 от "Не разбрахте ли":

    не разбрахте ли .... ТОЗИ МАНГЪР , АКО БЕШЕ КОМПЕТЕНТЕН , ДА БЕШЕ СТАНАЛ ПРОФЕСОР , А ТОЙ ВЕЧЕ НА ПРЕХОДНА ВЪЗРАСТ ОЩЕ Е ДОЦЕНТЧЕ ...ТАКА , ЧЕ НАЙ - ДОБРЕ Е ДА СИ ЗАТВАРЯ УСТАТА И ДА НЕ ГОВОРИ НЕБИВАЛИЦИ , СПУСНАТИ МУ ОТ ПОЗИТАНО ...

    Коментиран от #119, #128

  • 117 Мислещ

    8 5 Отговор

    До коментар #108 от "пенсионерка":

    Браво един разумен коментар да прочета. Доцента им написа рецептата ама те не искат да я изпълняват, а после пак при него ще отидат.
  • 118 0887212213

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА":

    Парите няма да свършат, зашото ще вземем нов заем.
  • 119 Мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #116 от "Д р Дре":

    Човек спри се, и не замърсявай мрежата.
  • 120 Хммм

    22 9 Отговор

    До коментар #107 от "вуйчо Ваньо":

    Тази стратегия я поддържат всички специалисти в тази област ,и у нас и по-света. Така,че Мангъров не е казал нищо по-различно от колегите си. Обаче,другото е по-важно. Мангъров доказа ,че не се продава,като някои други професори в България ....за шепа грошове станаха кукли на конци.Преди да станат кукли,говореха едно,след това -точно обратното. Визирам Кантарджиев и Мутафчийски. И ако е вярно това,което се прокрадва из медиите,че Мутафчийски го гласят за Президент,значи пиарите им са кухи калинки.. Точно на него рейтинга му се срина до нулата. Сега не може и кмет на Столипиново да стане;))))

    Коментиран от #127

  • 121 така е

    22 4 Отговор

    До коментар #111 от "SAAB":

    В България да станеш професор и генерал,се иска продажност и послушност ,а не ум и знания.
    В България умните и можещите ги изхвърлят,защото не са им удобни.

    Коментиран от #122

  • 122 SAAB

    10 4 Отговор

    До коментар #121 от "така е":

    В крайна сметка всички които се кълняха ,че няма да стъпят отново н България се завърнаха....а останалите напъват за чартъри ! Ща тъй ?
    Налегна ги носталгия ли .....що !

    Коментиран от #123

  • 123 така е

    5 1 Отговор

    До коментар #122 от "SAAB":

    Много е простичко това.На борсата са. През друго време не може да стоят повече време в родните си места,а сега могат. Като свърши карантината ,съответно и борсата и се връщат на работа. Както в България -след карантината се връщате на работа.
  • 124 KПСС

    8 23 Отговор
    МАНГЪРОВ Е УБЕЦ НА БЪЛГАРИТЕ. ДА СЕ АРЕСТУВА НЕЗАБАВНО ИЛИ ПО ДОБРЕ ДА ЛЕКУВА БОЛНИИ ОТ КОРОНА ВИИРУС БЕЗ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И СЛЕД 3 СЕДМИИ Е НА ОНЯ СВЯТ.
  • 125 KПСС

    6 17 Отговор
    МАНГЪРОВ Е УБЕЦ НА БЪЛГАРИТЕ. ДА СЕ АРЕСТУВА НЕЗАБАВНО ИЛИ ПО ДОБРЕ ДА ЛЕКУВА БОЛНИИ ОТ КОРОНА ВИИРУС БЕЗ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И СЛЕД 3 СЕДМИИ Е НА ОНЯ СВЯТ.
  • 126 Дедо

    14 4 Отговор

    До коментар #21 от "3785":

    Смъртните случаи в Швеция за деня са 40!И според техните учени вируса вече е минал през половината население! Общо починалите са под 400.

    Коментиран от #140

  • 127 вуйчо Ваньо

    17 6 Отговор

    До коментар #120 от "Хммм":

    Подкрепям, така е хората,, които не се продават като него са малко. Някой беше писал защо не е професор точно заради това си човешко качество.
  • 128 Георги

    12 3 Отговор

    До коментар #116 от "Д р Дре":

    Ти в български университет бил ли си.Професорите дето на времето ми преподаваха бяха толкова зле че дори ние дилетантите в първи курс го виждахме/огромо его и самочувствие и средно остарели неактуални вече знания/.Виж всичко което научих беше от доцентите и асистентите дето като черни бакърчета бяха в университета.
  • 129 Ali baba

    8 17 Отговор
    Мангъров е убиец
  • 130 Yyyyyyс

    5 1 Отговор
    Ще видя какво пишете след 15 дни театър и страхливи.
  • 131 Лекар

    19 7 Отговор
    Карантината е необходима не защото смъртността е висока, а защото вирусът е много заразен...защитаваме здравната и социалната система....При 70, 80% заболели първо кой ще изплаща болничните? Икономиката пак ще спре, защото кой ще работи докато е болен? А когато болниците са натъпкани с болни, къде ще отидете да ви кърпят след пиянски бой в кръчмата, чието отваряне сте извоювали на леко твърде висока цена??

    Коментиран от #135, #136

  • 132 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 14 Отговор

    До коментар #108 от "пенсионерка":

    Обърквацията е пълна, защото такова "животно" ИМУННА СИСТЕМА няма. Има кръвоносна, нервна.........полова, но имунна няма!
  • 133 KПСС

    11 8 Отговор
    Да отиде при болни от вируса без маска и след 3 СЕДМИИ е на ОНЯ СВЯТ !!!,Сега се крие в кабинета си да се уволнии

    Коментиран от #139

  • 134 2020

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "00000":

    Слагат щото зная за края на тоя фалшив ЕС септември октомври градове държави точка

    Коментиран от #137

  • 135 Мислещ

    14 8 Отговор

    До коментар #131 от "Лекар":

    Не те знам какъв лекар си, но кой ви е казал че от 70-80% заболели всичките ще са за интензивно лечение. От тях за болница ще бъдат същия брой хора каквито са били досега от свински грип. Останалите няма да знаят че карат корона вирус. Който си има тежки заболявания и без вироса ще се озове в болницата. Но при масовия имунитет времето за излизане от кризата ще бъде 1 месец, което е доста добре и икономиката няма да спира. Целта е друга и тя дойде след европейския съвет за корона вируса и е с тясна икономическа насоченост.

    Коментиран от #138, #142, #171

  • 136 2992

    4 2 Отговор

    До коментар #131 от "Лекар":

    Вече трета седмица го пиша,обяснявам, а те ми вадят статистики от кой грип коя година колко са умрели, от катастрофи колко умират .Няма начин да го обясниш или умишлено пишат глупости.
  • 137 00000

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "2020":

    Дай някаква по конкретна информация?да възирам докато има опции че после не ми се минават граници като партизанин
  • 138 of 135

    3 4 Отговор

    До коментар #135 от "Мислещ":

    И по-малко да са .Изчислиха ти ги преди време на 6 милиона евентуално 500 000 за хоспитализация ,но дори и 10 000 да са имаш ли идея колко мед. персонал изисква? Колко са анестезиолозите в България имаш ли идея? Най-търсените още преди короната са анестезиолозите почти във всяка една държава.
  • 139 ха ха ха ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #133 от "KПСС":

    Като го уволнят и ти със завършеният 1-ви клас ли ще отидеш в детската инфекциозна болница да лекуваш децата? Лекари в България вече със свещ да ги търсиш,но нашия еднокнижник си ломоти за проветрение на устата;)))
  • 140 9659

    4 4 Отговор

    До коментар #126 от "Дедо":

    Според техните учени и Премиера им днес очакват се в близките дни починалите да са хиляди за сега обаче не трябва да свалят гарда. Това е от изказването но Премиера им от днес които се допитал до икономисти-ще загубят много хора но икономиката не трябвало да пострада. Нямам идея за шведската икономика. При неработеща европейска икономика няма как българската да заработи.
  • 141 К.К.

    8 10 Отговор
    Тоя да отиде и да се зарази в някое инфекциозно отделение и да се прибере при семейството си да ги зарази и тях да придобият имунитет първи.
    Ако има семейство!
    Или ще се изпокрият за един месец, за да останат в 30те процента.
  • 142 Лекар

    7 3 Отговор

    До коментар #135 от "Мислещ":

    Личен лекар, необходимостта на хоспитализиране при свински грип е значително по-ниска, да не споменаваме, че освен доказани медикаменти съществува и ваксина....за SARS-CoV-2 няма доказана терапия, няма и ваксина. SARS-CoV-2 е около 100 пъти по-устойчив и по-заразен от вирусът на Инфлуенца (грип) При необходимост да хоспитализираш 5% от населението, при това само от SARS-CoV-2, защото хората се разболяват и от друго, злополуки, рак, те няма да изчезнат, нали се сещате, болниците ще се напълнят за седмица. После ще превърнем всичко което можем в полеви болници, но тях кой ще ги обслужва не е ясно, истината е че няма достатъчно персонал и за болниците в момента.... Кризата тогава ще е толкова по-жестока, че не ми се мисли....

    Коментиран от #145

  • 143 Мангъра не е прав

    7 3 Отговор
    ВСЕКИ КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ИНДИВИДУАЛНО БОЛЕДУВАНЕ. НАЙ- ДОБРЕ Е УЧЕНИТЕ ДА РАЗБЕРАТ ЗАЩО НЯКОИ БОЛЕДУВАТ ПО- ЛЕКО И ТОГАВА ВСИЧКИ МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАЗИМ ДОБРОВОЛНО С ПО- ЛЕКИЯ ЩАМ , ЗА ДА ПОЛУЧИМ ПО- ЛЕСНО ИМУНИТЕТ - КАКТО ЛИЧЕН, ТАКА И КОЛЕЩТИВЕН.
  • 144 Ха ха ха

    3 4 Отговор

    До коментар #108 от "пенсионерка":

    Ами то Човечеството и с Чучната пандемия се е справило в края на краищата, НО НА КАКВА ЦЕНА????????!!!!!!!!!!!!! УМНИЦА!!!!!
  • 145 Eeeee

    6 3 Отговор

    До коментар #142 от "Лекар":

    Нали по статистика на НСИ от свински грип през 2009г в България само за един месец били починали 4000 (четири хиляди )души.А сега за месец от този грип пет човека.

    Коментиран от #147

  • 146 анонимен

    23 12 Отговор
    доц.Мангъров е номер едно инфекционист в България и никой да не се съмнява в това.Той е видял какви ли не вируси и бактерии и не забравяйте най-важното ,че е от ,,старото поколение",от хората които не може да ги изненада нищо.Вярвайте му-той ще излезне прав!
  • 147 Личен лекар

    6 3 Отговор

    До коментар #145 от "Eeeee":

    Сериозно 4000 или по-скоро 40? Провери източниците си...Да попитам също, някой помни ли конвои с трупове, палатки пълни с болни насред Сентръл парк през 2009?

    Коментиран от #150

  • 148 marginal

    6 1 Отговор

    До коментар #68 от "Истината":

    Изключително АНТИдемократично оспорване на правото на свободно формиране и изразяване на мнение. Типично за тоталитарните системи във всяко време. В тях няма гражданско общество, защото на гражданите е отнето правото на свободно мнение (и не само). Но пък има верноподаници.
  • 149 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гостилничаря":

    Личи че имаш кръчмарско мислене.
  • 150 Ееее

    4 1 Отговор

    До коментар #147 от "Личен лекар":

    Еми източника е НСИ национален статистически институт на България.

    Коментиран от #153

  • 151 Иронично

    8 5 Отговор
    Ами Мангъров и неговите поддръжници на "стадният имунитет" да хващат коронавируса с близките си, защото така и така щели да се разболеели всички в целия свят. Идеята е, че сега е по на далавера щото има места по болниците, а после няма да има като се разболеят 80-90% от 7 милиона и ще се прекарат. Пиша го на шега, ако от 1 милион болни по света има 50 000 жертви, това са 5%, не е ама никак малко, с нашата здравна система която не е нито италианска нито германска или друга европейска, изолацията сигурно е единственото ни спасение, кой ще лекува милион заболели или 5.6 милиона както ги смята Мангъров при допускане на масово заразяване. Един професор каза, че имаме 500 реаниматори от които само 250 подготвени.

    Коментиран от #154

  • 152 Не вярвам

    9 6 Отговор
    Според мен мненията на един охранител на Тодор Живков и на едно коремно хирургче със съмнителна диплома са много по миродавни от мнението на един вирусолог специалист по инфекциозни болести, даже към първите двама бих добавил и пекинската патица от Виетнам, но тя е твърде заета да се чуди "Ирак ли се пише или Иран":)
  • 153 Личен лекар

    4 5 Отговор

    До коментар #150 от "Ееее":

    Според данни на European Centre for Disease Prevention and Control (Европейския център за превенция на заболяванията и контрол към ЕС) починалите в България от този грип са 40 души

    Коментиран от #156, #159, #181

  • 154 ОК ОК

    11 2 Отговор

    До коментар #151 от "Иронично":

    Дай предложение ? Седим затворени до кога? Месец,два,година,пети години...и ако все пак след 5 години си покажем носовете на вън...епидемията ще избухне . Е? Дай съвет;)))

    Коментиран от #160

  • 155 Хахаха

    6 1 Отговор
    Заразените в света са 1 млн колкото заразените в България са 400, минимум 500 млн са изкарали тоя грип без да разберат, а в България поне 1 млн. Още при 100 заразени у нас казаха, че сме се изчерпали така че дали ще са 100 или 6 млн разлика няма
  • 156 Ееее

    2 2 Отговор

    До коментар #153 от "Личен лекар":

    Както виждаш цитирам българския национален статистически институт. В ЕС какво пишат ...не съм се интересувал.
  • 157 Jordo

    12 5 Отговор
    Едно е сигурно, Мангъров е прав, ама няма кой да го чуе и всички ще страдат.
  • 158 Тв зрител

    20 7 Отговор

    До коментар #61 от "Тодор Живков":

    Гледах едно видео където се твърдеше, че корона вирусите са като цяло безобидни. Откриват се като следи в ДНК. И почти всеки има такива следи. Реално тестовете откриват тези следи, но не отговарят за конкретен вид Корона вирус. С други думи ако някой умре от инсулт и открият следа в ДНК от Корона вирус могат да кажат, че е бил болен. Идеята на видеото е, че световните финанси са в невъзможно ситуация и един сравнително безобиден вирус е предлог . Доколкото до Мангъров ... Шапка му свалям.

    Коментиран от #173

  • 159 Ееее

    6 1 Отговор

    До коментар #153 от "Личен лекар":

    Цитирам ти малък откъс от интервю с Кантарджиев от месец януари 2019г ,сиреч преди една година и малко.
    " От грип у нас на година умират от 1000 до няколко хиляди души".
    Има го в нета,може и да го прочетеш.

    Коментиран от #161

  • 160 Личен лекар

    1 5 Отговор

    До коментар #154 от "ОК ОК":

    Седим затворени месец два, хората пак се разболяват,но с по-нормални темпове а ние чакаме лекарство, доказано лекарство...

    Коментиран от #162

  • 161 Личен лекар

    4 1 Отговор

    До коментар #159 от "Ееее":

    Така е, умират от различни щамове на грип около 1000 души годишно, не за месец, не за ден.
    Понякога са по няколко щама годишно.

    Коментиран от #164

  • 162 ОК ОК

    13 4 Отговор

    До коментар #160 от "Личен лекар":

    Абре докторе, искаш да кажеш,че трябва да чакаме лекарство за вирусни инфекции? И до тогава затворени? Не,докторе! Затворени ще сме не докато се намери лекарство за вирусни инфекции,а докато се пренаредят световните капитали. Причината за карантината не е грипа ,просто е скрита зад грипа.

    Коментиран от #167, #174

  • 163 Хамалин

    7 0 Отговор
    Споко. Хората се усетиха и започват лека полека да де връщат на работа.
  • 164 Ееее

    9 1 Отговор

    До коментар #161 от "Личен лекар":

    От 1000 до няколко хиляди каза доктора. И предвид кога е сезона на грипа...допускам,че тези от 1000 до няколко хиляди умират за няколко месеца. Или поне 90% от тези няколко хиляди. Да оставим 10% за лятото. И защо тогава си изненадан за онези няколко хиляди -4000 от свински грип през 2009г?
    А сега са умрели 5 човека за един месец. И те от инсулт,от рак,от сърдечни заболявания....
  • 165 Va60

    5 8 Отговор
    Мангъров защо още не си се заразил като си толкова сигурен?
  • 166 Plovdiv

    13 3 Отговор
    Колективният имунитет е безумие. Пример - Англия. Тоталното запиране на хората като добичета - също. Пример - България. Истината е, че ако това чудо тук продължи още месец-два, ще започнем да измираме от глад, буквално! Но не може и ей така изведнъж да се премахнат всички рестрикции... Спешно трябва да се намери компромисно решение и това трябва да го направят умни хора, каквито Мутафчийски и борисOFFFF определено НЕ СА!
  • 167 Личен лекар

    5 2 Отговор

    До коментар #162 от "ОК ОК":

    Ами антивирусните лекарства са факт, с какво те лекува твоя лекар, когато си с вирусна инфекция. В момента, освен че се изпробват стари лекарства за ефективност се мислят и нови специални срещу този вирус дори и в България. А що се отнася до икономическите последици, те са неизбежни, без хора (здрави хора) няма и икономика. Имам познати лекари във Франция, това което казват е, че правителството ужасно е подценило ситуацията, казвали са на хората да не се притесняват, това е просто грип, да ходят по ресторанти и т.н и сега плащат двойна цена- Икономическа+ загубата на животи.
  • 168 Диамантената ръка

    11 4 Отговор
    Мангъров е прав. И ако до два месеца вируса не изчезне от високите температури, същите тези дето ви карат сега да се криете под леглата в къщи, насила ще ви карат да тръгнете на работа, ако разбира се вече сами не сте тръгнали...
  • 169 Малей мале

    10 6 Отговор
    Още не сме започнали Втория месец от карантината и оревахте Вселената. Ако не беше наложена карантината пак щяхте да ревете вкупом защо Борисов оставя хората на работа и пръста си не мръдва да ги предпази!!!! МНОГО ОБЪРКАНИ ХОРА. АМИ МИСЛЕТЕ КОЕ Е ДОБРО ЗА ВАС И ДЕЦАТА ВИ!!! НИКОЙ НЯМА ДА УМРЕ ОТ ГЛАД. НО ОТ АЛЧНОСТ- ДА.
  • 170 HohoBoho

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "8870":

    А Я да те питам: След като всяка зима прекарваме грип и жертвите са многократно повече от сегашната "епидемия": - ТИ защо не се социално самоизолираш в пещерата всяка година за пет месеца?

    Коментиран от #175

  • 171 ганчо зубидренката

    9 0 Отговор

    До коментар #135 от "Мислещ":

    България няма икономика.Инвеститорите са тук,защото има добър бизнес климат.Дават им земя и работници за без пари.Всичката ни икономика е за износ.И аз работя за износ...сега ми кажи,аз като работя и изкарвам някакъв продукт,къде ще се продаде в Европа???Испания,Франция,Италия,Финландия,Швеция затвориха до второ нареждане.Транспорт има,но няма кой да разтовари и складира стоката в Европата...Естония и Норвегия,все още работят,останалите са в принудителна почивка. Да попитам и друго.Според статистиката,на 100 болни,за болнично лечение са 5-10 човека,останалите са със средно тежки симптоми или карат болест на крак.Колко от тези 5 на 100 може да поемат болниците,преди да се задръстят???Ако аз се разболея,за мен ще има ли легло и вентилатор???Ако няма,какво правим???Умирам и децата ми остават сираци!!! Мен не са ме спрели да пътувам,не живея в областен град,а в дълбоката провинция.Не ми липсва града,дори не искам да помирисвам вонята на градския въздух....Повечето хора наоколо не носят маски.И ние сме се изолирали до някаква степен.Пазим дистанция един от друг.Изчакваме се пред магазините,аптеките.Не си ходим на гости,не правим събирания,но ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА. Реката и планината са на 15 минути с кола от дома ми.Само дъжда разваля идилията "причинена" от карантината....А след 2-3 месеца,когато обеднеем и огладнеем,може да станат много размествания в държавата...
  • 172 Омир

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Логос":

    Неграмотен мутраген и диктатор? Кого имаш предвид? Путин? Тръмп? Борис Джонсън? Макрон? Що не емигрираш в Беларус, убавец?
  • 173 Реалист

    8 5 Отговор

    До коментар #158 от "Тв зрител":

    В болница са около 40% от заразените. Ако не е страшно и няма проблем, защо в цял свят не стигат леглата и разгръщат военно-полеви болници? Ако този вирус не е по-страшен от сезонният грип, защо при 100 000 заразени от грип всяка година, няма недостиг на места в болниците

    Коментиран от #186, #211

  • 174 Омир

    5 2 Отговор

    До коментар #162 от "ОК ОК":

    Я дай малко инфо за пренареждането на световните капитали... Всеки втори писач се оказа изключителен експерт по икономика и геополитика. Само че - с недомлъвки и общи приказки... Айде някой "капацитет" да ми обясни съвсем простичко - кое се пренарежда, кой го пренарежда, кой печели от това, че световната индустрия е спряла... Аман от разбирачи и експерти!
  • 175 Математика

    7 8 Отговор

    До коментар #170 от "HohoBoho":

    Смъртността от грипа е 0,05%. Смъртността Пт коронавируса е в границите 2-5%. Между 40 и 100 пъти по-висока.

    Коментиран от #182

  • 176 Изкуствен интелект

    4 3 Отговор
    Внимaниe в мoмeнтa ce тecтвa изкуcтвeн интeлeкт и вcички дa cи ocтaнaт пo къщитe ,cлeд крaят нa тoзи тecт cвят нямa дa имa живитe щe ca пoлуживи или caмo тeзи c пaритe ,дoкaтo нe кaжaт къдe ca ги cкрили
  • 177 Умрял Китаец е най добрият китаец казах

    1 3 Отговор
    Умрял Китaeц e нaй дoбрият китaeц кaзaх

    281 23:59

    04.04.20 Oтгoвoр

    Китaй нaпрeдвa c изкуcтвeния интeлeкт





    Рaзвитиeтo нa изкуcтвeния интeлeкт зaeмa приoритeтнo мяcтo в плaнoвeтe нa Пeнтaгoнa зa мoдeрнизaция нa въoръжeнитe cили нa cтрaнaтa.



    Китaй e пocтигнaл знaчитeлeн нaпрeдък в рaзрaбoтвaнeтo нa тeхнoлoгии зa изкуcтвeн интeлeкт c вoeннo прилoжeниe. CAЩ нe възнaмeрявaт дa дoпуcнaт китaйcкo прeвъзхoдcтвo в тaзи oблacт, зaяви шeфът нa Пeнтaгoнa Мaрк Ecпър във Вaшингтoн.



    Пo врeмe нa cвoe изкaзвaнe нa кoнфeрeнция зa изкуcтвeния интeлeкт Ecпър пoдчeртa, чe Китaй cи e пocтaвил зa цeл дo 2030 г. дa cтaнe cвeтoвeн лидeр в oблacттa нa изкуcтвeния интeлeкт.



    „Тe уcпяхa дa cъздaдaт трaнcпoртни cрeдcтвa c aвтoнoмнa cиcтeмa зa упрaвлeниe, кoитo нaрoднoocвoбoдитeлнaтa aрмия нa Китaй ce cтрeми дa рaзпoлoжи в рaзлични тoчки нa бoйни дeйcтвия пo цял cвят”, твърди вoeнният миниcтър. Зa примeр ca дaдeни „cъврeмeнни бeзпилoтни пoдвoдници и дрoнoвe”



    Cпoрeд Ecпър, рaзвитиeтo нa тeхнoлoгиитe зa изкуcтвeния интeлeкт зaeмaт приoритeтнo мяcтo в плaнoвeтe нa Пeнтaгoнa зa мoдeрнизaция нa въoръжeнитe cили, зaeднo cъc cъздaвaнeтo нa хипeрзвукoвo oръжиe и уcъвършeнcтвaнe нa ядрeнитe въoръжeния.



    „Държaвaтa, кoятo пocтигнe нaй-гoлям нaпрeдък в рaзвитиeтo нa изкуcтвeния интeлeкт, щe пoлучи рeшaвaщo прeимущecтвo нa бoйнoтo пoлe зa гoдини нaпрeд”, зaяви тoй.

    В публикувaния прeз фeвруaри дoклaд Пeнтaгoнът oпрeдeли Руcия и Китaй кaтo
  • 178 Човек убил компютър

    1 0 Отговор
    Те компютрите станаха много учени ама ако знаят какво ги чака
  • 179 emanuilis

    4 0 Отговор
    Колективният имунитет е също толкова неизбежен, колкото и демагогията срещу него. #CoViD19 #ИзвънземноПлоложение
  • 180 q2z

    0 1 Отговор
    1.всички казват"Дай ми пари не акъл"
    2.що е вирус?
    3Протести няма да има.
  • 181 HohoBoho

    4 0 Отговор

    До коментар #153 от "Личен лекар":

    Май разпространяваш фалшиви новини. Къде го прочете? Дай линк.
  • 182 HohoBoho

    3 0 Отговор

    До коментар #175 от "Математика":

    Вместо тази стъкмистика с процентите виж този линк:
    https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vsjaka-minuta-v-sveta-umira-po-1-chovek-sled-prekaran-grip.html
  • 183 Някой си

    1 8 Отговор

    До коментар #110 от "6843":

    Ами то затова е наречен 'стаден имунитет' - защото е за стадото. А такива като Мангъров очевидно се мислят за овчарите.
  • 184 Али Баба

    9 0 Отговор
    Никой от нас не знае дали е прекарал корона вирус .Това става ясно само, ако човек си направи тест. Много от нас ще са приятно изненадани.Така че споко и горе главата,Българи!😉
  • 185 Пешо

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Edna":

    От какво има опит Тоа тиквеник.Кога е имало такова нещо друг път.
  • 186 Западните Балкани

    8 3 Отговор

    До коментар #173 от "Реалист":

    Защото е непознат и е за първи път тук. 100000 заразени в света или в България. В България всяка година от усложнения след грип умират около 1700 души. И то пак от усложнения, самият грип не те убива директно, Свикнали сме му и не му обръщаме внимание. Това, което Мангъров казва е, че заразяването е неизбежно. Може да го отложиш във времето с огромна цена, но не можеш да го спреш. Борисов само разчита на късата памет и че няма кой да му напомня грешките, а те са на всяка крачка. Затова толкова мрази президента, т.к. не може да му затвори устата. Да си спомняш как се подиграваше, че нямаме болен, подиграфките с медицинските сестри, нулевия пациент, който дошъл от Герция. Сега ни плаши за следващите 2-3 седмици, но няма никаква идея какво ще е положението тогава, т.к. няма данни за реален модел. Специално не се правят тестове, т.к. като няма реална оценка на ситуацията и непрекъснато се увеличава извънредното положение, то него това го устройва. Ако са верни твърденията за финансите на страната, излиза, че са изхарчени над 5 милиарда допълнително за един месец. За какво? Няма 100 милиона за тестове, а има 5 милиарда за нищо?
  • 187 Алфа Вълкът

    4 1 Отговор
    Кво стана тролята, тоя нали ви беше ваш човек? Веднъж обаче и аз да съм съгласен с него. Да махнат карантината и кой оцелее, оцелее.
  • 188 Колониална биологична единица

    7 2 Отговор
    МНОГО ИНТЕРЕСНО ЩЕ СТАНЕ ТОГАВА КОГАТО ИЗЛЯЗАТ ГОДИШНИТЕ ДАННИ ЗА ОБЩАТА СМЪРТНОСТ ПРЕЗ ГОДИНАТА НА КОРОНА ВИРУСА , И СЕ УСТАНОВИ ,ЧЕ ТЕ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ПО НИЩО С ТЕЗИ ОТ ПРЕДХОДНИ ГОДИНИ , И ЛЪСНЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ИЗМАМНА МЕЖДУНАРОДНА СХЕМА , В КОЯТО НИЕ ОТНОВО СМЕ ПОСЛУШНИ КОЛОНИАЛНИ БИОЛОГИЧНИ ЕДИНИЦИ .
  • 189 Прост народ слаба държава

    9 1 Отговор
    Инфекционист номер 1 в БГ ви дава рецептата вие вярвате на политици, но като го закъсате пак при доцента ще отидете. Що за стадо е това? Никой не си задава въпроса ако доцента е прав какво правим после? Кой ще плаща сметката? Човека ви каза болниците няма да се задръстят, 99,9% няма да умрете, какво още да ви каже за да излезете на работа. На много хора лежачката сега им харесва, но после ще си скубят косите.

    Коментиран от #201

  • 190 знайко

    2 6 Отговор
    Хайде, да взема майка си, която го подкрепя и двамата в интензивното без предпазни средства.После показва на цяла България 2 положителни теста- техните и тогава, ще го последвам.
  • 191 Това

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Edna":

    не е позиция,а по-скоро безмислено упорство,казано просто -инат.Дори и самят той не е убеден,но как да си признае.Ами да иде да се доказва в Швеция-там в момента тече експеримент с живота на хората-точно по негов тертип.Само по-далеч от тук.

    Коментиран от #193

  • 192 А кое

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    ти гарантира,че след като го "изкараш" ще придобиеш имунитет?
  • 193 Мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #191 от "Това":

    Не е упорство, а е мнение на специалист. Нещата са други, в началото Бойко реагира правилно, като каза кои са тези гадове, както и вссички виросолози, интуицията в началото е винаги вярна, но какво стна после отиде на съсвет в Европа и се обърна на 180 градуса. Може би нямаме друг избор щом цяла Европа възприема този подход, а ние сме част от нея. Цяла европа спира работа, а ние да работим не върви. Но защо не обясни това на хората ами се обръща срещу най кадърния ни специалист в тази област?

    Коментиран от #196, #202

  • 194 винаги правилното решение е едно

    1 0 Отговор
    ,,Имунитет без революция не се изгражда".-стара българска поговорка още от времето на Васил Левски.
  • 195 До идиота

    2 5 Отговор

    До коментар #51 от "идиот":

    Мангъров не е професор,а доцент и не е шеф на инфекциозна клиника,а завеждащ отделение.Има малка разлика.Не оспорвам професионалните му умения,но в случая е просто "някой с мнение" и по-добре да спре с показните си демонстрации.
  • 196 Ванина

    1 1 Отговор

    До коментар #193 от "Мислещ":

    Браво! Радвам се ,че все още има хора ,които могат да мислят нормално.
  • 197 Ники

    6 1 Отговор
    Уважаеми съграждани, вече измина един месец от 1 вият открит болен. След този месец някой може ли да каже колко са преболедували? Какво се прави в тази насока? Моите съмнения идват от съотношението брой направени тестове и брой открити болни. Не казвам, че "стойте си вкъщи не е правилно", но все още нямаме отговор ДОКОГА ТАКА? А професор Мангъров ни казва, че това ще отмине когато по голяма част от населението го преболедува. И всички които не сте съгласни с него, готови ли сте да си стоите у дома до края на годината или дори повече без доходи. Разбира се, че и аз имам притеснения от болеста, но пак да кажа ДОКОГА ТАКА? Кога ще разберем колко са го преболедували, за да се изгради правилно стратегията за извънредно положение. Ако има хора, които са го преминали и не са заразни - защо да си стоят в къщи, а не работят и водят нормален живот?
  • 198 Geo

    6 3 Отговор
    Мангъров предлагаше да се направят тестове за антитела за да се разбере колко са го минали даже и без да разберат но управляващите скочиха срещу него. Сакън да не би да излезе на яве че не толкова смъртоносен вируса - сега изследват само тези които постъпват в болница и вече са зле и процента на смътни случаи е голям.

    Доскоро имаше статистика за починалите по месеци в Италия но я скриха - за миналата година средно са почивали над 1800 човека на ден без вирус а сега ужким с 800-900 човека починали от вируса на ден общия им брой пак е около 1800 човека на ден. Няма увеличение. И това по данни на СЗО.

    Е кой лъже тогава. В България без корона вирус почиват по 300 човека на ден. Обаче броят само от вируса - защо са забранили на болничния персонал да изнасят информация за починалите от грип.
  • 199 Мария Магдалина Ковачева

    5 3 Отговор
    Един смел специалист, който знае за какво говори. Благодарим Ви, доц. Мангъров, за смелостта, знанията и труда, който сте положил, за да ги придобиете и за доблестта да сте на различно мнение (подплатено научно) от това на щаба.. Колко диктаторски звучи - щаб...
  • 200 хах

    2 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В Англия си изградиха имунитет и днес имат 708 починали досега. Мангъра да се самозарази и да си изгради имунитет. "

    Н колко милиона население да попитам?
  • 201 Голям

    2 3 Отговор

    До коментар #189 от "Прост народ слаба държава":

    мозък тоз доцент,бе дето се казва-цял свят наопаки той на терсене.
  • 202 Мнение

    0 2 Отговор

    До коментар #193 от "Мислещ":

    беше в началото,Всички го чухме.В момента,както беше казал някой по-горе обикаля като цветарка медии и който му даде трибуна-дрън-дрън.Е това вече си е само от инат.А колкото до твърдението ти за Борисов-страните извън Европа сигурно действаха на същия принцип(в много от тях мерките са много по-сериозни).Аз също имам интерес да няма карантина-работата ми свързана 100%с дал. изток(Китай,Корея,Сингапур)и ме отрязаха още в края на януари не знам до кога.И все пак подкрепям почти напълно взетите мерки.
  • 203 Ами

    0 1 Отговор
    А тия тестове дето обясняваше Мангъров, възможно ли е дори 20-30% да не са верни. Той обясняваше за някакви антигени М и Г, те точно за коронавируса ли са или за всяко вирусно заболяване, защото точно приключи грипната вълна, а всички се разболяхме от грип тип А и тип Б. Възможно ли е един такъв тест да покаже просто антиген заради грипа.
  • 204 Замисли се!!!

    1 7 Отговор
    АЗ СЪМ НА МНЕНИЕ, ЧЕ ПЛАНЕТАТА И НАЙ-ВЕЧЕ НАШАТА БЪЛГАРИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ НИКОМУ НЕНУЖНИ СТАРИ ХОРА, ОТ БОЛНИ И САКАТИ, КОИТО ВСЕ ЧАКАТ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ УВЕЛИЧАВА ПЕНСИИТЕ, ВСЕ СА НЕДОВОЛНИ, БРЕМЕ ЗА МЛАДИТЕ. МАКАР ЧЕ СМЕ В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, ДАДОХА ИМ 50 МЛН., ЗАДЕТО НЕ СЛУШАТ И СИ ИЗЛИЗАТ, А НИЕ, МЛАДИТЕ, СМЕ ВКЪЩИ И СЕ ЧУДИМ КАКВО ДА ПРАВИМ. ЗАЩО НЕ УВЕЛИЧАТ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ПОНЕ ДЕТСКИТЕ НА ВСЯКА МАЙКА И ДА БЪДАТ ПО 100 ЛВ.

    Коментиран от #205

  • 205 ганчо зубидренката

    8 0 Отговор

    До коментар #204 от "Замисли се!!!":

    Хайде сега ти се замисли,ако можеш! Сега си млад и здрав,но утре може,както си караш колата да се блъснеш някъде и оставаш инвалид на легло...Не можеш да ходиш и да работиш...Не можеш да се изпикаеш сам...Какво да направи държавата за теб???ЕВТАНАЗИЯ,може би,след като си млад,но безполезен ползвател на помощи...Много тъпо се изказваш младежо...
    А замислял ли си се,защо сега караш по улица с настилка?
    А защо си имал какво да ядеш,докато си бил малък?
    А защо има магазини,където да си купиш храна?
    А защо съществуваш?

    Защото,когато си бил малко чаве,сегашните баби и дядовци са работили,и са давали здравето си за теб и нас,по-младите от тях.
    Защото и ти след 30 години ще си дядка.

    Какво предлагаш?
    Всички с физически или умствен недъг.
    Всички стари или негодни да работят на сапун???
    Аушвиц и газовите камери???

    Тъпо,малоумно тролче си ти.
  • 206 Ааа

    0 0 Отговор
    Гледайте смъртността на базата на разболели,възтановени ,и починали. 531 разболели от който 37 имунизирани,20 починали ? На 7 милиона заразени не ми се мисли каква бройка починали ще има! https://coronavirus.app/map
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Мите

    0 0 Отговор
    Има два начина за изграждане на антитела,единият да го проболедуваш,другият в да ти вкарат отвън(ваксина).Така,че извънредното положение не е лечение,казаха го от СЗО.
  • 209 Мангърчоооооо

    0 0 Отговор
    Яла да ти дам две молекули от шапка вируса да ги глътнеш първи да покажеш как се прави.
  • 210 Иван

    0 0 Отговор
    И този Менгеле лекува хора...
  • 211 Обективен

    0 0 Отговор

    До коментар #173 от "Реалист":

    А коя болница посети та знаеш че не стигат легла. Даже Кантарджиев е казал в интервю че в България годишно от грип умират от 1000 до няколко хиляди човека като точна статистика няма
  • 212 333

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "00000":

    А ти в Швеция ходил ли си? Те са изолирани по принцип.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове